Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

jeton allah sabır versin.allah bundan sonraki gebeliğinde yüzünü güldürsün inşallah

Allah yardımcın olsun açılma olmayada bilir bak bana ikinci gün bugün tık yok daha hakkında hayırlısı kolay olur inşallah

canım çok ama çok mutlu ol,ne güzel gereken zamanı doldurmuşsun.keşke ben de senin gibi olabilsem.ben kendimi niyeyse hiç öyle hayal edemiyorum.hamilele kalmışım,38.haftayı bitirmişim falan.hayal gibi...inşallah çok kolay bir doğum yaşarsın,bebeğine kavuşacağın mutlu anı düşün.bizleri de gelişmelerden hbrdar etmeyi unutma.allah yardımcın olsun canım

inşallah sağlıklı bır dogum gecıırsın cok gecms olsun degısık duygularda olman normal ama sadece sevinçlı olman gerekır
bende aynı sorunları yasadım ıkı cocugumu kaybettım sımdı doktor bakıyorum sen kıme gıdıyorsun bılgı verebılrmısın..

canım allah yardımcın olsun,inşallah çok kolay bi doğumun olur senin de.bebişin sağlıklı ve çooook uzun ömürlü olsun inş.
bu arada senin geçmişe biraz baktım ama 20.haftada 5 cm açılma olduğunu yeni okudum,hayretler içinde kaldım,o açıklığa rağmen dikiş işe yaradı yani.bu süper bişi.allahım emeklerini boşa çıkarmayacak,sağlıcakla doğur arkadaşım.

regrete canım bu pıhtılaşma nası bişi?yani bi belirti filan veriyor mu?bende de mi var yoksa?ben böyle bi test filan yaptırmadım

sizi yaramazlar:)lavaboya gidip gülmenize tebessüm etmemek mümkün değil:)

canım benim yaa.erkekler bizim kadar ince düşünemeyebiliyor işte bazen.ben de bazen keşke onların küçük kızı olarak kalsaydım diyorum.geçen gün dr.a gitcem dedim,babam hemen para göndermiş.30 yaşına geldim,işim evim kocam var ama hala onlar bana bakıyor çocukmuşum gibi.
kızımın ölümüne dayanabilmemin en önemli sebebi annemle babamdı,şu anda yaşayabiliyorsam;sebebi onların hayatta olması.benimkiler bana çok uzakta ama varlıklarını bilmek bile bana güç veriyor.

sağol canım allah sanada isteyen herkesede nasip etsin allahın dediği oluyo sadece tesadüfen görülen bişeydi kızımın yaşayacak günü var demekki allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın en kısa zamanda sanada nasip etsin inş.

Dualarım seninle. Bence doğum hemen başlamaz. Herşey gönlünce olsun inşallah.

Sibel duru ve melek 81 size de dilediğiniz gibi bir doğum diliyorum. Mayıs annelerinin ardından sıra biz haziran annelerine geliyor.

Allahım hepinize nasip etsin inşallah..benimde kaybım var birbirimizi daha iyi anlıyoruz bu yüzden...

banada hayal gibi geliyodu inşallah sonuna geldim..sağlıcakla kızımı kucağıma almak kaldı Allahın izniyle...
ilk fırsatta yazıcam sizie gelişmelrden haberdar edicem..

Dualarım seninle. Bence doğum hemen başlamaz. Herşey gönlünce olsun inşallah.

bende hemen başlamaz diye düşünüyorum..zaten inanılmaz yorgun hissediyorum kendimi..ıkınıp doğuracak dermanım yokkk..
bide doğumdan önce enerji patlaması olur derler benim uykum varrr...
şu dikişten hayırlısıyla kurtulayımda doğum için beklerim daha..

inşallah canım sağol.ben 25 haftalıkken 4 cm açılmayla gittim,(4cm'e ulaşması için 5 gün bekledim aptal gibi,hafif kasık ağrım vardı ama yorgunluktan sandım.hastaneye hemen gitseydim açılma baştan farkedilip biraz daha durdurabilirlerdi belki)artık yapıcak bişi yok demişlerdi.o gece de doğdu zaten meleğim vaktinde doğsaydı şimdi 3 aylık olacaktı
senin dikişi kim yapmıştı canım?

amin arkadaşım sağol..
sanada çok geçmiş olsun..
allah sabır versin .bende 1 kayıp yaşadım 22+3 te..Allahım tekrar yaşatmasın inşallah...

ben tekirdağ dayım...aslında bizim doktor listemiz vardı..yayınlar arkadaş oradan bakabilirisn..
sen neredesin?

Aryamia cnm o tur yaramazliklarda olmazsa inan zaman gecmiyor :))
Birgun birine takiliyorum birgun birine:)))
Pasam kiz kolay gelsin anladin sen onu:)))))
Mulbery gozun aydin yarin saglicakla git gel :)
Ayyy ayyyy..

regrete canım bu pıhtılaşma nası bişi?yani bi belirti filan veriyor mu?bende de mi var yoksa?ben böyle bi test filan yaptırmadım

Aryamia,cnm trombofili paneli olarak yaptırılan bir sürü test, erken doğum ,düşük ,anne karnında bebek kaybı gibi sonuçları olan genetik hastalıklar ..bu testleri genelde 3 düşük yaptıktan sonra öneriyorlar devlet hastanelerinde 3 düşük yapmadan genelde yapılmıyor ben bir kayıp yaşadım hiç bir doktor önermedi sadece Arda Bey yaptır dedi yaptırdım protrombin gen mutasyonu heterezigot(taşıyıcı) olarak çıktım Arda Bey protrombin için en sevmediğimiz hamilelikte 0,6 kan sulandırıcı iğne kullanacaksın dedi ..bu pıhtılaşma problemi olanlar kalp damar hastalıkları felç gibi hastalık riskleri olmayan insanlara göre daha yüksek kısaca bu tip genetik yatkınlığı olan kişilerin kanları daha fazla pıhtılaşma eğilimi gösteriyor Buda hamilelikte bebeğe giden kan akışının az olmasına ve sonuçta kanla beslenen bebeğe geçişte sorun olduğu için düşük yapmaya erken doğuma ve anne karnında bebek ölümü gibi sonuçlara sebep olabiliyor önemli ve 3.kayıp yaşamadan yaptırmak gerekiyor bence

bana bilgi verebilirmisiniz rahim ağzı yetmezliği varmış bunu 3 düşükten sonra anladı doktorlar.tabi birde rahimde perde maliyatı geçirdim ama yinede düştü
Allah sabır versin acın cok taze bende 16 haftalik bebgimi kaybettiğimde ne oldugnu anlamamıştım 2 gün sonra rahim agzi yetersizliğim ilk defa duymuştum nette araştırırken burayı buldum burda hepimiz birbirimize destek olduk doktor tavsiyeleri icin bı listemiz var nerde oturuyorsun bilmiyorum listeye bakıp faydalana bilirsin sanirm doktorun çapada hicaymis benim doktorda çapada hoca ama ben özeline gittim hikayeme göre tedbir amaçlı dikiş atalım demişti dikisle 38. Haftaya kadar geldim cok sukur sende kendini toparla yeni bir doktor hafat doktorlar bul Allah bu acıyı tekrar yaşatmasın

Ben İstanbul anadolu yakasındayım. Özel sağlık sigortan yokmuş. Ben Koşuyolu medipolde sinem beden'e gidiyorum, kendisinden de çok memnunum. Gerçi memnunluk biraz göreceli ama. Neden kendisnden memnun olduğumu anlatayım. Öncelikle arkadaşların paylaşımlarındaki dr. eleştirilerinin çoğu benim dr da yok. Mesela; 1- dr. benim çalışmamın bebek kaybı olacağını söyleyerek ben talep etmediğim halde bana doğum iznine kadar rapor veriyor. Önceki gebelikte çalışmaya başladıktan kısa süre sonra suyum geldi ve bebeğimi kaybettim.
2- Sinem hanımla birlikte gittiğim önceki doç. dr. perinatolog alin hn serklajla ilgili hiçbirşeyden bahsetmedi. Ama sinem hn tedbir amaçlı serklajı 13. haftalarda yapalım dedi. Ama benim sağlıklı bir doğumum olduğundan böyle birşeyi istemedim. Fakat kısa süre sonra hızlı bir rahim ağzı kısalması olunca 16+5. haftada serklaj yapıldı. Yani doktorun öngörüsü doğru çıktı.
3- Dr. hemen hemen haftada ya da 10 günde bir muayeneye çağırıyor. 4- Zaman zaman idrar kültürü ve vajinal kültür alıyor.
5- Kontrol muayenelerini de tıpkı normal muayene gibi ilgiyle yapıyor. 6-Muayene randevusunu almakta zorlanmıyorum.
Bu ve benzeri şeylerden dolayı ben doktorumdan memnunum, tercih senin. Ayrıca medipol sgk anlaşmalı muayene ücreti 55tl, 10 gün içindeki kontroller ücretsiz.

zaman ne çabuk geçiyor....

oysa hiç geçmeyecek acım hiç azalmayacak sanmıştım...yüreğim cayır cayır yanmıştı acısıyla...

ben geçen yıl meleğimi 22+3 te yani 12 nisanda kaybettim...
tam 1 yıl oldu..
Allaha şükür tekrar hamile kaldım zar zor bu günlere ulaştım..şimdi yarın 12 Nisanda doğum yapma ihtimalim varr..

benim içimi değişik duyguların kaplamasının sebebi bumu acaba kızlar...

1 yıl öncesi aklıma geliyor hüzünleniyorum bugüne gelip halime şükrediyorum...

Atilla saglikli dediyse sagliklidir canim bebek konusunda basarili cunku benim 3 arkadasim oraya gitti ucunun bebegide cok saglikli ve tosuncuk dogdu hayirli dogumlarin olsun insallah tatlim darisi basimiza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…