Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kasilmam gecmedi yada ben oyle hissettm idrar kulturunu sormaya gitmsti annem bende serum istedm evde takilsn istedm esim yanmda olsn istiyorm zaten iki gun gorusecz insaallah serumn faydasi olur

kasilmam gecmedi yada ben oyle hissettm idrar kulturunu sormaya gitmsti annem bende serum istedm evde takilsn istedm esim yanmda olsn istiyorm zaten iki gun gorusecz insaallah serumn faydasi olur

canım kaç haftalıksın sen
kasılma için hapın yok mu ki ,endol fitil falan
öyle serumu eve veriyorlarmıymış şaşırdım..

nasıl yani çok şaaşırdımmm. öyle dikiş varken ahim yırtılma riskidemi var....
bunun sebebi neymiş ama bir sebebi olmalı... sürekli yatmıyormuydun...

ya çoook zor ya bizde böyle sınanıyoruz işte...

bu 5.gebeliğin o zaman canım benim içimde ümit var sana karşı bu sefer olacak gibi geliyo neden bilmem çok güçlü hissediyorum. inşallah kucağınada alırsın zamanında...

hayır 4.gebeliğim yırtılmanın sebebı enfeksıyon olabılırmış

bjrde bu dr um halı kayarsa ayağının altından rahım yırtılır dedı açılma olur

Mumu cnm gecmis olsun artik gun sayma sirasi:))
Benim serklajdan sonra pembe leke geldi bi gun sonra gecti cnm ne antibiyotik nede baska bisey verdi sadece serklaj sonrasi agrim vardi agri kesici igne yin dedi dr o kadar cnm
..
Merry cnm darisi size olsun insallah:))
Kizlar dr aradi sadece ilk saat yuksek cikmis diyete gerek yok dedi cok sevindim ..
Dedim aksam 6,8 arasinda kasilmam oluyor dedim magnezyumu uce cikar dedi ..
Bende hemen bi tane ictim du bakalim nasil olucak eger iyi olursa sizde denersiniz :))

çalışıyorum eve geldim yemek yedim sonra dedim unuturum şimdi bunları ne olcakki mmery o kadar ilaç içiyo...

aman bugun kademelendirdim eşim çok korktu bide uzakta...

200mg günde 1 tane

onun hesabını anlattı seval hanım...

28 gün adet görüyormuş gibi düşünüyosun sondan 3 gün çıkartıyosun sonra geriye doğru 10 gün geliyosun belirlenen o gün progesterona başlıyosun 10 gün boyunca 1 tane içiyosun sonra son 3 günü bekliyosun adetin 29.günü test yapıyosun...

ama ben 26.günü kanda yapçam çatlarım yoksa...

hadi hayırlısı.inş sonuç istediğin gibi çıkar:)

Benim serklajdan sonra pembe leke geldi bi gun sonra gecti cnm ne antibiyotik nede baska bisey verdi sadece serklaj sonrasi agrim vardi agri kesici igne yin dedi dr o kadar cnm
..
Merry cnm darisi size olsun insallah:))
Kizlar dr aradi sadece ilk saat yuksek cikmis diyete gerek yok dedi cok sevindim ..
Dedim aksam 6,8 arasinda kasilmam oluyor dedim magnezyumu uce cikar dedi ..
Bende hemen bi tane ictim du bakalim nasil olucak eger iyi olursa sizde denersiniz :))

oooh diyete de gerek kalmamış çok sevindim canım.inş magnezyum işe yarar şifa olsun

canim cok gecmis olsun rabbim yardmcin olsun ben kasildigim anda sol tarafima yatiyorum ve hissetmiyorum belki faydasi olur sana da

:))
sen serklaj olduğunda senın dr çok kızmıştım

oha üç hafta sonra kontrolmu olur dıye

şimdi aynı seyı yasıyorum

hayırlısıyla geçsın inş ışık hızıyla günlerımız
canım geçmiş olsun inş 38-40ları görürsün sağlıklı güzel bir gebelik geçirirsin

inş cnm hayırlısyla

herkezler 40 haftaları görür sağlıklı sıhhatli bebeklerini kavuşurlar

çalışıyorum eve geldim yemek yedim sonra dedim unuturum şimdi bunları ne olcakki mmery o kadar ilaç içiyo...

aman bugun kademelendirdim eşim çok korktu bide uzakta...

200mg günde 1 tane

onun hesabını anlattı seval hanım...

28 gün adet görüyormuş gibi düşünüyosun sondan 3 gün çıkartıyosun sonra geriye doğru 10 gün geliyosun belirlenen o gün progesterona başlıyosun 10 gün boyunca 1 tane içiyosun sonra son 3 günü bekliyosun adetin 29.günü test yapıyosun...

ama ben 26.günü kanda yapçam çatlarım yoksa...

canımmmmmmm ben sen ilaçlarını sayınca sana moral olsun diye kendiminkileri yazdım.
kız hepsi bir arada içiliir miiiiii:nazar: hepsinin saati vakti var.
açlığı tokluğu var aman dikkat yani Allah korusun zehirlenirsin falan..

birde içince bir canlı varsa düşünmek bile istemem kendine iyi bak canım benim:KK19:

Gurbetçi canım gözün aydın çok sevindim..Sen yinede dikkat et..Magnezyum inşallah işe yarar..Paylaşırsın burdan bizede bilgi olur.

Efulim geçmiş olsun arkadaşım inşallah serum rahatlatır..Serumu kim bağlıyor sana..Eve gelmyorlar diye biliyorum..Eczanelerin bağlaması yasak değilmi?

Burçim canım ben hamileylen 18.haftada lekelenmeyle dr ye gittim..rahim tamamen açılmış..Acil serklaja alındım..Kese dışardaymış..İtip dikmiş dr..Böyle oluncada enfeksiyon kaptım büyük ihtimal..23.haftada suyum sızmaya başladı ve ardından doğum:KK43:
Sende çok heyecanlısın..İnşallah tez zamanda hamile kalırsın,kalırız hep beraber..Regrete,mmery,feryal,su tanesi,paşam,sen ben Allahın izniyle dönem arkadaşı olucaz..

gurbetci arkadasim sekerin birazcik yuksek sen yinede cok tatli yeme arkadasim bu seker belli olmuyor :KK5:

bende faranjit oluyorum cok korkuyorum basimda cok agriyor:KK5:

Mumu cnm valla hala uc haftada bir cagiriyor ama gun geciyor sukur :))
Sem sakin kalkma ben merdiven cikmamistim sandalyeyle cikardilar hos hala oyle ama ..
11 gun sonra banyo yapmistim ben bide magnezyumu ikiye cikardi dikisten sonra..
efilum cnm fizyolojik serummu takilan bana dr fizyolojik takabilirsin ama su iciyorsan gerek yok dedi bide damar yolun acik oldugundan enfeksiyon riski varmis dikkat et cnm:))
Burcim cnm ilaclarin birbiriyle etkilesimi var dr soyle o duzenlesin ilac saatlerini..

burcim canm kasilma icin nidilt var ama ise yaramoiyo sanki bazen endol fitil cok kotu yan etki yapti elim ayagm bosaldi felc gibi oldm ama daha etkili mecbr kalrsm kullanirm gurbetci gozun aydn diyete gerek kalmams serumu acile gidp taktrdm doktrm izin verdi eczanedn aldm acildekilrde taktilr

gurnetci fizyolojk dedign ne bilmiyorm ama birkere taktiracm sonra jastanede takilr gerekirse su icmk iyiymste ise yarmiyo siklasnca
bade canm hastanede taktrdm

Mumu cnm valla hala uc haftada bir cagiriyor ama gun geciyor sukur :))
Sem sakin kalkma ben merdiven cikmamistim sandalyeyle cikardilar hos hala oyle ama ..
11 gun sonra banyo yapmistim ben bide magnezyumu ikiye cikardi dikisten sonra..
..

dün ikinci kata çıktım bile dr bugün ve yarın dikkat et sonrasında normal hayatına dönebilirsin dedı sanki normal yaşamımız var

folbiol , mide bulantısı için ilaç içiyorum vede hıbor iğne oluyorum o kadar ne vıtamın nede kalsıyom ne magnezyum vermedi

hayırlısı inş güzel günler yasarız

Evde serum taktrmaniin zararlari iste serum dmardn ciks deri altina akms hic farkinda degilm kolum balon gibi olms
burcim canim 25+7 oldm
gurbetci canm insaallah magnezyum ise yararda onu kullanirz aslinda kasilma gecti sanki ama ben paranoyk oldm galiba karnimi elkeyp duruyorm normml sisligi bile kasilma saniyirm

Efilum cnm valla bende bilmiyorum dr takarsan fizyolojik tak dedi o kadar cnm:))
Mumu cnm sen kalkma bos ver dr bizi normal hamile saniyorlar genelde bu donemde dikis olan tum arkadaslarda dikisten iki uc gun sonra kasilmalar basladi bende dahil..
Onun icin kesinlikle dr ara bu durumda ben iki hafta bekledim aramadim sonra aradim hastaneye yatirdi..

X