Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Efilum.cnm yat yat kalkma 34 gecene kadar bari yat valla hep ruyalarima giriyor cnm sakin kalkma karsi komsumuz ikiz bebegi var biri 2000 digeri 2500 gr fark belli yani bakinca...
Bide 36 haftalik dogdular
Ayy valla resmen omrumden omur gidiyor ama bu gunume hamd olsun son en riskli 3 hafta az kaldi az kaldi..

Kızlar bişeyi merek ediyorum.şimdi 13 haftada dikiş atıldıktan sonra su kesesinin patlama ihtimali varmı.ya yine su kesesi patlasa diye aklıma geliyor.bundan önceki gebeliğimde 20 haftada rahim açılmıştı acil dikiş attılar fakat 3 gün sonra su kesesi patlamıstı.erken dikiş atılınca su kesesine bişey olmuyormu.doktorlar ne diyor bu konu hakkında.bilgilerinize ihtiyacım var kafam çok karışık

Su kesesinin patlama sebebi enfeksiyon olabilir, dikişten sonra enfeksiyon yapmış olabilir , idrar kültürü ve kanda crp gibi değerlere sık baktırmalısın

canım Allah sabır versin,tez zamanda sana da yavrunu vakitlice dogurmayı nasip etsin inşallah!
12-15 hafta arası serklaj atıldıgında henuz rahim agzı kısalmamış oluyor ve haliyle dokotrun serklaj esnasında rahat çalışması ve uygun yere dikişi atması daha kolay oluyor,acil serklajda ise artık acıklık oldugundan ve calışılacak materyalş azaldıgından bazen serklajdan kaynaklı enfeksiyonlar kesenin su sızdırması gibi durumlar oluyor.Eger rahim agzı yetmezligi teşhisin kesinse bir dhaki gebeliginde 12-15 haftalar arası serklaj atılsın,inaşallah sorunsuz olarak vakitlice dogum edersin

ksura bakmayın düşünemedim bir daha yazmam böyle şeyleri üzüldügünüz hiç aklıma gelmemişti çok pardon
ben çekerim selatı tefficiyeyi kusra bakmayın mesajlarıda silemiyorm malesef bir daha yazmam böyle şeyler olur biter
ben bugün çok berbat bir gün geçiriyorm hadiimi aştıysam affola

erken haftada atılmasının sebebi risklerin az olması zaten..rahim ağzı kısalmamış oluyor,bebeğin kilosu az olduğu için baskı olmuyor rahim ağzında...
bana kısalma sebebiyle 19 haftada atıldı dikiş..Allahıuma şükür bi sorun yaşamadım ama büyük haftalarda risk daha fazla oluyor...

size rahim ağzı yetmezliği tanısı nasıl kondu.benim bundan önceki gebeliğimde20. haftada 2 düzey ultroson çektirmeğe gittiğimde rahim açıklığı görüldü ve dikiş atıldı ama su kesesi patladığı için düşük yaptım o zaman rahim ağzı yetmezliği var dendi.tabi ben düşükten 3-4 ay sonra araştırma yaptım neden oldu die.rahim filmi çektirdim bi kaç doktor perde var alınması gerekli dedi nitekim perdeyi aldırdım ve 5 ay sonra tekrar hamile kaldım.amaliyat eden doktora gittim hasan serdaroğuna hersey yolunda deyip perdeden düştü düşmeyecek die oyaladı durdu ben dikiş atılmalımı die sorup durmama rağmen yok gerek yok dedi veee geçen pazartesi gecesi iç çamaşırımın bi miktar ıslandığını gördüm sabah doktora gittiğimde rahim ağzı 4 cm açılmış su kesesi aşağı inmişti.çapaya gönderdi orda başka doktorlar muayene etti gelen suyu test ettiler su kesesinden sızdırdığı anlaşıldı ve suni sancı verilerek doğum yaptım.işte böle durumum

Kiz alinma hemen buradaki arkadaslar hep riskili cnm...
Cnm sende kendini soyutla sende hamile kalicaksin biliyorum cok zor ama elden bisey gelmiyor herkes kendi evladina yaniyor...
Lutfen bana kirilma kardesim benim senin ne kadar iyi niyetli oldugunu ben biliyorum cnm ben seni ve topikteki arkadaslari dusundugumden cnm..

jeton Allah sabır versin. 2 bebeğini de kaybettiğin için doktor riske girmek istemeyecektir bence. 13. haftada serkaj uygulayacaktır. erken haftalarda serkajda başarı %90 diye okumuştum bir riskli doğum uzmanının sitesinde. İnşallah en yakın ve en hayırlı zamanda sende hamile kalırsın ve bebğini sağlıkla doğurursun. İstanbul da olduğun için şanslısın; en az 5 tane riskli gebelik uzmanı var forumda adı geçen.

Kızlar size danışmak istediğim bir konu var. Biliyorsunuz 1 ay önce erken doğumla bebeklerimi kaybettim. Son zamanlarda kanamam oldukça azaldı ama adet ağrısı gibi ağrılarım oluyor. Özellikle de çok yürüdüğümde...Siz doğum yaptıktan ne kadar süre sonra adet gördünüz? Kırkım çıktıktan sonra doktora gitmeyi düşünüyorum ama açıkçası doktor fobim var artık. Hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum. Keşke eskiler gibi doktorsuz doğurabilecek kadar sağlıklı olsaydım diyorum bazen

allah bidaha yaşatmasın arkadaşım daha öncede yazdım sana ama görmedin sanırım benimde 20. haftamda farkedildi 5cm açılma vardı ve acil dikiş atıldı ve bu günlere geldik bak dikişim alınalı 5 gün oldu daha bişey yok sen şimdi sorunuda bildiğin için hamile kaldığında erken haftada dikişle sonuna kadar götürecektir emin ol korunma süren bitmeden iyi bi doktor bulmaya çalış moralini yüksektutmaya çalış hep olumlu düşün allahın izniyle bu defa bebeğine kavuşacaksın

nasılsın bi değişiklik varmı sende ayy böyle beklemekte zormuş 5 gün oldu benim bugün. Sadece ayağa kalktığımda aşağıda baskı hissediyorum bide yatakta sağa sola dönerken acı var zorlanıyorum okadar

sağol arkadaşım inşallah bende senin gibi son haftaları görüpte kucağıma alırım yavrularımı.sen nerdeydin bu arada.iyi bi doktorda bulurum inşaallah.güya benm doktorda çapa nın kadın doğum ana bilim dalı başkanıydı proftu özelinede gittim parasınıda verdim ama bilemedi gitti bebeğim.belirtiyorumki doktor hasan serdaroğlu başkalarının canını yakmasın die

ben izmirdeyim canım banada hayal gibi geliyodu benimde bi kaybım vardı daha önce neden düştüğünü anlamadılar bundada 20.haftada belli oldu tamamen kader şans eseri diyebilirim allahın dediği oluyo ötesi yok zaten ama olmayacak bişey değil benimde geç atıldığı için sürekli tetikteydik her an bişey olacak korkusuyla yaşamak çok zor ama geçti bitti çok şükür 1 hafta sonra kucağımda olacak doktor gerçekten çok önemli allah iyilerle karşılaştırsın giden bebeğin kardeşini göndersin sana hemencik sende sağlıkla sonuna kadar gelip kucağına alıcaksın burayada yazacaksın inş.

ben doğum sonrası kürtajda olmuştum ...
25 günden sonra lekelenme seklinde devam etti kanamam..t
am 40.gün tekar adet oldum.
herkeste farklı oluyor tabi..

valal bi değişiklik yok sibel..yürüyuüşe çıkıyorum,evde iş yapıyorum.doğru dürüst oturmuyorum ama bişi yokkk..
kızım aşağı ineceğine yukarı tırmanıyo resmen yaa..ciğerlerimde yani nefes alamıyorum bazen...

zaten ağırlaştım iyice ama kızın gelmeye niyeti yokkk...baskı falan hissetmiyorum..yürürken çok sertleşme oluyor sadece bazen o rahatsız ediyor....

gelmesin gelmesin dedik ama artık zamanı gelsin kuzucuk

arkadaşlar selammm bi sorum olacaktı sizlere bugün alt tarafıma ara ara batmalar oluyo normalmi sizce dün kontrolden geldim bi problem yoktu çok şükür ama batmalar var

5haftadır binlerce sayfayı okudum..o günden beri hastanede yatıyorum.şeker yüklememi yaptırmaya gittiğimde tesadüfen servilste açılma olduğu farkedildi.24+2de acil serklaj atıldı.buna rağmen açılmam artmaya devam etti 25+2de ikinci defa serklaj yapıldı.ve ben o günden bu yana yatıyorum.çok şükür 28+5olduk çük savaşçı kızımla..yasadıgım üzüntü güvensizlik umutsuzluk anlatılmaz.günde 12 nidilat haftada 1 pruluton depot hergün cleksan0,4 kullanıyorum.burdaki başarıları okudukça ümidim artıyo ve ne kadar doğru dr sectıgımıde görüyorum.Allah yavrularımızı bize bağışlasın..32 34leri görmek tek dileğim...

Benim erken doğumda 53 gün kesilmedi doğum kontrol hapı kullanmıştım.

arkadaşlar selammm bi sorum olacaktı sizlere bugün alt tarafıma ara ara batmalar oluyo normalmi sizce dün kontrolden geldim bi problem yoktu çok şükür ama batmalar var

bende de oluyordu kalkmıyorsun di mi çok wc ye giderken olurdu...

canım benim oğlumda 13 artı 4 te laparoskopik serklaj yapıldı karından 4 kesi açılarak rahim ağzım kamera görüntüsü eşliğinde dikildi. bu ameliyatta benim 8 sene önceki sezaryen dikişim mesaneme yapışıkmış onu ayırmışlar ve 3 saat sürdü 1 hafta sonda takıldı. Ara ara 3 gün sonra yatak ıslanıyordu portakal kadar. ben acile gittim testte amniyo sıvısı değil dendi yine geliyordu ben dedim herhalde sondadan idrar kaçağı var. 3 gün sonra gittim kontrole meğer amniyo sıvısıymış( kızlar bilir nelerr çektim onlar da çok üzüldüler. yattım dr m ümitli değildi antibiyotik ve serum tedavisi oldum bir hafta kadar yattım o sürede hiç kalkmadım hastanede. sonra kontrol günü dr m doç. dr. Arda lembet(ki git en azından bir kere ) ultrasonu eline aldı besmeleyle ve eğer su kesesi tamir etmediyse keseye yama yapıp su ekleyeceğim son manevra olarak dedi. şükür kese tamir etmiş oğlum bugün 5 aylık oldu şükür...Allah size de nasip etsin. benim de 25 haftalık kaybım var, 2 tane 8 haftalık kaybım... bir de 9 yaşında oğlum daha var...

kaç haftalıktı bu gebelik kaybın? çok üzüldüm Allah bir daha yaşatmasın...

Allahım hepinizin bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine yardımcınız olsuun

hiçbir melek annesi bir daha evlat acısı cekmesin insallah

Amin...

maşallah size... dr nizi yazarsanız çok iyi olur gerçekten iyi dr tavsiyelerine ihtiyacımız var hangi ildesiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…