Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bir bebeğin yaşayacağı varsa yaşar diyor ya dr.lar ben de bunu anlamıyorum.o zaman dikiş de atmasınlar nasıl olsa yaşarsa yaşar.bir sürü önlem var,değişik yöntemler var.önemli olan en doğrsunu yapıp beklemek.en doğrusunu yapanı bulmak da zor dediğin gibi.eldiven olayında şok oldum! geçen gün hamile bi arkadaşım karnının ne kadar büyüdüğünü gösterip haftasonu yaptıklarını, alışverişe gittiğini anlatıyordu bana.evet biz hiçbir zaman normal hamilelerin yaptıklarını yapamıcaz ama yeter ki sağlıkla doğsunlar,herşeye razıyım.umarım bu günlerde geçecek ennycim

gezmek tozmak alışveriş vs sorun değil tamam yatalım ama en zor olanı her wc ye gittiğinde korkuyla iç çamaşırına bakmak kanama var mı ajıntı nasıl,bebeğin hareketlerini yorumlamak acaba kasılmamı dikişe mi vuruyor,vajinaya doğru bir basınç hissettiğinde korkmak acaba gene suyum mu gelecek diye..............
hamdolsun bugünümüze.mevlam neyler neylerse de güzel eyler.ona sığınmaktan başka bişey yapamıyoruz

msj gördüm ama daha mesaj gönderemiyomuşum ben ondan cevap veremedim canım allah razı olsun ben bekleyebilirdim yayınlamışsın artık niyetlenirim şimdi sağol

Canım Rabbim Birdaha böyle acı vermesin. Tez zamanda sağlıklı bi gebelik yaşamanı ve zamnın yavrunu kucağına almayı nasip etsin.
Aramıza hoş geldin umarım burda kendini daha iyi hissedeceksin. Ve sende mucizeni kucağına aldığın müjdesini bizlerle paylaşacaksın.

güzel dileklerin hepimiz için olsun canım sağol,mucizeni kucağına almak demişsin ya gözlerim doldu,kulağa ne hoş geliyor.

gezmek tozmak alışveriş vs sorun değil tamam yatalım ama en zor olanı her wc ye gittiğinde korkuyla iç çamaşırına bakmak kanama var mı ajıntı nasıl,bebeğin hareketlerini yorumlamak acaba kasılmamı dikişe mi vuruyor,vajinaya doğru bir basınç hissettiğinde korkmak acaba gene suyum mu gelecek diye..............
hamdolsun bugünümüze.mevlam neyler neylerse de güzel eyler.ona sığınmaktan başka bişey yapamıyoruz

haklısın seni çok iyi anlıyorum,aynılarını ben de yaşadım.emekler boşa gitmeyip sonu güzel olsun da ne yapalım çok çokkk zor olsa da bizim de hamileliğimiz böyle geçecek.bebeğin vaktinde ve sağlıkla doğsun inş

canım ben izmitin ilçesindeyim.dr.um burda bi bayan dr.sen merkezdesin sanırım

Evet canım ben merkezdeyim. Eğer senin için sakıncası yoksa ve memnunsan paylaşabilirsin Dr ismini.
İkinci gebelikte aynı Dr mı gideceksin canım. Burda birçok arkadaş gebelik öncesi birçok genetik test yaptırdılar. Üniversitede yapıyorlar. Fakat tek kaybın olduğunda yapmıyorlar. O yüzden birçoğu bir kayıp iki düşük gibi küçük yalanlar söyleyerek ysptırdılar testlerini. Ben burda hiç bi Dr güvenmedim

Ben kendi hikayemi kısaca özetliyeyim. Çünkü saflar çok uzun. Ben gebeliğim buyunca arkadaşların geçmişlerini merak ettiğimde hep geri dönüp okudum. Onlara sorup acılarını deşmemekniçin
2006 yılında 25 haftalık hamile iken akademi hast. Gökhan bey e gidiyordum. Ve ozamandan çok yoğun çalışıyordum ve kendimi çok yormuştum. İki gün sancı çektim. Üşürüm gaz sancısı diye 3 gün gittiğimde rahim boyum 2,5 ve açılmam vardı. Allah razı olsun ondan beni Arda Lembet e gönderdi ve üç gün sonra hala sancılarım ve kadılmalarım devam edince yapılan muayenede bebeğin ayağının doğum kanalına girdiği tesbit edildi ve bana 25. Haftada dikîş atıldı. Rabb'ime binlerce şükürler oldun 7 hafta daha dayandı oğlum hastane yatarak hiç kalkmada ve 31+5Haftada doğdu. Bh yüzden bu gebeliğimde direk Arda bey gittim. Ana keşke gebrlik öncesinde bi ğidip muayene olsaydım. Çünkü ben hep belki drğîldir ben kendimi gördüğüm için oldu fiyordum. Dr bile yanıltım galiba Arda bey önce beni takibe aldı. Fakat benim rahim boyum hızla kısaldı ve 15. Haftada 1,5 cm dikiş atıldı. Hep sancı ve kadılmalarım geçen süreçte 20. Haftada bebek dikile dayanmıştı. Ve yapılan dualar ve kızların desteği ile bir ay sonra 1,5 cm çıktı. Ben hep yattım 2. Aydan beri. Sonunda Rabb'ime binlerce şükürler oldun 34. Haftada oğlum doğdu.
İzmitte çok Dr aradım dikiş için bir haftada 6 kere vajinal ultrasona bakıldı bu yüzden. Çünkü Arda bey ille bende yaptır demiyorum istersen orada yaptırabilirdin dedi. Çünkü benim özel sağlık siğortam onun bulunduğu hiç bir kurumda geçmiyordu. Sonra yine o yaptı zaten başkası 1,5 cm iken yapamayabilitfi.

Canım madem beklemeseydin kendini iyice ytopla ve güvendiğin bi Dr bul. Yüm testlerini de önceden yaptır. Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Son düzenleme:
sorma ennycim heyecan bi yandan korku bi yandan inşallah hepimiz sağlıkla kavuşalım bebeklerimize banada hiç geçmicek gibi geliyodu her geçen gün şükrederdim bigün daha durdu diye şimdi geriye bakınca ne çabuk geçti diyorum şaka gibi Allahın izniyle sizde göreceksiniz 36-37-38

cnm hayırlı olsun ne güzel

çok ama çok merak edıyorum buraya böyle bır yazı yazacakmıyım zaman ne cabuk geçtı bebeğime sağlıcakla vakitlice kavuştum çok mutluyum gerçekten çok değişik bir duyguymuş insan yasamadan bılemıyor dıye gellll o günler tez gel

I.

Duaydin ayda bir vurunuyordu.

Ben ismini DEPOSILIN diye not almisim.

saol cnm artık eşime pembe yalan söyleyeyım dıyorum dr vurun dedı dıye ama prolutonla aynı gün olursan bır sakıncası olurmukı

çok ama çok merak edıyorum buraya böyle bır yazı yazacakmıyım zaman ne cabuk geçtı bebeğime sağlıcakla vakitlice kavuştum çok mutluyum gerçekten çok değişik bir duyguymuş insan yasamadan bılemıyor dıye gellll o günler tez gel

saol cnm artık eşime pembe yalan söyleyeyım dıyorum dr vurun dedı dıye ama prolutonla aynı gün olursan bır sakıncası olurmukı

Ben burda arkadaslarin kullandiklari bazi ilaclari not almistim.

Ayda bir vurulan penisilin igne diye not almisim.
ama yinede duyadin a bir sorsak yada moonshore diye yazan arkadasta bu igneden vurunuyordu.

Ozelden bir mesaj atsan arkadaslara.

Allah korusun yanlis hatirliyorsam cok uzulurum.

Arkadaslara muhakkak teyit ettir ilaci

Evet canım ben merkezdeyim. Eğer senin için sakıncası yoksa ve memnunsan paylaşabilirsin Dr ismini.
İkinci gebelikte aynı Dr mı gideceksin canım. Burda birçok arkadaş gebelik öncesi birçok genetik test yaptırdılar. Üniversitede yapıyorlar. Fakat tek kaybın olduğunda yapmıyorlar. O yüzden birçoğu bir kayıp iki düşük gibi küçük yalanlar söyleyerek ysptırdılar testlerini. Ben burda hiç bi Dr güvenmedim

Ben kendi hikayemi kısaca özetliyeyim. Çünkü saflar çok uzun. Ben gebeliğim buyunca arkadaşların geçmişlerini merak ettiğimde hep geri dönüp okudum. Onlara sorup acılarını deşmemekniçin
2006 yılında 25 haftalık hamile iken akademi hast. Gökhan bey e gidiyordum. Ve ozamandan çok yoğun çalışıyordum ve kendimi çok yormuştum. İki gün sancı çektim. Üşürüm gaz sancısı diye 3 gün gittiğimde rahim boyum 2,5 ve açılmam vardı. Allah razı olsun ondan beni Arda Lembet e gönderdi ve üç gün sonra hala sancılarım ve kadılmalarım devam edince yapılan muayenede bebeğin ayağının doğum kanalına girdiği tesbit edildi ve bana 25. Haftada dikîş atıldı. Rabb'ime binlerce şükürler oldun 7 hafta daha dayandı oğlum hastane yatarak hiç kalkmada ve 31+5Haftada doğdu. Bh yüzden bu gebeliğimde direk Arda bey gittim. Ana keşke gebrlik öncesinde bi ğidip muayene olsaydım. Çünkü ben hep belki drğîldir ben kendimi gördüğüm için oldu fiyordum. Dr bile yanıltım galiba Arda bey önce beni takibe aldı. Fakat benim rahim boyum hızla kısaldı ve 15. Haftada 1,5 cm dikiş atıldı. Hep sancı ve kadılmalarım geçen süreçte 20. Haftada bebek dikile dayanmıştı. Ve yapılan dualar ve kızların desteği ile bir ay sonra 1,5 cm çıktı. Ben hep yattım 2. Aydan beri. Sonunda Rabb'ime binlerce şükürler oldun 34. Haftada oğlum doğdu.
İzmitte çok Dr aradım dikiş için bir haftada 6 kere vajinal ultrasona bakıldı bu yüzden. Çünkü Arda bey ille bende yaptır demiyorum istersen orada yaptırabilirdin dedi. Çünkü benim özel sağlık siğortam onun bulunduğu hiç bir kurumda geçmiyordu. Sonra yine o yaptı zaten başkası 1,5 cm iken yapamayabilitfi.

Canım madem beklemeseydin kendini iyice ytopla ve güvendiğin bi Dr bul. Yüm testlerini de önceden yaptır. Rabbim yar ve yardımcın olsun.

arda lembeti çok iyi tanıyorum artık,fakat ev kredi borcumuz var ve onun tek bir muayenesi 300 tl diye biliyorum,gitsem bile kaç defa gidebilirim.aslında en çok istediğim şeylerden biri ona gidebilmek.25.haftada dikiş atılması ve bebeğinin yaşaması mucizenin ta kendisi,hayranlıkla okudum,allah çoook uzun ve sağlıklı bir ömür versin ona canım benim.inan şu an tüylerim ürperdi.
dr.um aslında güvenilir ve iyi biri,en son gittiğimde yani 3 gün önce;dikiş attığı hastasını 37.haftada doğurtmuştu. bi de benimle aynı anda bebeğini kaybedip 3 ay sonra yine hamile kalan bi kıza12.haftada dikiş atmak istedi ama kız kabul etmedi,ist.da bi prof.a gitmiş o da dikiş atmamış ve kız 18.haftada açılma olunca adam mecburen dikişi atmış fakat biraz geç kalınmış olmuş.tekrar bizim doktora gelince de bizimki kabul etmedi.
kafam öyle karışık ki.medical hastanesi buranın en iyi hastanelerinden biri ama benim durumum için yetersiz gibi.ama şu an yaşadıklarımı ondan iyi anlayan başka bi dr olamaz gibi geliyo.çünkü başkasına da gittim ama hoşuma gitmedi.
yazdıkların bana umut oldu,sagol canımm,söylediklerini düşüneceğim,ben de geçmişi okuyorum sormamaya çalışmalıyım çok ince nazikçe bi düşünce.

Canim sayfa 3356 yi okursan

Duyaydin ayda bir deposilin kullandigini yazmis.
Dogru hatirlamisim.

Alinti yapip kopyalayamiyorum.

ben yeni gelebildim kv ziyaretide yaptık

yeni bir arkadaşımız gelmiş henüz hikayesini okumadım şimdi geçmişe bakacağım ama buraya her yeni gelen biriyle içim burkuluyor benim.üzülüyorum aynı acıları yaşayanlar için...

hani her topicte yeni gelen biriyle topic daha neşelenir sohbet edilirya ama bizim topicimizde böle olmuyor:KK43:(

canım o iğnenin adı deposilin bende eski dosyalarıma baktım ilk bebeğimde olmuştum.ama bu dr yapmadı

arkadaşlarım ben salı günü Arda Bey e gidecegimya doktorumunda sölemesiyle her bilgiyi gebelikteki testleri bile dosyaladım hazırladım.ve diyorumki sorularımı yazayım bir kagıda giderken calısayım:)))

15eylül kızımı kaybettigim gün..o günden beri kafamda ne cok soru vardı..ne korkular vardı
ama aynı acılarla yasamamak için düşünmedim konusmadım anlatmadım bir cok ayrıntı aklımda değil..

ben ne soracaktım Arda Bey e?neler konusmalıyım?
bana kafanızdakileri söylerseniz çok sevinirim.ben neler sormalıyım?

Mmery

Canım insan ilk önce bi çekiniyor ama hiç çekinme rahat ol. Kendini ifade etmeye çalış. Eminim seni anlayacak dır. Ben bile ieski hastası olmama rağmen başlarda muayene süren 15 dak sürüyordu. Birşey sormuyor onu dinleyip çıkıyordum. Sorular ve kaygılar hep içinde kalıyor eve gelince çok üzülüyordum. Sonradan çekinmedin ne hissediyorsam söyledim. Aramız daha samimi oldu ve beni daha iyi anladı ve tanıdı.
Soruya gelince
1. Benim durumun rahim ağzı yetmezliğini
2. Test sonuçlarıma göre bu kayıbın sebebi genetik olabilirmi
3. Tekrar gebe kalınca dikiş atılacakmı
4. Kaçıncı haftada atılacak.
5. Hangi ilaçları kullanacağım.
6. Size hangi kanallardan ulaşabilirim.
7. Ben yapmadım ama canım sen İzmit dede tavsiye edeceği bi Dr sor kendisi
Acil durumlar için.
Canım aklıma ilk etapta bunlar gelfi

İlk önce Femical e gitmeni tavsiye ederim canım. Daha sonra gebelik olunca dikiş yapılacağı zsman onlar hastaneye irtibata geçince çok indirim oluyor herşeyde. Gerçi senin özel sağlık siğortam var ama. Olsun

Sağol canım
Doğru söylüyorsun ama evden çıkmak da büyük sorun oldu bana,başka dr ye gitçem desem eşim ve ailem yat dinlen ayaklanma diyor,wc ye kalksam bile eşim nereye gidiyosun diyor,istibdat var evde :44: hastaneye yatırmaya kalkıyor bu dr en ufak şeyde,bu da can sıkıcı...

Çok şüküriyiyim şimdi,gerçekten zor geçiyor günler..su gibi aksa geçse keşke..
Canım ben hamile olduğumu öğrendiğimde seminer dönemindeydik,okulların kapanmasına bir haft vardı,ben de rapor almıştım gitmemiştim,ilk üç ayımda folidoce,coraspirin,crinone jel kullandım ve iş güç yapmadım yatmadım da,ama yürümüyordum da,heryere arabayla gidiyordum,evim merdivenli olduğu için hafta so nları çıkıyordum sadece

Serklajdan sonra sürekli yatak istitrahatı başladı,okullar açılınca heyet raporu verdiler gitmiyorum okula,hergün kan sulandırıcı iğne,haftada bir proluton depot,ayda bir de deposilin penisilin vuruluyorum,onun dışında ferrosanol kan hapı ve elrvit içiyorum,diğer endokrin rahatsızlıklarım için ilaçlarıma da devam,serklaj sonrası kasılma önleyici vermediler ams taburcu olduktan sonraki gece sertleşmelerim oldu egeye yatırdılar,orda serum verdiler taburcu olunca magnorm diye suda eriyen ilaca başlafım o da doğuma kadar..şimdilik aklıma gelenler bunlar canım

feryal cnm sagol üşenmemiş bulmuşsun ben de kopyalayayım dedim:KK16:

SOFİKA BADE CHNB kızlar sizler de de soru varmı aklınızda?
hepiniz çok bilinçlisiniz bu konuda:KK16:

METAL41 teşekkür ederim arkadasım çok faydalı oldu bana.

ah chnb esım her zaman elimizden gelenı ypıyoruz gerısı RABBIMIZIN takdırı dıyor

tamam bende öyle düşünüyorum ama tam olarak yapılacak çok sey olduğunu sankı yapılanların yetersız olduğunu düşünüyorum

bana destek olacak bır kışı yok

Canım elinizden gelenin en iyisini yapın... Burada binlerce sayfa var ve nadiren antibiyotik verilmemiş. Onca dr niye verdi ki senin 16. hafta gibi riskli haftan var niye ttedbiri elden bırakıyorsun. Valla ben koca filan dinlemezdim Mumudihaba. Bak bizim oğlumuz oldu eşim melek oğlumu unuttu ben emzirirken uyurken bile hatırlıyorum. Allah korusun bir şey olsa eşin senin kadar asla üzülemez. Gerekirse tartış gerekirse kavga et canım . millet önlem amaçlı kesin değilken bile ne ilaçlar kullandı canım. Özer beye de sor için rahat eder...

Kanama varken dikiş atılmayacağını dr.um söylemişti ve bundan sonraki hamileliklerimizde kanama olmamasını umut etmekten başka çaremiz yok sanırım. ben de bi de enfeksiyon var,olmasaydı bu vakitten sonra yeni bebiş düşünebilecektim.o yüzden çok mutsuzum.bu kadar acı yetmezmiş gibi bi de rahim ağzı yarası çıktı ve antiyotikle filan geçeceğini sanmıyorum,sanki yine aynı şeyleri yaşayacakmışım gibi geliyor.dikiş atılsa bile benim her zaman enfeksiyon riskim çok yüksek.

sağol canım ben de seni anlıyorum,bi de etrafındaki insanlar senin durumunu bilmezmiş gibi bebeklerini anlatınca ne hissettiğini biliyorum,her bebek gördüğümde sanki bir taş oturuveriyor yüreğime,konuşamıyorum,ağlayamıyorum,donup kalıyorum kızıma ve bana olanlar niye diye.inanamıyorum ve bebeğimin o bebekler gibi büyüyebilmek için nasıl hayata tutunmaya çalıştığını, ilk dk.larını hayal ediyorum,ne olduğunu anlayamamıştır bile meleğim...acını tazeledim belki burçim kusuruma bakma nolur ama beni bunları yaşamamış biri ne kadar anlayabilir ki..

Ah canım başın sağ olsun. Bir çoğumuz benzer şeyler yaşadık. Yaraya gelince benim ilk 8 haftalık düşük olmuştu sonra yara çıktı ben de yaktırdım. Doğum yapmayanlara yaktırma önerilmiyormuş meğer. Bir yerde okumuştum bu işlemler r. a. yetmezliğine neden olabilirmiş. Gerçi benim doğuştan kısalık vardı. Her ne kadar serklaj kesinse de bence yaktırma...

bugün doğum yapacağım hastaneye gittim bütün dosyalarımla beraber kendimi sezeryana okadar alıştırmışımi farkında olmadan doğumu yapacak doktorum demezmi sezeryanlık bişey yok normal olacak diye :18: 37 de dikişlerim alınacak sonra beklicekmişiz ilk sen geldin aklıma sormuştun ya neden sezeryan diye.:KK1: ay ben korkuyorummm ya çok tırstım

Aaaa ben bile şaşırdım normal doğurun kızlar... Benim zordu sezaryen. Kolidorda gezinirken başbakan haklı adam biliyor işi herkes normal doğursun demiştim:)

canım hoşbulduk,ne olursa olsun çalışma,bir yolunu bul bişi işte,dr.um bana da vermedi raporu,çok iyisin dedi.hatta kayınvalidem de tam okulların açıldığı hafta iyiyim diye bi yere gitti ve çalışmaya başladıktan sadece 1 hafta sonra çok iyi denilen ben sapasağlam bebeğimi kaybettim bir kez bile göremeden,eşime anlattırıyorum bana benzediğini,parmaklarının upuzun olduğunu vs söylüyor,bunlarla avunuyorum.ben düşünüyorum da ben kesinlikle yattığım için iyiydim ve bana dedikleri şu:ayağa kalkman yorulman doğumu tetiklemiş.belki yine erken doğacaktı ama bu kadar erken değil.ve sadece 2 hafta daha dursaydı muhtemelen sağlıklı bi şekilde yaşatırdık.ihtimaller beynimi kemiriyor ama artık yapacak bişi yok.herkes bişiler konuşuyo ben bunları düşünüyorum.

Ah canım ben de dr ye sordum nevşehire gidebilir miyim git dedi gittim peri bacaları filan gezindim tırmandım. döndük okula gittim misafirliğe gittim misafir ağırladım. Ve kanama, suların gelmesi ben de 25 te doğum yaptım 4 gün yaşamıştı oğlum. Ardından düşük testlerde sıkıntılar başarısız tüp bebek...
sonra benim de 12 artı 4 te 2 cm 13 te 1.8 cm ve laparoskopik serklaj. Benim de Arda Lembetti dr m... 36 Artı 4 te doğum yaptım...

Kolay gelsin liste konusunu görünce benide eklermisin dicektim. Hamile haberi beklediklerimize :KK1: Bu ay klomen kullanıyorum bakalım olursa.. Eğer nasip olursa bizim ikinci olacak Rabbim isteyen dileyen herkese tattırsın emekleriniz boşa çıkarmasın işaallah..Bende pko var konuşmuştuk seninle bi ara mmerycim. Sürekli takip ediyorumm sizleri..

Hayırlı olsun canım umarım hamilesindir...

Bir bebeğin yaşayacağı varsa yaşar diyor ya dr.lar ben de bunu anlamıyorum.o zaman dikiş de atmasınlar nasıl olsa yaşarsa yaşar.bir sürü önlem var,değişik yöntemler var.önemli olan en doğrsunu yapıp beklemek.en doğrusunu yapanı bulmak da zor dediğin gibi.eldiven olayında şok oldum! geçen gün hamile bi arkadaşım karnının ne kadar büyüdüğünü gösterip haftasonu yaptıklarını, alışverişe gittiğini anlatıyordu bana.evet biz hiçbir zaman normal hamilelerin yaptıklarını yapamıcaz ama yeter ki sağlıkla doğsunlar,herşeye razıyım.umarım bu günlerde geçecek ennycim

Canım benim serklaj sonrası bir hafta sonra suyum geldi Arda bey dedi ki son olarak keseye yama yapacağım su ekleyeceğim. Burada suyu gelmemiş sancısı var ya da yok açılması olanlarınyapacak bir şey yok deyip suyunu patlattıklarını çok okuduk. Her zaman tüm riskler alınmalı. Sonra olmadıysa taktir Allahtan denmeli...

Canım özer beye sor yine de ama bence vurul canım ya ne rahat dr n var ya... Ya Arda bey hideniskonun kayıbı yoktu onu da 2 haftada çağırdı ben de hep 2 haftada gittim ben bu 3 hafta 4 hafta 6 hafta sonra gelleri anlamıyorum nasıl riskli gebeyiz o zaman?

arkadaşlarım ben salı günü Arda Bey e gidecegimya doktorumunda sölemesiyle her bilgiyi gebelikteki testleri bile dosyaladım hazırladım.ve diyorumki sorularımı yazayım bir kagıda giderken calısayım:)))

15eylül kızımı kaybettigim gün..o günden beri kafamda ne cok soru vardı..ne korkular vardı
ama aynı acılarla yasamamak için düşünmedim konusmadım anlatmadım bir cok ayrıntı aklımda değil..

ben ne soracaktım Arda Bey e?neler konusmalıyım?
bana kafanızdakileri söylerseniz çok sevinirim.ben neler sormalıyım?

Canım hikayeni hatırla önce kanama mı oldu su mu geldi sancı nasıldı onları sırasını...
Testlerini sunum dosyasına koy...
sorularını yaz görüşme sırasında bazılarını cevaplamış olacak zaten...
mümkünse telefona kaydet görüşmeyi çıkınca unutuluyor bazı şeyler...
Hamilelikte takip sıklığı ne olacak?
sorabilirsin? hatta şimdiden bir kağaıda yaz sonra temize çekersin aklına geldikçe yaz.
şimdi hangi ilaçları kullanayım kan sulandırıcı kullanacak mıyım diye sor...
tetanozu şimdiden yaptırayım mı hamile değilsem de...

Mmery

Canım insan ilk önce bi çekiniyor ama hiç çekinme rahat ol. Kendini ifade etmeye çalış. Eminim seni anlayacak dır. Ben bile ieski hastası olmama rağmen başlarda muayene süren 15 dak sürüyordu. Birşey sormuyor onu dinleyip çıkıyordum. Sorular ve kaygılar hep içinde kalıyor eve gelince çok üzülüyordum. Sonradan çekinmedin ne hissediyorsam söyledim. Aramız daha samimi oldu ve beni daha iyi anladı ve tanıdı.
Soruya gelince
1. Benim durumun rahim ağzı yetmezliğini
2. Test sonuçlarıma göre bu kayıbın sebebi genetik olabilirmi
3. Tekrar gebe kalınca dikiş atılacakmı
4. Kaçıncı haftada atılacak.
5. Hangi ilaçları kullanacağım.
6. Size hangi kanallardan ulaşabilirim.
7. Ben yapmadım ama canım sen İzmit dede tavsiye edeceği bi Dr sor kendisi
Acil durumlar için.
Canım aklıma ilk etapta bunlar gelfi

İlk önce Femical e gitmeni tavsiye ederim canım. Daha sonra gebelik olunca dikiş yapılacağı zsman onlar hastaneye irtibata geçince çok indirim oluyor herşeyde. Gerçi senin özel sağlık siğortam var ama. Olsun

teşekkür ederim canım..sorularn çok güzel...genetik olayı benim aklımda yoktu:KK43:
umarım öyle birsey çıkmaz adı bile korkuttu..

İlk önce bende Femicale gitmeyi uygun gördüm hem sen ve chnb öle tavsiye etmişti hem de Arda bey memorial da sıra oldugunu randevuyu korunma bittiyse geciktirmememi söledi.dedim benim sigortam orda geçiyor.. isminizi versem torpil olmazmı gülüştük ama zararım olur dedi seni araya 15 dk sıkıstırırlar dedi.telefonda karar verdim Femical de yapayım ilk detaylı muayenemi.çünkü boylu boyunca oturup konusacagız dedi dr.
eşimle görüştüm sagolsun tamam dedi..biz ev kredisi ödüyoruz benim atanmamamdan dolayı tek maasla zor..ama yine de tüm şartları zorluyacagız.bu bilinçlenmemde sizlerin katkısı çok büyük iyi ki varsınız.

Kızlar minitoyla telefonlaştım yarın transferi var dua bekliyor.

Lilymeredinle de facede yazıştık Aren çıkmış sarılık ve kilo alımıyla ilgili sıkıntılar varmış ama iyiler evdeler...

X