- 22 Mayıs 2012
- 2.023
- 104
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.781
Merhabalar belki beni hatırlayanlarınız vardır ama hatırlatayım 20 haftalık bebeğimi aralıkta kaybettim. Ozamandan beri 3 doktora gittim.
Son gittiğim doktorun dedikleri değişik geldi sizlerle paylaşayım dedim.
Doktor Ankara Üni. Perinatoloji bölümü uzmanı , öykümü dinledi bende MTHFR A1298 heterozigot var onu diğer gittiğim doktorlar gibi oda önemsemedi. Sonra bana hamilelikte cinsel ilişki olup olmadığını sordu bende olduğunu söyleyince çok büyük etkisi olduğunu söyledi. O sıvının içinde ki bir madde rahmin açılmasını sağlıyormuş ki hatta doğumda açılması az olan bayanlara o maddeyi veriyorlarmış ama maddenin adını unuttum.
Sonra usg ye aldı beni ve dedi ki rahim ağzı normalde bir tığ kalınlığında açıktır ama sende bir kalem kalınlığında dedi. (hani rahim boyunun kısa olmasını falan duymuştum ama bunu ilk kez duydum) (bundan önce gittiğim doktorda buji ile ölçmüştü ve çok sıkı bir rahim ağzın yok zorlayınca buji giriyor dikiş ister demişti.) (Burada okumuştum bir kere erken doğum yaptıktan sonra normal doğum yapanlara göre rahim zor toparlanırmış, acaba bu açıklık doğumdan sonra mı oldu diye düşünüyorum yoksa eskiden mi?)
Muayene sonrası ben kesin dikiş diyecek diye beklerken cinsel ilişkisiz ve 10. Haftadan itibaren sıkı bir takiple normal bir hamilelik olabilir dedi. Eğer açılma, kısalma falan olursa dikeriz dedi. Önce bir hamile kal sonra yakın takiple duruma bakarız dedi.
Bu arada benim ilk doktorum 2 adetten sonra hamilelik düşünebileceğimi söyledi diğer gittiklerimde 3. Aydan sonra sorun olmadığını söyledi. Benim 3 ay doldu ama burada arkadaşlar 6. Aydan sonra bile endişeli yaklaşıyorlar benim kafam karıştı şimdi ben korunmayı bıraktım ama yanlış mı yaptım acaba ?
Birde benim göğsümde kistler var dı doğumdan sonra nodül de oldu ve doktorlar progesteron tarzı ilaç kullanmamam gerektiğini söylüyorlar ben Allah nasip ederde hamile kalırsam ne yapıcağımı bilmiyorum çok endişeliyim bu konuda, o kistlerin falan da geçmesi için emzir diyorlar ay çok karışık bir durum aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.
Neyse sıkmadım inş sizleri. Herkese hayırlı günler.
diyorsunki hamile kaldıktan sonraa ilişki yasak....bende sen gibi aralıkta kaybeettim bebeğimi..20 haftalıktı... son hamileliğimi 2,5 aylıkken öğrendim..bebek oluşmuş bile çoktaann.hani önce kese görürsün sonra kalp atışı felan...2,5 ayda bebek denemelerime devam ettim tabi...ve 2,5 ayda antidepresanımı içtim bigüzel...ve diğer ilaçlarım var benim endokrin ilaçlarım onlarıda içtim... herşey çok güzel gidiyordu..20 haftaya kadar ne kasılma duydum ne bişey..çalışmaya devam ettim..dikiş atılmıştı 14. haftada....ki 14.haftada bile rahim ağzım normaldi olması gerektiği gibiydi...ama yinede atalım dikiş dediler...benimkisi heralde birden aniden mi açılıyor anlamadım..aralıkta ağrısız sızısız kanamayla acile gittim..1 gün hastanede yattım o gün içinde aşşağıya indiğini hissettim bebeğin ve öylece kaybettim...
acaba diyorum 2 gün misafirlerim gelcekti evde börek çörek yaptım kaç saat ayakta mutfakta...ondan sonra ki gece oldu kanamam..ayakta kaldım diye yoruldum diye mi oldu acaba bilemiyorum..bu bana ders olduy...tövbe bi daha..ne çalışırım ne iş yaparım...annemin dizinin dibinde yatıcam paso...
ama benimde hep 20 haftadan sonra başlıyo...demekki 4-5 aya kadar normal güzel geçiyor bende...bi önceki gebeliğimde öyle rahattı 20 haftaya kadar...demekki 4-5 aydan sonra yatıcam ben....
ŞİMDİ SANA SORUM ŞU ...belkide 2,5 aylık hamile yim haberim yokmuş o 2,5 ay kaçkere evcilik oynamıştık :) acabe dediğin gibi o sıvının zararımı oldu yani ilerleyen aylarda etkisini göstermiş olabiliro ilişkilerin...şimdide belki farkına varamıcaz hamile kaldığımızın..çünkü bende bazen adet düzensizliği oluyo ondan hesaplayamıyorum...yine ister istemez farkına varmadan ben değil herkes ilişkiye girerki...haa diyorsa 3 aydan sonra yasak o başka...ama gösden kaçıranlar çok olurdiye düşünüyorum...
ne bileyim yaaa ilaçların zararlarının olup olmadığıda meçhul...ne ilaçlar içip sağlıklı bebek doğuranlar var...ki benim son gebelikte 3lü 4lü testler felan herşey normaldi...o kadar ilaçlarla..ve hala devam ettimdi kullanmaya sadece antidepresanı bıraktımdı...
merry Arda beyle gorusmen guzel gecmiş,hep guzel seyler olsun hakkında inşallah
şu adamı keyfimden gidip gorecem bir gun randevu alıp
wbc enfeksiyon olunca yukselmez mi kızlar ben oyle hatırlıyorum,NEU da enfeksiyonla alakalıydı hatta gurbetcinin dedigi gibi genelde biri yuksekse digeri de yuksekti diye hatırlıyorum
MMery canım hayırlısı olsun inşallah..Tsh ım yüksek demişsin kaç?Birde 10 kg vericem demişsin..Kaç kilosun boyun kaç?Birde canım serklaj için falan ne dedi?Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili?
benim 38+4 te sorunsuz hamilelik geçirip doğan bi kızım var.
2. hamileliğimde 22+3 te suyum geldi..4 saat sancı çekip doğum yaptım.ardından kürtaj..
üniv. hastanesindeki doktorda,diğer doktorumda hamilelik haftasının çok ileri olmadığı için ve normal doğum olduğu için 3 ay korunma süresi yeterli dediler..enfeksiyondan süphelendiler..sağlıklı bir doğum olduğu için.
hatta kendi doktorum yaşımdan ve kürtajdan dolayı eğer bebek istiyosan 3 aydan sonra korunmayı bırak..bazılarında kürtaj sonrası hemen hamilelik oluşmaya biliyor demişti..rahmin ilk adetten sonra kendini toparladığını önemli olanın benim kendimi toparlayıp hazır hissetmem olduğunu söylemişti..
demem oki bu durum doktordan doktora değişiyor sanırım...
ve ben 3 ay sonra hemen hamile kaldım Allahıma şükür...başta sorun yoktu sonra kısalma nedeniyle serklaj yapıldı 19 haftada...
hamilelikte kullanılan ilaçlar dışında ilaç kullanmadım..akıntı için 2 kez ilaç kullandım sadece enfeksiyon riskine karşı.
hatta doktor değil tabi bazı tanıdıklar çok erken hamile kaldın erken doğum riskin ondanır falan dedi...
orasını bilemicem artık..
neyse Allaha şükür sona yaklaştım..inşallah sağlıcakla kucağıma almak nasip olur Allahın izniyle...
aa evet bende okuyunca buna sasırmıstım acaba bebek ters falanmıydı?
ben normal dogumdan korkuyordm doktor suni sancı veririz sancın yoksa deyince sezeryan yapın die agladım kabul etmediler 22 haftalıktım. sonra kendi doktorumu aradım memleketten ama dr.umda yapılması gerekenin o oldugunu sölemişti.
Merraaaa canımmm seni de tebrik ederim 28 oldun sen de. ay ne imrendim size bu aksam
gurbetci simdiye kadar nidilat 5 kez oldu alette 40 lari gordum senin kaclara cikiyodu hatirliyormusun
tedaviye 6 saatte bir olarak devam ediyor ama benim ustuste 10gr lik alinan nidilattan 1 saat sonra bile bana gore kasilmam olmustu
kafam karisik rabbime emanetiz
celestone ve nidilat kullananlarin hayatlarinda bir degisiklik oldumu bir zarari varmi
Canım öncelikle geçmiş olsun. Rabbim zamanında yavrunu kucağına almayı nasip etsin.
Yazdıklarına bakılırsa sana uygulana tedavi gayet güzel. Benimde her iki gebeliğimde 40 vuran sancı olduğunda yarım saat arayla 3 adet nidilat sancı azalınxa 6 saat arayla verildi. Ciğer geliştirici iğnede olman çok iyi. Benim ilk gebeliğinde birkez 2 şer doz şeklinde iki gün vuruldum. İkinci gebeliğimde28. Ve 32. Haftalarda 2 şer doz 2 iki gün vuruldu. Sadece bebek hareketlerin bi iki gün yavaş. Onuda düşünme Nst bağlantında kalp atışını duyarsın zaten. Bide şeker ölçümlerin yüksek çıkabilir iki gün.
Gurbetçinin dediği gibi sancı aparatını 38. Hafta gebe gibi tam miğdeye koyuyor ebeler. Benim oğlum hiç göbek deliğinin üstüne çıkmadı. Sancı aparatını34. Haftada bile hep göbek deliğimin iki yanından birine koyunca sağlıklı ölçüm çıkıyordu. Her yeni takan hemşireye zor anlatırım derdimi. En sonunda Dr buraya takmanızı söylüyor diyordum söylene söylene takıyorlardı. Ben bilirim Nst bağlı iken karşılamamın geldiğini ve cihazda çıkmadığını.
Şimdi sen gönlünü ferah tut yapılan tedaviyide çok fazla sorgulama gayet yerinde yapılanlar. Her şey erken doğumu engellemek için yapılıyor. Allah yar ve yardımcın olsun.
Ben bu topiği yaklaşık 1 sene önce rahim ağzından bir operasyon geçirdiğimde doktorlarım hamilelik olunca serklaja ihtiyacın alacak dediklerinde sanki hemen hamile kalacakmışım gibi bulmuş ve sizlere yazmaya başlamıştım.Gelin görünki ben hamile olamadım üst üste bir sürü sıkıntıyla karşılaştım yok rahimde yapışıklık yok yumurta rezerv azlığı yok sperm azlığı derken en sonunda tüp bebekte yaptık olmadı ne yapalım dedik boynumuzu büktük üzüldük çok üzüldük ama nasip dedik.Bu arada ben tüp bebeğin üstüne 3.adetimi bile gördüm ilki tüp bebeğin sonucunu öğreneceğim gün 10 şubat ikincisi 6 mart 3.süde bugün yani 27 mart ben her ay 25 günde bir adet olurken bu ayda 21 günde oldum anladım biliyorum bende bir sıkıntı var erken veya geç adet döngüleri menepoz göstergeside rezerv azlığım beni korkutmuyor değil ama tüp bebekten sonra artık bıraktım ben bu işi demişken her ay her ay yine aynı umutla ya himileysem düşüncesiyle uyanıyorum.Ama olmuyor.Arkadaşlarım belki diyeceksiniz başka topiklere git ama ben başka topiğe gitmek istemiyorum sizlerin derdinede çare olamıyorum bilgi paylaşamıyorum ama başka topiğede gitmek istemiyorum.Bana bir akıl verin ben ne yapayım yine doktoramı gitsem ne bileyim yumurta takibimi yaptırsam ne yapayım tüp bebek düşünmüyorum nedenlerini sonra anlatırım ama düşünmüyorum.Aşılama belki yaza doğru yaptırırım ama bu arada ne yapsam dersiniz.Bu arade eşim vitaminlere devam ediyor(proxeed plus evicap zinco)
Valla bu kilo olayını bende merak ettim benimde boyum 164 kilom 67 ben hiç zayıflayım diye uğraşmıyorum ama yine almamaya dikkat ediyorum yanlış mı yapıyorum.
birde pko lu arkadaşlara sorum var. Bana doktorlar pko lu bir görüntün var(usg de) ama pkolu değilsin dediler. Ben nasıl anlayacağım öyle olup olmadığını geçen yıl FSH LH falan baktırmıştım normaldi, adetlerimde düzenli sayılır 30-31 günde oluyorum ben ya pko lu isem nasıl anlayacağım?
canm uzun zamandır uğrayamadım şimdi açtım ve ilk senin yazını gördüm geçmişi okumadan.. sana daha once de yazmıştım 28 yaşındayken tanışmıştım erken menepoz riski düşük rezerv endometriozis yapışıklık ve rahim ağzındaki deformasyonla. o zamanlar dr lar çok kötü tablo çizmişlerdi bende oldukça ümitsizdim. tüp bebekte bile şansım yoktu en fazla 3 yumurta gelişiyordu tonla ilaca rağmen. ama gel gör ki iki gebeliğimde spontan oldu.. ilk gebeliğimde gun aşırı ilişki olmuştu hadi ondan tutturduk diyelim ama ikinci gebeliğim sadce bir kez olan korunmasız ilişkide oldu. bu işlere akıl sır erdirmek zor vallahi ben o kadr okullarda okudum ama bukadr karmaşık bişeye hiç rastalamdım. bu gebeliğimde dr um alınmasını önerdi çünkü yine erken doğum olacağı ona göre kesin di.. arda beyi buradan duymasaydım belki çok pişman olacağımız bir yola girerdik. o yuzden sana tavsiyem dr lara git onlarsız kalma ama her dediklerine inanıp kendini üzme. ben tedavilerden arta kalan zamanlarda bol bol yuruyuş yaptım doğal beslendim. mesela hep organik yumurta tavuk yedim. çay kahve kola çikolata yemedim. arı sutu bal polen karışımı yedik eşimle beraber. ineği olan birini bulduk ewde hep taze sut yoğurt tukettik eşime bol bol sutlaç yedirdim. kırmızı et yerine her gun mutlaka kuru bakliyatlı yemekler yedik. parfum koltuk altı deodorant kullanmadım. zeytiyağlı sabun kullandık son iki yıldır da ewdeki tum deterjan kimyasal şeyleri organik marketlerden alıyoruz. ilk başta bunları bebek sahibi olabilmek için yapıyorduk ama sonra yaşam tarzımız oldu. soğan kürü incir kürü yaptım belli dönemler. bide bitkisel bir şurup kullandık eşimle dacia plant branca ursui adında. romanyadan getirtmiştik. inşallah biran önce müjdeni duyarım burdan.
kızlar ben 24. haftaya geldim iki haftada bir arda beye gidiyorum. şu sıralar piskolojim pek iyi değil oğlumda bu haftalarda acil dikiş atılmıştıarda bey herşeyin yolunda olduğunu söylüyor en son gittiğimde rahim boyum 44 mm çıktı çok çok iyi diyor. arda bey ile görüştükten sonra 1 hafta iyim yatmana gerek yok diyor bende normal harket ediyorum ama sonra korkularım başlıyor hep yatmak istiyorum ayağa kalkınca kendimi suçlu hisediyorum. oğlumla pek ilgilenemiyorum bu sefer onun suçluluğu başlıyor. o da çok huysuzlaştı diş sıkıntılarımız bitmedi. şimdi geçmişi bi okuyayım daha sık girmeye calışıcam
Arkadaşım tebrik ederim 24e kadar gelmişsin..rabbim 40larıda gösterir inşallah..Yaşam tarzınıza hayran kaldım..Bizde dikkat etmeye çalışıyoruz..Dediğin gibi yumurtamı köylülerden alıyorum..Sütüde öyle yapıyorum..Sofika sağolsun bu konuda önder oldu bana..Yoğurdumu kendim mayalıyorum artık..Kola falan bizde içmeyiz..Çay içiyoruz ama açık içmeye çalışıyoruz..
Yalnız deterjan,şampuan olayına geçemedimNe marka kullanıyorsunuz şampuanı..Gerçi duş jeli falan kullanmıyoruz..Zeytin yağlı sabunla sabunlanıyoruz..Ama şampuan bulamadım..Sebamet in ph ı düşük olanından aldım ama..Saçlarımı çok kötü yaptı..Mecburen eski şampuana döndüm..
Birazcık bilgi verirsen sevinirim..Bulaşık,çamaşır makineleri için ne kullanıyorsun ve memnunmusun..nereden temin ediyorsunzu?