Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşım çok geçmiş olsun..hayırlısıyla doğumunda kolaycacık oluversin inşallah..
amin çok sağol arkadaşım inşallaah...
Alalhım sizlerde nasip etsin
öncelikle doğum günün kutlu olsun paşa

valla başta gelmesin diye şimdi gelsin diye uğğraşıyoruz...
inşallah Alalh sanada nasip edecek buaradan alacağız haberlerini...

inşallah 38i göreceksin allahın izniyle ne kaldı şunun şurasıı...

herkes bebeğim aşağıda demiş yaa..
benimde hep aşağıda..öyle hissediyorum..başı aiağıda elini oynatsa sanki çıkacak gibi...
ama bugün doktor diyoki daha aşağı inememiş doğuma var..
eee bu bebeiş daha inerse nereye incek merak ediyorum..bana sorsan çok aşağıda ama değilmiş :26:

Tesekkur ettm eylulgulu
mulberry canm insaallah gorurm ddmekki biz oyle saniyorz nekadar dernse bide dogarkn daha asagi ineck:)

Bugun mu dogm gunun ayni gunms ozaman canm hayrdr yoksa hamile misin
yok bebem daha yeni evcilik oynamaya başladık bakalım bir bakmışsın güzel haberi vermişim sizlere 26 nisanda adet olucamşimdiden söylüyüm eşime gelince hasta 2 kere evcilik oynadık gerisi yok ymurtlama günümde yapılırmı bu bananeyse saglık olsun sende canını sıkma bak bana okadar badire atlattım rabbim meleklerini kendi için yaratmış bebem bugünümede şükürler olsun tek mdum önce rabbim sonra arda bey bakalım neler göstericek zaman arda bey dalında çok uzman ama ben bu adama nasıl para yetiştiricem bilemiyorum rabbim kapıyı kaparsa bir kapıyı açar demişler rabbime sıgındım benondan başka beni düşünen yok ailem desem boş me eşimin ailesi nede benim ailem yardım edemezler allahım kimseye muhtaç etmesin işşalah kimseyi dilerim rabbimden 40 haftaları görürsün

canım sofikaya dedigim gibi sancı ttunca gidicen gögsünü gere gere çıkıcen çatala çekilin len ben geldim dicem sonra doktora sen şrda dr bakalım dicem gözünü kapıcen 1 dicen 2 dicen 3 dicen pırt diye çıkıcek nur top gibi bir sıpa korkma sakın dogumdan bak ben korkmyorum korkacak tip varmı bende:18::18::18::18:çok korkarsan beni hayal et yanındaymışım tutmuşm elini tezaraat veriyorum haydi bastır haydı ıkın diye

Evet canım fitil olan. Yanlız30. Haftaya kadar kullanılabiliyor. Benim kazılmamı tek kesen endol dü. Ve iki doğumumda endol kesilene engellenmeyin kasılmalardan dolayı oldu. 31+5 büyükoğlum. 34. Haftada küçük oğlum dünyaya geldi. Büyük oğlum 2140 doğdu 11 gün yoğun bakımda kaldı. Küçük oğlum 2715 doğdu ilk gece yanındayız sonra yorulunca 3 gün yoğum bakımdasadece gözlem altına alındı herhangi bi oksijen destegi filan almadı hamd olsun.
32. Hafta kritik hafta. Bebeğin kilosu ve doğum haftası çok önemli yoğunbakımda süreci için. Bide ciğer geliştiricinin yapılış tarihi doğuma ne kadar yakın olursa oda etkiliyor.
Rabbim hepinize zamanında doğum nasip etsin. Nanin pramatüre bebek büyütmek çok yıpratıcı bi süreç. Hani doğum öncesi yatıyoruz ve birsürü kaygı ve korku yaşıyoruzya. Ben her ikisinizde yaşamış başı olarak pramatüre süreci daha yıpratıcı yaşadım. Doğum yapalı 2,5 ay oldu ve öncesinde 8 ay yattım inanın unuttum bile.
Rabbim evlatlarımıza sağlık ve sıhhat versin. Bizleri onların hastalıklarında imtihan etmesin.

Metal 1haftm var yani kullanmk icin kotyms ya basim cok skisinca aklima endol geliyodu gercltn etkili rabbim seninde yardmcn olsn insaallah bizlern vaktnde dogar bebekleri
pasam allah yardmcn olsn hayrliayla kalrsn biran once ins

Merra cnm bide senin kontrol ne zaman ben pazartesi acil gittim kizim 1600 gr olmus senin kac kilo oldu cnm
Bide 42 cm olmus boyu
Seninki kac cnm..

bizimki de bol bol hıçkırıyor teyzesi günde en az yarım saat:))
çarşamba kontrolüm var yazarım sana kilo ve boyu
biz en son 2 nisanda gitmiştik 1200 gr dı biraz zayıf mı olcak bilmem
aman sağlıklı olsunda kuzular e tabi bir de zamanında doğsunlar inş

nidilat baya rahatlatıyor canım ama günde 1 tane pek işe yaramaz en azından sabah akşam iç
ben de şöyle düşünüyorum; kasılmalar durdurulamaz allah korusun hiçbirimiz yaşamayalım erken doğarsa ozamanda çocuğa bir sürü ilaç tedavi yapılacak belki bazı organlarının gelişimi de tamamlanamayacak onların yan etkisi çok daha kötü olur nidilata göre...
zaten ne faydalıki pazardan aldığımız meyvede bili tonla hormon ve ilaç var

Kızlar bakamadım geçmişe yoğunum derslere başlayınca yoruluyorum. İyi herkes sanırım Enyden haber var mı Efulim doğum günün kutlu olsun.

paşam hayırlısıyla hamile kal inşallah...

Kızlar ya yazdan hatırlarsınız belki 150 kilo domatesi konserve için bize bırakıp tatile giden görümcem vardı ya( Göğsünü alacaklarmış ayarın kötü huylu çıkmış çok üzüldüm arada kırılsam da bana çok iyi bakmışlardı...
Dua edin...

Bir de kızlar hamile değilseniz dişlerinize baktırın ben baktırmadım dün dişim kırıldı röntgrn çekildi çekim dendi dr çenemi koparıyordu çıkmadı ilaç verdi 3 iğne yaptı çıkmadı şimdi 10 gün sonra gel dedi. sanırım fakülteye gideceğim(

Geçmiş olsun canım. Rabbim yar ve yardımcısı olsun.

Ay cnm Allah şifa versin inşallah

Sende bol bol dinlen, hem iki çocuk hem iş

Paşam doğum günün kutlu olsun nice yullara

Gecmis olsun bende rahatsız son günlerde dişlerinden,tembellik illah canımı burnuma getircek ondan sonra gidicem üstelik kardesim dış hekimliği okuyor son senesi 3 yıldırda hasta alıyor gidemiyorum

Gorumceme Allah şifa versin tez zamanda iyileşir insallah

Gecmis olsun canim hem sana hemde gorumcene
insallah en kisa zamanda sagligina kavusur

Bende hem kizarim hemde ilkbas ben kosarim

Benimde bir suredir dolgu anal tedavisi ve kaplamadan olusan dizilemde sizi vardi.birkac gun once esimle gece gittik ozel bir kuruma
cekilen rontgende sorun cikmayinca kaplamalri sokmeleri gerektigini soylediler.sukurki kirilmadi.icteki disin dolgusu yenilendi ve tekrar yapistirildi.

Dislerimde birtek eksigim var.ancak ne yazikki yarisi kaplama ve dolgu.

Bende kendimce bana sorun cikartabilecek herseye karsi onlem aliyorum ama bakalim hayirlisi

Bu arada dr randevum 22/04

Arkadaslar gunlerdir ilk firsatini buldugumda girip okuyorum ama hala enny ve niffan dan hBer yok.

Insallah iyilerdir ama artik korkmaya basladim.

Gunaydin canlar hayirli hafta sonlari olur insallah...
Chnb hatirladim rabbim sifa versin tez zamanda sagligina kavussun insallah bende cok uzuldum
Efilum nice senelere cnm..
Merra cnm bende otuz martta gittim 1300 gramdi bende gebelik sekeri var ya ondan cok kilo aliyor
Az yememe ragmen hele bide cok yesem tatli turu hic yemiyorum zaten gunluk yarim ekmek anca yiyorum
Bide kizlar gebelik sekeri olan kadinin bebeginin cigeri gec gelisirmis bi yerde okudum bi bilginiz var mi??
Feryal abla hadi hakkinda hayirlisi bu kez olucak insallah..
Dise gelince hamile kalmafan once 6 ay boyunca tedavi gordum oda erken doguma yol aciyormus
O uuzden hamile kalmadan once gittim

Metal 1haftm var yani kullanmk icin kotyms ya basim cok skisinca aklima endol geliyodu gercltn etkili rabbim seninde yardmcn olsn insaallah bizlern vaktnde dogar bebekleri
pasam allah yardmcn olsn hayrliayla kalrsn biran once ins
allah razı olsun canım
canım öncelikle güzel dileklerin için sagolasın kardeşim görümcenede allah şifa versin işşallah hangisiydi hatırlayamadım ben işşallah saglıgına tez zamanda kavuşur bebem
canım benim ömürümde agrıyan dişim kırıldı kırık şuan malesef sigortamda yokki tedaviye gidiyim allahım işşallah başıma gene bir diş agrısı açmaz işşallah :18::18:ama bu ay hamile kalmazsam gidicemde korkuyorum o dişimi nasıl çekicek panik atagım azar keisin
Pasam dogum gunun kutlu olsun cnm
sagol bebem
Ay cnm Allah şifa versin inşallah

Sende bol bol dinlen, hem iki çocuk hem iş

Paşam doğum günün kutlu olsun nice yullara
allah arzı olsun sagolasın bebem kızımda ne ka gzüel bakmış öle resimde korktumrabbim evlatlarına babalarına sana ömür versin işşallah

erkenci seni bende yeni kalktım günaydın istanbulda çok güzel bir sabah kendimi dışarlara atasım var gezesim var yeminle ama eşim hasta bakalım kandırabilirsem kasaba götürüyüm diyorm az olsa gezeriz el ele diz dize iş dolayısıyla gidicekya çok özlerim ben memleketede gidince özlüyordm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…