Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Landark cnm tesekkur ederim darisi sana olsun senin de iki haftan kalmis rahim boyunda iyiymis rabbim yardimcimiz olsun eger kasilman olsa zaten anlarsin bide yatmadigin icin ve oglunla ilgilendigin icin hissetmiyorsundur 30 dan sonra siddetli oluyor gercekten ister istemez hissediyorsun umarim gercekten kasilman yoktur..
Efilum cnm acile gittigim dr kullan dedi yoksa seni eve yollamam dedi 6 saatte bir aliyorum bir haftam daha gecse cok rahatliyacam haftayada kontrolum var..

sağ ol canım Arda beye topik selamı söyle:)) Gerçekten özledim Arda beyi:))
sen de biraz dikkat etmeye çalış...

Doktr bana norml hayatna donebilirsn surekli yatmkta iyi degl dedi ne zaman biraz fazla harekt etsm kasiliyorm nereye kadar gideck bilmiyorm rabbme sigindm insaallah erken dogm olmz

sen dr lere bakma yat bence haftan daha erken 34 öncesi yat bence...

geçmiş olsun canım,görümcen tez zamanda iyileşsin inş

sağ ol canım...

diş ağrısı kabir ağrısı der eskiler zor olur nedense hamilelikte de sorun çıkar... iyi yapmışsın...

canım kızlar gerekeni demiş. ben gerçi 9 artı 3 te kulladım 20 günde o dönemde 5 tane kullanmışımdır....
su gelince serklaj sonrası kullanmadım. sola yat bol sıvı...

sağol canım doğunca kapanması gereken damar var o kapanmadı 3 günlük ilaç uyguladılar oğlumda hemen kapanmıştı ama kızımda malesef işe yaramadı inşallah dediğin gibi olur canım

Mumu Benim senin haftanda basladi kasilmalarim hala suruyor ben vajinal progestan ve magnezyum oliyordum o haftada beni rahatlatti gercekten 30 dan sonra daha siddetli ve sik oluyor rabbim yardimcimiz olsun...
Izmir sahra kac kilo dogdu cnm

canım 1900 doğdu ama malesef 1600 kadar düştü şimdi tekrar kilo almaya başladı iki gündur bir kaç gram aldı şükürler olsun

Kizlar duyaydin dogum yapti unuttu bizleri hic girdigi yok bebisi nasil acaba gorusen konusan varmibirde ben enyi cok merak ediyorum girmiyor hic en son kanamam var demisti insallah bebisine birsey olmamistir

sağol canım doğunca kapanması gereken damar var o kapanmadı 3 günlük ilaç uyguladılar oğlumda hemen kapanmıştı ama kızımda malesef işe yaramadı inşallah dediğin gibi olur canım

Bizim Dr çok kolay bi operasyon demişti. Anjiyo gibi kasıktan girip yapılıyormuş.
Benim oğlumun kortizonlu ilaç verildi fakat minimal kaldı onunkisinde yapmıyorlar. Diş çekimi sünnet veya herhangi bi cerrahi müdahale öncesi antibiyotik kullanmadı gerekiyormuş. Uzun bi zamandırda konturol ettirmedik. Bu sene daha da bi serpildi belki kapanmıştır.

canım 1900 doğdu ama malesef 1600 kadar düştü şimdi tekrar kilo almaya başladı iki gündur bir kaç gram aldı şükürler olsun

Canim kalple ilgili sorunlari neden olusmus,bisi dedi mi dr lae,ultrasonda anlasilmiyo di mi?genelde pihti onleyici igne asprin kullanimi yapiyor diye okumum bi yerde,ne kadar dogdru bilmiyomtabi

Canim kalple ilgili sorunlari neden olusmus,bisi dedi mi dr lae,ultrasonda anlasilmiyo di mi?genelde pihti onleyici igne asprin kullanimi yapiyor diye okumum bi yerde,ne kadar dogdru bilmiyomtabi

Yok canım. Bu tamamen erken doğumdan kaynaklanan bi durum.
Anne karnında bebeğin kalbinden vücuduna kanı taşıya bir damar var. Bebek doğduğunda ilk nefesini alıp ağlamaya başladığında akciğerler devreye girince atar damar ve toplar damar lar bu sefer kanı toplayıp pompalıyor. Bu esnada arne karnındaki damar büzüşüp kapanıyor. Erken doğan ve düşük kilolu bebeklerde bu damar tam kapanamıyor. Bu da üçüncü bi damar olunca kalp yoruluyor yanı üfürüm oluyor.
Bunu kortizonlu bi ilaçla kapanaya çalışıyorlar. Fakat bazen cerrahi müdahale gerekiyor.

Endol fitil 30. Haftadan sonra bu yüzden kullanılmıyor bu damarı anne karnında kapatabiliyor.

gunaydin kizla:)
Kutlu dogum haftaniz mubarek olsun rabbim nebiler nebisinin yuzu suyu hurmetine evlatlarimizi bize bagislasin insallah ..
Izmirsahra cnm kilosu iyi insallah o damarda kapanir mudahaleye gerek kalmaz ..
Metal abla bir dr edasiyla anlatmisin:))
O kadar cok korkuyorum ki bebegimin kuveze girmesinden hep ruyamda erken doguruyorum
30 dan sonra rahatlanir diyorlar bende tik yok aksine daha cok evhamliyim gunler uzun gecmiyor rabbim.sabir ver bana..

Gurbetci bende sendn farkli degilm sirekli kasiliyorm ve erkn yapmktn korkuyorm seni yine hastane var yakinlrda galiba bide haftn cok yaklsti bundn sonra girmz insaallahta girse bile onlem amacli girerer ben 38den once nezaman dogm yaparsm yapaym mutlaka beni baska yere gondereck burasi ilce yeni hastane yeni doktr zaten dogmdn korkuyorm cok skintili olack insaallah bak az kaldi sık disini erken olmick insaallah ben daha bugun 29agirdm rabbime sukur bugunlede bor zamanlr hayaldi
sabah namaznda cok korktm genelde ben uyaninca bebegm uyanr abdest alirkn olmasada namz kilarkn mutlaka tekmelrdi acelyle kalktm abdest aldm namz kildm bebegmde hic harekt yok karnm yumusack gece endol almstm karnimi oksadm harekt ettm banamisn demiyo aglicm yarm saat ugrastm tik yok cildiracm annemi uyandirp hastaneye gidelm dicm ama aklmdn nelr gecmkyo yarm saattn sonra birkac kipirdadi rahtladm zor bir surec geciriyorz rabbm sonunu guzel versn

Kutlu dogum haftasina tam girdkmi bilmiyormda ne zaman nisan ayina girsek artk kutlu dogumdr benm icin mubarek olsn rabbim efendimz yuzu suyu hurmetine dualarimizi geri cevirmesn bol bol salavt cekp dua edecz insaallah bebeklermz vaktnde saglikli dogsn
chnb canm zaten dinlemedm doktoru ona kalsa 24.haftamdn sonra hep ayaktydm simdide cok yatmiyorm ama cokta harekt etmiyorm az kaldi insaallah

kızlar yardımınıza ihtiyacım var allah rızası için yardım edin ne olr çok kötüyüm ben yabir arkadaşım vardı hamile kaldıgında aynı ayda bebegi sakat oluyor hep sonlandırılıyor gebeligi gene aynı haftasında doktora gidicem gene aynı olayı demiş doktor ben kendimden vazgeçtim selatı tefficiyeyi ona okuyalımmı perşembeye kadar süresi var garibim kimseyi bulamamış yardım etmek isteyenler allah rızası için söylesin dünden beri canım çok sıkkın gene bebegim giidcek diyip üzülüyor ne kötüdürki bir anne için bebeginin koparılması ay içim acıdı arkadaşım bir seferinde yazmıştı bu degilde 3 bebegi ölmüştü doktorlar hiç birşey bulamamışlar ama arkadaş yazmıştı bebegim maşşallah çok hareketli diye oda yazmış benim bebegigimi kadir gecesi gene cennete yolladım diye duaya nail olmak isteyn varsa söylesin aslında ben bir arkadaşa okutucak ama buna okuyalım bana okunmasada olr
evlat diyince paşada akan sular duruyor
adı derya

Son düzenleme:
Bu arada benm bir onerm var kizlr aramzda dogumu yakin olanlr meryem suresi okumk ve hurma yemek dogumu kolaylastiriyoms hurma bulursanz yiyin kuran okuyabiliyosanzda meryem suresini hergun okuyun bide doguma giderkn birimzn mutlaka haberi olsn topikte duyuralm ve okumayi bilen herkez oan meryem suresi okusnki dogm kolay olsn denenms ispatlanmstr:)

Allahım hepinizin bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine yardımcınız olsuun

hiçbir melek annesi bir daha evlat acısı cekmesin insallah

Kizlar duyaydin dogum yapti unuttu bizleri hic girdigi yok bebisi nasil acaba gorusen konusan varmibirde ben enyi cok merak ediyorum girmiyor hic en son kanamam var demisti insallah bebisine birsey olmamistir
canım ben en son memleketteyken konştm 1 ayı geçmiştir yeni dogum etmişti bebek sarılıktı ben ararım bugün işşallah konşrum gelir burya sen merak etme

kızlar ikinizde şamarlakmak istiyorsunuz galiba şaplak geliyor he
grbetim canım senin toton açıkta kalmış
efülim sende bir bardaga şeker koy içine su şerbet yap iç sol tarafına yat
birşey olmaz herşeyi stres yapmayın be kuzum ben bakalım işşallah sizin haftalarınıza gelince ne yapıcam canım sıkkın 2014 kadar evleri mütaite verdik verdik ev bizim yoksa devlet baba bizi kapının önüne koyucakmışanlıcagınız evimizdende oluyorm vallahi eltim bir yerleriyle güler oh olsun der ben çok bahsızım ya
dügünüm olucaktı eşim kendi giti beyendi beyaz eşyalardan mobilyalara ben gidemedim götürmediler neymiş yeni evli oldgumzdan çok fiyat çekerlermiş istemeye istemeye çeyizlerimi serdim dügün paralarımı çeyreklerimi elimden aldılar
oda yetmedi yeni daha 1 haftalıkken 1 tane 1 aylıkken 1 tane bilerrzigim gitti sonrası eltimin borcnu ödedik kaynanam baskı yaptı kardeşinin borcnu öde dedi benim salakta verdioda yetmedi ata liraları gresler tam altınlar marklar dolarlar ödettiler bize eşyalarımı aldılar onlarıda biz ödedik bari ben gidip beyeneydim ne olrdu gelinligmi 3 gün kala aldık oda vitrimde mankenin üstünden okadar canım acıdıki istedigim bir gelinligi giyemedim bir kızım hayali nedir bembeyaz bir gelinlik oda olmadı borçları üstüme attılar garip eşim borçlarımı ödesin evimi geçindirsin borç saplagına girdik dogum ettim onun bunun parasıyla çıktım hastaneden evlatlarıma hasretim heleki koklarına ben 2 sene beklermiydim bu zamana kadar arkamız yokki nerde

kaynımlar evlendi dügün paraları çeyreklere kadar verdi kaynanam evlerini marka döşedi tepe homeden ttnda bellonadan ban ne yaptı bursa inegöle eşyalarını layık gördü eltim tedaviye gitti gitti kaynanam herşeyini yaptı ev temizliginden tutunda aklınıza ne elirse bana gelince çagırınca evinemi ettiler oturuyon işte deyip hiç temizligime gelmedi

anlıcagın isyanlardayım dügün alışverişine kadar laf etti kaynanam çok ezildim ben ya yavrularıma hastertim geçen dedik eşimle anne 10 milyara istiyorlar dijkişe dedik ne dicek diye aman oglm siz kendinize bakın kardeşine birşey takmasanızda olr dedi aklı sıra bizden ne birşey isteyin dedi uzak durun yani dedi allah var dogmlarımda geldi baktı bana ama okadar laf sokmalarıda cabası istemiyorm kimsenin yardımını kızlar evde hamilede kalsam tek kalıcam işşallah yorldm artık neme lazım sonra kafama kalkarlar ben baktımda bebegi kcagına aldım deseler o yeter bana kimse gözümde yok anlıcagınız bunları neden yazdım vallahi bilnmiyorum çok dolmuşm galiba

evladım olsun işşallah ayrım yapmıcam okadar isyanlardayım ayrımcı ailelereinsan derki oglm hele bir hamile kalsın gelin bakarız bir çaresine bakarız desin ama nerde ben bu ay korunmayı bırakmakla hatamı ettim bilmiyorm ya yardım ettin yaradan bana işşallah şunu anladımki yaradandan başkası yok beni koruyan kollayan dün misafir vardı 1 geliyordu gittiler yemege aldım yassıyı kılmadım evi topla makinayı doldur yıkansın abdestimi aldım namazı kıldım sonra dedim hepimizin adına 2 rekat şükür namazı kılıyım 2 geliyord kıldıgımda çok dua ettim ben yaişşallah rabbim dualarımızı kabul eder çok aciz rabbim senin paşa kln onnda yüzünü güldür öle bir işler verki eşime borçlarımı kapatıyım hayırlısıyla bebegimde sıkıntı çekmeyim çok hasretim rabbim evladımın kokusuna dy sesimi rabbim beni evlatlarımla sınama bir daha canım çok acıyor sabır ediyorum elhamdurillah rabbim ama benle aynı anda doguranları gördükçe anne kalbim acıyor

İcim sizladi ben seve seve okurm pasa rabbm yardimcisi olsn istedign kadar yazabilirsn hemde

canım sayısını siz belirleyin az çok veririm olmaz daha 600 toplanmışben kendimden vazgeçtim zaten haketmiyormda dügün telaşesi vardı annem geldi vs yarıdan çogunuza okuyamadım eylül gülüne dün çektim epey saat 2 dedaha çekemedim uykum geldide bebegimiz 5 aylık olmuş teyzeleri küçükte degil ya benim kaybettigim haftalar kalbini igneyle durduryorlar erken dogm ettiriyolar oda işin acı tarafı allahım sen esirge

bir haber daha aldım allahım peş peşe geliyor herşey rüyamda saç görmüştüm arkadaşım ikizlere hamileydi bebegin biri karnında ölmüş diger kızı küvezdeymiş 23artı4 günlüktü bebekne aglıyor aklıma sen geldin dedi nasıl dayandın dedi çok aglaştık allahım sabır versin

Pasam cnm kendi baslasin okumaya bi hafta icinde bitiremezse bende yardimci olurum ..
Bu haftalar hayirli haytalar ben hep salavat cekiyorum dunden beri de kasilmalarim var daha hala eylul gulunun ablasina baslamadim bile
Pasam sende benden saplagi yiyeceksin ha yazma cnm buraya boyle kotu seyler rabbim yardimcisi olsun ama bizim uzulmemiz lazim sende kendini yavas yavas soyutla seninde uzulmemen lazim cnm benim..
Bu benim nacizane fikrim cnm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…