- 30 Kasım 2011
- 3.145
- 24
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.581
Canım hikayeni hatırla önce kanama mı oldu su mu geldi sancı nasıldı onları sırasını...
Testlerini sunum dosyasına koy...
sorularını yaz görüşme sırasında bazılarını cevaplamış olacak zaten...
mümkünse telefona kaydet görüşmeyi çıkınca unutuluyor bazı şeyler...
Hamilelikte takip sıklığı ne olacak?
sorabilirsin? hatta şimdiden bir kağaıda yaz sonra temize çekersin aklına geldikçe yaz.
şimdi hangi ilaçları kullanayım kan sulandırıcı kullanacak mıyım diye sor...
tetanozu şimdiden yaptırayım mı hamile değilsem de...
teşekkür ederim canım arkadaşım..görüşmeyi telefona kaydetmek bana da cok mantıklı geldi burdaki dr.umla bile konustugumuzu hemen unutuyorum ama birde su var yanlıs anlasılmam degil mi?
ben 2 doz tetanoz umu vurdurdum nisanda 6ay gecmiş olcak ve 3.doz zamanı onuda vurdurayımmı diye sorarım harikasın.bu benim aklımın ucundan gecmezdi...ben simdi sizlerin sorularını not alıyorum ama seninde aklına geldikce salıya kadar bana yazarsan sevinirim
SOFİKA BADE CHNB kızlar sizler de de soru varmı aklınızda?
hepiniz çok bilinçlisiniz bu konuda
METAL41 teşekkür ederim arkadasım çok faydalı oldu bana.
Kızlar minitoyla telefonlaştım yarın transferi var dua bekliyor.
Lilymeredinle de facede yazıştık Aren çıkmış sarılık ve kilo alımıyla ilgili sıkıntılar varmış ama iyiler evdeler...
aaa gebelik öncesi ölçüm önemli degil derse kızarım ama hep programlarda gebelik öncesi görmem önemli diyordunuz dogustan kısalık mı hamilelikte kısalma mı oluyor şimdi ölclmesse nasıl ayırt edilecek derimşu anki r.a uzunluğunu da sor... muhtemelen gebelik öncesi ölçüm önemli değil diyecektir ama yine de sonrayla kıyaslamak açısından bilmek istiyorum dersin...
ayyy bana kalsa simdi atsın dikişimi öle bekleyim...25haftada atılan dikiş ne kadar faydalı olurki tamam metal ve bazı arkadaslara olmustur ama geç kalınan da varistersen başta sor dr ye kaydedebilir miyim unutuyorum diye:))
Aklıma geldikçe sıralarım...
bize takip demişti eşim sormuştu ya 25 te açılırsa o zaman serklaj yaparız demişti. takip derse sen de sorsan sana da öyle der:))
serklaj derse hangi teknik diye de sorabilirsin...
kullandığın ilaçları da söyle. klomeni de...
canım sagol bilincli gorup fikir istemişsin fakat metal ve chnb benden once gayet guzel soruları ozetlemişler
ben olsaydım once hatırladıgım butun detaylarla hikayemi anlatırdım bu hikaye ve test sonuclarına gore arda beyin ne dusundugunu ogrenir eger onunla fikir ayrılıgım olan kısımlar varsa soylerdim.mesela doktorun sende rahim azgı yetmezligi yok derse buna neye gore karar veridgini ogrenmende fayda var,var derse de bundan sonraki surecte nasıl bir yol izleyecegini ogren.hamilelik suresince ona ulaşabilme konusuna onem verdigini mutlaka belirt.herseyin cok guzel olmasnı dilerim senin icin,yolun acık olsun cnm
Bir gün ben de yazacağım diyordum ve işte o gün geldi! Öncelikle buradaki kimse beni tanımasa da ben herkese öyle alıştım ki. Allah düşmanıma yaşatmasın ama başına gelmeyenlerin yaşadıklarımızı anlayamayacağı bir gerçek.
Benim hikayeme gelince... Önceleri bebek fikrini erteliyordum, evleneli 3 yıl olmuştu ve Mayıs ayında o güzel hbri aldım ve dünyalar benim oldu. Her şey güzel gidiyordu. Hatta benimle aynı anda hamile olan 7 arkadaşım daha vardı, yaklaşık aynı tarihlerde bebeklerimizi kucaklarımıza alacaktık.
Okullar kapandı ve seminerler bitince çok sevdiğim bir arkadaşımın yanına uğrayıp oradan da memlekete gidecektik eşim ve karnımdaki bebeğimizle... Bir kaç saat uzaklıktaki arkadaşıma özel arabamızla gittik,arkadaşımın o çok sevdiğim 15 kilo ağırlığındaki bebeğini kucağıma aldım görür görmez.Bir şey olmaz mantığıyla!Üstüne bir de 1 saate yakın sahilde yürüyüş yaptık.Bir gün sonra olan oldu ve kanamayla birlikte hastaneye gittik,bebeğimi öldü sanarak.12.haftamdı.Bebeğim yaşıyordu çok şükür.Plasentanın arkasında kanama alanı oluşmuştu.Her şey böyle başladı ve ben yaz boyu yani 2 ay boyunca yatarak ilaçlar iğnelerle berbat günler geçirdim.Meğer benim hiçbir şey kaldırmamam,yürümemem,yolculuğa çıkmamam gerekiyormuş.Bazı insanların bünyesi böyle demek ki deyip kaderime boyun eğdim.Bir ara rahim ağzında hafif açılma var demişti doktorum,sonra geçmiş demişti ve dikiş atmadı!!! Bu arada sırayla annem ve kayınvalidem baktılar bana.Her şey 5.ayda yoluna girdi,doktorum çok iyisin artık dedi.Bebeğim de zaten çok sağlıklıydı,haftasına göre önde ve testleri süperdi.
Eylül ayı geldi ve ben öğretmen olduğum için okula başladım,çoook iyiyim ya.Sanki riskli bir gebelik geçirmiyormuşum gibi doktorum bana 1 ay sonraya randevu verdi kontrol için.Rapor da vermedi.Kayınvalidem de 1 haftalığına bir yere gitti.Okulun başlaması ile sürekli yatan ben, evde ve okulda birdenbire öyle yoruldum ki ne olduysa o haftanın sonunda oldu ve hafif kasık ağrısı eşliğinde akıntıyla doktora gittim.Doktor 4 cm açılma var deyince şok oldum,çok geç kalmıştım.Esas randevuya 5 gün kalmıştı.(Eğer doktorum 1 ay sonraya randevu vermeseymiş açılma daha erken fark edilip, bebişim biraz daha durdurulabilirmiş.)Ertesi gün kızım 25 haftalık olarak doğdu sezeryanle. 12 saat yaşamış meleğim.
Şimdi bunları nasıl yazabiliyorum bilmiyorum. Aradan 6 ay geçti.(Yeni bir bebek için doktorum 6 ay demişti.Fakat erken doğum nedenim tam olarak bilinmiyor,rahim ağzı yetmezliğinden şüpheleniliyor, bir dahakine 12.haftamda dikiş atacağını söyledi doktorum, erken doğumun tekrarlama riski bir dahakinde 5 kat artıyormuş,6 ay pek de yeterli değil gibime geliyor.) Bu 6 ay hiç geçemeyecek gibiydi, ölecek gibiydim sanki, tarifsiz ve geçmeyecek bir acıydı.
Doktorum; eşim ve benim için neşeli tipler olduğumuzu filan söylemişti ilk aylarda her şey yolunda giderken. Neşem, hayallerim uçup gitti.Eşim beni teselliyle uğraşıyor, ben bile kendimden bıktım ama o saçmalama diyor,hayat bu herkesin başına gelebilir,kimisinin bebeği ölür,kimisinin hiç olmaz bunlar olağan şeyler hem biz çocuk için evlenmedik diyor.Oysa ki biz 11 yıl çıkıp evlendik ve bebeğimizin adını bile lisedeyken belirlemiştik,15 yıl onun hayaliyle yaşamıştık
O hiç geçmez dediğim 6 AY GEÇTİ, tam birazcık olsun toparlanmıştım ki dr.a gidince bu seferde rahim ağzında yara olduğunu öğrendim, enfeksiyon da cabası. Antibiyotik, fitil vs kullandım geçmedi. Dr.um yakma ya da dondurma taraftarı değil. Yaş 30 ve çocuk yok yaraya dokunmuyorlar belki bu yüzden, ama benim bi dahaki hamileliğim zaten dikişle geçecek ve enfeksiyon olmaması gerekiyor, benim enfeksiyonsa tekrarlıyor ve bir türlü geçmiyor. Ümidimi yitirmeye başladım. Artık yaptığım hiçbir şey beni mutlu etmiyor. Öğrencilerim için okulda iyi görünmeye çalışıyorum ama içimi bilen yokkk!
Kızımı bir kez bile görmek nasip olmadı, çok düşündüm gülümserken nasıl olurdu acaba diye. Elinden tutup gezmelere götürecektim onu,anne deyip koşar mıydı diğer bebekler gibi yürür müydü,okula gider miydi...Şimdi bebeğim ona ne heveslerle aldığım ve çok beğendiğim sarı elbiseyi hiç giyemeyecek,mezarına gitmeye ise hiç cesaretim yok ama evime yakın,pencereden öpücük gönderiyorum kızıma.Keşke karnımdayken onunla daha çok konuşsaydım,onu çok sevdiğimi defalarca söyleseydim.Doyamadan, bir kez bile göremeden gitti bebeğim.Her gün rüyamda görmek için dua ediyorum.Ultrason resminin bütün detaylarını ezberledim artık.Şimdi arkadaşlarım bebeklerini kucaklarına aldı,benim kollarımsa bomboş içim gibi.Bu acı hiçbir şeye benzemiyor.Son nefesime kadar kızımın adını sayıklayacağım,ömrüm boyunca onu mrk edeceğim.
Burada okuduklarım bana umut oldu,çünkü ben aylarca işe gitmedim,kimseyle konuşmadım,telefonumu açmadım,facebook'umu kapattım,görüşmek isteyenleri kabul etmedim ama buradaki herkese öyle alıştım ki.Melek anneleri öyle ihtiyacım var ki desteğinize Keşke görebilseydim sizleri
ooof çok kötü oldum rabbim acılarımızı dindirsin meleklerimizi şefaatçi eylesin.
rüyaya gelince defalarca gördüm ilk önceleri bebekti şimdi bildigin 4yaşında çocuk melegim benim..
8yıl tüple ugraş 4tutsun havalarda uçarken nerden geldigini bilmeden su gelsin öyle kös kös yat evde sonra dr ve zorla dogum rahim agzı ölçme diye bişey oldugunu kayıplardan sonramı ögrenecegiz
bu kez önlemimi alıcam dikişi attırıp devamlı kendimi koruyacagım derken 5.tüp bebeginde 9hafada karnında ölsün çıkamadım işin içinde n rabbim isterse ol diye yoksa gerisi booş.
en sıkı sessiz takipçilerinizdenim bebegi olanlar umudumuzsunuz ve bende diyorum iyiki varsınız...
nasıl rüya arkadasım?önce yazındamı vardı ben görmedim...
of seninde imtihanın çok zormuş.tüple olması daha da zordur sanırım.bende 2 yıllık tedaviyle hamile kalmıstım binbir türlü rahatsızlıgım var. inşallah bir dahaki denemeniz tutar ve hemen kucagına alırsın.
sessiz kalma gel yaz bizle sohbet et..inan iyi geliyor
canım arkadaş demişya rüyamda görmek için dua ediyorum diye ben gördüm kaybettigim meleklerimi 2.anlayamdım ama oglumu hep görüyorum.
evet tüpte inan çok zor malesef kalamıyorum kendiligimden hamile artık yumurtalarımda sanki azalıyor önceleri çoktu çünkü toplanana toplana ne olcak işte böyle kardeş seninki azmış yıl olarak yani acı hep aynı sabır diliyorum hepimize.
senin nasıl oldu kaybın?
gunaydn kizlr ya benim rahmim gobegimn ustune kadar buyudugndn beri ben kasilmalari ayirt edemz oldm gobegimn altndayken top gibi oluyordu gobegm sertlesiyodu anliyodm simdi ayirt edemiyyorm simdi zaten buyudkce topa benziyyo sert olunca olack biliyorm ama neresi seert olursa kasilma olms olack simdi doktora gitsm kasilma yokken bile cikar cunku ultrasn icin ne zaman o sedyeye yatsam kasiliyorm karnim dumduz yatmaya gelmiyo sirtima yasfk koyunca olmuyo bende kasilma olup olmadigini sirt ustu yatark anliyorm siz kasilmayi nasil anliyosunz artik karnimi elemedn kasilmayi anlamk istiyorm
Mmery canım chnbnin dediği hikayeni tüm detaylarıyla anlat..Hatta bir kağıda yaz madde madde oradan oku..
Rahim ağzı yetmezliği dışında başka neyin bu duruma sebep olabileceğini sor..
Rahim ağzı yetmezliği olanlarda sancı olurmu diye sor..(benim doktorum sancıyla gitseydin enfeksiyondan şüphe ederdik demişti)
Birde doğuştan rahim ağzının kısalığına nasıl karar veriyorsunuz de?(su tanesini muayene edip doğuştan çok kısa rahim ağzın,normal serklaj yetmez,abdominal olacaksın demiş ve hamilelikten önce dikmiş)
Hamilelikten önceki ölçümler ne kadar güvenilir de?
Birde canım normal bir kadında rahim ağzı uzunluğu ne kadar de?
Serklajı hangi usulde yaptığını sor..Mc donald mı,Shirodkar mı?İkisinin birbirine üstünlüğü varmı onu sor..
Birde zamanında yapılan bir serklajdan sonra enfeksiyon için ilaç kullanmalımı diye sor bakkalım ne diyecek..
Bu arada sen pıhtılaşma testlerini yaptırmışmıydın?Hatırlayamadım..Yaptırmadıysan onlarıda ister belki..
Klomen kullandığınıda söyle..Bakalım sıcak bakacakmı..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım..Yine gelirse yazarım..
feryal sofıka merra chnb
saolun kızlar benım için endişe ettiğiniz için hakkınızı helal edın
dr arayıp ben antibiyotık iğnesı olmak istıyorum bır sey önerırsenız sevınırım yoksa ben desapelın dıye iğneden olmak istıyorum mu dıyeyım
Mmery canım chnbnin dediği hikayeni tüm detaylarıyla anlat..Hatta bir kağıda yaz madde madde oradan oku..
Rahim ağzı yetmezliği dışında başka neyin bu duruma sebep olabileceğini sor..
Rahim ağzı yetmezliği olanlarda sancı rolurmu diye sor..(benim doktorum sancıyla gitseydin enfeksiyondan şüphe ederdik demişti)
Birde doğuştan rahim ağzının kısalığına nasıl karar veriyorsunuz de?(su tanesini muayene edip doğuştan çok kısa rahim ağzın,normal serklaj yetmez,abdominal olacaksın demiş ve hamilelikten önce dikmiş)
Hamilelikten önceki ölçümler ne kadar güvenilir de?
Birde canım normal bir kadında rahim ağzı uzunluğu ne kadar de?
Serklajı hangi usulde yaptığını sor..Mc donald mı,Shirodkar mı?İkisinin birbirine üstünlüğü varmı onu sor..
Birde zamanında yapılan bir serklajdan sonra enfeksiyon için ilaç kullanmalımı diye sor bakkalım ne diyecek..
Bu arada sen pıhtılaşma testlerini yaptırmışmıydın?Hatırlayamadım..Yaptırmadıysan onlarıda ister belki..
Klomen kullandığınıda söyle..Bakalım sıcak bakacakmı..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım..Yine gelirse yazarım..
Sancı ile doğum enfeksiyon şüphesini doğurur demişsin.Ben çok sancı çekerek doğurdum kızımı.Ama ben de hep r.ay şüphesi ile yaklaşıldı.Enfeksiyondan bahsedilmedi.Bir kaç yerde okumuştum.R.a.y 'da ağrı olmaz diye ama ben ciddi anlamda bağıra bağıra doğurdum.12-13 saat sancı çektim.Durdurmaya çalıştıkları halde.Acaba ben de r.ay 'dan değil de enfeksiyondan kaybetmiş olabilir miyim?Hala ihtimaller kafamı kemiriyor.Allahım sen yardım et bize