Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlr hic dikisinzde agri hissetinz mi ben suanda bayagi bir agri hissediyorm bide arkama badki yapiyo sanki afedersn kabiz olursn kendini zorlrsn ya oyle kasilmam falan yok aslinda korkacm sekilde ama niye boyle bir agri oldu anlamadm doktr endol fitil verdi agrin olunca kullan diye kullansm mi acaba korkuyorm

bence hemen doktoruna danış cnm

Teşekkür ederim canım peki Kılıç Beyin sadece özelde mi yeri var hastahanede çalışmıyor mu?

Burcm canm sagol cvp icin ilaci kullandm agrmm kesildi sidide ilacn yan etkisini yasiyorm basmasirideredefe donuyohalsizm biran once etkisi gecse iyi olackti mecbr kalmasm icmzdm doktr yazdi ama cokta iyi bir iac drgl gebelr kullanmzdiyo mmrcburn kullandm

Canım Dr Danış istersen. Bence endol fitili Dr verdiyse kullan. Ben30. Haftaya kadar ağrı ve kasılmam olunca kullandım.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim canım peki Kılıç Beyin sadece özelde mi yeri var hastahanede çalışmıyor mu?

Canım,tam gün yasasından sonra Üniversitestede hasta görmüyor diye biliyorum..Normalde Nişantaşı'nda muayenesi var ve karşıda hisar hastanesinde hasta görüyor sağlık sigortan varsa yatarak teminatlı bile olsa normalde 200 Tl olan randevuya 90 gibi bişey ödüyorsun ama Nişantaşı'nda 250 TL orda indirim olmuyor herşeyi kapsayan bir sigorta varsa sigorta şirketine fatura ediyorsun sonra sana ödüyorlar gerçi o bahsettiğim alet çalıştığı hastanede varmı bilmiyorum..muayenesinde var ..Ben içinin rahat etmesi açısından bir kere gitmeni öneririm diğer konularda da danışabilirsin..ben listeyle gitmiştim tek tek cevapladı sen soru sormadığında çok fazla konuşan bir Dr değil ama sorulduğunda çok güzel açıklıyor Hamilelik için düşünen olursa da tavsiye ederim ben bebeği kaybettiğimde hiç gitmeden aradım telimi aldılar beni akşam aradı dinledi şimdi gelme şukadar gün sonra gel dedi o tarihte gittim .sonra rahim filmi istedi flimi çok geç çektirdim çok uzun zaman sonra sonucunu alınca yine gittim uzun uzun görüştü ve para almadı Ben Cemil Bey'in doktorluğuna da çok güvenmiştim ama bu hastaları aramaması yada aradığında sekreterin çaldırıp kapatması ve kontrol seyansında .para alması meselesinde aşırı soğudum onu Dr listemden çıkardım ..İyi doktor olması çok önemli ama benim için insani özellikleri de çok önemli...

Canım benim nasıl bir alet bu? Hisar hastahanesi bana çok yakın ama nişantaşınada gidebilirim gitmeden önce arayım yada mail atıp yaşadığım süreç hakkında bilgi versem mi acaba kullandığı aleti çok merak ettim nedir acaba

Ovulasyn testi aldım eczaneden predictr marka ben 25 günde bir adet oluyorum 6 martta adet olmuştum ovulasyon testindeki çizelgede ve eczacının hesaplamasına göre en erken 9.günü başlayabilirsin teste demişti.yani 15 martla 18i arasında muhtemelen 17si ded ama ben ilkini 14 martta yaptım iki çizgi çıktı(çok koyu değildi sanırım)ama ondan sonra ne 15inde ne 16sında nede bugün çift çizgi göremedim demekki benim yumurtlama günüm çok daha erkenmiş belkide 11i 12 si yada 13ydüü..bakalım tutmazsa öbür ay daha erken başlarım.Canım sen topik annesi gibisin bir nevi annelerde çocuklarının kusuruna bakmaz topiğe çok giremiyrum.Ama sizle bu topik benim için çok özel..

Canim mthfr677 heterezigot bendede var senin doktorun hamilelikte igne kullancaksin dedimi ben izmirdeyim doktorum kullanmama gerek olmadigini Soyledi arda beylede telefonda konustuk oda tek basina mthfr677 mutasyonu varsa igneye gerek yok dedi

Canım,burda bermel arkadaşımız vardı hollanda da yaşıyordu o aramıştı yurt dışından geleceği için ve sınırlı günü olduğundan bir test bişey isterimi diye onu hollanda numarasından aradı ben çok taktir etmiştim kendisini..bende aradım benide geri aradı ama yeni kayıp yaşamıştım daha regli olmaya başlamamıştım rahim toparlanmadan pek bişey anlayamayız Adet olduktan sonra gel demişti ..ama gittiğinde bişey istese birdaha test vs göstermeye gittiğinde tekrar görüşüyor bilgi veriyor ama ücret talep etmiyor gerçi bence normali bu ama bazen acayip şeyler duyduğum için böyle davrananları taktir etmeye başladım :)) benim çok yakın bir arkadasımda rahim ağzı kanseri başlangıcı vardı onu Nişantaşı'na götürdüğünde hemşiresi dedi bu aletten Türkiye'de 2 kişide var baktığı an anlıyormuş bazı şeyleri arkadaşıma operasyon yaptı doğum yapmadığı için belli bir kısmını aldı süreli takip yaptı doğum yapınca duruma göre tekrar operasyon yapacak ...

Canım eczaneden hangi marka test aldın ve ne kadara aldın ?

Canim mthfr677 heterezigot bendede var senin doktorun hamilelikte igne kullancaksin dedimi ben izmirdeyim doktorum kullanmama gerek olmadigini Soyledi arda beylede telefonda konustuk oda tek basina mthfr677 mutasyonu varsa igneye gerek yok dedi

Umudum slm canım, nasılsın ? Bir süredir yazışamadık :)) Adetinde bir gelişme oldu mu ? Artma anlamında soğan kürünü yaptın mı ?ve son olarak :) biraz toparlandın mı moral olarak ..

Metal41 canm senible konsmstk dimi endolhakkinda doktr agrin olunca kullan demsti bende simdiye kadr kulkanmadm kasilmam olnca nidilt kullandm endoludr sanki dikislerm agriyodu kullandm da kulladigma pisman oldm sana yaptimi bilem ama beni mahvetti tam dort saattr yatakta felc gibi yatiyordm ilk defa bir ilac bu ksdar kotu yapti cojk korktuk gece olmasa doktora gidecktk cok sukur etkisi gectide bidaha kolay kolay kullanmam

Sennde bir tane kayıbın var sanırım..Peki Arda bey kesin rahim ağzı yetmezliğin var dedimi?Katılıyorum enfeksiyon kapmışsın bencede..Çünkü osman hocanın bana dediği şu:Elini kolunu sallaya sallaya,güle oynaya küçücük bir leke geldi diye dr ye gitmişsin..Ve en ufak bir sancın yok..Bunun adı rahim ağzı yetmezliğinden başka birşey olamaz dedi..Enfeksiyon olabilirmi diye sormuştum..Bana bu cevabı verdi..Enfeksiyon olsaydı sancı olurdu dedi!!
Protrombin(Faktör II) durumunun mthfr lerden daha önemli olduğunu bende bir çok yerde okudum.Genetikçinin de bana açıklaması şöyle oldu:Eğer bir kaç tane heterezigotun olsaydu kan sulandırıcı düşünülebilirdi..Yada faktör II heterezigot olsaydı gene başlanabilirdi..Ama gerek yok dedi..

kızlar nidilat kullananlar nasıl kullanıyor.bana dr 3 saatte bir verdi.kasılman azalırsa yada biterse kademeli olarak ilacı bırak dedi.3 saat,sonra 6,8,12 ...saat arayla iç sonra bırak birden kesme dedi.şimdi 8 saatte bir içiyorum ama arada kasılmam oluyor gene.sizde durum ne.sürekli kullanan var mı.birde c katagorisinde hamileler kullanamaz diyor

Evet canım..Bende Metin Özatanın yazısını okudum..Mthfr de homosisteinin önemli olduğunu görünce,genetik testleri yaptırdıktan sonra homosistein de yaptırdım..Ve devlette yaptırdığımda 19.5 çıktı..Ben şok oldum ve çok moralim bozuldu..Genetikçi önce mthfr nin kesinlikle önemli olmadığını ve kansulandırıcı kullanmama gerek olmadığını söyledi..Homosistein sonucunu görünce aspirine başla dedi..Ben bunun üzerine şüphelendiğim için birde özelde yaptırdım..Ve çok şükür 8,7 çıktı..10 a kadar normal yazıyor..Ve bu homosistein yüksekliği b12 eksikliğinden kaynaklanırmış..Folik asit(folat) kullanımıda b12 eksikliğini körüklermiş..Bilmece gibi:)Bu yüzden birde folat tahlili yaptırdım..max 15.4 olması gerekirken benim 18 çıktı..Yani folik asit fazlalığım var..Folbiole geçmeyi düşünürken geri adım attım..Çünkü folbiol saf folik asit..Daha yoğun anladığım kadarıyla..Folic plus içiyorum..Günde 3 tane içilmesi gerekiyor yazıyor ben 2 tane alıyorum çoğu zaman..Çokta depolamak istemiyorum..(Aslında osman hocaya folik asite başlayayımmı diye sorduğumda sen bilirsin ama ne gerek var şimdiden depo ediceksin vücuduna.hamile kalınca zaten içicen demişti..Ve bana bu söylediği çok saçma gelmişti..Bazen haklıymış diye düşünmüyor değilim,ama yine içiyorum)Birde b12 tahlili yaptırdım..Onda alt sınır 208 benimde 270 çıkmış.Benexol B12 (B1,B6,B12) içeriyor canım..Araştırdığım kadarıyla içmem gerekiyor ama bazende korkmuyor değilim..Bir vitamini sürekli içmek ne kadar iyi..Bir taraftan bir şeyleri onarırken başka şeyleri yıkmayalımda..

Arda Bey,kesin şu vardır demedi enfeksiyon olabilir dedi rahim ağzı yetersizliği hepsinden şüphelendi ama kesin bişey konuşmadı hamilelikte sıkı takip dedi kesin dikiş olur da demedi . Ben bebeği kaybettiğimde Teksen Çamlıbele mail atmıştım o bana sabah sancılanmam sonra hastaneye gittiğimde bebeğin ayağının gelmesi ve doğumun hemen olması rahim ağzı yetersizliğini düşündürüyor yazmıştı..Gittiğim diğer bir Dr larda enfeksiyonun üstünde duranda oldu rahim ağzı yetersizliğininde tam bir teşhis koyan olmadı enfeksiyon kaptığım kesin gibi hangi Dr söylemişti hatırlamıyorum ama bebeğin düşmesine neden olacak bir enfeksiyon ateş yapar demişti öyle dikkatimi çeken bir ateş hatırlamıyorum ..protrombin heterezigot çıkınca hem Arda Bey hemde gittiğim diğer Prof 0,6 iğne dedi benim kullanacağım kesin mthfr kerde homozigot olması durumunda önemsiyorlar yada dediğin gibi 2 sinde olması durumunda yada fazla sayıda düşük varsa mutasyon olmasa bile tekrarlayan düşükte kullanıyorlar iğneyi ...evet canım tek kaybım var ...

Canım benimde kafam çok karışıyor zaman zaman..Ama kan sulandırıcı kullanmakta tamamen zararsız değil..Allah korusun kanama falan yaparsa..Aklıma herşey geliyor..Doktorlar sitesinde çok profesöre sordum..Anlattım..Hepsi önemli değil,kullanmana gerek yok,türk toplumunun neredeyse yarısı böyle dediler..
Apikobal daha fazla kokuyor olabilir..Benexol al..Onu dene..Osman Develioğluna mı gidicem gerçekten bilmiyorum..Adamdan resmen korkuyorum..Ama terübeli..Bilmiyorumki Allah yardımcımız olsunda doğru kararlar verelim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…