Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canim ya cok sevindim en yakin zamanda insallah guzel haberini aliriz cok guzel duygularima tercuman olmusun bende tam oyle dusunuyorum ben keyifli huzurlu mutlu olmadiktan sonra onume altin tasla yemek koysalar neyime once insanin kendini iyi hissetmesi lazim birde senin olay uzerinden nekadar gecmisti tam animsiyamadim ama seninde benim gibi cok uzun olmadi sanirim bebegini kaybedeli kendini nasil hissediyorsun sen hazirmisin ben hic hazir degilim daha gidenin arkasindan gozyasi dokuyorum uzuluyorum insallah hakkimizda hayirlisi olur nezaman hangi bebek dogacaksa o tutsun diye dua ediyorum ben artik bende sanirim bu hafta korunmayi birakicam insallah hersey guzel olur canim benim
canım ben eylülde kaybetmiştim bebegimi.

bende yeni bebekle toparlarım die cok istiyordum ama bugün Arda bey e gittim tsh yüksek buldu.
açlık kan şekerim hamilelikte 80-85 falanken suan 99cıkıor tam risk sınırında dedi..
hormonlarını düzene alalım 3ay daha bekleyelim bence dedi:KK43: bende kabul ettim:)

Bu metformin grubu bi ilaç glifor ya da glukofen ismiyle çok rahatlıkla bulunuyor. Eğer pkolu olanlar varsa alıp kullanabilirler gerçekten çok faydali bende yaklaşık 5 aydır kullanıyorum bi 12 kilo kadar verdim devamda ediyorum. Aslında bu ay denememiz olmazsa daha da vereceğim diyorum bakalım. Kolay gebelik elde edemediğimiz için ben beklemek istemedim kiloma rağmen bu ay yumurta takibi istedim.. Yarında kontrolüm var bakalım büyümüşmü.. Kendi doktorumla detaylı bi şekilde bende konuşcam bu kez servikal yetmezlik konusunu..Ben sizin yaptırdığınız şu genetik testler felan hiç birini yaptırmadım.. Aklımda hiç yoktu aniden karar verdik bu ay tedaviye.. hayırlısı artık..
merhaba arkadasım Arda bey regreten arkadasımızında yazdıgı gibi bir erken dogumu olan kilolu ve hemde pkolu bayanlar zayıflamadan hamile kalmamalı dedi.direk risk olusuyormus.1kayıp daha ve de o acıdansa 3-5ay gec olsun hersey ii olsun dedi.
Metalcim merracim saolun amin insallah iki bucuk aydanda az kaldi:)
çoookkk sevindim cannnıımmmmmm.ay duyaydını kutladıgımız senin bende o günleri görürmüyüm acaba dedigin dün gibi aklımda:)

şimdide ben diyeyim ahhh Allah ım bende o günleri görürmüyüm?
kasilmalarim artiyo kizlar dr a gidiyorum ben dua edin

dualarım seninle arkadaşım.insallah gececek kasılmaların hep olumlu düşün kendini sıkma.
ii olacak hersey

Merry cnm bende sana hatirlaticam cnm:))
Bu gun telime not etmistim daha chnb dogum yapmamis bu gun caldi inan sende goruceksin cnm arda beyle gorusmeniz nasil gecti :))
Asos cnm bizlerin haftasi kucuk yukari takarlarsa uyar cnm mecbur islerini ya iyi ogrensinler yada bizim uyarmalarimiza laf soylemesinler ..
Serum bosmu..
Tokoliz tedavisini sor cnm

hastaneye yatirdi beni burda takip edecekmis
asos geömiş olsun..inşallah verilen ilaçlarla geçer kasılmaların...
ben pek kasılma yaşamadığım ve ilaç kullanmadığım için uygulanan tedavi hakkında bişi diyemiyorum...

gecmeyen mıde bulantılarım dan çokkkkkkk muzdarıbım

dun 5 kez bugün ise şimdilik 4 kez çıkardım dr aradım ne yapılacaksa yapın artık vede yalan konuşarak antıbıyotik versın dıye

idrarımda yanma var ne yapayım dedim gel bakalım dedı esım sehır dışında telefondan yazdırım bir ilaç alayım şimdilik dedım

augmentın adında 1 mg antıbıyotık verdı kusmam içinde ılaçlarını içmeye devam yaaaaaaaaaaaaaaaa içiyorumda değişen bırşey yok ki

bakalım esım ne zaman gıdelım derse o zaman gıderız artık

benim ilk hamileliğimde çok bulantım olmuştu.doktorum dremamine sanırım ilaç vermişti.ama ilaca rahmen bişi değişmemişti..bazen ilacı içer içmez çıkarıyodum faydası nasıl olsun ki..
kaçıncı haftandasın benim 15-16 hafta arası geçmişti..inşallah kısa zamanda geçer bulantıların...
yazdığın antibiyotiği bana doktorum serklaj sonrası suyum geliyor diye düşündüğüm zaman vermişti..
gelen su muydu yoksa enfeksiyon kaynaklı akıntımıydı netleşmedi gerçi..
alttan muayenede enfeksiyon var demişti.kullandıktan sonra azalmıştı...

evet benim normal doğum oldu öğlen 12den akşam 9 buçuğa kadar sancı çektim ve normal oldu. Belki o nedenle doktorum 2 adet yeterli dedi ama başka doktorlar 3 ayı geçir dedi.
Birde benim akrabam var kız 2 kere erken doğum yaptı şimdi 3.ye hamile her bir bebek arasında sadece 2 şer ay beklemiş. ve 12. haftada ona da dikiş attılar ve şuan 35 haftalık, ayrıca hiç bir ilaç kullanmadı serklaja rağmen sadece idrar yolları enfeksiyonu için kullandı. İnş bizlerde sadece dikişle yetinenlerden oluruz çünkü genel cerrahlar göğsümdenkilerden dolayı progesterondan çok korkuttular.
Bu arada Assos arkadaşa ve bebeğine Allah acil şifa verir inş.

benim 38+4 te sorunsuz hamilelik geçirip doğan bi kızım var.
2. hamileliğimde 22+3 te suyum geldi..4 saat sancı çekip doğum yaptım.ardından kürtaj..
üniv. hastanesindeki doktorda,diğer doktorumda hamilelik haftasının çok ileri olmadığı için ve normal doğum olduğu için 3 ay korunma süresi yeterli dediler..enfeksiyondan süphelendiler..sağlıklı bir doğum olduğu için.
hatta kendi doktorum yaşımdan ve kürtajdan dolayı eğer bebek istiyosan 3 aydan sonra korunmayı bırak..bazılarında kürtaj sonrası hemen hamilelik oluşmaya biliyor demişti..rahmin ilk adetten sonra kendini toparladığını önemli olanın benim kendimi toparlayıp hazır hissetmem olduğunu söylemişti..
demem oki bu durum doktordan doktora değişiyor sanırım...
ve ben 3 ay sonra hemen hamile kaldım Allahıma şükür...başta sorun yoktu sonra kısalma nedeniyle serklaj yapıldı 19 haftada...
hamilelikte kullanılan ilaçlar dışında ilaç kullanmadım..akıntı için 2 kez ilaç kullandım sadece enfeksiyon riskine karşı.

hatta doktor değil tabi bazı tanıdıklar çok erken hamile kaldın erken doğum riskin ondanır falan dedi...

orasını bilemicem artık..
neyse Allaha şükür sona yaklaştım..inşallah sağlıcakla kucağıma almak nasip olur Allahın izniyle...

kızlar ben bugün Arda Bey e gittim.40dk görüşmüşüz sanki 4dk gibi gecti.

hikayemi anlattım ayrıntılı dinledi notlar anladım senin derdini dedi ama bana demedi:KK53:

muayene de rahimagzı çok iyi,hersey olması gerektigi gibi dedi.

ama tsh ve bazı hormonlarımı yüksek buldu.beni Kadıköy Acıbadem de bir hocasının görmesini istedi kabul ettim uygun zamanda gidicegiz.biraz hormon tedavisi ol tsh hamilelkte de yükselirse ii olmaz dedi.

birazda saglıklı yaşam sart dedi.3 ay sonra 10kg vermiş olarak yine gel dedi peki dedim.

erken dogum herseyden olabilir dedi gebelkteki test sonuclarımla ilgili notlar aldı.
ben dogumdan 3 gün önceki testimde akyuvarlarımda fazlalık çıkmış ben dr.un olsaydım bunu gözönüne alırdım dedi.

bende de MTHR1298 genimde heterozigot mutasyon vardı.önemsemedi..igneye grek yok dedi.
ÜNİVERSİTEDEKİ VE KENDİ DOKTORUM İGNE SART DEDİ DEDİM,HAYIR MTHR ÇOK GÖRÜLEN BİR GEN SORUNUDUR TOPLUMUN %25.DE VARDIR DEDİ...

konusmayı kayda aldım yarın sagsalim kafayla dinlicem sonra ayrıntıları yazar kafanızı şişiririm:KK54:

Merry cnm bende sana hatirlaticam cnm:))
Bu gun telime not etmistim daha chnb dogum yapmamis bu gun caldi inan sende goruceksin cnm arda beyle gorusmeniz nasil gecti :))

görüşmemizi anlattım bile:KK1:

benimde oh 28. dedigin seninde hatırlatıgın gün dile benden ne dilersen:KK16:

Tek dilegim o gunu goreyim insallah :))
Cnm benimde alyuvarlarim hamileyken hep yuksek kanda wbc olarak geciyor bu degerin yukselmesi hamilelikte normal diyor ankaradaki dr uc tane dr aradim hepsi oyle diyor hatta baxi degerlerim wbc ile birlikte yukseliyor buda wbcden dolayiymis gercwkten test sonuslarimi onume acip bakiyorum o yukselince diger degerlerde yuksek..
Hatta benim son gebeligimde 49 falandi bi antibiyotikdamardan verdiler yine ayniydi ustune basa basa dr soyluyorum bisey olmaz diyor suan son sonucumda 14 du insallah cikmaz iki hafta sonra yine baktiriyim bari..
40 dk masallah iyi dinlemis bizim dr.fazla sorunca yavas yavas poposunu koltuktan kaldiriyor:))

aryamia, canım senin bebeğin 20 haftalıktı,açılman vardı ama sezeryan yaptılar yanlış hatırlamıyorsam.açılmaya rağmen neden sezeryan yaptılar.bendede aynı açılma vardı 20haftalıktı suni sancı verdiler

aryamia, canım senin bebeğin 20 haftalıktı,açılman vardı ama sezeryan yaptılar yanlış hatırlamıyorsam.açılmaya rağmen neden sezeryan yaptılar.bendede aynı açılma vardı 20haftalıktı suni sancı verdiler

aa evet bende okuyunca buna sasırmıstım acaba bebek ters falanmıydı?

ben normal dogumdan korkuyordm doktor suni sancı veririz sancın yoksa deyince sezeryan yapın die agladım kabul etmediler 22 haftalıktım. sonra kendi doktorumu aradım memleketten ama dr.umda yapılması gerekenin o oldugunu sölemişti.

Merraaaa canımmm seni de tebrik ederim 28 oldun sen de. ay ne imrendim size bu aksam:nazar::nazar::nazar::KK49:

mmery canım çoooook teşekkür ederim dilerim rabbimden en kısa zamanda seninde hamilelik haberini alırız sonrada 28-38.haftalarını görürüz.Arda beyle görüşmen iyi geçmiş sanırım inş. kafandaki soru işaretlerini gidermişsindr

merry Arda beyle gorusmen guzel gecmiş,hep guzel seyler olsun hakkında inşallah
şu adamı keyfimden gidip gorecem bir gun randevu alıp:KK1:

wbc enfeksiyon olunca yukselmez mi kızlar ben oyle hatırlıyorum,NEU da enfeksiyonla alakalıydı hatta gurbetcinin dedigi gibi genelde biri yuksekse digeri de yuksekti diye hatırlıyorum

kızlar ben bugün Arda Bey e gittim.40dk görüşmüşüz sanki 4dk gibi gecti.

hikayemi anlattım ayrıntılı dinledi notlar anladım senin derdini dedi ama bana demedi:KK53:

muayene de rahimagzı çok iyi,hersey olması gerektigi gibi dedi.

ama tsh ve bazı hormonlarımı yüksek buldu.beni Kadıköy Acıbadem de bir hocasının görmesini istedi kabul ettim uygun zamanda gidicegiz.biraz hormon tedavisi ol tsh hamilelkte de yükselirse ii olmaz dedi.

birazda saglıklı yaşam sart dedi.3 ay sonra 10kg vermiş olarak yine gel dedi peki dedim.

erken dogum herseyden olabilir dedi gebelkteki test sonuclarımla ilgili notlar aldı.
ben dogumdan 3 gün önceki testimde akyuvarlarımda fazlalık çıkmış ben dr.un olsaydım bunu gözönüne alırdım dedi.

bende de MTHR1298 genimde heterozigot mutasyon vardı.önemsemedi..igneye grek yok dedi.
ÜNİVERSİTEDEKİ VE KENDİ DOKTORUM İGNE SART DEDİ DEDİM,HAYIR MTHR ÇOK GÖRÜLEN BİR GEN SORUNUDUR TOPLUMUN %25.DE VARDIR DEDİ...

konusmayı kayda aldım yarın sagsalim kafayla dinlicem sonra ayrıntıları yazar kafanızı şişiririm:KK54:

MMery canım hayırlısı olsun inşallah..Tsh ım yüksek demişsin kaç?Birde 10 kg vericem demişsin..Kaç kilosun boyun kaç?Birde canım serklaj için falan ne dedi?Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili?

Sofikacım aklım çok karışıyor..Bazen diyorum adam haklı..Bazende bütün diğer doktorlar yanlışmı biliyor diyorum..Bas bas bağırıyorlar folik asit kullanın diye..Tamam beslenmeme çok dikkat etmeye çalışıyorum.Kola bile içmiyoruz..Ama bebek düşünüyoruz diye değil zararlı diye..Herşeyin doğalını almaya çalışıyoruz.Bu zamanda ne kadar doğal olursa..Vitamini besinlerden almak en güzelidir buna şüpem yok.Vitaminlerin yararının yanında zararınında olabileceği ihtimali kafamı hep kemiriyor..hayatım boyunca vitamin içmedim ben..gerek duymadım..herkes multivitamin alır kutu kutu..Ben hiç bilmem içtiğimi..Rabbim sonumuzu hayır etsin..

Bu arada kızlar hamilelik sırasında enfeksiyon olmamak için neler yapılabilir diye düşünürken ,bir ara buradada gündeme gelen kızılcık aklıma geldi..Hemen dedim bakayım hangi ayda çıkıyor..Difrize atayım poşet poşet..Temmuz ortalarında çıkıyormuş..Faydalarıda yazıyordu..Kızılcık suyu kabız yaparmış..Meyvesi de tam tersi kabızlığı giderirmiş..Mesane içinde olsun,vücutta olsun iltihap enfeksiyon varsa giderirmiş..Ama asıl şoke eden nokta kanda pıhtılaşma yapar yazıyor!!!
Yani ben nerdeyse bile bile yanlış yapacaktım..Yararlıda olsa bazı şeyleri abartmamak gerekiyor..Günde 1 bardak içilebilir belki ama..Yinede pıhtılaşma varsa tehlikeli olabilir diye düşünüyorum..

Canım süpersin maşallah sana...
Canım ben çok kullandım vitamin de folikasit de apikobal de... Kilo aldım ama folikasitin gurbetçi de yazmış erken doğumu engellemede ve pıhtılaşmada olumlu rolü var.

Hem benim kızkardeşimin 15 yaşında kızı var o 16 yaşında evlendi. 17 de ilk çocuğunu doğurdu. 19 bile olmadan 2. çocuğunu. 15 yaşında olan 2. çocuğu folikasit yetersizliği nedeniyle spinabifida hastası doğdu çok ameliyatlar geçirdi. dr folikasit eksikliğinden dedi. biz sürekli kullanmıyoruz ki. Bu dönemde. Dikkat edersen şimdiki çocuklar daha zeki ve hareketli ben biraz folikasite bağlıyorum bunu.

kızlar dün çatlatma iğnesini vurduktan sonra 10. gündü, 2 idrar testi yaptım negatif çıktı çok üzüldüm...
bugün gene yaptım negatif çıktı...
çatlatma iğnesi kullanan var mı aranızda
10-11.günlerinde iğne etkisiyle de olsa pozitif çıkmazmıydı ?

kasığıma iğneden beridir ara ara sızlama var. rahimimde sızlama oluyo bide gaz var.
ama göğüslerimde dolgunluk falan yok ben diğer ikisini göğüslerimden anlamıştım...

şuan yazdıklarımı düşündümde bence hamiş değilim :KK43:

bide bişey sorcam
benim rahim hafif arkuat. ama çok hafif diye 2.hsgde normal yazıldı arkuat bile denmedi...

seval hanım hamile değilsen histeroskopi yapalır, lenfosit aşısı yapılır demişti...
ben bunlarla zaman kaybetmek istemiyorum en az 3 ay demek bunlar...
ne yapayım bir akıl verin ?

bide histerosskopi sonrası hiç gebe kalamayan yada adet olamayan kişiler varmış iraz ürkütüyor beni bu ameliyat...

Canım erken doğuma neden olur muki o şekil? İnşallah hamilesindir...

canım ben senin gibi 22 haftalık kaybımdan sonra 3 ay korundum ve gebe kaldım. ama 15 haftada düştü. o zamandan beri erkenden habile kaldığım için çok üzülürüm. rahim toparlanmadığını düşünüyorum. ama tabi pıhtılaşma ve rahimağzı yetmezliğide buna eklenince düşük kaçınılmaz oldu. yinede bu forumda 3 ay sonra tekrar hamile kalıp sağlıkla bebeğini kucağına alanda var...

erken doğum yapınca rahimağzı yetmezliğinin oluştuğunu ben demiştim seval hanım dedi banada... zaten farkındaysan erken doğum yapan çoğu kişinin 2.gebelik takibinde açılma oluyor dikiş atılıyor...

benim tavsiyem 3 ay daha korunman.tabi insan çok istiyor kayıptan sonra aynı zamanda ciddi endişe ediyor seni anlıyorum... Arda bey bana 2.kayıptan sonra en az 6 ay dedi. ben 12 ay korundum. o kadar korktum rahim dinlensin istedim...

bu ay bıraktım korunmayı....

Canım erken doğum yapanlar enfeksiyondan ya da plesanta previa vb. nedenlerle de yapıyor ama sonra sağlıklı doğum yapıyor serklajsız. Çok ilginç bir yaklaşım gerçekten...

kizlar nst de kasilma cikmiyor ben kasildigimi dusunmeme ragmen agri 30 larda sadece bosuna mi ictim nidilati bosunami vurundum igneyi kafayi yiycem akil verin agri sanci kasilma cikmamasina ragmeen niye yapildi :KK5:

Canım olsun kızlar dedi belki onlar sayesinde rahatlamışsındır...

Canım ilk hamileliğimde mide bulantılarıyla benim de başım dertte idi.İki gün evde bir gün hastanede idim.Hiçbir şey yiyemiyor ve sürekli kusuyordum.Hatta kan geliyordu.Boğazım o derece tahriş olmuştu.En son doktorum zofer diye bir ilaç verdi.Kemoterapi alanlarda filan kullanılıyormuş.O ilaç çok iyi gelmişti.16.haftaya kadar da sürmüştü.Kabus gibiydi.Ne diyeyim Allah yardımcın olsun.İnşallah en kısa zamanda geçer:)

sorma canım eşimi göndermiştim eczacı vermemiş kemoterapi hastaları kullanıyor diye. Arda bey de eczacıya kızdı dedi ki kematorapi hastalarının bulantısı olur onu kesmek için verilir dedi. kullan dedi bana... çok da pahalı yazdırmazsan... zofran zydis tı...

mumucum seni çok ii anlıyorum.aslında serum alsan ii olur çok kusuyorsan muhtemelen bulantıdan su bile içemiyorsundur bende öyleydim.serum hem seni halsizlikten korur hemde vücudunun su ihtiyacını karşılar
eşin de yokmuş şuan yanlız mı kalıyorsun nezamn gelecek eşin
allah yardımcın olsun cnm

Merra katılıyorum...

old

dün bende kan kustum çok korktum boğazım tahriş oldu sesım kısıldı

o ilaçı en son care vereceğini söyledı dr en son care ne zaman bılmıyorum

geçte olsa bu gece gelir eşim su içmek istıyorum artık ama içtığim gıbı çıkarıyorum

Canım merra da yazmış bence de serum al. Ben de öyleydim. 9 artı 4 te kanamam oldu. yattım 4-5 gün sonra kesildi ama ben sırf bulantı yüzünden serum yedim içine de dramimine katılıyordu çok iyiydim. 12 de çıktım hastaneden yine başladı:KK43:(
Canım dayanamıyorum de ya... Senin dr yi elime geçse boğacağım çok lakayt ya... git serum taktır olmazsa eve biri gelsin taksın ben bir ara evde takılı yattım... 7. haftalarda...

gecmeyen mıde bulantılarım dan çokkkkkkk muzdarıbım

dun 5 kez bugün ise şimdilik 4 kez çıkardım dr aradım ne yapılacaksa yapın artık vede yalan konuşarak antıbıyotik versın dıye

idrarımda yanma var ne yapayım dedim gel bakalım dedı esım sehır dışında telefondan yazdırım bir ilaç alayım şimdilik dedım

augmentın adında 1 mg antıbıyotık verdı kusmam içinde ılaçlarını içmeye devam yaaaaaaaaaaaaaaaa içiyorumda değişen bırşey yok ki

bakalım esım ne zaman gıdelım derse o zaman gıderız artık

canım sofika da yazmış sen eşine değil eşin sana uysun ... Lütfen çok ciddi konuş... Niye böyle yapıyor eşin anlam veremedim ben...

Gunaydin canlar bu gun 28+0 olduk kizcemle beraberce masallah:))
Darisi isteyen herkese insallah..
Umudum cnm valla kendini hazir hisetigin an bence birak daha cok yeni hem rahmin iyice toparlansin cnm ben 3 sene ara verdim onun da etkisi var bence ..
Eger birakmak istiyorsan da evden baglanirsin dugune ikide el cirparsin iste bu :))
Pasam valla cnm 22 sinde olmussa zannetmiyorum yumurtan o zamana kadar coktan catlamistir agri kesici falan icincede gecikiyor..
Ben hamile kaldigim ay lekelenmem oldu yani ben zaten korunmuyordum o ay leke once pembe geldi diger gunde kahverengi oldu ben adet olucam sandim sirtim ve gohsum cok agiriyordu ayni adet olucak gibi ..
Ama yine bi test yap istersen :))
Metal abla masallah hasan basriye tipki abisi valla ayyy masallah subhanallah:)))
Merra cnm magnezyumla ilgili soru sormusun cnm ben ilk basta magnorm kullaniyordum gunde iki kez ama lasilmalarim bu hafta arti dr aradim uce cikar dedi bende cikarinca ishal yapti tekrar aradim diasporal olani al gunde uc kez dedi bende kullaniyorum iyi geliyor ama endol ve nidilat gibi olamaz:KK43:(
Kasilman siklasirsa bi sase ic dedi gecmezse beni yine ara dedi..
Bide ben bi soru sordum pihtilasmasi olup endol kullanan var mi diye..
Ben gecen gece kullandim kizimin hareketleri azaldi odum koptu sizdede oldumu oyle seyler..

Canim ya allah 38 leride gormeni nasip etsin iste ben bebegimi kaybedeli tam 4ay oldu doktor bana dedi nisanda birakabilirsin diye bilmiyorum acaba bir sikinti olurmu rahim toparlamamismidir kendini canim bir yerde okumustum ben kizin biri dusuk yapmis 3 ay ara vermis ikinciye hamile kalmis onu 20 lere kadar getirmis sonra oda gitmis busefer 1 yil ara vermis 3. Hamileligide 14. Haftada sonlanmis yani aslinda bence uzun beklemekle cokta alakasi yok diye dusunuyorum hersey allahtan bu bebegine allah omur vermis bence allah zaman gelecek hepimizi mukafatlandiracak sen cok yakinda mukafatini alacaksin canim dualarim seninle darisi biz olmayanlarin basina

ah ah o arkadaşlara hiç bakmayacağız yoksa çok canımız acıyor.benim çalıştığım okuldada 4 arkadaştık aynı dönem hamile onlar 37.haftaya kadar çalıştılar ve şimdi çocukları kocaman oldu.ilk doğum günlerini kutladılar ben de imrenerek baktım.onlar çalışırken ben raporlu yatıyordum ama gene de olmadı oğlumu kaybettim.Rabbim böyle uygun gördü.inş bizler de bir gün evlatlarımızı kucaklayacağız ve ozaman bütün acılar unutulacak.ben de buaralar bildiğin bir sinir küpü oldum herşeye kızıyorum sorun yapıyorum.eşim hafta sonu temizlik yaptı odanın şeklini değiştirmiş bak şimdi başka şekilde yatarsın bir farklılık olur dedi.ayyyy ben başladım ağlamaya ssen benle dalga geçiyorun vs.diye aslında adamcık napsın iyi niyetli işte...
bunaldım sanırım her an ne olacak acaba düşüncesi mahvediyor birde buaralar kasılmalarım arttı o da stres yapıyor.Allahım zamanında doğum yapmayı nasip etsin.allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat versin hepimize
inş. hamile kalmak isteyen arkadaşlarda en doğru zamanda muradlarına kavuşur hayırlısıyla.
sende biran önce bu karamsar ruh halinden kurtulur ve feraha erersin inş. sonrada gelsin bebiş :)

Haklisin canim bunalmakla ama sonu guzel olacak onu dusun sen 27 lerde falandin sanirim yanlis hatirlamiyorsam az kaldi sabret canim stres yapma cok bebeginide etkiler sizler bana umut oluyorsunuz

sandalye tepesinde öyle rahat edemezsin ki canım.bir de için durmak biyerlerde kalkarsın rahat edemezsin.
hemen korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalacaksın diyede birşey yok.ben kuzenin düğününde hamileydim ilkinde kayıp olunca 2.de daha temtinli olduk.5 haftalık hamileydim kınaya gitmedim eşimi yoladım düğüne gittim ama kimseyede hamile olduğumu söylememiştim kalktım oynar gibi kenarda el çırptım falan ama senin kardeş ve serklajdan hemen sonra olursa senin çok daha dikkatli olman gerekir canım.

Canim ya bende kardesimin nisaninda hamileydim iste yine oturmustum hicbirsey anlamamistim nisandan simdide dugunu var bir abla olarak kosusturamiyorum iste kismet boyleymis ilk iki bebegimde korunmayi biraktigim ay hemen hamile kalmistim o yuzden yine hemen olursa diye dusunuyorum ama hemen olacak diye birsey yok tabi belki gurbetcinin dedigi gibi rahim tam toplamamistir kendini bilemem kismet artik

Canım sanırım içinden istiyorsun o zaman dene hamile kalırsan da duruma göre değerlendirirsin o zman...

Sağ ol canım kimle rahat edeceksen ona git rahatlık da önemli... İnşallah bu sefer sorunsuz olur bu arada pıhtılaşman varmıydı yaptırmadıysan testlerini tamamla...

Canım inşallah haile kalırsın yeni hamile gurubu yaklaştı epey aday var bu aralar:))

Canım inşallah gönlüne göre olur. doktorum programından haber yok mu? merak ettim...

Canım kime okunuyor. nazlım var diğer topikten ona da okuyacağım inşallah bir tane okurum ismi ne? perşembe işe dönüyorum daha çok okuyamıyorum...
gurbetçi merra Allahım 28 den sonra 38 i nasip etsin amin...

Canim ya istemezmiyim herseyden cok istiyorum sadece ayni seyleri yasamaktan korkuyorum

canım ben 7.haftada arda beye gittim.
o bana dikiş atacaktı ama 9.haftada kanama başladı 15.haftaya kadar sürdü...
kanama varken dikiş atılamıyor...
ben kendimi toparlayamadım uzun süre ...
hatta böyle derin psikolojik olaylar yaşandığında vede genelde çlışan sürekli bir yetişme telaşı olan stresli kadınlarda olan fibromiyalji(yumuşak doku romatizması) hastalığına yakalandım...
doktor doktor gezdim geçmedi...

banada 2 kayıptan sonra bir doktor 3 ay sonra yine hamile kal dedi... arda bey kesinlikle en az 6 ay dedi...
bu bir sene içinde çevremde herkez hamile kaldı, doğurdu yada doğurcak, bu insanı biraz üzüyor. bide seni anlamayıp hava atıyorlarsa.
ben birgün yeğenimi seviyordum gelin kıskanma dedi ya ... :)

Canim kayiplarin icin cok uzuldum kesinlikle anlayamazlar hava atarlar birgun bizimde olacak insallah niye kiskanasinki cok terbiyesizmis o

canım ben eylülde kaybetmiştim bebegimi.

bende yeni bebekle toparlarım die cok istiyordum ama bugün Arda bey e gittim tsh yüksek buldu.
açlık kan şekerim hamilelikte 80-85 falanken suan 99cıkıor tam risk sınırında dedi..
hormonlarını düzene alalım 3ay daha bekleyelim bence dedi:KK43: bende kabul ettim:)

merhaba arkadasım Arda bey regreten arkadasımızında yazdıgı gibi bir erken dogumu olan kilolu ve hemde pkolu bayanlar zayıflamadan hamile kalmamalı dedi.direk risk olusuyormus.1kayıp daha ve de o acıdansa 3-5ay gec olsun hersey ii olsun dedi.

çoookkk sevindim cannnıımmmmmm.ay duyaydını kutladıgımız senin bende o günleri görürmüyüm acaba dedigin dün gibi aklımda:)

şimdide ben diyeyim ahhh Allah ım bende o günleri görürmüyüm?

dualarım seninle arkadaşım.insallah gececek kasılmaların hep olumlu düşün kendini sıkma.
ii olacak hersey

Hayirlisi olsun canim onemli olan saglikla bebeklerimize kavusuruz insallah benimde tum testler yapildi normal cikti hepsi ama daha erkenmi acaba diyorum bende kasimin sonunda kaybetmistim bebegi daha tam 4 ay bile olmadi aslinda birakicam ama insallah bu ay tutmaz:)

X