ah chnb esım her zaman elimizden gelenı ypıyoruz gerısı RABBIMIZIN takdırı dıyor
tamam bende öyle düşünüyorum ama tam olarak yapılacak çok sey olduğunu sankı yapılanların yetersız olduğunu düşünüyorum
bana destek olacak bır kışı yok
Canım elinizden gelenin en iyisini yapın... Burada binlerce sayfa var ve nadiren antibiyotik verilmemiş. Onca dr niye verdi ki senin 16. hafta gibi riskli haftan var niye ttedbiri elden bırakıyorsun. Valla ben koca filan dinlemezdim Mumudihaba. Bak bizim oğlumuz oldu eşim melek oğlumu unuttu ben emzirirken uyurken bile hatırlıyorum. Allah korusun bir şey olsa eşin senin kadar asla üzülemez. Gerekirse tartış gerekirse kavga et canım . millet önlem amaçlı kesin değilken bile ne ilaçlar kullandı canım. Özer beye de sor için rahat eder...
Kanama varken dikiş atılmayacağını dr.um söylemişti ve bundan sonraki hamileliklerimizde kanama olmamasını umut etmekten başka çaremiz yok sanırım. ben de bi de enfeksiyon var,olmasaydı bu vakitten sonra yeni bebiş düşünebilecektim.o yüzden çok mutsuzum.bu kadar acı yetmezmiş gibi bi de rahim ağzı yarası çıktı ve antiyotikle filan geçeceğini sanmıyorum,sanki yine aynı şeyleri yaşayacakmışım gibi geliyor.dikiş atılsa bile benim her zaman enfeksiyon riskim çok yüksek.
sağol canım ben de seni anlıyorum,bi de etrafındaki insanlar senin durumunu bilmezmiş gibi bebeklerini anlatınca ne hissettiğini biliyorum,her bebek gördüğümde sanki bir taş oturuveriyor yüreğime,konuşamıyorum,ağlayamıyorum,donup kalıyorum kızıma ve bana olanlar niye diye.inanamıyorum ve bebeğimin o bebekler gibi büyüyebilmek için nasıl hayata tutunmaya çalıştığını, ilk dk.larını hayal ediyorum,ne olduğunu anlayamamıştır bile meleğim...acını tazeledim belki burçim kusuruma bakma nolur ama beni bunları yaşamamış biri ne kadar anlayabilir ki..
Ah canım başın sağ olsun. Bir çoğumuz benzer şeyler yaşadık. Yaraya gelince benim ilk 8 haftalık düşük olmuştu sonra yara çıktı ben de yaktırdım. Doğum yapmayanlara yaktırma önerilmiyormuş meğer. Bir yerde okumuştum bu işlemler r. a. yetmezliğine neden olabilirmiş. Gerçi benim doğuştan kısalık vardı. Her ne kadar serklaj kesinse de bence yaktırma...
bugün doğum yapacağım hastaneye gittim bütün dosyalarımla beraber kendimi sezeryana okadar alıştırmışımi farkında olmadan doğumu yapacak doktorum demezmi sezeryanlık bişey yok normal olacak diye :18: 37 de dikişlerim alınacak sonra beklicekmişiz ilk sen geldin aklıma sormuştun ya neden sezeryan diye.
ay ben korkuyorummm ya çok tırstım
Aaaa ben bile şaşırdım normal doğurun kızlar... Benim zordu sezaryen. Kolidorda gezinirken başbakan haklı adam biliyor işi herkes normal doğursun demiştim:)
canım hoşbulduk,ne olursa olsun çalışma,bir yolunu bul bişi işte,dr.um bana da vermedi raporu,çok iyisin dedi.hatta kayınvalidem de tam okulların açıldığı hafta iyiyim diye bi yere gitti ve çalışmaya başladıktan sadece 1 hafta sonra çok iyi denilen ben sapasağlam bebeğimi kaybettim bir kez bile göremeden,eşime anlattırıyorum bana benzediğini,parmaklarının upuzun olduğunu vs söylüyor,bunlarla avunuyorum.ben düşünüyorum da ben kesinlikle yattığım için iyiydim ve bana dedikleri şu:ayağa kalkman yorulman doğumu tetiklemiş.belki yine erken doğacaktı ama bu kadar erken değil.ve sadece 2 hafta daha dursaydı muhtemelen sağlıklı bi şekilde yaşatırdık.ihtimaller beynimi kemiriyor ama artık yapacak bişi yok.herkes bişiler konuşuyo ben bunları düşünüyorum.
Ah canım ben de dr ye sordum nevşehire gidebilir miyim git dedi gittim peri bacaları filan gezindim tırmandım. döndük okula gittim misafirliğe gittim misafir ağırladım. Ve kanama, suların gelmesi ben de 25 te doğum yaptım 4 gün yaşamıştı oğlum. Ardından düşük testlerde sıkıntılar başarısız
tüp bebek...
sonra benim de 12 artı 4 te 2 cm 13 te 1.8 cm ve laparoskopik serklaj. Benim de Arda Lembetti dr m... 36 Artı 4 te doğum yaptım...
Kolay gelsin liste konusunu görünce benide eklermisin dicektim. Hamile haberi beklediklerimize Bu ay klomen kullanıyorum bakalım olursa.. Eğer nasip olursa bizim ikinci olacak Rabbim isteyen dileyen herkese tattırsın emekleriniz boşa çıkarmasın işaallah..Bende pko var konuşmuştuk seninle bi ara mmerycim. Sürekli takip ediyorumm sizleri..
Hayırlı olsun canım umarım hamilesindir...
Bir bebeğin yaşayacağı varsa yaşar diyor ya dr.lar ben de bunu anlamıyorum.o zaman dikiş de atmasınlar nasıl olsa yaşarsa yaşar.bir sürü önlem var,değişik yöntemler var.önemli olan en doğrsunu yapıp beklemek.en doğrusunu yapanı bulmak da zor dediğin gibi.eldiven olayında şok oldum! geçen gün hamile bi arkadaşım karnının ne kadar büyüdüğünü gösterip haftasonu yaptıklarını, alışverişe gittiğini anlatıyordu bana.evet biz hiçbir zaman normal hamilelerin yaptıklarını yapamıcaz ama yeter ki sağlıkla doğsunlar,herşeye razıyım.umarım bu günlerde geçecek ennycim
Canım benim serklaj sonrası bir hafta sonra suyum geldi Arda bey dedi ki son olarak keseye yama yapacağım su ekleyeceğim. Burada suyu gelmemiş sancısı var ya da yok açılması olanlarınyapacak bir şey yok deyip suyunu patlattıklarını çok okuduk. Her zaman tüm riskler alınmalı. Sonra olmadıysa taktir Allahtan denmeli...
cnm hayırlı olsun ne güzel
çok ama çok merak edıyorum buraya böyle bır yazı yazacakmıyım zaman ne cabuk geçtı bebeğime sağlıcakla vakitlice kavuştum çok mutluyum gerçekten çok değişik bir duyguymuş insan yasamadan bılemıyor dıye gellll o günler tez gel
saol cnm artık eşime pembe yalan söyleyeyım dıyorum dr vurun dedı dıye ama prolutonla aynı gün olursan bır sakıncası olurmukı
Canım özer beye sor yine de ama bence vurul canım ya ne rahat dr n var ya... Ya Arda bey hideniskonun kayıbı yoktu onu da 2 haftada çağırdı ben de hep 2 haftada gittim ben bu 3 hafta 4 hafta 6 hafta sonra gelleri anlamıyorum nasıl riskli gebeyiz o zaman?
arkadaşlarım ben salı günü Arda Bey e gidecegimya doktorumunda sölemesiyle her bilgiyi gebelikteki testleri bile dosyaladım hazırladım.ve diyorumki sorularımı yazayım bir kagıda giderken calısayım:)))
15eylül kızımı kaybettigim gün..o günden beri kafamda ne cok soru vardı..ne korkular vardı
ama aynı acılarla yasamamak için düşünmedim konusmadım anlatmadım bir cok ayrıntı aklımda değil..
ben ne soracaktım Arda Bey e?neler konusmalıyım?
bana kafanızdakileri söylerseniz çok sevinirim.ben neler sormalıyım?
Canım hikayeni hatırla önce kanama mı oldu su mu geldi sancı nasıldı onları sırasını...
Testlerini sunum dosyasına koy...
sorularını yaz görüşme sırasında bazılarını cevaplamış olacak zaten...
mümkünse telefona kaydet görüşmeyi çıkınca unutuluyor bazı şeyler...
Hamilelikte takip sıklığı ne olacak?
sorabilirsin? hatta şimdiden bir kağaıda yaz sonra temize çekersin aklına geldikçe yaz.
şimdi hangi ilaçları kullanayım kan sulandırıcı kullanacak mıyım diye sor...
tetanozu şimdiden yaptırayım mı hamile değilsem de...