Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yarasın kızına kan olsun :)) bende hamile kalınca kullanıcam sulandırıcı ama ben önceleri karnına sonra kola vurduklarını duydum genelde kalçaya mı vurulması gerekiyormuş ??

Kiz yok :)))
Prolutonu anlatiyorum orda :)))
Suc bende pardon:))))
Sulandiriciyi kolumdan vurundum hep..

İnşallah 37 den önce gelmesin dikkat et canım şu ipi alamadım içimde kaldı...

şükür canım senin de geçecerk zor günler...

Kizlar adetime 3 gun var ama hamilelik belirtileri var diye gittim beta hcg yaptirdim 175,5 cikti hamileyim cok korkuyorum lutfen dualarinizi eksik etmeyin

hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin...

Chnb canim senin dogumun kacincihaftada gerceklesmisti,yatak istirahatinde miydin hep

ben 36 artı 4 te acil sezaryen oldum 3 cm açık olmuş.hep yattım yemeği bile yatarak yedim...

enny , merak edip özelde msj atmıştım cvp vermiş bebeğini kaybetmiş toparlanınca gelip yazıcam dedi çok üzüldüm ne denirki baska rabbim güzel sabır versin

Rabbim Eyüp peygamber sabrı versin...

Canim cok sagol devre oluyoruz sanirim

Evet canım devre oluyoruz.Çok istiyorum bütün arkadaşlar kalsın hemencecikte birbirimize destek olalım..haftalarımız birbirine yakın olsunda dertlerimizi paylaşalım.Arkadaşlar size diyorumm:) ellerinizi çabuk tutun.Yılmak yok.Çalışmalara devam:)

Amin canim insallah ben iki doktorla gitmeyi dusunuyorum biri namik demir digeride namik demirin ekibinden orcun sezer aralarinda falanda konusur onlar daha guvenli olur gibi geliyor bakalim hayirlisiyla biraz buyuse kalp atislarini duysak sonrada ilk hedef 28323436

Cok sagol canim benim eny icin bende supheleniyordum birsey olmasin diye dualar okuduk ama demekki yine takdiri ilahi ama nasil katlanir insan bilmiyorum insallah birdahakine yuzu guler

Evet bende cok istiyorum ve artik kotu haber almayalim herkes kucagina alsin

Sagol canim insallah bebegime kavusurum

herkese merhaba umarım hepiniz iyisinizdir.
yeni arkadaşlar gelmiş keşke hiçbirimizin başına gelmeseydi.ama hepinizin başı sağolsun allah sabır versin.
mumu canım iyisindir inşallah.

melek81 sen nasılsın dikişin alınmış hayırlısı olsun sağlıkla inşallah:)

herkesi çok öpüyorum kendinize iyi bakın.

Canim bir bakmissin arkadan senin haberini almisiz belli olmaz bizde biliyorsunuz sadece birkere evcilik oynayabilmistik ama ben hergun cok agliyordum allahim nasip etti bugun bile cok agladim cok buruk bir hamileyim
canım herşey nasip işi bende ilk seferde kızımda hamile kalmıştım ama cennetet gitti
Yarasın kızına kan olsun :)) bende hamile kalınca kullanıcam sulandırıcı ama ben önceleri karnına sonra kola vurduklarını duydum genelde kalçaya mı vurulması gerekiyormuş ??
ben nereyi bulrsam oraya vrcam kafaya koydm kesin eşime yaptırırım ben korkarım igneden:83::83::83:

canım bende kızımda öyle olmştum dikiş atılınca regrete şahit hep derdim altıma birşey batıyor diye kısmet degilmiş acaba diyorm dikiştenmi kilodanmı şekerdenmi olasılıklar çok neden b saat oldu uyky tutmadı beni allahım herşeyi yaradan klm sen eni arkadışımza eyüp sabrı ver verki acısı dinsin ben bile 3 bebegim kızım ölünce deidm yok artık düşünmüyorm ama annelik özlemi agır basıyor allah korousn eşime bugünde deidm gene deneriz herşeye ragmen drmasa bebek düşünmüyelim dedim oda bakarız dedi nasip işi bir bakmışsın var bir bakmışsın yok ilk oglmda benle bir arkadaş vardı onun benden kanası oldu ama onunki durdu benimki öldü allahım işi rabbim hepimize sabır versin hepimizin başı sagolsn kızlar

merhaba... her zaman takibimdesiniz arkadaşlar...fırsat buldukça okuyorum sizleri...hamilelerin durumu nedir nasıl gidiyor ....lakin bazı günler bu topik içimi acıtıyo..bana acılarımı hatırlatmaktan bi işe yaramıyor malesef...

enny diye bi arkadaş bebeğini kaybetmiş ....yatmıyormuydu acaba..dikişli değilmiydi...nasıl olmuş da kaybetmiş...dikiş hatası felanmı??? allah sabır versin..üzülmekle ağlamakla keşke geri getirebilseydik.... elden bişey gelmiyor ne yazıkki....

umudum diye bi arkadaşta hamile olduğunu öğrenmiş...ne mutlu..darısı başımıza inşallah...ben de henüz doktora gitmedim daha..yapacak o kadar çok şey varki...ne ile uğraşacağımı şaşırdım..atamam olucak ağustosta...eş durumuyla yanıma gelicek eşim...kontrole gideceğim falan filan.......neya kafa yoracağımı şaşırdım...

ooooffff....biran önce atamam olsa eşim yanıma gelse hemen hamile kalıp doğursam...bunları kaç yaşımda tamamlamış olacağım bilmiyorum...

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.

6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
----------------------------------------------------------------------
Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.

Çocuğun İtaatkar Olması İçin
Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur.
----------------------------------------------------------------------
Çocuk Düşmemesi İçin
Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:

"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:

"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir

öpüyorum hepinizi... :)

Öyle sabah uyanır uyanmaz yataktan fırlama

Yarım saat erkene kurulsun saatin.

Kedi gibi gerin, ohh ne güzel yine uyandım diye sevin..

Pencerini aç, yağmur da olsa, fırtına da olsa nefes al derin derin...

Yüzüne su çarpma, adamakıllı yıka yüzünü serin serin...

Geceden hazır olsun, yarın ne giyeceğin.

Ona harcayacağın vakitte bir dilim ekmek kızart,

Çek kızarmış ekmek kokusunu içine,

Bak güzelim kahvaltının keyfine.

Ayakkabıların boyalı olsun, kokun mis,

Önce sana güzel gelsin aynadaki siluetin..

Çık evinden neşeyle, karşına ilk çıkana gülümse, aydınlık bir gün dile.

Sonra koş git işine, dünden, önceki günden,

Hatta daha da eskiden yarım ne kadar işin varsa hepsini tamamla,

Ohhh şöyle bir hafifle

Bir güzel kahve ısmarla kendine,

seni mutlu eden sesi duymak için "alo "de

Hiç işin olmasada öğle üzeri dışarı çık

Yağmur varsa ıslan, güneş varsa ısın, hatta üşü hava soğuksa...

Yürü, yürürken sağa sola bak, öylesine değil, görerek bak

Çiçek görürsen kokla ,köpek görürsen okşa ,

çocuk görürsen yanağından makas al.

Sonra,şöyle bir düşün, kimler sana yol açtı,

sen çok dar da iken kimler seni ferahlattı,

hani kapını kimsenin çalmadığı günlerde kimler kapını tıklattı?

Ne kadar uzun zamandır aramadın onları değil mi?

Hadi hemen uğrayabilirsen uğra, arayabilirsen ara

Hatırlarını sor, öyle laf olsun diye değil, kucaklar gibi sor..

Bu sadece onların değil, senin de yüreğini ısıtacak,

yüzünde güller açtıracak.

Günün güzeldi değil mi? Akşamın da güzel olsun..

Yemeğin ne olursa olsun, masanda illaki kumaş örtü olsun..

Saklama tabakları, bardakları misafire

Sizden ala misafir mi var bu dünyada

Ailecek kurulun sofraya, öyle acele acele değil,

vazife yapar gibi hiç değil,

Şöyle keyife keyif katar gibi, lezzete lezzet katar gibi,

eksik bıraktıklarını tamamlar gibi tadına var akşamının..

Gece evinde, dostların olsun

Sohbetin yemeğin, kahkahan olsun..

Arkadaşım
hayat bu daha ne olsun?
Ama en önce ve illa ki sağlık olsun!
CAN YÜCEL

Hamilelik belirtileri sormuşsun Sağolsun dün regretede aradı oda soruyor canlarım benim şimdiiiii hamilelik belirtilerine gelirsek bulmak istesem çoook belirti var ama bunlar hamilelik belirtiside olmayabilir :) yani her ay kendini hamile zanneden biri olarak kafam karışmiş durumda mesela bugün göğüs uçlarımın sızlamasıyla uyandım zaten kasık ağrım 2.günden beri var birde dünden beri biraz biraz belim ağrıyor.Bana sorarsanız ben hamile olmadığımı düşünüyorum eğer olursamda mucize olur niyemi sperm sayımız çok azdı diğer topiklere bakıyorumda sperm yıkama sonrası 2 milyon sperm koymuşlar rahime az filan diyorlar bizim toplamda 6 milyon spermimiz vardı yıkama sonrası 330 bin kaldı ne bileyim kızlar ya kafamda denklem teorem çok ama bu olay denkleme neye bakmıyor sadece yüce yaradan OL dese olacak vakti zamanı gelmştir umarım gelmemişsede Allahın eminim bir bildiği var çünkü ben Allahın sevgili kulu olduğumu düşünürüm hep bana yakışmayanı bana hiç nasip etmedi hep yanlış yoldan döndürdü bu seferde bana en sağlıklı en hayırlı evladı vermek için bekliyor vermeyeceksede nasip etmiyor diye düşünüyorum..amaaan ne uzun yazdım dilim şişmiş öpüyorum hepinizi kızlaaaaar..

Maşallah Canım degerin cok guze
İkiz bile olabilir,Rabbim kucagna almayı nasip etsin
Cok sagol canim valla ben ikiz cok isterdim rahim agzi yetmezligini ogrenmeden once ama simdi pek istemiyorum rahim teki tasimadi ikiyi nasil tasisin diyorum ama tabi allah nasip eder dogarsa ikiz olsun iki evladim gitti iki tane gelir belki

bir bakmışsın 2 oluvermişrabbim istediketn sonra oluyor canım mesela ben hamile gibi aş eriyorm iyimiamma velakim 3 kere evcilik oynadık okadar dün eşimle bir gdiridk birbirimize sormayın agladım drdm zaten moralim sıfırdı tuz biberi oldu sonra küstüm yatım yataga oda pc kapadı geldi yanıma yk ondad bendede yok saga döün sola dön yok sonra yymd edim baktım eşim konuşuyor neden böyle yapıp beni üzüyorsnki neden sesim çıkmıyor öle dinliyom tamam dedi bir daha bu saatlere kadar pc otrmcam ama nerde dün dedimki patlamış mısır patlatalım meyve çay demliyelim oturalım birlikte zaman geçirelim içim daraldı dedim tamam yaparız dedim allahım tespihleri çektim namazı kıldım hadi diyorm yok sonra benim şalterler attı girdik birbirimize o ban ben ona bagırıyorm tabi benim sesim agır basıyor sonra barıştık barışmasınada kendimi evcilik oynarken bldum herşey evlatlarım için ne yapayım zaten hamile kalınca işime yaramıyor eşim dün onada canım sıkkın dedimki 70 düşüyüm öyle gebe kalıyım 10 kilo fazlam var neymiş yaşım geçiyormş adamda haklı 36 oldubende artık 33 oldm dedim canım ben ne yaparım bana kimse bakmıcam dediki çok hoşuma gitti ama dedigi bak dedi ne üzülüyorsn ben sana bakmıyormyum dedi riskli haftalarda kim kalıcak yanımda dedim ben varımya dedi işe gitmicenmi dedi dedi işleri askıya alırım 2 hafta dedi sen üzülme dedi herşeyde var bir hayır dedi kimse ban bakmaz dedighimded ötekilerde ben bakmadımmı dedi yemek desen senden güzel yapıyorm diye güldü temizligide yapıyorm dedi canını sıkma dedi gıcık mıcık olyorum bu adama ama seviyorm allah ayırmasın işşallah
adam haklı eşim hep ilgilendi benle kimse degil hep o yıkadı giydirdi uymadı canımd edikçe baktı bazen sinirde etti ama baktı en azından kafama kalkmadı yardımlarını işşallah ban eşim bakar kimseyi istemiyorm bu gebeligimde strese sokmaktan başka birşey yapmıyorlar yeminlealahım ne veirise hayırlısını versin işşallah dünden beri eni aklımda ne yaptı ne halde şuan
Cok sagol canim valla ben ikiz cok isterdim rahim agzi yetmezligini ogrenmeden once ama simdi pek istemiyorum rahim teki tasimadi ikiyi nasil tasisin diyorum ama tabi allah nasip eder dogarsa ikiz olsun iki evladim gitti iki tane gelir belki
sen hamile kaldım peşine ben regrete ve diger kızlar gelicek merak etme sen rabbim 40 hafta göstersin işşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…