Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Aryamia ve rana hoş geldiniz diyorum üzülerek.Keşke buraya hiç yolunuz düşmeseydi.Ama başa geldi.Şimdi baş etme yollarını birlikte öğreniyoruz.Özellikle aryamia öykünü ağlayarak okudum.Hepimiz benzer acılar yaşadık ve atlatmaya çalışıyoruz.Acılarımla baş etmemde buradaki arkadaşlarımızn büyük yardımlarını gördüm.Umarım siz de en kısa zamnda atlatırsınız.

Kızlar ben bu ilk Nefes programını hep ağlayarak izliyorum ya.Özellikle doğum anını.Anneya bebeğini veriyorlar ya o an tükeniyorum resmen.İnşallah o sahneleri hepimiz yaşarız.

bugün bende tesadüf izledim...
salya sümük ağladım. :KK43::KK43:..Allahım hepimize yaşatsın inşallah

arkadaşlarrrr

bugün benim kızım pek bi sakin az az hareket ediyor..o eski gümbür gümbür hali yokk..
acaba büyüdüde yer yok diyemiii yoksa endişelenmelimiyim....
moralim bozuldu böyle olunca yaaa...zaten geceleride uyuyamıyorumm...

Aryamia ve rana hoş geldiniz diyorum üzülerek.Keşke buraya hiç yolunuz düşmeseydi.Ama başa geldi.Şimdi baş etme yollarını birlikte öğreniyoruz.Özellikle aryamia öykünü ağlayarak okudum.Hepimiz benzer acılar yaşadık ve atlatmaya çalışıyoruz.Acılarımla baş etmemde buradaki arkadaşlarımızn büyük yardımlarını gördüm.Umarım siz de en kısa zamnda atlatırsınız.

Kızlar ben bu ilk Nefes programını hep ağlayarak izliyorum ya.Özellikle doğum anını.Anneya bebeğini veriyorlar ya o an tükeniyorum resmen.İnşallah o sahneleri hepimiz yaşarız.

evet ya melek ben aglıyorum esım saskınlıkla ne var bunda ağlıyorsun

şimdi bile ağlıyorum radyo da de bır hıkaye dınlıyorum

hepimz ayni duyguyu yasiyorz herhalde bende ne zaman o programi seyretsm agliyorm benimde hayal ettigm tek sey bebegm kucagima verildigi an hickirillrla aglamk rabbm hepimize o duyguyu yasatsn amin
mulberryy canm benimde arada oluyo harektleri azaliyo ama senin bebegn benmkindn buyuk galiba onun icin tam bilemiyorm

Sancı ile doğum enfeksiyon şüphesini doğurur demişsin.Ben çok sancı çekerek doğurdum kızımı.Ama ben de hep r.ay şüphesi ile yaklaşıldı.Enfeksiyondan bahsedilmedi.Bir kaç yerde okumuştum.R.a.y 'da ağrı olmaz diye ama ben ciddi anlamda bağıra bağıra doğurdum.12-13 saat sancı çektim.Durdurmaya çalıştıkları halde.Acaba ben de r.ay 'dan değil de enfeksiyondan kaybetmiş olabilir miyim?Hala ihtimaller kafamı kemiriyor.Allahım sen yardım et bize:KK43:

Canım burda bir kaç arkadaş daha var sancıyla doğuran..Onlarada rahim ağzı yetmezliği demişler.Demeyende olmuş..Gerçekten hep acabalar var..Bende rahimin açıldığını hiç anlamadım..En ufak bir rahatsızlığım yoktu..Ona rağmen enfeksiyonmudur diye bile düşündüm..Sordumda..Cevap buydu..Enfeksiyon olsaydı belirti olurdu dediler..Ağrı,sancı vs..Hep acabalar var..Arda beye telefonda sorduğumda enfeksiyonu anlamak zor demişti..Hani vücutta çok geç belirti verirmiş..Yanlış olması ama kanda kendini belli eder seviyeye gelmesi için bayaa ilerlemiş olması gerekir demişti..e peki nasıl anlıycaz dedim..Amniyo sıvısından örnek alınarak anlaşılabilirmiş..Hiç kesin cevap alamadım..Çünkü gerçekten zor bir konu sanırım..

arkadaşlarrrr

bugün benim kızım pek bi sakin az az hareket ediyor..o eski gümbür gümbür hali yokk..
acaba büyüdüde yer yok diyemiii yoksa endişelenmelimiyim....
moralim bozuldu böyle olunca yaaa...zaten geceleride uyuyamıyorumm...

aramızda 5 gün falan var galiba benimde bazen az hareket ediyo bişeyler yiyip uzanıyorum yine kıpırdamazsa oturuyorum ama dik yada sırtımı yaslayarak değil çocuğu sıkıştırıyorum resmen :KK1: napayım oda beni korkutmasın küçük hanım rahatsız olunca tekmeler yumruklar havada uçuşuyo valla

hepimz ayni duyguyu yasiyorz herhalde bende ne zaman o programi seyretsm agliyorm benimde hayal ettigm tek sey bebegm kucagima verildigi an hickirillrla aglamk rabbm hepimize o duyguyu yasatsn amin
mulberryy canm benimde arada oluyo harektleri azaliyo ama senin bebegn benmkindn buyuk galiba onun icin tam bilemiyorm

genelde benim kuzucuk hareketli olunca bikaçgündür sanki hareketler azaldı gibi..sanırım büyüdüğü için.....

aramızda 5 gün falan var galiba benimde bazen az hareket ediyo bişeyler yiyip uzanıyorum yine kıpırdamazsa oturuyorum ama dik yada sırtımı yaslayarak değil çocuğu sıkıştırıyorum resmen :KK1: napayım oda beni korkutmasın küçük hanım rahatsız olunca tekmeler yumruklar havada uçuşuyo valla

sağolun kızlar...

bişiler yedim uzandım tık yok...bende senin gibi kalkıp oturdum küçük hanım sıkışınca başladı harekete..belkide oyuyodu kuzucuğum..

dediğin gibi oda korkutmasın demi ama...
zaten bi kaç gündür hareketler daha değişti haftalar ilerledikçe fazla yer kalmıyor ondan sanırım....
neyse hareketleri hissettim ya moralim düzeldi hamdolsun.

feryal sofıka merra chnb

saolun kızlar benım için endişe ettiğiniz için hakkınızı helal edın

dr arayıp ben antibiyotık iğnesı olmak istıyorum bır sey önerırsenız sevınırım yoksa ben desapelın dıye iğneden olmak istıyorum mu dıyeyım

ne demek cnmhelal olsun tabii ki aynen oyle de ama badenin de dedigi gibi penisiline alerjin olmadiginda. eminsen.daha once hic penizilintarzi igne yada ilac kullandin mi
tabletten yaziyorum daha alisamadim

Canım burda bir kaç arkadaş daha var sancıyla doğuran..Onlarada rahim ağzı yetmezliği demişler.Demeyende olmuş..Gerçekten hep acabalar var..Bende rahimin açıldığını hiç anlamadım..En ufak bir rahatsızlığım yoktu..Ona rağmen enfeksiyonmudur diye bile düşündüm..Sordumda..Cevap buydu..Enfeksiyon olsaydı belirti olurdu dediler..Ağrı,sancı vs..Hep acabalar var..Arda beye telefonda sorduğumda enfeksiyonu anlamak zor demişti..Hani vücutta çok geç belirti verirmiş..Yanlış olması ama kanda kendini belli eder seviyeye gelmesi için bayaa ilerlemiş olması gerekir demişti..e peki nasıl anlıycaz dedim..Amniyo sıvısından örnek alınarak anlaşılabilirmiş..Hiç kesin cevap alamadım..Çünkü gerçekten zor bir konu sanırım..
yaa bade ne yapcaz o znm hiç bir zaman anlaşılmıyor hiçbirşey
ne demek cnmhelal olsun tabii ki aynen oyle de ama badenin de dedigi gibi penisiline alerjin olmadiginda. eminsen.daha once hic penizilintarzi igne yada ilac kullandin mi
tabletten yaziyorum daha alisamadim

yumurta toplama işlemınden sonra verıyorlar antıbıyotuk ama çok çok düşük dozda ajerjık durum olmadı ama şimdi bırsey olur dıye korkuyorum

bugün bende tesadüf izledim...
salya sümük ağladım. :KK43::KK43:..Allahım hepimize yaşatsın inşallah

Bende kızlar hep ağlıyorum o programda :..( . En moralimi bozanda dogum yapan kadınlar bir haftadır dışarı çıkmadım deme dımı . Biz ne yapalım surekli yatıyoruz ve sorunlarla uğraşıyoruz Rabbim bu sınavdan güzel sonuçlarla çıkmamızı nasip etsin :KK43:

yaa bade ne yapcaz o znm hiç bir zaman anlaşılmıyor hiçbirşey

yumurta toplama işlemınden sonra verıyorlar antıbıyotuk ama çok çok düşük dozda ajerjık durum olmadı ama şimdi bırsey olur dıye korkuyorum

Valla bende bilmiyorum arkadaşım..Çok muammalı cevaplar aldım bu konuda..İnsan bir yerde tıkanıyor kalıyor..Benimde suyum geldi biliyorsun..Kesem zarar gördü büyük ihtimal enfeksiyon oluştu..Ama kanda bakılmıştı.Enfeksiyon gözükmedi..Doğumdan 1 gün önce..Bunu sordum arda beye..Kanda gözükmesi için annenin hayati tehlikeye girmiş olması lazım dedi..Çok şaşırdım..E peki nasıl anlaşılırdı dedim..Amniyo sıvısından anlaşılabilirdi belki dedi..Ama kesin bişey yok.Varsayım bunlar hep..Geçmişin üzerine konuşmak hep varsayım doktorlara göre..Böyle olsaydı,şöyle olsaydı diye soruyorsun..Bir doktor, önüne bak varsayımlarla bir yere varamayız demişti..Hamile kalacaksın ozaman değerlendiricez..O zamanda geldimi görüyoruz nasıl değerlendiriyorlar..
Penisilin,Penudur önemli canım.Çocukluğumda bademcikten çok çekmiştim..Doktorlar olsun ,sağlık merkezleri olsun iğneyi yapmadan önce hep sorarlardı..Hatta hastaneye yattığımda penisiline alerjin varmı diyede sormuşlardı.

Valla bende bilmiyorum arkadaşım..Çok muammalı cevaplar aldım bu konuda..İnsan bir yerde tıkanıyor kalıyor..Benimde suyum geldi biliyorsun..Kesem zarar gördü büyük ihtimal enfeksiyon oluştu..Ama kanda bakılmıştı.Enfeksiyon gözükmedi..Doğumdan 1 gün önce..Bunu sordum arda beye..Kanda gözükmesi için annenin hayati tehlikeye girmiş olması lazım dedi..Çok şaşırdım..E peki nasıl anlaşılırdı dedim..Amniyo sıvısından anlaşılabilirdi belki dedi..Ama kesin bişey yok.Varsayım bunlar hep..Geçmişin üzerine konuşmak hep varsayım doktorlara göre..Böyle olsaydı,şöyle olsaydı diye soruyorsun..Bir doktor, önüne bak varsayımlarla bir yere varamayız demişti..Hamile kalacaksın ozaman değerlendiricez..O zamanda geldimi görüyoruz nasıl değerlendiriyorlar..
Penisilin,Penudur önemli canım.Çocukluğumda bademcikten çok çekmiştim..Doktorlar olsun ,sağlık merkezleri olsun iğneyi yapmadan önce hep sorarlardı..Hatta hastaneye yattığımda penisiline alerjin varmı diyede sormuşlardı.

tm yalçın kimyada dr murat beyde bana hamile kal o zaman anlaşılacak ne olduğu demişlerdı hamıle olmadan 3 ay önce gıttığım de

şimdi dr 12 haftadan önce bırsey anlaşılmaz bırsey olmaz tm onuda geçtık sımdı 16 hafta dıyor zaten benım sabıkam 16 hafta

hayırlısı RABBİM neylerse güzel eyler

Mmery canım chnbnin dediği hikayeni tüm detaylarıyla anlat..Hatta bir kağıda yaz madde madde oradan oku..
Rahim ağzı yetmezliği dışında başka neyin bu duruma sebep olabileceğini sor..
Rahim ağzı yetmezliği olanlarda sancı olurmu diye sor..(benim doktorum sancıyla gitseydin enfeksiyondan şüphe ederdik demişti)
Birde doğuştan rahim ağzının kısalığına nasıl karar veriyorsunuz de?(su tanesini muayene edip doğuştan çok kısa rahim ağzın,normal serklaj yetmez,abdominal olacaksın demiş ve hamilelikten önce dikmiş)
Hamilelikten önceki ölçümler ne kadar güvenilir de?
Birde canım normal bir kadında rahim ağzı uzunluğu ne kadar de?
Serklajı hangi usulde yaptığını sor..Mc donald mı,Shirodkar mı?İkisinin birbirine üstünlüğü varmı onu sor..
Birde zamanında yapılan bir serklajdan sonra enfeksiyon için ilaç kullanmalımı diye sor bakkalım ne diyecek..
Bu arada sen pıhtılaşma testlerini yaptırmışmıydın?Hatırlayamadım..Yaptırmadıysan onlarıda ister belki..
Klomen kullandığınıda söyle..Bakalım sıcak bakacakmı..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım..Yine gelirse yazarım..

tamam badecim teşekkr ederim:)soruarı not ettim hemen...

ben pıhtılaşma testlerimi senden önce yaptırmıstımya,mthr a1293 müydü öle bişe heterozigot mutasyon dedi.
protein s normal sınırlarda ama protein c olması gerekenden cok yüksek cıkmıstı.
salı günü kan verdim özel bir yerde yeniden baktırıyorum protein c me.birazdan alacak esim sonucları.
bakalım özel de de sorun cıkacak mı

SOFİKA BADE CHNB kızlar sizler de de soru varmı aklınızda?
hepiniz çok bilinçlisiniz bu konuda:KK16:

METAL41 teşekkür ederim arkadasım çok faydalı oldu bana.

Canım bizde pko olduğu için zaten bu bi etken evet birde kiloyu merak ediyorum ben ne kadar ilgisi var acaba ben her iki gebeliğimde aşırı kiloluydum bunu sorarmısın ?

esim 2saat sonra gideck araya yine hasret gireck goz yaslarima engel olamiyorm bogazima biseylr dugumleniyo sirf bebegm icin katlaniyorz bu hasrete insaallah bebegimi kucagima alip bu acilarn hepsini unuturm

tm yalçın kimyada dr murat beyde bana hamile kal o zaman anlaşılacak ne olduğu demişlerdı hamıle olmadan 3 ay önce gıttığım de

şimdi dr 12 haftadan önce bırsey anlaşılmaz bırsey olmaz tm onuda geçtık sımdı 16 hafta dıyor zaten benım sabıkam 16 hafta

hayırlısı RABBİM neylerse güzel eyler

cnm penisilin alerji testi koluna cizik atilarak cizik yere azmiktar penisilin damlatilarak yaopiliyor 20 dkda cildin verdigireaksiyonagore sonuc bellioluyor eger alerjin yoksa kormmadan igneni yaptirabilitsin badenin dedigi gibi enfeksiyon isi cok karisik amaerken dogumlarin daenbuyuk sebebi kabul ediliyor

Kızlar ben kaybımdan sonra üniversite hastanesinde genetik testlerim yapılmıstı.

Protein s olması gereken rakamken,

protein c 70-140 arası olması gerekken bende 170 çıkmıstı.

Hafta içi burda özel bir hastanede yeniden yaptırdım protein c mi.

Ve bu sefer 132 çıkmış kafam çok karıstı:KK30::KK30::KK30:

E şimdi benim degerim normal mi kötü mü?

melek18,hiç görmediğim ama acılarımı hisseden arkadaşım...inşallah hep gülsün yüzün bebişinle yıllar boyu.ben de varlığımdan bile hbrdar olmadığınız dönemde burada yazılanları okuyup ağlıyordum tek başıma,hiç tanımadığım insanlara dua ediyordum.şimdi sizlerle paylaştığım için daha güçlüyüm.yalnız dün gece uyuyamadım düşünmekten.bu aralar pek iyi diilim, bazen içimi korkunç bir umutsuzluk basıyor,eşim yeni bebeğimizle ilgili hayaller kurunca bile çok korkuyorum.burada daha fazla kayıplar yaşayanları okudum,hep dua ediyorum,ne diyeceğimi bilemiyorum,tek yapabildiğim bunların da geçeceğini düşünmek ve yıllar sonra yine burada toplanıp bebişlerimizin kocaman insanlar olduğunu paylaştığımızı düşünmek...bu düşünce beni ayakta tutuyor.bizler için bebişlerimiz çok daha kıymetli olacak kuşkusuz,çok daha farklı...

bugün sınavda görevliydim sonra da evi temizledim biraz.ve sanki yük taşıyormuşum gibi karnım,belim ağrıyordu; hep bu rahim ağzı yarası ve enfeksiyon yüzünden.aklıma takılan bazıları bu yarayı yaktırıp hamile kalmış,benim doktorlarsa önermiyoruz diyorlar.tamam normal bi hamile için problem olmayabilir ama bana zaten serklaj yapılacak ve enfeksiyonla nasıl başa çıkılacak?acaba arda lembet bu durumda ne yapmayı önerirdi,çok mrk ediyorum.

X