Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Efilum cnm benimde hep cikardi kolum siserdi apt hemsire falan yokmu tekrar acsa kiz valla kocalarinizi hamile kalmadan once ilk yardim kurslarina yazdirin damar yolu acma kan alma bu tur seyleri ogrensinler..
Esim ben ogrenecem diyor:))
Ha bide devamli karnini yoklama kasilmalari tetiklersin..
Ben ozel gittim agrim vardi dr elle karnima dokundu kasilma yapti elliye elliye o gun yattim bak dusun kasilmam yoktu agrim vardi kasilmam var diye yatirdi beni ..
Bu yuzden yoklama yapma

canim cikardk serumu ya takack kimse yok kolum balon gibi olms yanls takmasalr biswy olmuyodu 500luk bitmk uzereydi zaten yeter herhalde rahtladm sayilr karnimi ellememem lazim biiyorm ama korkudn bakiyorm ahhhh keske esim yanimda olsada yapsa ben annemlrde kaliyorm canm esimle degilm ki zaten cok cesartsszdr kan sulandiriciyi ogren vur dedm kabul etmedi karnm normal yuvarlk ve buyuklte ama nedense icim bi turlu raht degl aslinda kasilma cok olunca sik sik idrara cikardm simdi hic cikmadm bu bile rahtlamam icin bir sebep ama iste...
asos canm aslinda sola dogru donunce geciyo gibi oluyoda ben raht durmuyorm kasilma varda ben yok gibi davraniyorm diyip tekrar duzgn oturp karnimi yoklayp bosyere canmi skiyorm

Efulim sen sürekli yatıyormusun canım?Nasıl geçiriyorsun gününü?Yemeğini falan oturarakmı yiyorsun..Banyo olayını falan nasıl yapıyorsun..

Gurbetçi çok süper bir öneride bulunmuşsun canım..Ama benim eşimde cesaretsizdir.

canım Allah yardımcın olsun, çok zor ya ben çok pimpirikliyim senden aşağı kalır yanım olmazdı...
Ama ilerlemiş haftan çok iyi az daha sabret rahat ol...

birkere çatlatma iğnesini eşim vurmuştu bana onlarıda vurur heralde. çorbada tuzu bulunsun... :)

kızlar 1 haftadır dişim ağrıyo çürüktü kırıldı dişçiye gittim gebelik şüphen varsa hiçbirşey yapamam dedi... tuzlu suyla gargara yapıyorum ama gece artıyor ağrısı ...

bilginiz var mı? dayanamıyorum bir haftadır zor uyuyorum.

bade canm ne zaman kasilmam kesilse hayatm normale donse raht davraniyorm surekli yatagm serili oturuyrm sol yanima donuyorm sirt ustu surekli yatamiyorm mide yanmam cok oluyo banyoyuda kasilmalarm baslamadn once raht raht yapiyordm simdi 15dkda ayakta arada oturark yapiyorm ymegidw yatagimn yanina sehpa koydk oturark yiyorm
burcm canm cok sukur haftm iyide riskli iste evet cok pinpirkliym boyle olunca kendimede bebegmede zarar veriyom aklimi basima almaliyim aslinda

burcm canm allah yardmcn olsn dis agrisi cok zor ama bilmiyorm inan neyin faydasi olur agri kesici koy disinw dicem ama oda cok iyi degl

Cok gecmis olsun insallah sifa olsun evladini zamaninda kucagina almayi nasip etsin Allah , ama dr unun normal hayatina donebilirsin demesine sasirdim , biz yatiyoruz resmen , bence dikkat et kendini yorma sonucta hassas bir operasyon yasadin mumudibaha

,

efulim canım kasılma çok zor oluyor seni anlıyorum en kötüsüde psikolojik olarak yıpratıyor.su ve taze sıkılmış meyve suyu öneriyor benim dr kasılmada.nidilatı ne arayla kullanıyorsun ben 3 saatte bir alıyorum kasılma sıklaşınca

canım sağ ol gezmelerdeyiz haftaya perşembe okula dönüyorum ya geziyorum bol bol:))
güzel çıkmış sonuç sevindim...

Amin...

canım iyi olmana sevindim sakın enfeksiyonu ihmal etme. sen sık tahl,il yaptır dr nin demesini bekleme...

canım kaç haftalıksın sen
kasılma için hapın yok mu ki ,endol fitil falan
öyle serumu eve veriyorlarmıymış şaşırdım..

ben evde de kullandım serum hastanede damar yolu açtırıyordum...

Chnb nerelerde acaba?Hiç yazmadı?Gözlerimiz arıyor :)

ay benden cok mu yasıcaksın bakim sen
şakqa bi yana benimde içimden geçti bi baktım sen yazmıssın bile

sağ olun kızlar gezmelerdeydim...

canım banyonu ayakta yapma enfeksiyon olabilir...

chnb efulime ayakta banyo yapma enfeksiyon kaparsın demişsinya.. ben oturunca enfeksiyon olur sanardım.
ayaktayken neden acaba:44:

bu arada geziyormussun bol bol oh sefan olsun

chnb efulime ayakta banyo yapma enfeksiyon kaparsın demişsinya.. ben oturunca enfeksiyon olur sanardım.
ayaktayken neden acaba:44:

bu arada geziyormussun bol bol oh sefan olsun

canım ayaktayken akıp gidiyor su ve sabun atığı. otururken oraya birikebilir su ve kirli sabun atığı...
ben serklaj sonrası delikli tabureye oturdum ayakta duramıyordum bir kere banyo yaptım gerçi. ondan mı bence sondadandı gerçi. sonra suyum gelmişti(

bu saat old anca işim bitti canım kaynanamın evini temizledim anam agladı desem anlarsın tabikideyarında çeyiz serme olucek dayımın kızı çagırdı abla gel diyebana rahat yok anlıcagın
doktor b ney dedigin gibi ecze dolabı olmassun bebem yaallah yardımcın olsn
kızlar ben geldim anca gelebildim ama işler bitti bende bittim yarın kınamız var kaynımın 7 kınaya gidicem cicilerimi giyipsabahleyin eşimin dayısının kızının çeyizi gidicek erkek evine sabah 9 orda olmam lazım kına saatine yetişmesi lazım malesef ordan gelicem eve üstümü degiştiricem kınaya gidicem kınadan gelicek yemek fazlı var evdede birşey yok b saate işleirn bitersebir müddet kaynama gitmeyi düşünmüyorm bu aralar çok gördük birbirimizineyse nerde kalmıştık akşama aparatif ne yapsam ya kınaya gidenlerin bazıları yani halan halamın kızı onun kızı ve bazı kişiler misafirim olcak akşam nevresimlerim temiz elhamdrillah artık koyn koyna yatarızsabah kahvaltı fazlı var onada erken kalkıcam pazar sabahı biraz yrmd ediydim emme oda yok gene paşagün yorulucam pazartesi hazırlık yapıcam yemek ve çayın yanına tuzl tatlı krabiye yapıcem kek yapıcem akşamı dayımlara gidicez ümreden geldiler gidemedim ablamın dügünü o bu derken salı annemi almaya gidicem ablama işşallah çarşamba annem gdierse dayımlara gidicez 2 çuval gözleme açılıcak dolmalar sütlaçlar gene isyana baglıcaz perşembe dügün yemegi var cma kına cmartesi muhtemelen pazarım olr pazar 3 ve 6 arası nikah işallah pazartesi rahatım annemin hastane işleri olmazsa tabi anlıcagınız sanki başbakanım her iş bana bakıyor ben b tempoyla iyi kilo veririm işin kötüsü çeyiz sericegimiz yer dübleks yandımki ne yandım bakalım ban neresi denk gelicek çeyiz sermede
rabbim emeklerinin karşılıgını versin işallah daların seninle
kızlar hepiniiz özledim çıkmam laızm çok yoruldum uzanıyım bu arada kaynanam çok da etti eşim dediki hatasını anlar sen sık gittikçe dedi beni dinle dedi senden özür dilicek dedi bakalım denicem eltim gene bir işe yaramadıişşallah ş işlerim bitsin dayada katılıcam aklımda untgumu sanmayın hepinizi seviyorm bnu unutmayın olurmu

mumu gecmiş olsun serklajını olmuşsun ,inşallah sorunsuz sıkıntısız gecer bundan sonraki sureç ve sag sagllim vakitlice kucaklarsın sen de yavrunu
kafanı bulandırmak istemem ama antibiyotik igne yapsaydı serklaj sonrası iyi olurdu,benim ilkinde yapılmamıştı ama ikincide yapıldı
karnım balon gibi demişsin acıkcası hatırlamıyorum bende olmuş muydu,belki de uygulanan serklaj tekniginden dolayıdır.laparokopik işlemlerde organları birbirinden ayırıp daha rahat calışabilmek icin karına gaz veriliyor o da operasyon sonrası şişkinlik hissi veriyor ama sende boyle bir sey yapılmamıştır sanırım,bildigimiz alttan oldu degil mi serklajın?
bundan sonra enfeksiyona dikkat edeceksin,sirkeli suyla temizligini yapacaksın ve bol bol yogurt tuketeceksin

gunaydinlar haftasonu geldi sukur:))
Efilum cnm ben hep ayakta yaptim banyoyu..
Birde kasilmam olunca buyuk yudumlarla su icerim ve ardimda karnimi nefesimde sisiriyorum sonra yavas yavas dudagimi buzerek veriyorum etkisini gordum cnm..
Birde ben kasilmam olunca olmadan once hissediyorum olmadan engel oluyorum derin nefes alarak ..
Metalde yapmis bu teknigi oda etkisini gormus dene istersen :)))
Kizlar dun magnezyumu ictim 6-8 arasinda kasilmalarim azaldi vede duzensizlesti :)))
Deneme tahtasi oldum resmen :))
Kizlar sizin yaramazlar poponuza vuruyormu benim vuruyor ellemedik yerimi koymadi :)))
Chnb ablacim cnm gez gez ohhhh :)))

benm hala kasilmam var deli olacm gecede vardi endol kullandm gecmsti sanki endol gercektn nidilttn cok iyi ama sadece gece alabilirm cunku yan etkisi cok fazla bemi mahvediyo esimn yanmda olmasinin bile tadini ckaramadm kasilma olunca moralim cok bozuk oluyo cunku

Canlar günaydın.Umarım herkes iyidir.Chnb ayakta banyo yapma demiş.Doktoum bana ayakta ve hızlıca yap demişti.Şaşırdım biraz.Mumu geçmiş olsun.İnşallah 40'lı haftaları görürsün.

Dün öğleden sonra belim çok ağrıdı.Akşam bıcak gibi saplanan keskin bir ağrı girdi.İçerde sanki dolandı.Apar topar acile gittik.Nst'ye bağlamdılar.Haftan erken diye.kan ve idrar tahlili yapıldı.Kanda lökosit 11 çıktı.diğer değerler normaldi.İdrarda 4-5 lökosit,epitel hücre ve amorf fosfat kristalleri görüldü diyordu.Kum döküyormuşum.Bol su iç dediler.3lt içiyorum daha ne içeyim dedim.demek ki yetmiyor dediler.Anlayacağınız 4lt çıktı miktrarSabah eşim kendi doktoruma danışmak için gitti.Zaten hemen aramış bilgi vermişler.Serum takın dediş ama takmadılar.Şimdi iyi mi diye sormuş.Çok şükür akşamki ağrı yok.Çağırmamış.Maden suyu içiyordum içmesin demiş.Ödem yaparmış.Marincapın piyasadaki en iyi balık yağı kapsülü olduğunu söylemiş.Biz carlson alalım demiştik.Burada konuşulanlardan sonra.Doktorumuz zaten en iyisini kullanıyor değiştirmeyin demiş.Bizden haberler bu kadar.İyi hafta sonları diliyoruz.kendinize iyi bakın:)

kasilmayla karnimn norml yuvarlakligini karistrmism dundn beri bir cok kez kasilmam gectigi halde karnimi surekli elleyp kasilmayi tetiklemism sabahtn beri iyiydm az once karnm sertlesnce anladm kasilmayi simdide gelip gidiyo arada olana raziym bu haftalrda baslrms zaten rahim dogm surecine hazirlrms kendini onemli olan duzensz olmasyms insaallah duzenli olmz

bende ayakta hızlıca yapıyorum banyomu...
oturarak alınca enfeksiyon olabilir diy biliyorum...

benimde kafam karıştı sanki :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…