Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sibel hayırlısı olsun..Sağlıklı gelsin de nasıl gelirse gelsin.. Maşallah bebeğin kilosu da iyi..

Bebekler asıl son haftalarda kilo aldıkları ve emme refleksleri de son günlerde iyice geliştiği iiçin dikişlerin erken alınsın istemiyordum.. Bebeğim 2 gün önceki kontrolde 2340 gr. çıktı.. tabii ki yanılma payları var..daha çok olabileceği gibi daaha az da olabilir.

Bugün takibini yaptığım bir başka sitenin forumunda Kadın Doğum Uzmanı arkadaşa da durumumu sordum. Onun yanıtı da aşağıda.

eğer bebek dikişlere bası yapıyorsa ve 35 haftayı geçtiyse gebeliğiniz, serklaj dikişleri alınmalı. Çünkü gerçek doğum sancıları başlayıp baş iyice aşağı indiğinde serklaj ipleri gömülür, rahim ağzında yırtılma ve kanamaya neden olur. Önümüzdeki hafta 36. hafta olacaksınız, ondan sonra doğursanız da çok erken olmaz zaten. Umarım sorunsuz ve kolaylıkla gider işler.

Serklaj sütürleri alındıktan ne kadar sonra doğumun başlayacağı hiç belli olmaz. Doğum saatler içinde başlayabileceği gibi, bebek birkaç hafta daha kalabilir. Bol şans dilerim.

erken doğum sonrası emzirme sıkıntı evet. ben gebelik zehirlenmesi geçirdim ve 36+0'da doğurdum, Arven Mira hiç ama hiç emmedi, 2 ay gece gündüz uğraştık meme için, başarısız. yine de ilk 5 ay sadece anne sütü aldı, 2-3 saatte bir makineyle sağıp verdim uzun süre. emme falan çok önemli ama, büyüyüp gidiyorlar işte, o günleri unuttuk çoktan. ve şunu anladım, bir bebek emerse harika, emmezse dünyanın sonu değil, sağlıklı büyüsün yeter.

Sonuç itibariyle baskı çok ise alınması normal diyorr..

Ben de bugün bebek şekeri yapmaya başladım..

Son düzenleme:

ayy kurtuldum dicem ama sanki insan daha bi güvende hissediyomuş kendini dikişle adım atmaya korkuyorum şimdi bende şeker hiç çıkmadı hamilelik boyuncada 16 kilo aldım inşallah bişey yoktur ya kötü bişey düşünmemeye çalışıyorum ama insanın elinde değil sıra sende bakalım sen doğuracakmısın cumaya

evet melekcim sezeryan olacaksam almayalım dedim benim doktorda aynı şeyleri söyledi pazar geces iacile gitmiştik baskıdan ağrıdan dolayı korktum bide rahimle uğraşmayalım diye mecburen alındı artık allahın takdirine kaldık bakalım 12 gün daha beklicekmi dikişsiz

sağol canım sende sağlıkla tamamlarsın inşallah

yaklaştı valla sanki 10 gün bile beklemicek gibi geliyo hayırlısı bakalım benimde hep kafa yapısı 2 hafta normal gelişimi kilosuda 1 hafta önden gidiyo diyolardı bu bi hastalık belirtisi diyemem dedi yapısal olabilir yada iri bi bebekte olabilir ama başka şeylerde olabilir bunu doğmadan bilemeyiz dedi de işte insanın aklına herşey geliyo

regrete, bade, merra çok teşekkür ederim gerçekten zor bi gündü inşallah dediğiniz gibidir bişeyi yoktur kızımın

Evet karşılıyor. Büyük oğlum 11 gün yoğun bakım da kaldı karşıladı. Küçük oğlumda doğum sonrası 7 gün hastanede kaldık 3 günü yogun bakında. Biz sadece eşimin refakatçi ücretini onuda %80 ödedik.
Dediğin gibi kendi kurumlarında çok avantajlı.

Saol canım kist icin uyardığın iyi oldu Ekim'de poliçeyi yenilerken temiz kağıdını götürürüm,sigortayı bırakmamak en iyisi dogum policesinide ekletirim ama bu sene Ekim'den sonra tekrar 6 ay beklememe gerek yok degil mı?ne zaman ne Olcag belli olmaz devlette dogurmakta istemiyorum

Geçmişler olsun canım Rabbim Birdaha yaşatmasın. Herşey gönlünce olsun.

Allah'ın izniyle sağlıkla kolay bi doğum olacak canım. Yavrunda gayet sağlıklı olacaktır. Sen gönlünü ferah tut.
Yüce mevla tün canlara bu günlere gelmeyi nasip etsin.

Maşallah BarekAllah 28 geçmiş sin canım.
Rabbim sağlıkla 38 gelmeyi ve yavrunu sağlıkla kucağına aşmayı nasip etsin.
:çok

Bak simdi acibadem de bana cazip geldi yıllık ne kadar oduyorsun yatarak tedaviler ve dogum limitsizmi,belki eltim yaptirabilir çünkü onun bölümü bir çapada birde Acıbadem'de varmış o da bır daha ki sefere ozel sigorta düşünüyordu

Canım biz 2005 den beri siğortalıyız. Evet kendi kurumlarında yatarak ve Doğum limitsiz. Gebelik takibi ve Dr muayenesinin %20 karşılıyor. Labaratuvar ve gözlem %80 karşılıyor. Bunlarda limit var fakat bayağı yüksek. Gebelik öncesi 1 yıl sigortalı olmak gerekiyor.
Ben ve eşin 5 yıl sonunda ömür boyu yenilemeyi aldık. Fakat oğluma hala vermiyorlar. Erken doğum sonrası bazı problemleri çoktu diye. Mesela doğuştan gelen oda kalpte üfürümü var diye kalp damar hastalıkları kapsam doluydu. Şimdi limitliyr çevirmişler. Bide 3 havalesi olduğu için nöroloji de limitli. Fakat her sene takip ediyorlar bir önceki sene çok kullanmadıysak oğlumun da kapsam dışları azalacak inşallah oda ömürboyu yenilemeyi alır.

Bu sene ben gebeliğimin 27. Haftasında yeniledik. Birçok Dr kontrolü ve labrotuvar hizmeti kullandım. Benimki 3000 tl idi eşim hiç kullanmadı. 1800 ödedi. Oğlum 4-5 kete çocuk Dr gitti 2200 ödedik. Yeni doğan oğlundada 2000 tl ödedik. Bakalım 2013 Aralık'ta benim ki me olacak. Doğumda 15000 tl sigorta karşıladı ya.
2006 yılında ben 60 gün. Hastanede kaldım 1 serklaJ ve bir sezeryan ve oğlumun 11 günlük yoğun bakımı hepsi 60000 tl tutuyordu. Hepsini ödedi bir sene sonra ben 6000 tl sür prim ödedi. Fakat benimki hem yatark hem ayakta tedaviyi kapsayan sigortaydı

Melekçim hayırlısı olsun canım..Doktor da demiş dünyanın sonu değil.Sağlıklı olsunlarda..Hem bakarsın dikişleri aldıktan sonra 1,2 hafta daha dayanır bebeğin inşallah.Ben sana bişey sormuştum canım gözünden kaçtı sanırım:
Rahim ağzın ilk kaçıncı haftada ölçüldü ve kaç cm di?Daha sonraki haftalarda çok değiştimi?
Birde canım serklajın tam olarak kaçıncı haftada yapıldı?Serklajdan sonra vitaminler hariç hangi ilaçları kullanıyorsun?Haftalık proluton iğne oluyormusun vede progestan kullanıyormusun?

Kızlar eny yi bende çok merak ettim..Hiç haber yok..

gurbetçi,efulim kızlar siz kaçıncı haftada serklaj oldunuz..

asos kutlarım canım.28 olmuşsun..Allah 38 leride göstersin inşallah..

Bu ay inşallah her şey yolunda gider bu günleri çabucak unutursun..Bahar umudu ve güzellikleri yüreğinden eksik etmesin

Eşimle kaynanam eşyaları topluyorlar bende okuldan geldim yattım sabah okulda öğleden sonrada öbür işte kasıklarımda ağrım oldu eve geldim hemen yattım hamile miyim ne ? Her ay umudu taşıyorum taşıyorum olmayıncada üzüntüden taşıyorum ama bu sefer üzülmüycem olmazsa napalım çıktı bir yola yine..

öyle tatlı şeyler yazmışsınız ki gözerim doldu tebessümle okudum.

dileklerinizi boşa çıkarmıycam kocişi yumurtlama günleri eve kapatçam yumurtlama (ilaçsız) olursa inşallah sizleri teyze yapıcam...

:)))

kocişim çok destek oluyor sağolsun... Ama şu hamile ve sürekli bebeklerinden bahseden akrabalarım olmasa sadece hava atmak dertleri insanın en yakını bile bunu yapıyorken siz iyki varsınız... :)

Sibel canm gozun aydn gecms olsn dikisi aldrmissn darisi basimiza bende korkuyorm dikis aldrmktnda insaallah cok acili olmz
bide korktugm bebegn dikise baski yapmasi insaallah yapmzda 36dan sonra dikisi aldirirz bide bizim dogm kolay olurms ama bakalmm norml dogmdn cok korkuyorm sen sezeryan olackmissn ben mulberry takip ediyorm bakalm onunki kolay olursa bizimkide olur:)insaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…