Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
gurbetci simdiye kadar nidilat 5 kez oldu alette 40 lari gordum senin kaclara cikiyodu hatirliyormusun
tedaviye 6 saatte bir olarak devam ediyor ama benim ustuste 10gr lik alinan nidilattan 1 saat sonra bile bana gore kasilmam olmustu
kafam karisik rabbime emanetiz

celestone ve nidilat kullananlarin hayatlarinda bir degisiklik oldumu bir zarari varmi

Bu gün kontrolüm vardı adetimin 9. günü tık yok malesef her iki overde pco görünümdeymiş. Bitanecik bile içinden şöyle serpilip kendini atan olmamış .. Cuma tekrar bakalım dedi doktorum.. 5 gün klomen kullandım pazar günü bitti gündüzleri ara ara incir yiyorum ne yapsam kızlar yumoşlar büyüsün diye fikri olan var mı ? Galiba ben bırak kazayla, doğal yolla hamile kalmak nedir hiç tadamıcam Kızıma klomenle kullanmıştım iyide gelişmişti yumurtlarım ama doğumdan sonra tekrar kilo aldım ilaç bile işe yaramıyor vallahi bıktım yıllardır kilo belasından kızlar offfff....

Erken doğumda sebep enfeksiyonsa o da benim gibi birden suyun gelmesinin açıklayıcı tek sebebi gözüküyor Cinsel ilişki kesinlikle yasak kızlar.. Anında etkiliyor bizi bilgilendirmeyen doktorların sayesinde tecrübe ettik ve öğrendik ne yazıkki...

Folikasit ben hiç kullanmadım iki gebeliğimde de ikizlerim erken gitti zaten ama kızım erken doğmasına rağmen maşallah sağlıklı bi çocuk..

diyorsunki hamile kaldıktan sonraa ilişki yasak....bende sen gibi aralıkta kaybeettim bebeğimi..20 haftalıktı... son hamileliğimi 2,5 aylıkken öğrendim..bebek oluşmuş bile çoktaann.hani önce kese görürsün sonra kalp atışı felan...2,5 ayda bebek denemelerime devam ettim tabi...ve 2,5 ayda antidepresanımı içtim bigüzel...ve diğer ilaçlarım var benim endokrin ilaçlarım onlarıda içtim... herşey çok güzel gidiyordu..20 haftaya kadar ne kasılma duydum ne bişey..çalışmaya devam ettim..dikiş atılmıştı 14. haftada....ki 14.haftada bile rahim ağzım normaldi olması gerektiği gibiydi...ama yinede atalım dikiş dediler...benimkisi heralde birden aniden mi açılıyor anlamadım..aralıkta ağrısız sızısız kanamayla acile gittim..1 gün hastanede yattım o gün içinde aşşağıya indiğini hissettim bebeğin ve öylece kaybettim...

acaba diyorum 2 gün misafirlerim gelcekti evde börek çörek yaptım kaç saat ayakta mutfakta...ondan sonra ki gece oldu kanamam..ayakta kaldım diye yoruldum diye mi oldu acaba bilemiyorum..bu bana ders olduy...tövbe bi daha..ne çalışırım ne iş yaparım...annemin dizinin dibinde yatıcam paso...

ama benimde hep 20 haftadan sonra başlıyo...demekki 4-5 aya kadar normal güzel geçiyor bende...bi önceki gebeliğimde öyle rahattı 20 haftaya kadar...demekki 4-5 aydan sonra yatıcam ben....

ŞİMDİ SANA SORUM ŞU ...belkide 2,5 aylık hamile yim haberim yokmuş o 2,5 ay kaçkere evcilik oynamıştık :) acabe dediğin gibi o sıvının zararımı oldu yani ilerleyen aylarda etkisini göstermiş olabiliro ilişkilerin...şimdide belki farkına varamıcaz hamile kaldığımızın..çünkü bende bazen adet düzensizliği oluyo ondan hesaplayamıyorum...yine ister istemez farkına varmadan ben değil herkes ilişkiye girerki...haa diyorsa 3 aydan sonra yasak o başka...ama gösden kaçıranlar çok olurdiye düşünüyorum...

ne bileyim yaaa ilaçların zararlarının olup olmadığıda meçhul...ne ilaçlar içip sağlıklı bebek doğuranlar var...ki benim son gebelikte 3lü 4lü testler felan herşey normaldi...o kadar ilaçlarla..ve hala devam ettimdi kullanmaya sadece antidepresanı bıraktımdı...

Arkadaşım ben yasak demiyorum valla doktor dedi. bizim durum için oldukça tehlikeliymiş ben ilk hamile kaldığımı öğrendiğimde de olmuştu ve ondan sonra 1 hafta kanamam oldu ama sonra doktor sorun yok deyince bizde engel koymadık- keşkelerle olmuyor- ama keşke koysaymışız. Yani doktor da bu olayın bilimsel yanı olduğunu söyledi. Soruna gelince bence sen her ay testini yap arkadaşım belki gıcık bir durum ama adetini 30-35 gün geçince bence test yap. ha bu sıvı ilerleyen aylarda etkisini gösterir mi onu hiç bilmiyorum bana doktor açılma fark edilmeden kısa süre önce olup olmadığını sordu. yani benim anladığım uzun süre için değil ozaman için etkili oluyor.

Evet canım kesinlikle WBC enfeksiyonla alakalı bir değer benim birazcık yükselmişti hamilelik öncesi hemen antibiyotik başladı doktor. ama tabi ki ilaki kadınsal bir enfeksiyonda bu değer yükselmiyor vücudun herhangi bir yerinde enfeksiyon varsa yine yükseliyor.

MMery canım hayırlısı olsun inşallah..Tsh ım yüksek demişsin kaç?Birde 10 kg vericem demişsin..Kaç kilosun boyun kaç?Birde canım serklaj için falan ne dedi?Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili?

Valla bu kilo olayını bende merak ettim benimde boyum 164 kilom 67 ben hiç zayıflayım diye uğraşmıyorum ama yine almamaya dikkat ediyorum yanlış mı yapıyorum.

birde pko lu arkadaşlara sorum var. Bana doktorlar pko lu bir görüntün var(usg de) ama pkolu değilsin dediler. Ben nasıl anlayacağım öyle olup olmadığını geçen yıl FSH LH falan baktırmıştım normaldi, adetlerimde düzenli sayılır 30-31 günde oluyorum ben ya pko lu isem nasıl anlayacağım?

Canım inş Sağlıkla bebeğine kavuşursun. Senin bu sözelerin bana umutt oldu. Senin bu hamileliğin inş güzel sonlanır ve darısıda bize olur.

Arkadaşım benimde 20 haftalıkta ve bebğim tersti öyle zorlayarak doğumumu yaptırdılar. Ters olması çok kanama yaptırdı ama hala korkuyorum ters doğması rahim ağzına iyice zarar vermiş midir acaba?

Canım öncelikle geçmiş olsun. Rabbim zamanında yavrunu kucağına almayı nasip etsin.
Yazdıklarına bakılırsa sana uygulana tedavi gayet güzel. Benimde her iki gebeliğimde 40 vuran sancı olduğunda yarım saat arayla 3 adet nidilat sancı azalınxa 6 saat arayla verildi. Ciğer geliştirici iğnede olman çok iyi. Benim ilk gebeliğinde birkez 2 şer doz şeklinde iki gün vuruldum. İkinci gebeliğimde28. Ve 32. Haftalarda 2 şer doz 2 iki gün vuruldu. Sadece bebek hareketlerin bi iki gün yavaş. Onuda düşünme Nst bağlantında kalp atışını duyarsın zaten. Bide şeker ölçümlerin yüksek çıkabilir iki gün.

Gurbetçinin dediği gibi sancı aparatını 38. Hafta gebe gibi tam miğdeye koyuyor ebeler. Benim oğlum hiç göbek deliğinin üstüne çıkmadı. Sancı aparatını34. Haftada bile hep göbek deliğimin iki yanından birine koyunca sağlıklı ölçüm çıkıyordu. Her yeni takan hemşireye zor anlatırım derdimi. En sonunda Dr buraya takmanızı söylüyor diyordum söylene söylene takıyorlardı. Ben bilirim Nst bağlı iken karşılamamın geldiğini ve cihazda çıkmadığını.

Şimdi sen gönlünü ferah tut yapılan tedaviyide çok fazla sorgulama gayet yerinde yapılanlar. Her şey erken doğumu engellemek için yapılıyor. Allah yar ve yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Asos cok gecmis olsun insaalh iyisindir Simdi .
Ya kızlar herkes Allah askına bu haftalarda problem yasadımı ? Sanki okuduklarım bana bu izlenimi yaratıyor !

canim cok guzel aciklamissin allah razi olsun aynen gobek deliginin ustune taktiklarinda 8 en fazla 9 du dr un ilk gosterdigi yere taktim ebe gittikten sonra 20 nin altina dusmedi dr a yan etkilerinden bahsettim okuma oyle seyler her ilacin yan etkisi var korkma bisey olmaz dedi
nidilati 1 hafta 6 saatte bir al sonra kontrole gel gerekirse birakiriz dedi bu igne bizi 3 hafta idare eder benim icim rahat dedu nidilattan dolayi 10 dk lik yuruyusler yapabilirsin ama onun disinda kalkmak yok dedi tamam dedim

hayirlisi artik yaapilmasi gereken herseyi yaptik gerisi rabbime kalmis
hepinizden allah razi olsun

Ben bu topiği yaklaşık 1 sene önce rahim ağzından bir operasyon geçirdiğimde doktorlarım hamilelik olunca serklaja ihtiyacın alacak dediklerinde sanki hemen hamile kalacakmışım gibi bulmuş ve sizlere yazmaya başlamıştım.Gelin görünki ben hamile olamadım üst üste bir sürü sıkıntıyla karşılaştım yok rahimde yapışıklık yok yumurta rezerv azlığı yok sperm azlığı derken en sonunda tüp bebekte yaptık olmadı ne yapalım dedik boynumuzu büktük üzüldük çok üzüldük ama nasip dedik.Bu arada ben tüp bebeğin üstüne 3.adetimi bile gördüm ilki tüp bebeğin sonucunu öğreneceğim gün 10 şubat ikincisi 6 mart 3.süde bugün yani 27 mart ben her ay 25 günde bir adet olurken bu ayda 21 günde oldum anladım biliyorum bende bir sıkıntı var erken veya geç adet döngüleri menepoz göstergeside rezerv azlığım beni korkutmuyor değil ama tüp bebekten sonra artık bıraktım ben bu işi demişken her ay her ay yine aynı umutla ya himileysem düşüncesiyle uyanıyorum.Ama olmuyor.Arkadaşlarım belki diyeceksiniz başka topiklere git ama ben başka topiğe gitmek istemiyorum sizlerin derdinede çare olamıyorum bilgi paylaşamıyorum ama başka topiğede gitmek istemiyorum.Bana bir akıl verin ben ne yapayım yine doktoramı gitsem ne bileyim yumurta takibimi yaptırsam ne yapayım tüp bebek düşünmüyorum nedenlerini sonra anlatırım ama düşünmüyorum.Aşılama belki yaza doğru yaptırırım ama bu arada ne yapsam dersiniz.Bu arade eşim vitaminlere devam ediyor(proxeed plus evicap zinco)

canm uzun zamandır uğrayamadım şimdi açtım ve ilk senin yazını gördüm geçmişi okumadan.. sana daha once de yazmıştım 28 yaşındayken tanışmıştım erken menepoz riski düşük rezerv endometriozis yapışıklık ve rahim ağzındaki deformasyonla. o zamanlar dr lar çok kötü tablo çizmişlerdi bende oldukça ümitsizdim. tüp bebekte bile şansım yoktu en fazla 3 yumurta gelişiyordu tonla ilaca rağmen. ama gel gör ki iki gebeliğimde spontan oldu.. ilk gebeliğimde gun aşırı ilişki olmuştu hadi ondan tutturduk diyelim ama ikinci gebeliğim sadce bir kez olan korunmasız ilişkide oldu. bu işlere akıl sır erdirmek zor vallahi ben o kadr okullarda okudum ama bukadr karmaşık bişeye hiç rastalamdım. bu gebeliğimde dr um alınmasını önerdi çünkü yine erken doğum olacağı ona göre kesin di.. arda beyi buradan duymasaydım belki çok pişman olacağımız bir yola girerdik. o yuzden sana tavsiyem dr lara git onlarsız kalma ama her dediklerine inanıp kendini üzme. ben tedavilerden arta kalan zamanlarda bol bol yuruyuş yaptım doğal beslendim. mesela hep organik yumurta tavuk yedim. çay kahve kola çikolata yemedim. arı sutu bal polen karışımı yedik eşimle beraber. ineği olan birini bulduk ewde hep taze sut yoğurt tukettik eşime bol bol sutlaç yedirdim. kırmızı et yerine her gun mutlaka kuru bakliyatlı yemekler yedik. parfum koltuk altı deodorant kullanmadım. zeytiyağlı sabun kullandık son iki yıldır da ewdeki tum deterjan kimyasal şeyleri organik marketlerden alıyoruz. ilk başta bunları bebek sahibi olabilmek için yapıyorduk ama sonra yaşam tarzımız oldu. soğan kürü incir kürü yaptım belli dönemler. bide bitkisel bir şurup kullandık eşimle dacia plant branca ursui adında. romanyadan getirtmiştik. inşallah biran önce müjdeni duyarım burdan.

kızlar ben 24. haftaya geldim iki haftada bir arda beye gidiyorum. şu sıralar piskolojim pek iyi değil oğlumda bu haftalarda acil dikiş atılmıştı arda bey herşeyin yolunda olduğunu söylüyor en son gittiğimde rahim boyum 44 mm çıktı çok çok iyi diyor. arda bey ile görüştükten sonra 1 hafta iyim yatmana gerek yok diyor bende normal harket ediyorum ama sonra korkularım başlıyor hep yatmak istiyorum ayağa kalkınca kendimi suçlu hisediyorum. oğlumla pek ilgilenemiyorum bu sefer onun suçluluğu başlıyor. o da çok huysuzlaştı diş sıkıntılarımız bitmedi. şimdi geçmişi bi okuyayım daha sık girmeye calışıcam

Gunaydin canlar:))
Merry kiz yazmamisin sofikanin dedigi gibi kizimi kucagima aliyim bende gidicem arda beye cok merak ediyorum kendisini..
Umudum cnm inan cogunluk 20 haftada kaybettik yavrularimizi ben duyaydini umut aldim kendime oda 20 haftada kaybetmisti..
Sende goruceksin bu gunleri bence isini sansa birakma dugun zaten temmuzda o belli ben yerinde olsam bi ay daha beklerim hic degilse hamile kalsan dahi o ay da mayis olur temmuza kadar uc aylik olursun dikis olmamissan gidebilirsin cnm fazla oynamamak sarti ile..
Asos cnm tedavinin ayni banada uygulandi ama nidilattan korkma cnm
Kar zarar iliskisi cnm bide benim dr bir iki gun kullanilan nidilattan korkma dedi aylarca kullanilinca suphe olur dedi..
Chnb ablacim masallah ardosa kocaman olmus dogdugu gun dun gibi aklimda:))
Dogum yapan arkadaslar 28 den sonra dr kac haftada bir cagirdi sizi..

Landarc canım Arda bey iyi diyorsa iyidir
Fazla abartmadan günlük hayatına devam et
Bana da hep derdi sıkıntı yok merak etme hersey iyi diye hatta rapor alacağım derdim gerek yok derdi :))

Saftunc ovulasyon testi denedin mi hiç?

Kilo çok önemli arkadaşım..Şişman olmasak bile bir kaç kilo vermek hamile kalmayı kolaylaştıryormuş..Bir çok yerde okudum..

Banada pkolusun diyenler oldu..Ama senin dediğin gibi boyum 1,60 kilom 58..Kilolu sayılmam..Adetlerimde 30günde bir olurdu..Son 2ay hariç..Korunmayı bıraktıktan sonra sıkıntıdan stresten 35 güne çıktı..
Teşhis aşamasında doktora gittiğimde ultrasonda küçük yumurtalar vardı..Ama büyümüşte bir yumurta vardı..Doktor şöyle açıkladı..Polikistik over ve polikistik over sendromu varmış..Seninki sendrom değil dedi..Sadece ultrasonda görüntü var dedi..Ama polikistik over sendromu olsaydın şuan büyümüş bir yumurtan olmazdı dedi..Adetlerin düzensiz olurdu dedi..Asla yumurtlayamazdın dedi..yada bir kaç ayda bir yumurtlardın dedi..
Polikistik overlilerde Lh fsh tan yüksek oluyor..Ama bana bu tahlili yapmadı..Sanırım önemsemiyor.

KIZLAR SIZLERI DERTLERIMLE MESGUL ETTIĞIM İÇİN KUSURA BAKMAYIN SON ÜÇ GUNDEN BERI O KADAR KÖTÜYÜMKİ ELİMİ KALDIRACAK HALIM YOK KOCA CÜSSEMI 26 GR CIK SEY MAT EDIYOR

sofikacım

eşimden hiç korkmam ben ne dersem odur haklı yada haksız am şu durumda ona muhtaç olduğum için mecburen nazını çekiyorum elim kolum bağlı şöyle anlatayım evdeki her işi ben yaparım mesela eşimden geçen gün marketten bırşey iştedim hangı rafta olduğunu şeklini söylediğim halde bulamamış hı görmedım yok markette öyle sey satılmaz dıye yanı bılmez hanı dedimya bahar hastanesınde bıze dört kişilik oda verdıler eşim boşver boş yatk olsaydı zaten verırlerdı ben bu halde gıdıp görevlilere odayı beğenmediğimi bırseyler yapılmasını istedim sonra dr aradım eşim iyi kalpli kımse kırılmasın kımse uzulmesın tarzında çok dıngın bır insandır adam da sankı sınır dıye bırşey yok
ikinci hamileliğimde herkez o kadar çok seferber oldukı yurt dışından yurt içinden tum akrabalar hastanede gecen 17 gun boyunca yapılmadık sey kalmadı harcanan para cabası ama olmadı sonuç aynı sonra 3 gebeliğim ve aynı sonuç 4 gebeliğim ve artık insanlar ne dıyor inş bu sefer olur yanı yıne bır ümitsizlik var bıktırdım sanıyorum insanları ama akıllandım hayırlısıyla ne yasarsam yasayayım bu son gebeliğim inş

bade cım

kızılcık surubu dıye esım özdılekten almış aynı salça gıbı kokuyordu içemedım ablam yazdan dolabına koymuş gecen gun surup seklınde yatı içtin hoş değil dı ama benı ıshal yaptığı için bır daha içmedım

saftunç cnm

yasadıklarını ve sebeplerını sen daha ıyı bılırsın ama ben ilk asılamamı 24 yaşındaydım şimdi 35 yaşındayım zaman geçiyor o yuzden bızler fazla caba sarfetmemız gerekıyor sen guçlu bır kadınsın hayatın bıze ne getıreceğini bılemediğimiz için tedavı suresını çok arayı açmdan tekrar denemenı tavsiye edrım

Arkadaşım tebrik ederim 24e kadar gelmişsin..rabbim 40larıda gösterir inşallah..Yaşam tarzınıza hayran kaldım..Bizde dikkat etmeye çalışıyoruz..Dediğin gibi yumurtamı köylülerden alıyorum..Sütüde öyle yapıyorum..Sofika sağolsun bu konuda önder oldu bana..Yoğurdumu kendim mayalıyorum artık..Kola falan bizde içmeyiz..Çay içiyoruz ama açık içmeye çalışıyoruz..
Yalnız deterjan,şampuan olayına geçemedim Ne marka kullanıyorsunuz şampuanı..Gerçi duş jeli falan kullanmıyoruz..Zeytin yağlı sabunla sabunlanıyoruz..Ama şampuan bulamadım..Sebamet in ph ı düşük olanından aldım ama..Saçlarımı çok kötü yaptı..Mecburen eski şampuana döndüm..
Birazcık bilgi verirsen sevinirim..Bulaşık,çamaşır makineleri için ne kullanıyorsun ve memnunmusun..nereden temin ediyorsunzu?

canm çok teşekkür ederim iyi dileklerin için inşallah hepimiz vaktinde sağlıkla bebeklerimizi kucağımza alırız. ben yumurtayı once köylülerden aldım ama çokta guvenemiyorum artık oğluma da kullanıyoruz çünkü.. o yuzden artık herşeyi sertifikalı organik marketlerden alıyoruz. Ekoorganik Organik Ürünler Mağazası sitesinden alıyorum tum ihtiyaçlarımızı. deterjanda klar, sodasan markaları guzel. duş jeli kullanmıyorum şampuanda urtekram marka lavantalı şampuanı kullanıyorum. oğluma da logona marka bebek bakım urunleri. yoğurtuda organik gunluk sutten mayalıyorum uzun suredir. bizim burda köylüler çakal oldu verimi arttırmak için hormon iğneleri yaptırıyorlarmş hemde bilinçsizce

hiddenisko canm çok saol inşallah dediğin gibidir arda bey çok rahatlatıyor beni ama en fazla 1 hafta sürüyor relax halim. bide ben gunduz çok daralıyorum akşam eşim gelince oğlumuz uyuyunca dışarı çıkıyoruz hava almaya bi yerde oturup sohbet ediyoruz falan acaba kötü mü yapıyorum diye evham yapıp ertesi gun full yatmaya calışıyorum akşama kadr

mumucum hic meşgul etmiyorsun sen sıkma canını,asıl ben affını diliyorum tez canlıyım biraz hemen hersey yapılsın sakın bir sorun olmasın derdindeyim.Guzel olacak herşey sıkma canını,bulnatılarının biraz da iyi bir yonu var,gebeligin bebegin saglıkla buyudugunun kanıtı,bulantı saglıklı gebeliklerde olmalıdır zaten,ama aşırı olunca mutlaka serum gerekli ,eger kusmaların cok olursa kanda aseton olşuyor bu da bebegi zehirliyor Allah muhafaza,bu yuzden kusamalrın artarsa mutlaka serum iste!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…