Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Doktr bana norml hayatna donebilirsn surekli yatmkta iyi degl dedi ne zaman biraz fazla harekt etsm kasiliyorm nereye kadar gideck bilmiyorm rabbme sigindm insaallah erken dogm olmz

Canim sen cok sanslisin benimde 20. Hafta dolmustu 5 cm aciklik vardi doktorum dikise cesaret edemedi salak herif goz gore gore bebegimi kaybettim (

eşinin gönlünü almasına sevindim,sinirlenip sonra hemen affediyoruz dimiben de öleyim:)

ahh canım hamilelik müjdesi paylaşabilecek miyim acaba o günler de gelir mi.güzel dileklerin için sağol.

sağol arkadaşım.hep inandım bende hasan serdaroğluna ama boşa çıktı içim yanıyor.yine doktor hatası yüzünden gitti bebeğim.nasip olsaydı dururdu belki ama insanın içi öle demiyor işte

benim de dikiş atılması gerekirken atılmadı canım,acabalar havada asılı kaldı,7 ay oldu nerdeyse ama hala unutamıyorum.inşallah bundan sonraki bebişlerimizde yüzümüz güler.

canım biraz geç oldu ama doğum günün kutlu olsun,evlatlarınla yaşlan inşallah öpücükler...

geçmiş olsun canım,görümcen tez zamanda iyileşsin inş

senin de doğum günün kutlu olsun arkadaşım,dilediğin gibi bir yıl olsun inş.

geçmiş olsun canım ben de geçen hafta 15 nisana randevu alımştım dişçiden.hamilelik filan olursa sorun olmasın diye.bi de bizim okula yeni açılan bi hastaneden geldiler 65 liraya check up yapıyolarmış kısa bi süre için indirimli.ben de eşim ve kendime randevu aldım ancak 4 mayısa.kadın doğuma da çarşamba gidicem.bu aralar dr.dan çıkamıcaz:)
bu arada şu aynı anda farklı kişilere cvp yazma işini yeni çözdüm de son sayfaları epey işgal ettim kusuruma bakmayın artık

cnm senın kasılman olduğunda en erken ne zaman endol kullanmaya baslamıştım

çok net anlamasamda sanıyorum bugün kasılmam oldu korkudan gözümden iki damla yas geldi

dr aradım bol sıvı tuket ve istırahat et dedı kanaman yoksa endişe etme artarsa gel dedı

sonra ferah la konuştum aynı seylerı tavsıye ettı

sımdılık bıraz daha iyiyim ama endişe edıyorum

sağol canım amin doğru ilk doğum kadar şok olmadım tecrübem vardı kilosu iyi ama solunum sıkıntısı vardı makinaya bağlı kaldı 5 gün o günlerdede 1600 kadar düştü çok şükür makinadan çıktı yanlız kalbi delik doğduğundan ilaç uyguladılar malesef kapanmamış 6 aya kadar kapanmazsa cerrahi müdahele gerekecekmış.inşallah sıkıntısı olan tüm arkadaşlarımızın sıkıntılarını Rabbim giderir bugünlerde yapılan duaların kabul olacağını söylüyorlar Mevlam kabul ederse inşallah dualarımı hepiniz dualarımda varsınız

İzmirsahra allah yardmcn olsn kolay degldr eminm ama sukretmn icin bi sebep varki bebegn yasiyo daha erkn dogm yapan arkadslr var insaallah kuvezde fazla kalmz bizlernde ayni riski var rabbm hakkimzda hayirlisini versn

haklısın canım inşallah hiç birşey olmadan sağlıkla bebeğini alırsın kucağına dualarım seninle Rabbim kimseye yaşatmasın bu sıkıntılı süreci

Canım geçmiş olsun kalp delikmi yoksa anne karnında açık kalmasıı gereken Doğunca kapanması gereken bi damar var o mu kapatmamıştı. Benim büyük oğlumuzda öyleydi. Minimal kaldı ameliyat yapmaya gerek yok dendi.

İzmirsahra canm premeture bebek buyutmk cok zorms metalda soylemsti karnindykn erkn dogarda bisey olur diye korkuyosn dogunca gordugn icin daha zordr eminm insaallah skintili donemi atlatrsn
mumudihaba canm hep yazaym diyorm biturlu nasip olmuyordu rabbm yardmcn olsn cok skintili gunlr atltmissn haftan daha kucuk kasilma degldr herhalde ya kafani takarsn daha kotu oluyo karnin top gibi oluyo biri karnini skiyo gibi hissedoyosn boyle deglse takma kafani ilac kullanmn icin cok erkn bol su ic gecmzse hemn git serum takiyolr daha iyi olur

Mumu Benim senin haftanda basladi kasilmalarim hala suruyor ben vajinal progestan ve magnezyum oliyordum o haftada beni rahatlatti gercekten 30 dan sonra daha siddetli ve sik oluyor rabbim yardimcimiz olsun...
Izmir sahra kac kilo dogdu cnm

merhaba kızlar,
uzun zamandır giremedim buraya şöle bi geçmişe bakayım dedim ama yine kopmuşum baya sayfalar çok ilerlemiş. dikişi alınan arkadaşlar var allahım bu gunleri hepimize göstersin harika haberler bunlar. erken doğum yapan arkadaşımız var inşallah bebeği sağ sağlim cabucak yuvasına kavuşur.
chnb geçmiş olsun diş ağrısı çok fena benm hamileliğim sürpriz olduğu içn diş kontrolune gidemedim çok korkuyorm o yuzden görümcen e buyuk geçmiş olsun.

gurbetçii seninle aramda 6-7 hafta vardı ne guzel riskli haftaları çoktan atlattın inş 40 haftaları görürüz hepbirlikte ismini hatrlamdğm arkadaşlar vardı 20 li haftalarda olan nasıl geçiyor hamilelik sürekli yatıyormusunuz? ben bukonuda kendimi çok kötü hisediyorum neredeyse hiç yatamıyorm arda bey kontrollerde herşey yolunda dedikçe saldım baya oğlum da yurume evresinde surekli arkasındayım dur durak bilmiyor yardımcımız ew işlerine anca yetişiyor ben surekli oğlumla ilgilenmek zorunda kalıyorm. 26. haftaya girdim bu hafta çarşamaba gunu arda beyde kontrolum var.. en son rahim buyum 37 mm idi.. bakalım bu hafta kaç çıkacak.. eskiden bebeğin kilosunu merak ederdim şimdi ise rahim boyunu :) bide kızlar şu kasılmayı nasıl anlıyorsunuz? ben oğlumda açılmam oldu anlamadım suyum geldi bana göre herşey normaldi dr şuanda kasılman var dediğinde bile anlamıyordum.
kızlar facete grup kursak nasıl olur? ben buraya pek alışkın değilim face hep açık ama kk a pek giremiyorum

Allah bebeişine şifa versin inşallah kısa sürede toparlar evinize dönersiniz sağlıcakla.....

Canım geçmiş olsun. Ben hatırladığım kadar 15 hafta seklaj olduğundan sonra kullanmaya başlamıştım canım.
Artık aş ermelerin azaldıysa canım 3-4 litre su içmeye çalış canım.
Allah yar ve yardımcın olsun.

Gurbetci sen nidilt kullanmiyomusn bende magnezyjm pek ise yaramadi gibi nidiltida 34ten sonra kullanamiyz galiba endolde 30dn sonra kullanilmiyoms 33,haftadn sonra kasilmalr artr yaziyo enson 34te ilac alabildigimize gore napcz bu kadar kaslmayla biz bilmiyorm

Landarch canm okadar rahim boyun varsa hic dusunme yatmadiginada uzulme bence benm kasilmam olmadn 3 olunca 2,5a kadar dustugu halde doktr bana yatma dedi ben arada yatp oturiyorm bide kasilma olsa anlrsn karnin sertlesiyo top gibi oluyo bir anda insaallah olmz gercktn cok skinti oluyo cunku

merakla senin haberini bekliyorum mulberry :) umudum oldun desem yeridir. maşallah inşallah bir avazda doğurursun

Allah yardımcın olsun. okuduğuma göre haftası ve kilosu iyiymiş. inşallah iyi olacak bebeğin, 1 yaşına geldiğinde diğer bebeklerle hiçbir farkı kalmadığını okumuştum.

efulim ve paşam doğum gününüz kutlu olsun. biraz geriden takip ediyorum kusura bakmayın.

canım allah yardımcın olsun.rabbim bebeğine ve sana güç kuvvet versin inş. en kısa zamanda toparlar bebiş ve evinize çıkarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…