Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

babanın görmesi kötü olmuş canım ya içine dert olur şimdi...ama yarın akşam uğrarsa keyfin yerinde olursa unutur sen bebeğini düşün şuan sadece...
yıpratma kendini bak 31 haftalık olmuş yavrun. artık yaşamak mutlu olmak için çok güçlü bir sebebin var. bu arada ailenle çok yakınmışsınız bence eşin gerçekten iyi değilse yorgunsa yatıp uyuması baban alsın demesi çok normal... ama işte bizim yaşadığımız acılar bizde sabır bırakmıyor...

Son düzenleme:
kızlar ben gidiyorum

teyzemler gelmiş buraya eniştesimin arkadasını ziyarete.
dönüşşte sanırım birazdan gelip beni de alacaklar.

bi kaç gündür kötüyüm herseye aglıyorum...
az önce merranın anlattıklarına da dayanamadım agladım

teyzem gezer tozarız çarsı pazar dolanırız diyince reddetmedim.eşim de cok sevindi biraz havan degişir diye.
birde ünverste arkadasım var ck yakın oldugum onu da görürüm...

önümüzdeki hafta görüşürüz sanırım.hepinizi öpüyorummm

enny ve niffanın bebeklerini merak ederek gidecegim umarım ii haberler alırım.

Son düzenleme:

Canım maşallah bebis gayet iyi kilolu yalnız ben şeyi anlamadım sana doktorun açılma var diye dikiş atmamismiydi neden simdi açılma yok sezaryen dediler kafam karıştı bebeğinin sağlığı gayet iyidir hiç üzülme çünkü atilla ultrason konusunda iyidir bir sıkıntı olsa anlardı oda riskli gebelik uzmanı canım yani zamanı gelince sagsalim bebegini kucaklicaksin

Merracığım seni çok iyi anlıyorum. En sinir bozucu yanı ise sen canının sıkıntısından uyuyamazken onun çoktan horlamaya başlamas.ı Ama erkekler üç aşağı beş yukarı benzer şeyler. Aslında ne kadar güçlü görünseler de aslında çok zayıf ve dayanıksızlar. Hatta bu dayanıksızlık anne karnından başlıyor düşük yapılan bebeklerin çoğun erkekmiş. Ama ne yapacaksın onlarla da olmuyor, onlarsız da. Bu arada erkek ve kadın farklılıklarını anlatan çok güzel bir kitap tavsiye ederim okudun mu bilmiyorum ama Erkekler Marstan Kadınlar Venüsten. keyifli bir kitap hem erkeklerin hem kadınların okuması gerek.

haklısın canım ben de okudum o kitabı.hamilelik normalde de zor bir dönem bir de bizim gibi riskli gebeler de çok daha zor.
yanımızdakilerinde daha daha daha duyarlı olması lazım ama olmuyor.yorulmuş artık paşamız...
amaaaaan takmamak lazım hiçbişeyi kimbilir iş yerinde ne oldu.eşim muhasebe uzmanı hesap kitap bazen çok yoğun oluyorlar
ben ve kızı herşeyden önemli olmalı stres dışarda kalmalı ama o da insan hemde dediğin gibi zayıf...erkek...
allahım bebişlerimizi sen koru...onlara sağlık sıhhat ver...
onun kokusu herşeye iyi gelecek inş.bu günleri unutucam.bana çektirdiği zor günler için poposunu ısırcam kocaman sonra kıyamayıp defalarca öpücem kuzumu inş.
hepimiz 38leri görücez rabbimn izniyle

Evet canim bu yil hicbirsey karsilamiyor yani bu yil icinde hamilelik olusursa serklaj hastane vs. Hepsini ben cebimden odeyecegim ama dogum 2014 e denk gelirse dogumu karsilayacak dedigin gibi policeyi yenileyecek limiti ben belirleyecekmisim zaten sadece yatarak tedavi benimkisi suan 1040 lira odedik ikinci yil 5000 kadar odemeye kadar gidiyormus ben tam bakayim policenin adini soylerim sana valla iste butun masraflar bize kacacak:) hamilelik olusursa gerci bebegimiz bize gelsinde varsin para harcayalim:))insanlar ne paralar sarfediyor

açılma yok diye sezeryan demediler çatı dar bide bebeğin baş çevresi 9,5 cm diye zorunlu sezeryan dediler canım.ama dikiş alınınca bende hemen açılma olur diye düşünüyodum olmadı açıkcası o kadar çok korktum ki inan hiç aklıma bile gelmedi nedenini sormak atillaya en son 30. haftada gittim zaten oda hep ozamana kadar sen sezeryan olucaksın diyodu bende güveniyorum ona gelişimi hep 1 hafta önden gidiyo çok sağlıklı bi bebek olucak diyodu ama inşallah öyledir. allah herkese nasip etsin bebeklerimizi zamanında kucaklamayı en kısa zamanda seninde göbüşüne gelsin inşallah

Gunaydin kizlar ..
Merra cnm o tipten bende de var insan o anda bogasi geliyor inan ama biraz sakinlesince hepsi geciyor bide benim esin annesi vefat etti ben artik bana ilgi gostermiyor bizi sevmiyor diye diye aglama manyagi oldum sonra gelsin kasilmalar onun icin olan sana ve bebegine oluyor bos ver onu sen ...
Benim esim oyle yapinca ben sesleniyorum hemen bak ben kalkiyorum almaya diye o kalkarsan kalk diyo bende kalkiyorum yalandan kasilmam oldu diye bagirinca hemen kalkiyor bi dene istersen :))))
Sonra kalkmisken bi lavaboya gideyim diyoruz sonrada kizimla babasinin panik haline gizlice guluyoruz:))))
Dene bu taktigi bizim adam da ise yariyor bence seninkinde de ise yarar ...

gurbetçi canım alemsin:)))
küsüp ondan hiç bir şey istememeye karar verdim.anneme aldırcam istediklerimi yediğim kadar yicem sonra saklıcam,akşamda annemden bana yeteklik yemek yapmasını isticem o tok gelecekmiş derim.o da kendi yemeğini kendi yasın:)))
ay ben böyle diyom ama gelir iki laf ederse hiç dayanamam barışırım hemen...
tencere bile tıkırdıyor yemek yaparken oluyor işte bazen böyle şeyler,sanırım dün benimkinin eşşek saatiydi:))))

Kiz onlara mustehak biz ne cekiyoruz baksana birazda onlar ceksin :))))
Bende senin gibiyim hemen barisirim aslinda hic kimseyele kus duramam :))
Bazen ona yaptiklarimdan dolayi vicdan azabi bile cekiyorum :)))
Bazen dr kiziyorum esimden cikariyorum:))
Ayyyyyyyy kiiiiz yaziiiik acidim simdi:)))

kızlar sizlerde haklısınız hamileligin verdigi stres adama yetiyorvallahi beni sinir etmesinler o kocalarınızı alırım elime tekme tokat girerrim bu aralar zaten stresim var iyi gelir birilerine tekme tokat girmekbende o konuda çok kıyımsızım ama damarıma bassın hele nuh derim peygamber demem okadar olurşimdi dikkat ettimde çok kötüyüm ben ya
kızlar pc bozukt yeni yapıldı eşim hasta dünden beri heryerim kırılıyor diyor grip olmuş paşı agrıyor birazdan kalkıp tavk syna çorba yapıcem içsin garibim eşim hasta olnca çok üzülüyorum ben okadarda dikkat et diyorm gene şifayı kapmış
bebek olayına gelince bir arkadaşımın hocasına danıştım kurban oruç hikayesini ban dediki dogmuna kadar kurbanını kesebilirsin 9 ay dolmadan ne kadar erken o kadar iyi dedi orcda ttarız işşallah parayı buldm krban parasını olmadı kenarde yüzüklerim var onu satar keserim evladıma neler harcamadımki ben helal olsun
evciligide gelince 2 kere yaramazlık yaptım bu ay korunmyorz bebeler belkim önümüzdeki ay korunuruz aslında şu antalya işide belli degil keisn belli olsa bebege ara verelim dedim ama şimdi hamile kalsam diyorm 2 ay gitmiyim ardaya ararım kalp atışları için giderim diyorum bir taşla 2 kuş hem hemen gidince belli olmaz kalp atısı degilmi kaç haftada belli oluyordu unuttum eee malum 2 sene olucak mayısın 29 dayarın benim dogum günüm gene kimse hatırlamıcak he hediye ne pasta hediyedende pastadanda vazgeçtim bir nice senelere desinler o bana yeteren büyük hayalim ne biliyormusunuz sevdikllerim bana süprüz yapsın hepsini bir arada görüyüm o bana yeter ama nerdekızlar işleirm çok sontra görüşürüz markete gidiyimde tavk alıyım eşime çorba yapıyım kahvaltısını yeni yaptırdım geri yattı uyansın çorbasını içiriyim geri ysn işşallah rabbim eşime ömür versin işşallah o hasta olunca benim içim acıyor

Evladın ölümüne sabır

Sual: Küçük çocuğumuz öldü. Ana-baba olarak çok ağladık. Bize günah oldu mu?
CEVAP
Ağlamak merhametten ileri gelir. Ağlamak günah olmaz. Bağırıp çağırıp isyan etmek günahtır. Çocuğun ölmesi, malın elden çıkması, gözün kör, kulağın sağır olması, bir uzvun telef olması gibi, insanın isteği ile ilgisi olmayan musibetlere sabretmekten daha faziletli sabır yoktur. Sabredenlere verilen sevabın miktarını Allahü Teâlâdan başkası bilmez.

Musibetlere sabır, sıddıkların derecesidir. Bunun için Peygamber efendimiz (sav) şöyle dua ederdi:
(Ya Rabbi, bana öyle yakîn ver ki, musibetler bana kolay gelsin!) [Tirmizi]

Oğlu İbrahim ölünce de, (Ya İbrahim, ölümüne çok üzüldük. Gözlerimiz ağlıyor, kalbimiz sızlıyor. Fakat, Rabbimizi gücendirecek bir şey söylemeyiz) buyurmuştu.

(Bir çocuk ölünce, Allahü teâlâ, bildiği halde, meleklerine sorar:
- Kulumun çocuğunu aldınız, kalbinin meyvesini kopardınız. Peki kulum buna ne dedi?
- Ya Rabbi, hamd edip teslimiyet gösterdi. Inna Lillah ve Inna ileyhi raciun
- O kuluma Cennette bir ev yapıp, adını da, “Hamd evi” koyun!) [Tirmizi]

Bunları Cennete götürün
Kıyamette Allahü teâlâ, müminlerin çocukları için, (Bunları Cennete götürün) buyurur. Melekler, çocukların Cennete girmesini söylerler. Çocuklar, (Ana-babamız hani?) derler. Melekler, (Onlar sizin gibi günahsız değildir. Görülecek hesapları var) derler. Çocuklar ağlaşır, (Ana-babamızı almadan girmeyiz) derler. Cenab-ı Hak, çocuklara buyurur ki:
(Ey yavrular, haydi gidin, ana-babanızı da alıp Cennete girin!) [Nesai]

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.) [Müslim]

(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]

(Üç evladı ölmüş olan bir Müslüman ateşe girmez.) [Buhari, Müslim]

(Kimin bâlig olmamış üç evladı ölmüşse, bu çocuklar, onu ateşten koruyan bir kale olur, ölen evlat iki, hatta bir olsa da...) [Tirmizi]

Peygamber efendimiz, (Üç çocuğu ölen, Cennete girer) buyurdu. Oradakiler, (İki çocuğu ölen de mi?) diye sual edince, (İki çocuğu ölen de Cennete girer) buyurdu. (Ya bir çocuğu ölen?) diye tekrar sual edilince, buyurdu ki: (Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]

Yine buyurdu ki:
(Alan da, veren de Allahü teâlâdır. Çocuğu ölen o kadına taziyede bulunun. Sabretsin, ecrini görecektir.) [Müslim]

Musibete uğrayanı teselli etmelidir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çocuğu ölen kimseyi teselli edene Cennet hırkası verilir. Musibete uğrayanı teselli eden, onun sevabı kadar sevap kazanır.) [Tirmizi]

Resulullahın taziyesi
Resulullah efendimizin taziye mektubu şöyledir:
Allahü teâlâ sana selamet versin! Ona hamd ederim. Herkese iyilik ve zarar, yalnız Ondan gelir. Allahü teâlâ, sana çok sevap versin. Sabretmeni nasip eylesin! Onun nimetlerine şükretmenizi ihsan eylesin! İyi bilmeliyiz ki, kendi varlığımız, mal, servet, kadın ve çocuklarımız, Allahü teâlânın, sayısız nimetlerinden, tatlı ve faydalı ihsanlarındandır.

Bu nimetleri, bizde sonsuz kalmak için değil, emanet olarak kullanmak, sonra geri almak için vermiştir. Bunlardan, belli bir zamanda faydalanırız. Vakti gelince, hepsini geri alacaktır.

Allahü teâlâ, nimetlerini bize vererek sevindirdiği zaman, şükretmemizi, vakti gelip geri alınca da, sabretmemizi emreyledi.

Senin bu oğlun, Allahü teâlânın tatlı, faydalı nimetlerinden idi. Geri almak için sana emanet bırakmış idi. Şimdi, geri alırken de, sana çok sevap, iyilik verecek, acıyarak, doğru yolda ilerlemeni, yükselmeni ihsan edecektir.

Bu ihsana kavuşabilmek için sabretmeli, Onun yaptığını hoş görmelisin! Kızar, bağırır, çağırırsan, sevaba kavuşamazsın ve sonunda pişman olursun.

İyi bil ki, ağlamak, sızlamak, belayı geri çevirmez, üzüntüyü dağıtmaz. Kaderde olanlar başa gelecektir. Sabretmek, olmuş bitmiş şeye kızmamak gerekir. Allahü teâlâ, hepinize selamet versin!

Sual: Çocuğum yok veya öldü diye fazla üzülmek uygun mu?
CEVAP
Hayır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ sevdiği kulu kendisine bağlar. Çoluk çocuğu ile meşgul etmez.) [Deylemi]

Belanın geliş sebepleri
Sual: Bazı hadis-i şeriflerde, Peygamberi sevenin, çeşitli musibetlere maruz kalacağı ve Ona düşmanlık edenin ise, mal ve evladının çok olacağı bildiriliyor. Bunların açıklaması nasıldır?
CEVAP
İnsanlara dert, bela, musibet birkaç bakımdan gelir:
1- Bunlardan birisi işlediğimiz günahlar sebebiyledir. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Belaların gelmesine sebep günah işlemektir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Size gelen musibet, işlediğiniz [günahlar] yüzündendir.) [Şura 30]

(Sana gelen kötülük, kendindendir, [günahların yüzündendir.]) [Nisa 79]

(Bir millet, kendini bozmadıkça, Allah onların hallerini değiştirmez.) [Rad 11]

2- Bela, hastalık ve musibetler, günahların kefareti [affolması] için gelir. Dünyada musibetlere maruz kalıp da güzelce sabreden kimse, ahirete günahsız gider.
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Her musibet, affedilecek bir günah için gelir.) [Ebu Nuaym]

(Mümine gelen her sıkıntı, günahlarına kefaret olur.) [Buhari]

(Müminin günahları affoluncaya kadar bela ve hastalık gelir.) [Hakim]

İnsan kendisine gelen beladan hoşlanmaz. Halbuki günahları affolacak ve güzel sabrederse ahirette büyük nimetlere kavuşacaktır. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Hoşlanmadığınız bir şey, belki de sizin için hayırlıdır.) [Bekara 216]

3- Cennette yüksek derecelere kavuşması için mümine musibet gelir. Bunun için Peygamberlere çok bela gelmiştir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Nimete kavuşması için insana musibet gelir.) [Buhari]

(Musibet, kavuşulacak bir derece için gelir.) [Ebu Nuaym]

(Allahü teâlânın hayrını murad ettiği kul, belaya maruz kalır.) [Taberani]

(Kişi, hep sıhhat ve selamette olsa idi, bu ikisi onun helakı için kâfi gelirdi.) [İ.Asakir]

(Mümin, keler deliğine saklansa, ona, eza edecek biri musallat olur.) [Beyheki]

(Dünya, [Cennetteki nimetlerin yanında] mümine zindandır.) [Müslim]
(Allah’ı ve Resulünü seven, belaya [hazırlıklı olsun] zırh giysin!) [Beyheki]

(En şiddetli bela, Peygamberlere, velilere ve benzerlerine gelir.) [Tirmizi]

Demek ki belanın en şiddetlisi, Allahü teâlânın çok sevdiği kimselere geliyor. Belalara sabır, sıddıkların derecesidir. Peygamber efendimiz, kendisine gelecek musibetlere karşı dayanma gücü vermesi için Allahü teâlâya dua ederdi.

4- Bela, imtihan için de gelir. Bakalım kul, Allahü teâlânın gönderdiği belaya razı olacak mı, olmayacak mı? Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Şüphe edilen altın, ateşle muayene edildiği gibi, insan da bela ile imtihan olur.) [Taberani]

(Ya Rabbi, beni sevene, hayırlı mal ver! Bana düşmanlık edene de çok mal, çok evlat ver!) [İbni Asakir]

(Sizin çokluğunuzla, diğer ümmetlere karşı iftihar ederim) ve (Velud [doğurgan] kadınla evlenin) hadis-i şerifleri, evlenmeyi teşvik etmektedir. Gerekli İslami terbiye verilemediğinden gençler, namaz kılmamakta, dinden uzaklaşmakta, hatta bir kısmı dinsiz ve anarşist olmaktadır. Peygamber efendimiz elbette, böyle gençlikle övünmez. İbni Asakir’in bildirdiği (İki yüz yılından sonra en iyiniz, hanımı ve çocuğu olmayandır) hadis-i şerifi, ortam müsait olmayınca, çoluk çocuk sahibi olmamanın daha iyi olduğunu göstermektedir.

Sual: Küçük çocuklar da ölürken sıkıntı çeker mi?
CEVAP
Bir Müslümanın çocuğu, ölüm döşeğinde iken, 360 melek gelir, o masumun karşısında durup, (Ya masum, müjdeler olsun sana, bugün, ölmüş olan, âbâ ve ecdadını ve bütün komşularını, Hak teâlâdan dile) derler.

Melekler, başına bir şefaat tacı ile gayret ve kuvvet gömleğini giydirip, gözünün perdesini kaldırırlar. Perdeler kalkınca, tâ Hazret-i Âdem aleyhisselamdan beri, geçmiş ecdatlarını görür. Onların bazısı için hazırlanan azabı görünce, haykırıp titrer. Bunu bilmeyenler can çekişiyor zanneder.

Can alıcı melekler gelirler, (Ya masum, âlemlerin yaratıcısı sana selam söyleyip, “Ben onu yarattım, yine bana gelsin. O ruh emanetini ben verdim, yine bana versin. Onun karşılığında ona Cennet ve didar vereyim” buyurdu. Haydi yüzünü çevir, bak) dediklerinde, o masum da, bakar, melekleri görür. Sevinçten coşup titrer ve döşeğinde can vermeye atılır.

Yine o azap içindeki ecdatları gözüne erişince, yine canını vermek istemeyip, (Ey melekler! Allahü teâlâ, akraba ve ecdadımı bana bağışlasın) der. Allahü teâlâ da, (İzzim hakkı için bağışladım) buyurur.

Melekler, (Ya masum, sana müjdeler olsun, Hak teâlâ, imanı olanların günahlarını bağışladı ve bütün dileklerini kabul eyledi) dediklerinde, masum sevinçli iken, masumun anası ve babası suretinde iki huri gelip, kollarını açarak, (Ey evladımız, bizimle gel, biz Cennette sensiz olamayız) derler.

Masumun eline bir Cennet meyvesi verirler. Masum, meyveyi koklarken Azrail aleyhisselam, kendi gibi, bir güzel masum olup, habersizce canını alır ve Cennete götürür.

Orada, yeşil bir sahra vardır. Masum, (Beni buraya niçin getirdiniz) diye sorar.

Melekler şöyle cevap verirler:
Kıyamet yeri vardır. Çok sıcaktır. Bu sahrada, 70 bin rahmet pınarı vardır. Resul-i ekremin havzının başında durup, nurdan bardakları görürsün.

Anan, baban kıyamet yerine geldiklerinde, bu bardakları su ile doldurup, onlara verirsin ve onları bırakma ki, Cehennem yoluna gitmesinler. Çünkü, senin duan, Hak katında makbuldür. Cuma geceleri, yeryüzüne inersin. O vakit Allahü teâlânın selamını, Müslümanlara ulaştırırsın.

gözyaşlarıyla okudum...

sagolun kizlar insallah hep beraber goruruz 38 leri hayirlisiyla

benim 27+2 de 6.8 cm mis kafa olcumu yani gecen hafta bugun olcturmusum yarn tekrar gidiyorum bakalim suyu duzelmismi bebegimin

merracim sıkma canini onlar icinde zor bir durum ve erkekler bizim kadar güclü degil

merry cim gez havan degissin degisiklik olur bende esim 2 haftada bir geldikce hafta sonlari beni parka goturuyor hakkaten kendime geliyorum

niffan in bebeislerini ve enny cok merak ediyorum hep aklima geliyor insallah kotu bisey yoktur rabbim yardimcisi olsun

bugun evde sohbet var hepiniz icin dua edicem rabbim kabul eder insallah

hadi optuk hepinizideeee

sagolun kizlar insallah hep beraber goruruz 38 leri hayirlisiyla

benim 27+2 de 6.8 cm mis kafa olcumu yani gecen hafta bugun olcturmusum yarn tekrar gidiyorum bakalim suyu duzelmismi bebegimin

merracim sıkma canini onlar icinde zor bir durum ve erkekler bizim kadar güclü degil

merry cim gez havan degissin degisiklik olur bende esim 2 haftada bir geldikce hafta sonlari beni parka goturuyor hakkaten kendime geliyorum

niffan in bebeislerini ve enny cok merak ediyorum hep aklima geliyor insallah kotu bisey yoktur rabbim yardimcisi olsun

bugun evde sohbet var hepiniz icin dua edicem rabbim kabul eder insallah

hadi optuk hepinizideeee

Paşam cnm şimdiden iyiki doğdun :) yeni yaşın sana huzur mutluluk para sağlık ve bebeğini getirsin inşallah :))))

pasaaaammmm cok guzeldi allah razi olsun

benim biri 11 haftalikti digeri 5 ben bu gruba girmiyorum sanirim ama girenlere rabbim guzel sabirlar versin insallah evlatlarimiza saglikli sihhatli hayirli uzun ömür nasip etsin insallah

Kızlar bugün Arda Bey den randevu almak için memorial call center aradım Nisan ayına randevu oluşturmadılar önce var dediler sonra yarım saat ara kalmış randevular 45 dk olarak girdiği için yarım saati sistem kabul etmiyormuş ;((( bana yeter yarım saat dedim ama sistem müsaade etmiyormuş Neyse bende bu sefer direk ataşehiri aradım asistanı bir yere gitmiş bakalım randevu alabilecekmiyim olmazsa Gittiğim diğer Prof alacağım randevuyu bakalım ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…