-
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.221
Kizlr hic dikisinzde agri hissetinz mi ben suanda bayagi bir agri hissediyorm bide arkama badki yapiyo sanki afedersn kabiz olursn kendini zorlrsn ya oyle kasilmam falan yok aslinda korkacm sekilde ama niye boyle bir agri oldu anlamadm doktr endol fitil verdi agrin olunca kullan diye kullansm mi acaba korkuyorm
Canım, bu konuda Bir kere de olsa prof Kılıç Aydınlıya gitmeni öneririm rahim ağzı kanseri ile ilgili Türkiye'de 2 kişide bulunan bir aleti var ayrıca kitap yazmış ben kayıp sonrası gittim çok iyi bir Dr olduğunu düşünüyorum Daha sonra Arda Bey'e gittim onun tek konusu riskli gebelik olduğu ve daha genç olduğu için hamilelik için Arda Bey'e gideceğim ama onunla ilgili bir sorunum olsa gözüm kapalı Kılıç Bey'e giderim eğer uygun olursan bir kere git kafanda soru işareti kalmaz için rahat eder Ben Arda Bey'e yada Cemil bey'e gitmek istemeyen ulaşılabilinen mutlaka hastasına dönen bir doktor isteyen varsa ederim..
Kizlr hic dikisinzde agri hissetinz mi ben suanda bayagi bir agri hissediyorm bide arkama badki yapiyo sanki afedersn kabiz olursn kendini zorlrsn ya oyle kasilmam falan yok aslinda korkacm sekilde ama niye boyle bir agri oldu anlamadm doktr endol fitil verdi agrin olunca kullan diye kullansm mi acaba korkuyorm
Teşekkür ederim canım peki Kılıç Beyin sadece özelde mi yeri var hastahanede çalışmıyor mu?
Canım,tam gün yasasından sonra Üniversitestede hasta görmüyor diye biliyorum..Normalde Nişantaşı'nda muayenesi var ve karşıda hisar hastanesinde hasta görüyor sağlık sigortan varsa yatarak teminatlı bile olsa normalde 200 Tl olan randevuya 90 gibi bişey ödüyorsun ama Nişantaşı'nda 250 TL orda indirim olmuyor herşeyi kapsayan bir sigorta varsa sigorta şirketine fatura ediyorsun sonra sana ödüyorlar gerçi o bahsettiğim alet çalıştığı hastanede varmı bilmiyorum..muayenesinde var ..Ben içinin rahat etmesi açısından bir kere gitmeni öneririm diğer konularda da danışabilirsin..ben listeyle gitmiştim tek tek cevapladı sen soru sormadığında çok fazla konuşan bir Dr değil ama sorulduğunda çok güzel açıklıyor Hamilelik için düşünen olursa da tavsiye ederim ben bebeği kaybettiğimde hiç gitmeden aradım telimi aldılar beni akşam aradı dinledi şimdi gelme şukadar gün sonra gel dedi o tarihte gittim .sonra rahim filmi istedi flimi çok geç çektirdim çok uzun zaman sonra sonucunu alınca yine gittim uzun uzun görüştü ve para almadı Ben Cemil Bey'in doktorluğuna da çok güvenmiştim ama bu hastaları aramaması yada aradığında sekreterin çaldırıp kapatması ve kontrol seyansında .para alması meselesinde aşırı soğudum onu Dr listemden çıkardım ..İyi doktor olması çok önemli ama benim için insani özellikleri de çok önemli...
badecim senin pıhtılaşma testlerinde ne çıkmıştı? kan sulandırıcı kulanıyormuşsun ne kullanıyorsun?
bende mthfr677 heterezigot çıktı doktor gebelik öncesi folibol ve elevit verdi sadece... ben bide yeni apikobal içmeye başladım. b12 224 çıkmıştı benim... sende kullanıyormuşsun senin değrin kaç ?
bide bunlardan başka ne kullanıyorsun
daha önceden kaybın varmı?
merak ettim.
gittiğin doktoruda yazarmısın ben cemil beye gittim bir kere ama tel ulaşılmamasından çok rahatsızım...
Canım benim nasıl bir alet bu? Hisar hastahanesi bana çok yakın ama nişantaşınada gidebilirim gitmeden önce arayım yada mail atıp yaşadığım süreç hakkında bilgi versem mi acaba kullandığı aleti çok merak ettim nedir acaba
Canim mthfr677 heterezigot bendede var senin doktorun hamilelikte igne kullancaksin dedimi ben izmirdeyim doktorum kullanmama gerek olmadigini Soyledi arda beylede telefonda konustuk oda tek basina mthfr677 mutasyonu varsa igneye gerek yok dedi
Badecim,ben 17 haftalık kaybettim 12 haftaya kadar mercimek kadar bile lekelenmem olmadı kasılma desen hiç fark etmedim olduysa bile o zaman dünyadan bir haber olduğum ve hamile kalınınca düşük yapılmaz gibi bir inancım olduğu için olan herşeyi normal sanıyordum hamile kaldığımda ilk vajinal muayenede bana rahim ağzında polip var dediler hamilelikte kanama yapabilir takip edeceğiz dediler hiç kanama yapmadı sonra daha iyi olduğunu sanıp gittiğim Dr ilk muayenede kesti aldı 13 haftalık hamileydim sanırım sonra arada kanamam oldu bişey olmaz dedi geçiştirdi 1 hafta sonra kaşıntım oldu akıntım olmaya başladı fitil verdi sonra 17 haftaya 1 gün kala sabah sancıyla uyandım hastaneye gittim bebeğin ayağı gelmiş dedi 1 saat sonra doğum oldu ..Dr ya söyledim bişeyim yoktu polibi aldınız ne olduysa ondan sonra oldu dedim kabul etmedi hemen çizdi bak polip burdaydı rahimle ilgisi yok vs dedi ama enfeksiyon kaptım bence gerçi bebeğin düşmesine neden olacak bir enfeksiyon ateş vs yapar dedi sonra ben o zaman rahim ağzı yetersizliğini biliyordum ondan olabilir mi dedim sancın vardı kanaman vardı olmaz dedi..Daha sonra bir sürü Dr gittim hepsi polibin alınmasını yanlış buldular polibin alınması enfeksiyon yapmıştır vs derken düşüğe neden olmuş olabilir dediler..Ayrıca kanama ve sancı olunca rahim ağzı yetersizliği olmaz diye bişey yok dediler .. ..Kimse pıhtılaşmadan şüphelenmedi chnb bana hep yaptır dedi sonra Arda Bey'e gittim o bu testleri istedi ayrıca lipoprotein a diye bir test istedi test sonucunda protrombin gen mutasyonu heterezigot çıktım Ve lipoprotein a normalin 3 katı çıktı Arda Bey protrombin en sevmediğimiz mutasyon dedi taşıyıcı olman daha iyi ama o da riskliymiş hamileliğinde 0,6 sulandırıcı ayrıca hamilelik öncesi coraspin folbiol ve apikopal kullanman lazım dedi işte böyle ...Biraz uzun oldu ama :))konuyu özetlemeye çalıştım :))
canım bu aksam biraz vaktim oldu ne zamandır merak ettigim şu mthfr c677t durumu neymiş bakayım dedim ve senin de buyuk ihtimalle okudugun bir yazıya rastladım,ben folik asit alırken b12 ye dikkat edilmesi gerektigini bilmiyordum meger onemliymiş ve sen dogrusunu yapıyorsun bu konuda.benexol gordugum kadarıyla b6 vitamini,b12 yi ne şekilde alıyorsun
yazı linkte:
TEKRARLAYAN DÜŞÜK VE FOLİK ASİT (MTHFR C 677 T) HETEROZİGOT MUTASYONU - Prof.Dr.Metin ÖZATA
turk doktorların bir araştıma yazısı daha:
Erciyes Medical Journal
bu arada sen defalarca yazdın ama senin homosisteinde yukseklik yoktu degil mi
Sennde bir tane kayıbın var sanırım..Peki Arda bey kesin rahim ağzı yetmezliğin var dedimi?Katılıyorum enfeksiyon kapmışsın bencede..Çünkü osman hocanın bana dediği şu:Elini kolunu sallaya sallaya,güle oynaya küçücük bir leke geldi diye dr ye gitmişsin..Ve en ufak bir sancın yok..Bunun adı rahim ağzı yetmezliğinden başka birşey olamaz dedi..Enfeksiyon olabilirmi diye sormuştum..Bana bu cevabı verdi..Enfeksiyon olsaydı sancı olurdu dedi!!
Protrombin(Faktör II) durumunun mthfr lerden daha önemli olduğunu bende bir çok yerde okudum.Genetikçinin de bana açıklaması şöyle oldu:Eğer bir kaç tane heterezigotun olsaydu kan sulandırıcı düşünülebilirdi..Yada faktör II heterezigot olsaydı gene başlanabilirdi..Ama gerek yok dedi..
bende yeni başladım gün aşırı içiyorum bende kendim karar vedim apikobale... ama sen elevite başla o tüm vitaminleri içeriyor.
senin durumun benle birebir aynı...
ben bu ay klomen kullandım yani gebelik olabilir keşke b12yi erken başlasaydım. b12 yi bu ay gidicem sorcam doktora...
çok pis kokuyo içemiyorum...
sen bundan sonra osman develioğlunamı gideceksin...
bide ben gebelik yokken kaç doktora gittim öyle muayeneden anlaşılmaz rahim ağzı yetmezliği dedi...
yücelby gebelik sırasında bujiyle ölçülmeli ama hikayenden rahimağzı yetmezliği düşünülüyor dedi.
pıhtılaşma için banada kime gitsem aynı cvbı aldım...
ama pıhtılaşma topiğindeki bizim durumumuzdaki kızlar öncesi hap gebelikte iğne kullanmış doğum olmuş... bende hala tedirginim...
Svly iri demissin seninki kac gr
çarşamba baktı dr 876 gr. dedi.seninki ne kadar bide bizimki kız
benimki erkek teyzesi cmtsiydi kontrolüm yani 26+5 de 1 kg geldide doktor normal iri bebek olacak demekki dedi bende mrk ettim sizinkileri