Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Cok gecmis olsun insallah sifa olsun evladini zamaninda kucagina almayi nasip etsin Allah , ama dr unun normal hayatina donebilirsin demesine sasirdim , biz yatiyoruz resmen , bence dikkat et kendini yorma sonucta hassas bir operasyon yasadin mumudibaha

,
bende bırsey anlamadım bu işten dr ne dıyor ne yapacağım bilemiyorum

mumu gecmiş olsun serklajını olmuşsun ,inşallah sorunsuz sıkıntısız gecer bundan sonraki sureç ve sag sagllim vakitlice kucaklarsın sen de yavrunu
kafanı bulandırmak istemem ama antibiyotik igne yapsaydı serklaj sonrası iyi olurdu,benim ilkinde yapılmamıştı ama ikincide yapıldı
karnım balon gibi demişsin acıkcası hatırlamıyorum bende olmuş muydu,belki de uygulanan serklaj tekniginden dolayıdır.laparokopik işlemlerde organları birbirinden ayırıp daha rahat calışabilmek icin karına gaz veriliyor o da operasyon sonrası şişkinlik hissi veriyor ama sende boyle bir sey yapılmamıştır sanırım,bildigimiz alttan oldu degil mi serklajın?
bundan sonra enfeksiyona dikkat edeceksin,sirkeli suyla temizligini yapacaksın ve bol bol yogurt tuketeceksin:KK49:
altan yapıldı cnm ameliyathaneler soğuk ya malum evde yat yat ruzgardan nem kapıyorum artık acaba ondan mı oldu ki

enfeksıyon iğnesını kendım kafadan vurdurayım dıyorum ama adını yazarsanız memnun olurum

dr sirkeli suya izin vermemişti eşimden gızlı gızlı yapıyorum banyoda sırkeyı görünce çok kızmıştı

bende bırsey anlamadım bu işten dr ne dıyor ne yapacağım bilemiyorum

altan yapıldı cnm ameliyathaneler soğuk ya malum evde yat yat ruzgardan nem kapıyorum artık acaba ondan mı oldu ki

enfeksıyon iğnesını kendım kafadan vurdurayım dıyorum ama adını yazarsanız memnun olurum

dr sirkeli suya izin vermemişti eşimden gızlı gızlı yapıyorum banyoda sırkeyı görünce çok kızmıştı

cnm ne yazık ki ismini hic hatırlamıyorum,igne olarak yapıldıgı icin aklımda tutamadım,hap olsa kutusunu ne yapar eder elime gecirir notumu alırdım ama eger şimdiki doktoruna sormaya cekiniyorsan eskilerden birine mi sorsan ,bence onemli
sirkeli suya neden izin vermedi doktorun,eger mantıklı bir sebebi varsa burda bir cok arkadaş da daha dikkatli kullanır zararı varsa kullanmayacaksın tabii
ben sirkeli su kullanamadım cunku beni tahriş etti onun yerine baticonlu suyla temizlendim ama sonradan osman hoca feryale baticonu kullanmaması gerektigini soylemişti,emilim cok fazla oluyormuş ve bende burdaki arkadaşları uyarmiştim kullanmayın diye

tatlıses tv de
haftasonu reçete diye bir program var doktor bizim durumlarımızı da açıklıyor. ama çok komik ya sperm hareketlerini tam ekran yaptı...

bazı spermler gurup gurup hareket ediyo kimine asker yerinde sayıyo kimi kanalın canlı yazısına ilerliyo bir kaçı tatlıses logosuna doğru gidiyo diye anlatıyor adam...

yerinde sayan askerlerle işimiz olmaz canlı yazısına ulaşana seviniyo....

arayıp diycektim rahimde tatlıses logosu yada canlı yazısı yokki niye böyle anlatıyosunuz die????????

cnm ne yazık ki ismini hic hatırlamıyorum,igne olarak yapıldıgı icin aklımda tutamadım,hap olsa kutusunu ne yapar eder elime gecirir notumu alırdım ama eger şimdiki doktoruna sormaya cekiniyorsan eskilerden birine mi sorsan ,bence onemli
sirkeli suya neden izin vermedi doktorun,eger mantıklı bir sebebi varsa burda bir cok arkadaş da daha dikkatli kullanır zararı varsa kullanmayacaksın tabii
ben sirkeli su kullanamadım cunku beni tahriş etti onun yerine baticonlu suyla temizlendim ama sonradan osman hoca feryale baticonu kullanmaması gerektigini soylemişti,emilim cok fazla oluyormuş ve bende burdaki arkadaşları uyarmiştim kullanmayın diye

sırkeli su asit içerdiği için bütün bakterılerı öldürüyormuş bazı yararlı bakterılerın vucutta kalması gerekıyormuş o yuzden been kullanma derım dedı dr ama karar senın demişti

sevgılı arkadaslar geçmeyen mıde bulantılarım için önerınız var mı

iki tane ilaç içiyorum ama yıne aynı değişen bırsey yok dikişe zorlayacağından korkuyorum

Mumu cnm bende mantar olmustum o sirada sirkeli su kullaniyordum rahatlatiyordu ama icten icten tahris olmusum dr once kullan dedi ve gyno-trosgyd diye bi krem verdi onu kullandim alev alev yandim dr gittim alerjin var bu ilaca karsi dedi o sirada sirkeside kes dedi o da seni tahris yapar dedi bence dr tekrar danis ya da gun icinda bi kac kez s.su ile.yikan:))
Efilum cnm ben kasilmam oldugun da rahmimle
konusurdum sende dene cnm :))

Mumu cnm b vitamin kompleksleri mide bulantisina iyi geliyor cnm ben bu hamileligimde kullandim cok faydasini gordum hem istahi da aciyor bi dr sor istersen ..
Ben BEMIKS C kullaniyorumm..

mumu bir yerde okumuştum rahimle alakalı bir enfeksiyon vucutta oluştugunda erken doguma sebep olana kadar asagı yukarı 45 gun geciyormuş,bu da 6 hafta yapar ve 12 haftalıkken serklaj olup o esnada enfeksiyon başlayan hastanın erken dogumu 18 hafta civarı oldugunu duşunursek bu bana kesinlikle onlem alınmalı diyor.bilyorsun kayıpların cogu o haftalrda oluyor.Seni asla korkutmak istemem ama nolur antibiyotik olayını ihmal etme,neden cekiniyorsun ki bu kadar kayıptan sonra korktugunu ekstra butun onlemleri talep ettigini doktoruna soyle,iste.Bu cekingen ve kaderci tavrını begenmiyorum,en buyuk sorumluluk senin cnm,lutfen ihmal etme,bu sefer cocugunu sag saglim vakitlice dunyaya getirmeni ben de cok istiyorum:KK16: serklaj sonrası hangi antibiyotigi vurundugumuzu hatırlayan varsa yada kendi doktoruna sorup paylaşarak mumuya yardım eden olursa cok sevinirim.

mumu bir yerde okumuştum rahimle alakalı bir enfeksiyon vucutta oluştugunda erken doguma sebep olana kadar asagı yukarı 45 gun geciyormuş,bu da 6 hafta yapar ve 12 haftalıkken serklaj olup o esnada enfeksiyon başlayan hastanın erken dogumu 18 hafta civarı oldugunu duşunursek bu bana kesinlikle onlem alınmalı diyor.bilyorsun kayıpların cogu o haftalrda oluyor.Seni asla korkutmak istemem ama nolur antibiyotik olayını ihmal etme,neden cekiniyorsun ki bu kadar kayıptan sonra korktugunu ekstra butun onlemleri talep ettigini doktoruna soyle,iste.Bu cekingen ve kaderci tavrını begenmiyorum,en buyuk sorumluluk senin cnm,lutfen ihmal etme,bu sefer cocugunu sag saglim vakitlice dunyaya getirmeni ben de cok istiyorum:KK16: serklaj sonrası hangi antibiyotigi vurundugumuzu hatırlayan varsa yada kendi doktoruna sorup paylaşarak mumuya yardım eden olursa cok sevinirim.

murat beye sordum antıbıyotık vermeyı unuttunuz mu dıye oda yok hayır enfeksıyon kapılacak bır işlem değil o yuzden gerek yok dedı

korkutmuyorsun cnm her istediğini yazabılırsın

ben 16 haftayı gecemediğim için endişem her geçen gün artıyor

problemlerı yalnız asmam gerektığı için elim kolum bağlanıyor dr bır sey dedıyse ve bunu esım duyduysa bırde es krızı çıkıyor sen dr çok mu bılıyorsun dıyor ve dr ne dese o

dışarı yalnız başına çıksam çok seyler yapacağım ama olmuyor

iki tane ilaç içiyorum ama yıne aynı değişen bırsey yok dikişe zorlayacağından korkuyorum

benim de hala devam ediyor bulantılarım iştahımı kesiyor.ilk 3 ay hiç bişey yiyemedim 3-4 kilo vermiştim.bir çaresini bulamadım allah yardımcın olsun canım inş. en kısa zamanda geçer

Canlar günaydın.Umarım herkes iyidir.Chnb ayakta banyo yapma demiş.Doktoum bana ayakta ve hızlıca yap demişti.Şaşırdım biraz.Mumu geçmiş olsun.İnşallah 40'lı haftaları görürsün.

Dün öğleden sonra belim çok ağrıdı.Akşam bıcak gibi saplanan keskin bir ağrı girdi.İçerde sanki dolandı.Apar topar acile gittik.Nst'ye bağlamdılar.Haftan erken diye.kan ve idrar tahlili yapıldı.Kanda lökosit 11 çıktı.diğer değerler normaldi.İdrarda 4-5 lökosit,epitel hücre ve amorf fosfat kristalleri görüldü diyordu.Kum döküyormuşum.Bol su iç dediler.3lt içiyorum daha ne içeyim dedim.demek ki yetmiyor dediler.Anlayacağınız 4lt çıktı miktrarSabah eşim kendi doktoruma danışmak için gitti.Zaten hemen aramış bilgi vermişler.Serum takın dediş ama takmadılar.Şimdi iyi mi diye sormuş.Çok şükür akşamki ağrı yok.Çağırmamış.Maden suyu içiyordum içmesin demiş.Ödem yaparmış.Marincapın piyasadaki en iyi balık yağı kapsülü olduğunu söylemiş.Biz carlson alalım demiştik.Burada konuşulanlardan sonra.Doktorumuz zaten en iyisini kullanıyor değiştirmeyin demiş.Bizden haberler bu kadar.İyi hafta sonları diliyoruz.kendinize iyi bakın:)

canım yanlış mı yazdım ki ayakta banyo yap demişim sandım. Ayakta yapılmalıııııı...

sofika canım kızlar penisilin oluyordu... ben sanırım azitro zimaks kullanmıştım geçmiş mesajlara bakmam lazım... bence de kullanılmalı...
sutanesi de laparoskopik oldu gebe değildi o da kullandı...
sirkenin dozu önemli az koydum ben. batikona gelince bana endokrin tsh dan dolayı batikon kullanma dedi ama ne ilgisi vardı sormadım balık yeme demişti halbuki ye derler hamileye...

bende çok kötüydüm ilkinde nefes alamıyordum bir yudum su içemiyordum 2 günde bir acile gidiyordum zofran diye bir hap var onu içince geçti 14.haftaya kadar kullandım ama 23.haftada kaybettim bebeğimi :KK43:

ben de zofran zydis kullandım kısmen rahatlatıyordu...

murat beye sordum antıbıyotık vermeyı unuttunuz mu dıye oda yok hayır enfeksıyon kapılacak bır işlem değil o yuzden gerek yok dedı

korkutmuyorsun cnm her istediğini yazabılırsın

ben 16 haftayı gecemediğim için endişem her geçen gün artıyor

problemlerı yalnız asmam gerektığı için elim kolum bağlanıyor dr bır sey dedıyse ve bunu esım duyduysa bırde es krızı çıkıyor sen dr çok mu bılıyorsun dıyor ve dr ne dese o

dışarı yalnız başına çıksam çok seyler yapacağım ama olmuyor

canım ne bileyim ama o dr ler çok bilselerdi bu kadar kayıp olur muydu neden eşin bunu düşünmüyor?
eşii karşına al gerekirse. bence özer beyi ara eşin de yanında olsun sanırım ona güveniyor...

Aşağıdaki beslenme rehberi sadece baba adaylarına yöneliktir. En az 72 gün rejime devam ettikten sonra uygulamaya geçilmelidir.
kızlar birklinikte doktor tavsiyesi:?????? çok şaşırdım ama mantıklıda geldi

KIZ ÇOCUK isteyenler YÖNTEM ERKEK ÇOÇUK isteyenler

kız:Tuzlu yiyeceklerden uzak durun ve kalsiyum (sütlü yiyecekler, badem, yumurta sarısı, pırasa) ve magnezyum (çikolata, ekmek, bal) açısından zengin yiyeceklere ağırlık verin
erkek: Beslenme Rejimi Yemeklerinizde tuzun oranını arttırın ve sodyum (pirinç, yeşil fasulye, yulaf, kayısı) ve potasyum (tereyağı, buğday) ağırlıklı besinler tercih edin.
kız:Sık sık, haftada birden fazla olmalıdır
erkek:Cinsel ilişki sayısı Seyrek ovülasyondan 10 gün önce kesinlikle ilişkiye girmeyin
kız:Ovülasyondan 2 ya da 5 gün önce daha yavaş hareket eden dişi sperm hücreleri (X) yumurtaya kadar ulaşacak zamanları olacaktır.
erkek: Dölleyici cinsel ilişkinin zamanı Ovülasyonun olduğu gün ya da ovülasyondan 1-2 gün sonra. Daha hızlı olan erkek sperm hücreleri (Y) yumurtaya daha önce varacaklardır.
kız:KK70:öllenmeden önceki günlerde erkeklerde boşalmanın sayısı ne kadar çok olursa, spermde cm³ başına düşen X hücrelerinin miktarı da o kadar artar
erkek: Sperm hücrelerinin yoğunluğu Boşalmanın sayısı az olmalıdır. böylece spermde bulunan Y hücreleri daha çok olacaktır
kız:kPenis çok içeri girmemeli, çünkü X hücreleri Y hücrelerine göre uzun yola daha dayanıklıdır
erkek: Cinsel ilişkide konum Penisin daha derine girmesi Y hücrelerinin canlılığını arttıracaktır
kız:Kadında orgazmın olmaması sonucu X ve Y arasındaki şans eşit olacaktır
erkek:Cinsel ilişkide orgazm Kadında yoğun orgazm. Döl yatağındaki kasılmalar Y hücrelerinin yumurtaya daha hızlı ulaşmalarını sağlar

mumudihaba

öncelikle stres yapma
şimdi ben senin yerinde olsam doktoru tekrar arardım siz vermediniz ama benim içim rahat değil önlem amaçlı da olsa bana antibiyotik verin derdim... vermezse internetten başka doktorlara sor...

seval hanım bana kayıpların en çoğu enfeksiyondan dedi...
çok önemsiyo...

Allah yardımcın olsun...

Bir gün ben de yazacağım diyordum ve işte o gün geldi! Öncelikle buradaki kimse beni tanımasa da ben herkese öyle alıştım ki. Allah düşmanıma yaşatmasın ama başına gelmeyenlerin yaşadıklarımızı anlayamayacağı bir gerçek.

Benim hikayeme gelince... Önceleri bebek fikrini erteliyordum, evleneli 3 yıl olmuştu ve Mayıs ayında o güzel hbri aldım ve dünyalar benim oldu. Her şey güzel gidiyordu. Hatta benimle aynı anda hamile olan 7 arkadaşım daha vardı, yaklaşık aynı tarihlerde bebeklerimizi kucaklarımıza alacaktık.

Okullar kapandı ve seminerler bitince çok sevdiğim bir arkadaşımın yanına uğrayıp oradan da memlekete gidecektik eşim ve karnımdaki bebeğimizle... Bir kaç saat uzaklıktaki arkadaşıma özel arabamızla gittik,arkadaşımın o çok sevdiğim 15 kilo ağırlığındaki bebeğini kucağıma aldım görür görmez.Bir şey olmaz mantığıyla!Üstüne bir de 1 saate yakın sahilde yürüyüş yaptık.Bir gün sonra olan oldu ve kanamayla birlikte hastaneye gittik,bebeğimi öldü sanarak.12.haftamdı.Bebeğim yaşıyordu çok şükür.Plasentanın arkasında kanama alanı oluşmuştu.Her şey böyle başladı ve ben yaz boyu yani 2 ay boyunca yatarak ilaçlar iğnelerle berbat günler geçirdim.Meğer benim hiçbir şey kaldırmamam,yürümemem,yolculuğa çıkmamam gerekiyormuş.Bazı insanların bünyesi böyle demek ki deyip kaderime boyun eğdim.Bir ara rahim ağzında hafif açılma var demişti doktorum,sonra geçmiş demişti ve dikiş atmadı!!! Bu arada sırayla annem ve kayınvalidem baktılar bana.Her şey 5.ayda yoluna girdi,doktorum çok iyisin artık dedi.Bebeğim de zaten çok sağlıklıydı,haftasına göre önde ve testleri süperdi.

Eylül ayı geldi ve ben öğretmen olduğum için okula başladım,çoook iyiyim ya.Sanki riskli bir gebelik geçirmiyormuşum gibi doktorum bana 1 ay sonraya randevu verdi kontrol için.Rapor da vermedi.Kayınvalidem de 1 haftalığına bir yere gitti.Okulun başlaması ile sürekli yatan ben, evde ve okulda birdenbire öyle yoruldum ki ne olduysa o haftanın sonunda oldu ve hafif kasık ağrısı eşliğinde akıntıyla doktora gittim.Doktor 4 cm açılma var deyince şok oldum,çok geç kalmıştım.Esas randevuya 5 gün kalmıştı.(Eğer doktorum 1 ay sonraya randevu vermeseymiş açılma daha erken fark edilip, bebişim biraz daha durdurulabilirmiş.)Ertesi gün kızım 25 haftalık olarak doğdu sezeryanle. 12 saat yaşamış meleğim.

Şimdi bunları nasıl yazabiliyorum bilmiyorum. Aradan 6 ay geçti.(Yeni bir bebek için doktorum 6 ay demişti.Fakat erken doğum nedenim tam olarak bilinmiyor,rahim ağzı yetmezliğinden şüpheleniliyor, bir dahakine 12.haftamda dikiş atacağını söyledi doktorum, erken doğumun tekrarlama riski bir dahakinde 5 kat artıyormuş,6 ay pek de yeterli değil gibime geliyor.) Bu 6 ay hiç geçemeyecek gibiydi, ölecek gibiydim sanki, tarifsiz ve geçmeyecek bir acıydı.

Doktorum; eşim ve benim için neşeli tipler olduğumuzu filan söylemişti ilk aylarda her şey yolunda giderken. Neşem, hayallerim uçup gitti.Eşim beni teselliyle uğraşıyor, ben bile kendimden bıktım ama o saçmalama diyor,hayat bu herkesin başına gelebilir,kimisinin bebeği ölür,kimisinin hiç olmaz bunlar olağan şeyler hem biz çocuk için evlenmedik diyor.Oysa ki biz 11 yıl çıkıp evlendik ve bebeğimizin adını bile lisedeyken belirlemiştik,15 yıl onun hayaliyle yaşamıştık:KK43:

O hiç geçmez dediğim 6 AY GEÇTİ, tam birazcık olsun toparlanmıştım ki dr.a gidince bu seferde rahim ağzında yara olduğunu öğrendim, enfeksiyon da cabası. Antibiyotik, fitil vs kullandım geçmedi. Dr.um yakma ya da dondurma taraftarı değil. Yaş 30 ve çocuk yok yaraya dokunmuyorlar belki bu yüzden, ama benim bi dahaki hamileliğim zaten dikişle geçecek ve enfeksiyon olmaması gerekiyor, benim enfeksiyonsa tekrarlıyor ve bir türlü geçmiyor. Ümidimi yitirmeye başladım. Artık yaptığım hiçbir şey beni mutlu etmiyor. Öğrencilerim için okulda iyi görünmeye çalışıyorum ama içimi bilen yokkk!

Kızımı bir kez bile görmek nasip olmadı, çok düşündüm gülümserken nasıl olurdu acaba diye. Elinden tutup gezmelere götürecektim onu,anne deyip koşar mıydı diğer bebekler gibi yürür müydü,okula gider miydi...Şimdi bebeğim ona ne heveslerle aldığım ve çok beğendiğim sarı elbiseyi hiç giyemeyecek,mezarına gitmeye ise hiç cesaretim yok ama evime yakın,pencereden öpücük gönderiyorum kızıma.Keşke karnımdayken onunla daha çok konuşsaydım,onu çok sevdiğimi defalarca söyleseydim.Doyamadan, bir kez bile göremeden gitti bebeğim.Her gün rüyamda görmek için dua ediyorum.Ultrason resminin bütün detaylarını ezberledim artık.Şimdi arkadaşlarım bebeklerini kucaklarına aldı,benim kollarımsa bomboş içim gibi.Bu acı hiçbir şeye benzemiyor.Son nefesime kadar kızımın adını sayıklayacağım,ömrüm boyunca onu mrk edeceğim.

Burada okuduklarım bana umut oldu,çünkü ben aylarca işe gitmedim,kimseyle konuşmadım,telefonumu açmadım,facebook'umu kapattım,görüşmek isteyenleri kabul etmedim ama buradaki herkese öyle alıştım ki.Melek anneleri öyle ihtiyacım var ki desteğinize…Keşke görebilseydim sizleri…

Bir gün ben de yazacağım diyordum ve işte o gün geldi! Öncelikle buradaki kimse beni tanımasa da ben herkese öyle alıştım ki. Allah düşmanıma yaşatmasın ama başına gelmeyenlerin yaşadıklarımızı anlayamayacağı bir gerçek.

Benim hikayeme gelince... Önceleri bebek fikrini erteliyordum, evleneli 3 yıl olmuştu ve Mayıs ayında o güzel hbri aldım ve dünyalar benim oldu. Her şey güzel gidiyordu. Hatta benimle aynı anda hamile olan 7 arkadaşım daha vardı, yaklaşık aynı tarihlerde bebeklerimizi kucaklarımıza alacaktık.

Okullar kapandı ve seminerler bitince çok sevdiğim bir arkadaşımın yanına uğrayıp oradan da memlekete gidecektik eşim ve karnımdaki bebeğimizle... Bir kaç saat uzaklıktaki arkadaşıma özel arabamızla gittik,arkadaşımın o çok sevdiğim 15 kilo ağırlığındaki bebeğini kucağıma aldım görür görmez.Bir şey olmaz mantığıyla!Üstüne bir de 1 saate yakın sahilde yürüyüş yaptık.Bir gün sonra olan oldu ve kanamayla birlikte hastaneye gittik,bebeğimi öldü sanarak.12.haftamdı.Bebeğim yaşıyordu çok şükür.Plasentanın arkasında kanama alanı oluşmuştu.Her şey böyle başladı ve ben yaz boyu yani 2 ay boyunca yatarak ilaçlar iğnelerle berbat günler geçirdim.Meğer benim hiçbir şey kaldırmamam,yürümemem,yolculuğa çıkmamam gerekiyormuş.Bazı insanların bünyesi böyle demek ki deyip kaderime boyun eğdim.Bir ara rahim ağzında hafif açılma var demişti doktorum,sonra geçmiş demişti ve dikiş atmadı!!! Bu arada sırayla annem ve kayınvalidem baktılar bana.Her şey 5.ayda yoluna girdi,doktorum çok iyisin artık dedi.Bebeğim de zaten çok sağlıklıydı,haftasına göre önde ve testleri süperdi.

Eylül ayı geldi ve ben öğretmen olduğum için okula başladım,çoook iyiyim ya.Sanki riskli bir gebelik geçirmiyormuşum gibi doktorum bana 1 ay sonraya randevu verdi kontrol için.Rapor da vermedi.Kayınvalidem de 1 haftalığına bir yere gitti.Okulun başlaması ile sürekli yatan ben, evde ve okulda birdenbire öyle yoruldum ki ne olduysa o haftanın sonunda oldu ve hafif kasık ağrısı eşliğinde akıntıyla doktora gittim.Doktor 4 cm açılma var deyince şok oldum,çok geç kalmıştım.Esas randevuya 5 gün kalmıştı.(Eğer doktorum 1 ay sonraya randevu vermeseymiş açılma daha erken fark edilip, bebişim biraz daha durdurulabilirmiş.)Ertesi gün kızım 25 haftalık olarak doğdu sezeryanle. 12 saat yaşamış meleğim.

Şimdi bunları nasıl yazabiliyorum bilmiyorum. Aradan 6 ay geçti.(Yeni bir bebek için doktorum 6 ay demişti.Fakat erken doğum nedenim tam olarak bilinmiyor,rahim ağzı yetmezliğinden şüpheleniliyor, bir dahakine 12.haftamda dikiş atacağını söyledi doktorum, erken doğumun tekrarlama riski bir dahakinde 5 kat artıyormuş,6 ay pek de yeterli değil gibime geliyor.) Bu 6 ay hiç geçemeyecek gibiydi, ölecek gibiydim sanki, tarifsiz ve geçmeyecek bir acıydı.

Doktorum; eşim ve benim için neşeli tipler olduğumuzu filan söylemişti ilk aylarda her şey yolunda giderken. Neşem, hayallerim uçup gitti.Eşim beni teselliyle uğraşıyor, ben bile kendimden bıktım ama o saçmalama diyor,hayat bu herkesin başına gelebilir,kimisinin bebeği ölür,kimisinin hiç olmaz bunlar olağan şeyler hem biz çocuk için evlenmedik diyor.Oysa ki biz 11 yıl çıkıp evlendik ve bebeğimizin adını bile lisedeyken belirlemiştik,15 yıl onun hayaliyle yaşamıştık:KK43:

O hiç geçmez dediğim 6 AY GEÇTİ, tam birazcık olsun toparlanmıştım ki dr.a gidince bu seferde rahim ağzında yara olduğunu öğrendim, enfeksiyon da cabası. Antibiyotik, fitil vs kullandım geçmedi. Dr.um yakma ya da dondurma taraftarı değil. Yaş 30 ve çocuk yok yaraya dokunmuyorlar belki bu yüzden, ama benim bi dahaki hamileliğim zaten dikişle geçecek ve enfeksiyon olmaması gerekiyor, benim enfeksiyonsa tekrarlıyor ve bir türlü geçmiyor. Ümidimi yitirmeye başladım. Artık yaptığım hiçbir şey beni mutlu etmiyor. Öğrencilerim için okulda iyi görünmeye çalışıyorum ama içimi bilen yokkk!

Kızımı bir kez bile görmek nasip olmadı, çok düşündüm gülümserken nasıl olurdu acaba diye. Elinden tutup gezmelere götürecektim onu,anne deyip koşar mıydı diğer bebekler gibi yürür müydü,okula gider miydi...Şimdi bebeğim ona ne heveslerle aldığım ve çok beğendiğim sarı elbiseyi hiç giyemeyecek,mezarına gitmeye ise hiç cesaretim yok ama evime yakın,pencereden öpücük gönderiyorum kızıma.Keşke karnımdayken onunla daha çok konuşsaydım,onu çok sevdiğimi defalarca söyleseydim.Doyamadan, bir kez bile göremeden gitti bebeğim.Her gün rüyamda görmek için dua ediyorum.Ultrason resminin bütün detaylarını ezberledim artık.Şimdi arkadaşlarım bebeklerini kucaklarına aldı,benim kollarımsa bomboş içim gibi.Bu acı hiçbir şeye benzemiyor.Son nefesime kadar kızımın adını sayıklayacağım,ömrüm boyunca onu mrk edeceğim.

Burada okuduklarım bana umut oldu,çünkü ben aylarca işe gitmedim,kimseyle konuşmadım,telefonumu açmadım,facebook'umu kapattım,görüşmek isteyenleri kabul etmedim ama buradaki herkese öyle alıştım ki.Melek anneleri öyle ihtiyacım var ki desteğinize…Keşke göreblseydim sizleri…

canım sanki beni anlatmışsın...bende öğretmenim yazın sürekli yattım sayılır annemlerde kaldım gebelik boyunca sonra okullar açıldı bençok yoruluyordum... bide haftasonu görevi aldım eşim alma derken... sonra kasık ağrısı ve akıntı oldu doktora gittik bişey yok dedi alttan bakmadı... sonra ertesi günü ağrım arttı ve doktora gittiğimde 8cm açıklık vardı... doktor nasıl duruyorsun böyle dedi...
salak dün beni eve gönderen kendisiydi...
bende hamileyken akrabalarımızdan 3 kişi, arkadaşlarımdan 2 kişi hamileydi... sürekli beraberdim. bebekleri doğunca acımı içimeattım sevdim ama bana sor ne zor. sonra ikinciye hamile kaldım 3 ay sonra o da 15 haftalık düştü... sonra bebeği olan akrabalarımız şimdi ikincisini doğurcaklar...
seni çok iyi anlıyorum. bizi kimse anlamıyor...
Allah yardımcımız olsun ben bu ay korunmadım zaten yumurtlama sorunum var beklemek istemedim...

kizlr ya ben idrar kulturu yapanlara bisey soracm benim kultr temz cikti ama sonucta idrar tahlilinde hala enfeksiyn cikiyo ve antibiyptige ragmen gecmiyo ne yapacm ben acaba bu enfeksiyn mu yoksa bakteri cikan endeksiyn mu dusuk yada erken doguma sebep oluyo
bide aramzdn cigergelistirici igne olanlr var bana doktorm bisey demedi bende vurdrsam mi acaba sonucta erken dogum riskim var kacinci haftada vurulmali

canım yanlış mı yazdım ki ayakta banyo yap demişim sandım. Ayakta yapılmalıııııı...

sofika canım kızlar penisilin oluyordu... ben sanırım azitro zimaks kullanmıştım geçmiş mesajlara bakmam lazım... bence de kullanılmalı...
sutanesi de laparoskopik oldu gebe değildi o da kullandı...
sirkenin dozu önemli az koydum ben. batikona gelince bana endokrin tsh dan dolayı batikon kullanma dedi ama ne ilgisi vardı sormadım balık yeme demişti halbuki ye derler hamileye...

ben de zofran zydis kullandım kısmen rahatlatıyordu...

canım ne bileyim ama o dr ler çok bilselerdi bu kadar kayıp olur muydu neden eşin bunu düşünmüyor?
eşii karşına al gerekirse. bence özer beyi ara eşin de yanında olsun sanırım ona güveniyor...

ah chnb esım her zaman elimizden gelenı ypıyoruz gerısı RABBIMIZIN takdırı dıyor

tamam bende öyle düşünüyorum ama tam olarak yapılacak çok sey olduğunu sankı yapılanların yetersız olduğunu düşünüyorum

bana destek olacak bır kışı yok

X