Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

teşekkür ederim canım arkadaşım..görüşmeyi telefona kaydetmek bana da cok mantıklı geldi burdaki dr.umla bile konustugumuzu hemen unutuyorum ama birde su var yanlıs anlasılmam degil mi?

ben 2 doz tetanoz umu vurdurdum nisanda 6ay gecmiş olcak ve 3.doz zamanı onuda vurdurayımmı diye sorarım harikasın.bu benim aklımın ucundan gecmezdi...ben simdi sizlerin sorularını not alıyorum ama seninde aklına geldikce salıya kadar bana yazarsan sevinirim

sofika canım sana özel atcaktım belki burdaki yazdıgımı görmessin diye ama posta kutun dolu bilgine:))

istersen başta sor dr ye kaydedebilir miyim unutuyorum diye:))
Aklıma geldikçe sıralarım...
bize takip demişti eşim sormuştu ya 25 te açılırsa o zaman serklaj yaparız demişti. takip derse sen de sorsan sana da öyle der:))
serklaj derse hangi teknik diye de sorabilirsin...
kullandığın ilaçları da söyle. klomeni de...

SOFİKA BADE CHNB kızlar sizler de de soru varmı aklınızda?
hepiniz çok bilinçlisiniz bu konuda

METAL41 teşekkür ederim arkadasım çok faydalı oldu bana.

canım sagol bilincli gorup fikir istemişsin fakat metal ve chnb benden once gayet guzel soruları ozetlemişler
ben olsaydım once hatırladıgım butun detaylarla hikayemi anlatırdım bu hikaye ve test sonuclarına gore arda beyin ne dusundugunu ogrenir eger onunla fikir ayrılıgım olan kısımlar varsa soylerdim.mesela doktorun sende rahim azgı yetmezligi yok derse buna neye gore karar veridgini ogrenmende fayda var,var derse de bundan sonraki surecte nasıl bir yol izleyecegini ogren.hamilelik suresince ona ulaşabilme konusuna onem verdigini mutlaka belirt.herseyin cok guzel olmasnı dilerim senin icin,yolun acık olsun cnm

şu anki r.a uzunluğunu da sor... muhtemelen gebelik öncesi ölçüm önemli değil diyecektir ama yine de sonrayla kıyaslamak açısından bilmek istiyorum dersin...

Kızlar minitoyla telefonlaştım yarın transferi var dua bekliyor.

Lilymeredinle de facede yazıştık Aren çıkmış sarılık ve kilo alımıyla ilgili sıkıntılar varmış ama iyiler evdeler...

bizi herkeslerden bilgilendiriyorsun ay cok hoşuma gidiyor bu durum:)

Minito için dua etcem insallah güzel haberler verir bize.hayırlısı olur onun için..

Aren bebegimiz de iyi demek inşallah cabucak toparlar

happykelebek nasıl haberin var mı:44:

hapyle önceki gün konuştum ufak tefek sıkıntılar vardı kilo alımı iyiydi maşallah bebişin. sesi iyiydi zaten pozitif bir arkadaş ...

ben kaçıyorum kızlar çaylarımı da içtim:))

şu anki r.a uzunluğunu da sor... muhtemelen gebelik öncesi ölçüm önemli değil diyecektir ama yine de sonrayla kıyaslamak açısından bilmek istiyorum dersin...
aaa gebelik öncesi ölçüm önemli degil derse kızarım ama hep programlarda gebelik öncesi görmem önemli diyordunuz dogustan kısalık mı hamilelikte kısalma mı oluyor şimdi ölclmesse nasıl ayırt edilecek derim
ayyy bana kalsa simdi atsın dikişimi öle bekleyim...25haftada atılan dikiş ne kadar faydalı olurki tamam metal ve bazı arkadaslara olmustur ama geç kalınan da var((

teşekkür ederim güzel dileklerin için...fikirlerinze herzaman ihtiyacım var cünkü benden cok fazla tecrübe var sizde.
evet senin yazdıklarınıda hemen not alıyorum

ooof çok kötü oldum rabbim acılarımızı dindirsin meleklerimizi şefaatçi eylesin.

rüyaya gelince defalarca gördüm ilk önceleri bebekti şimdi bildigin 4yaşında çocuk melegim benim..

8yıl tüple ugraş 4tutsun havalarda uçarken nerden geldigini bilmeden su gelsin öyle kös kös yat evde sonra dr ve zorla dogum rahim agzı ölçme diye bişey oldugunu kayıplardan sonramı ögrenecegiz
bu kez önlemimi alıcam dikişi attırıp devamlı kendimi koruyacagım derken 5.tüp bebeginde 9hafada karnında ölsün çıkamadım işin içinde n rabbim isterse ol diye yoksa gerisi booş.
en sıkı sessiz takipçilerinizdenim bebegi olanlar umudumuzsunuz ve bende diyorum iyiki varsınız...

nasıl rüya arkadasım?önce yazındamı vardı ben görmedim...

of seninde imtihanın çok zormuş.tüple olması daha da zordur sanırım.bende 2 yıllık tedaviyle hamile kalmıstım binbir türlü rahatsızlıgım var. inşallah bir dahaki denemeniz tutar ve hemen kucagına alırsın.

sessiz kalma gel yaz bizle sohbet et..inan iyi geliyor

canım arkadaş demişya rüyamda görmek için dua ediyorum diye ben gördüm kaybettigim meleklerimi 2.anlayamdım ama oglumu hep görüyorum.

evet tüpte inan çok zor malesef kalamıyorum kendiligimden hamile artık yumurtalarımda sanki azalıyor önceleri çoktu çünkü toplanana toplana ne olcak işte böyle kardeş seninki azmış yıl olarak yani acı hep aynı sabır diliyorum hepimize.
senin nasıl oldu kaybın?

ben mayıs ayında ögrenmiştim hamile oldugumu.
çok sorunsuz bir hamilelik hersey rüya gibi.
tüm gün yatıyorum evde eşim temizligimi yapıyor evde oldugu zamanlar suyumu bile getiriyordu.
21.hafta girerken doktoruma memlekete gitmek istedigimi dogumdan sonrada uzun bir süre gidemeyecegimden söledim.
tamam dedi..hastamızın hiçbir sorunu yoktur uçaga binebilir diye rapor bile yazdı verdi.

orda biraz yogun gecti günler gelen giden ama ben ailem eşim nasıl mutluyduk(

olaydan 3gün önce detaylı bir muayene kızımın tüm organları,o minicik kalbinin atısını dakikalarca izledim.
şeker yüklemem yapıldı hersey çok iyiydi.........

işte diger gece 1 saatlik sancı,ikinci gece 12 gibi 40dk adet sancısı gibi bir sancı ama gündüz birseyim yok.
bende pazartesigünkü randevuyu beklıyorum derken o gece kanama geldi hastaneye gittik ama tamamen açılmışım
doktor bana bu acıya nası dayandın diye sordu? oysaki ben okadar bişe hissetmemiştim...
sonrada suni sancıyla dogum oldu işte..1 gece bekledik bebek asagıdaydı ama yeterli sancı yoktu...

anlayacagın migde bulantım bile olmayan bir hamilelikti ama sonu kötü bitti

gunaydn kizlr ya benim rahmim gobegimn ustune kadar buyudugndn beri ben kasilmalari ayirt edemz oldm gobegimn altndayken top gibi oluyordu gobegm sertlesiyodu anliyodm simdi ayirt edemiyyorm simdi zaten buyudkce topa benziyyo sert olunca olack biliyorm ama neresi seert olursa kasilma olms olack simdi doktora gitsm kasilma yokken bile cikar cunku ultrasn icin ne zaman o sedyeye yatsam kasiliyorm karnim dumduz yatmaya gelmiyo sirtima yasfk koyunca olmuyo bende kasilma olup olmadigini sirt ustu yatark anliyorm siz kasilmayi nasil anliyosunz artik karnimi elemedn kasilmayi anlamk istiyorm

Canım hiç kendini dinlene. Hissetmiyorsan kasılmam yoktur. Haftalar ilerledikçe 26. Haftadan sonra yalancı kasılnaları bile daha çok hissedilir. Nefesini kesecek şekilde olur yanda yatsan sırt üstünde yatsan geldiniz hissedersin. Karnın zaten hiç rahatlamaz peş peşe gelenlerde hep gergin ve rahatsız hissedersin. Sen nidilat kullanıyornysyn. Eğer kullanıyorsan oda seni rahatlattığından kasılmam artık olmaya bilir. Bende bazen gaz sancısıyla kasılmayı karıştırıyordum. Gerçekten kasılınca aralarındaki farkı anlıyorsun. Kaygılar hep bize kendimizi dinlettirşyor. Ben kasılmam olmayınca vajinamı hissedesin acaba dikişemi baskı oluyor diye. Yada bebek hareketlerini dilerdim. Hareket etmedi neden diye. Çok karnımı dürtüklediğim olmuştur. Hareket etsin diye. Vesvese Rabbim yar ve yardımcımız olsun canım.

26 ya girdm cam artk daha fazla olur herhalde dedign gibi kendimi cok dinliyorm karnim buyumeye basladi topa benziyo ya onu bile kasima saniyorm paranoyklastm iyice rabbim yardmcimz olsn insaallah duzelr

feryal sofıka merra chnb

saolun kızlar benım için endişe ettiğiniz için hakkınızı helal edın

dr arayıp ben antibiyotık iğnesı olmak istıyorum bır sey önerırsenız sevınırım yoksa ben desapelın dıye iğneden olmak istıyorum mu dıyeyım

Mumudihaba canım daha önce penisilin türevi bir iğne oldunmu?Alerjin olup olmadığını biliyormusun?

Aryamia ve rana hoş geldiniz diyorum üzülerek.Keşke buraya hiç yolunuz düşmeseydi.Ama başa geldi.Şimdi baş etme yollarını birlikte öğreniyoruz.Özellikle aryamia öykünü ağlayarak okudum.Hepimiz benzer acılar yaşadık ve atlatmaya çalışıyoruz.Acılarımla baş etmemde buradaki arkadaşlarımızn büyük yardımlarını gördüm.Umarım siz de en kısa zamnda atlatırsınız.

Kızlar ben bu ilk Nefes programını hep ağlayarak izliyorum ya.Özellikle doğum anını.Anneya bebeğini veriyorlar ya o an tükeniyorum resmen.İnşallah o sahneleri hepimiz yaşarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…