Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım hamilemiyim değilmiyim diye düşünme başka şeylerle ilgilen... adetini 2-3 gün geçmeden test yapma gördün beni 34.gün adet oldum. keşke yapmasaydım test düşük oldu diye moralim bozulmazdı.

Sibel hosgeldin ne hos bi durum insallah bizde o gunleri goruruz Allahim buyuk sen demissin ya kafasi buyuk 9.5 cm diye bende bi bakiyim dedim benimkide 8 cm iki hafta bi gun onde gidiyor benide telas basti simdi tum olcumleri onde ama kafasi cok daha onde hastaliktan degildir insallah kizlar benimle ayni haftada olanlar sizin kac cm

Bade canm ben 12+4tu galiba ozaman oldm serklaji ben kimsenin haftasini goremiyorm sende hamilesn dimi gurbetci asos ben yakin haftalrdayz asosla bennn daha yakinm gerci 4gun falan var galiba

Gurbetci canm kafa olcumunu neredn anliyosunz bende bakaym ama benmki renkli ultrasn degl olurmu digerndede gorebilirsem benmki senin haftana yakin bakarm

sağol canım darısı başınıza inşallah çatı muayenesi yapılana kadar banada kolay olur diyolardı ama alnımıza ne yazıldıysa onu yaşıcaz artık
bide baş ölçümü BPD yazıyo ultrason kağıtlarında orda yazıyo

Sibel canm sagol cvp icin ben oncen gidip gitmedigini nasil anlicm bide catinnin dar oldugu nasil anlasilmadi simdiye kadar ozamman catimz dar degilse dikis kolay alinabilir yani bu sonuc cikiyo oylemi

sağol canım darısı hepinizin başına normaldede bebeklerin kafaları vücutlarına göre büyük olurmuş ama bişey yoktur allahın izniyle ultrasonlarda birebir aynı ölçmüyodur sanırım ne kadar güvenilir artık bebeklerimiz doğunca görücez

şuan kocamı bir kaşık suda boğuveresim var.yorulmuş artık beyefendi ben çok rahatım sanki.şunu çok iyi anladım allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.allahım kızımı zamanında sağlıklı bir şekilde kucaklamayı nasip etsin.
bu süreç bana ders oldu,bundan sonra daha bencil olucam,yok o üzülmesin bu kırılmasın yorulmasın diye herşeyi ben yapmayacağım sadece benim canımın istediklerini yapıcam.evde ekmek yok süt yok devirdi g..tünü uyudu zor bir gün geçirmiş çok yorgunmuş paşam.annemden isteyecekmişim neden anneme söyleyeyim evin erkeği kim.market internetten siparişle getiriyormuş canımın istediklerini sipariş edebilirmişim ne güzel yaaa niye evlendimki sanki.yıllarca bekar evimde bi başıma yaşadım şehirdışında herişimi kendim yatım...
offf çok doluyum tutamıyorum kendimi ağlıyorum o ise horul horul uyuyor.şeytan diyoki.......
of defol git başımdan şeytan

Sibel canm sagol cvp icin ben oncen gidip gitmedigini nasil anlicm bide catinnin dar oldugu nasil anlasilmadi simdiye kadar ozamman catimz dar degilse dikis kolay alinabilir yani bu sonuc cikiyo oylemi

bana hiç alttan bakılmamıştı serklajımı özel doktor yaptı 20. haftada ama o zaten sezeryan olacaksın demişti daha sonra ona devam edemedim başka hastaneye gittim bu defa bebek normal pozisyonda sezeryan olmaz normal doğum dediler sonra bu doktoru bulduk enson çatıya bugün bakıldı ve normal olmaz dedi çatı dar olmasaymış bile baş çevresi 10cm olunca zorunlu sezeryan olur zaten dedi bugünkü ölçüm 9,5 çıktı

dikişin rahat alınması çatının darlığıylamı alakalı hiç bilmiyorum canım ama benim zor oldu herkesin farklı olur tabi ipi çekerken falan hissetmiyosunda öncesi zordu inşallah sizin kolay alınır

Selam arkadaşım,akıl verir gibi algılama sakın haddim değil fakat olur bazen böyle şeyler. belki hamileliğinin vermiş olduğu duygu yoğunluğu içindesindir. onu bunu geç bak benide annem o sebeple erken doğurmuş :) dana gibiyim maaşşallah, merak etme herşey güzel gider bebeğini alırsın kucağına :)

oy oy oy sakin ol kendini, bebeğini düşün bazen hepimiz yaşıyoruz buna benzer şeyleri insan sinir oluyo ama ağlama boşver madem öyle ver internetten siparişlerini canın ne istiyosa

Canım,metalin poliçesi baya eski yeni poliçeler bu kadar avantajlı olmayabilir Acıbadem sigortadan birisiyle görüş...

Olumlu düşün sen Rahat ol :))) demesi kolay biliyorum ama :)) sen elinden geldîğince olumlu olmaya çalış cnm :))

Olur böyle şeyler cnm İnan hepimiz yaşıyoruz boş ver eline bakıp sinir yapma dikkatini başka birşeylere vermeye çalış

:) canım eşini bir tavrıyla yargılama. kendinide bunaltma bizde bugün doktora gittik. sonra orda bir kız tuhaf konuşuyordu buda bana ne biçim konuşuyo falan dedi neyse bende kızdan bize ne ben neyin derdindeyim sen neyin derdindesin dedim. sonra yarım saat dil döktü konuşmadım sonra çıktı gidiyordu arkasından gittim bende girmiyorum doktora dedim. neyse orda bir 15dk konuştuk gönlüm oldu öyle döndüm. şimdi düşünüyorumda ben orda sadece bana ve sorunumuza odaklansın istiyorum. bencilce davranıyorum galiba...

sanrım senin haftalarında eşlerde yoruluyor. bence onlarda çok yıpranıyor. biz hamileyken hiç ilgi göstermediğimiz gibi sürekli beklenti içine giriyoruz. ben hamileliklerimde bir kere hatrını sormadım. sürekli benle ilgilensin sevsin istedim. bence eşini de anlamaya çalış canım...

cnm bazı bebişler koca kafalı doğuyor mesela benim oğlum ve kızım
oğlumun hala vücuduna göre büyüktür kafası

canım hamilelik ve lohusalık çok hassas bir dönem
ben eşimi defalarca o kaşık su da boğdum
ve birşey öğrendim ki, de-ğiş-mi-yor-laaaaaarrrrr

Merra canm canini skma olan sana oluyo kocanda ayip etms bu bebek sadece senin degil onunda hem bunu niye muhtac olmk olark degerlndiriyosn tabi bakackta yapackta esimdn allah razi olsn suyuma kadar yanima getrdi ama biz ayriyz iste annem bakiyo belki oda zamanla yorulrdu esininde kizgn anina denk gelmstr yoksa kizmk istemz skma canini
sibel canm cok sukur zorda olsa bitms sen 36yi gectn galiba 10santm buyukse bebegn basi benmki 29haftada 7 santm buyuktr ozaman ya kafam karisti interntte oyle yazmiyo ama

belki yorulmuştur,belki işyerinde sorun olmuştur vs
kendince haklı olabilir ama benim için kızı için güçlü olması gerek
sanki ben çok rahatım böyle yatıp insanlardan birşey istemekten
ben çalışıyorum yorgunluktan ölsemde onun canı bişey istediğinde hemen yapardım,koştur koştur eve gider beyimiz ev yapımı.... istiyor diye yapardım o gelmeden ayy ne salakmışım bidaha benden bişey isterse ona git şurdan sipariş ver dicem zıkkımın kökünü yesin.zır zır ağlarken zil çaldı kalktım açtım meğer babammış üst katta oturuyor bişey söylemeye gelmiş eşime uyuyor dedim benim gözle kıpkırmızı noldu dedi yok bişey dedim gitti.çok merak etmiştir dert olmuştur şimdi ona...
keşke hep babamın küçük şımarık kızı olarak kalsaydım,annem saçlarımı okşayarak uyutsaydı dizlerinde...

kusura bakmayın bunları yazarken kendimi aptal gibi hissediyorum ama dertleşebileceğim tek yer burası şuan...

canım benim 37 haftalık tam internetten hiç bakma bende çokbaktım insanın kafası daha çok karışıyo senin doktorun bişey söylemediyse normaldir ozaman

ayy sibel deme yaaa..bende dikişi düşününce içimbi tuhaf oluyo..alttan muayeneyi hiç sevmiyorum ben ..alıştım artık ama gözümde büyüyo inan..

alınsa ben rahat hissederim sanıyorum..malum 38 dolmuş olacak..kızım 38+4 te doğmuştu...
ben dikiş alınmadan sancı başlar açılmaolur diye korkuyodum..melek81 de yazmışya dikiş zorlarsa zor alınırsa diye..
aman alınsın bakalımda ben nasıl hissedicem...acaba dikişi alıp benide bekletecekmi senin gibi doğum başlarsa yada sancı olursa diye :18: gerçi açılma varsa suni sancıyla başaltıcam dedi ama hayırlısı inşallah...

bende 13 kilo aldım toplam..biraz fazla oldu kızımda 10 kilo almıştım...
benim kızım baştan beri gelişimi 1 hafta gerideydi.32 haftadan sonra taparladı öne geçti..37 haftalık baş ve karın ölçüsü 38 haftalık çıkıyor.1 hafta önde ama bişi demedi dokor..mesela kızım küçük kafalıdır..hatta doğum zamanı doktorum kafası küçük kolay doğar demişti...

sende takma kafana bazı bebekler daha iri doğuyor...

inşallah kolay olur....kızımın doğumu kolay olmuştu ama 3000gr dı ..bu kızım daha iri ultrason yanılmıyosa...
inşallah çok zorlamaz doğumda...

dikişi aldırayım yazcam bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…