- 29 Ekim 2012
- 420
- 20
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.201
chnb geçmiş olsun canım doktorlar böyle tedirgin ediyor bazen sadece ufak bir şüphe lafı bile bizi tedirgin etmeye yetiyor...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
badecim senin pıhtılaşma testlerinde ne çıkmıştı? kan sulandırıcı kulanıyormuşsun ne kullanıyorsun?
bende mthfr677 heterezigot çıktı doktor gebelik öncesi folibol ve elevit verdi sadece... ben bide yeni apikobal içmeye başladım. b12 224 çıkmıştı benim... sende kullanıyormuşsun senin değrin kaç ?
bide bunlardan başka ne kullanıyorsun
daha önceden kaybın varmı?
merak ettim.
gittiğin doktoruda yazarmısın ben cemil beye gittim bir kere ama tel ulaşılmamasından çok rahatsızım...
canım ben günde 1 tane içiyorm oda yatarken şeker hapıyla birlikte alıyorum şeker hapını bile 1000 mg ikiye bölüyorum öle içiyorm rabbim yardımcımız olsn işşallahKan sulandırıcı kullanmıyorum canım..Karıştırdın herhalde..Kayıbım var..Normal bir hamilelik sürerken 18.haftada lekelenme sebebiyle dr ye gittim..Ve rahimin tamamen açık olduğunu serklaj yapması gerektiğini söyledi..Ama çok geçti..Kesem dışardaymış..İtip dikmiş.malesef 5 hafta dayandı..23 haftalıkken doğum başladı.
Bunun üzerine doğumdan 3 ay sonra prof.dr.osman develioğluna gittim..Rahim ağzı yetmezliği teşhisi koydu..Hamile kalıcaksın 12.haftada dikicez sonra doğum yapacaksın dedi....pıhtılaşma testlerinide yaptırsak dedim..kabul etmedi..Senin pıhtılaşmayla ilgili sorunun yok dedi.Bende kendi imkanlarımla devlette yaptrdım..Mthfr c677t heterezigot çıktı..Türk toplumun neredeyse yarısında heterezigotmuş..Bu sebepten araştırmalarım sonucu ,doktorlarada çok sordum..kan sulandırcı kullanmana gerek yok dediler...
Şuan da ne hap içtiğime gelince folik plus ve b12..Ama bunuda kafamdan yapıyorum..Çünkü dr içmene gerek yok dedi..Ben kendim tahlil yaptırdım..B12 270 çıkmış..Bunun üzerine b 12 ye başladım.Elevit niye veriyorlar anlamıyorum..Regrete,paşam falanda içiyor sanırım.Apikopali her günmü içiyorsun?Kaç tane?Ben benexol aldım..Hergün içmiyorum..Gün aşırı alıyorum.Yanlışmı yapıyorum acaba.
inş cnm hayırlı evlat olsun hepimizinkini RABBİM korusun
cnm tesekkür edıyorum RABBIM hepimizin her işini kolay eylesın inş
bızler tefekkül etmekten baska yapacağımız sey yok zor bır sınav ama dayanmalıyız her zorluga
ınan bu aralar en çok ettiğim dua HZ ALİNİN DUASI
inş cnm bende hayırlısıyla o günlerı görmeyi çok istıyorum
Kan sulandırıcı kullanmıyorum canım..Karıştırdın herhalde..Kayıbım var..Normal bir hamilelik sürerken 18.haftada lekelenme sebebiyle dr ye gittim..Ve rahimin tamamen açık olduğunu serklaj yapması gerektiğini söyledi..Ama çok geçti..Kesem dışardaymış..İtip dikmiş.malesef 5 hafta dayandı..23 haftalıkken doğum başladı.
Bunun üzerine doğumdan 3 ay sonra prof.dr.osman develioğluna gittim..Rahim ağzı yetmezliği teşhisi koydu..Hamile kalıcaksın 12.haftada dikicez sonra doğum yapacaksın dedi....pıhtılaşma testlerinide yaptırsak dedim..kabul etmedi..Senin pıhtılaşmayla ilgili sorunun yok dedi.Bende kendi imkanlarımla devlette yaptrdım..Mthfr c677t heterezigot çıktı..Türk toplumun neredeyse yarısında heterezigotmuş..Bu sebepten araştırmalarım sonucu ,doktorlarada çok sordum..kan sulandırcı kullanmana gerek yok dediler...
Şuan da ne hap içtiğime gelince folik plus ve b12..Ama bunuda kafamdan yapıyorum..Çünkü dr içmene gerek yok dedi..Ben kendim tahlil yaptırdım..B12 270 çıkmış..Bunun üzerine b 12 ye başladım.Elevit niye veriyorlar anlamıyorum..Regrete,paşam falanda içiyor sanırım.Apikopali her günmü içiyorsun?Kaç tane?Ben benexol aldım..Hergün içmiyorum..Gün aşırı alıyorum.Yanlışmı yapıyorum acaba.
şuan 28.haftadasın canım yaşama şansı var diye biliyorum niye öyle dediki 10 nisanda kaç haftalık olcak
ben pek bilgili değilim bu konuda
bende diyorum hamile olunca bir 28i görsem demekki o da yetmiyor
kızlarr merhaba bugün kontrolümüz vardı çok şükür herşey yolunda geçti ama benim size bi sorum olacak özellikle haftası benle aynı olan arkadaşlar doktor bebişimin kilosuna biraz önde dedi şeker falan çıkmadı o zaman iri bebek olacak galiba dedi bende merak ettim sizin bebişler kaç gr oldular ?
chnb geçmiş olsun canım doktorlar böyle tedirgin ediyor bazen sadece ufak bir şüphe lafı bile bizi tedirgin etmeye yetiyor...
Kan sulandırıcı kullanmıyorum canım..Karıştırdın herhalde..Kayıbım var..Normal bir hamilelik sürerken 18.haftada lekelenme sebebiyle dr ye gittim..Ve rahimin tamamen açık olduğunu serklaj yapması gerektiğini söyledi..Ama çok geçti..Kesem dışardaymış..İtip dikmiş.malesef 5 hafta dayandı..23 haftalıkken doğum başladı.
bence düşük dışında erken doğum öyküsü olanlar da pıhtılaşma testlerini yaptırmalı BURADA PAŞAMDA, Regretede, mery de, efulimde de çıktı. bu da arda beyi doğruluyor. arda bey pıhtılaşmanın erken doğumu tetiklediği yönünde...
aslında diyorki insan keşke ölmeseydi yavrlarımız mesela ben ilk oglmn ölüm yıldönümünü kyladım 6 marta ogün hayalet gibi gezdim ne canım acıdı anneme gitmiştim gelinin dogm gününü kutlamaya üzüntülü görünce annem ne old kızım keyfin yok dedi dedim anne bgün ilk oglmn ölüm yıldönümü hüda berkim drsaydı 11 yaşına giricekti dedim iç çektim agladım annemde dediki kızım elden ne gelir allahatan geldi allaha gitti sonra ögretmiş gibi ysf gördüm balkonda öle bagırıyord anne diye ysf ilk oglmlaydı arkadaşla aramızda 12 gün vardı annesi bagırıyord oglm neyin var bende bir cana doknma varmış aglamak yavrm diye acaba dedim kime benziyordm ysff anne dedikçe agladım annemde agladı yapma kızım üzüyorsn beni dedi anne dedim oglm drsaydı nasıl olrdu hayatım halimi görseniz hayaller kurdm zaten 7 sene çocgm olmadı ben 4 sene korndm aslında 3 sene olmadı tedaviye ragmen sonra eltim dalga geçmişti benle hamileyim diye allahım o secdelerin dili olsada konşsa çok agladım ne olr allahım bir evlat dedim benim diyebilecegim hayırlı evlatlar ver ddim ama hıçkıra hıçkıra agladım okadar olr o ay ögrendim mdma hamile kaldıgımı allahım içim içime sıgmadı yavrma birşey olmasın diye ne iş yaptım ne ilşkide bulundum ama gene yetemedim sonra kızıma hamile kaldım 1 seferden doktora okadar dedim kan veriyimmmi birşey varmı yok rahimi dikicez drcak dedi ama oda gitti dün içim okadar acıdıki bir tarafta eltimin oglu efe bir tarafta komsnn ogl ömer ömer ömürümleydi 1 ay yokt aralarında gözlerim dold içim acıdı öyle böyle degil diyorm rabbim ne eylersen güzel eyle brda kaç arkadaşımın kan slandırıcısı kllanıyor ona ragmen kasılması olyor onlarla hop otrp hop kalkıyorm ya banada olrsa korkmdan vesile olamıyormBadecim,ben 17 haftalık kaybettim 12 haftaya kadar mercimek kadar bile lekelenmem olmadı kasılma desen hiç fark etmedim olduysa bile o zaman dünyadan bir haber olduğum ve hamile kalınınca düşük yapılmaz gibi bir inancım olduğu için olan herşeyi normal sanıyordum hamile kaldığımda ilk vajinal muayenede bana rahim ağzında polip var dediler hamilelikte kanama yapabilir takip edeceğiz dediler hiç kanama yapmadı sonra daha iyi olduğunu sanıp gittiğim Dr ilk muayenede kesti aldı 13 haftalık hamileydim sanırım sonra arada kanamam oldu bişey olmaz dedi geçiştirdi 1 hafta sonra kaşıntım oldu akıntım olmaya başladı fitil verdi sonra 17 haftaya 1 gün kala sabah sancıyla uyandım hastaneye gittim bebeğin ayağı gelmiş dedi 1 saat sonra doğum oldu ..Dr ya söyledim bişeyim yoktu polibi aldınız ne olduysa ondan sonra oldu dedim kabul etmedi hemen çizdi bak polip burdaydı rahimle ilgisi yok vs dedi ama enfeksiyon kaptım bence gerçi bebeğin düşmesine neden olacak bir enfeksiyon ateş vs yapar dedi sonra ben o zaman rahim ağzı yetersizliğini biliyordum ondan olabilir mi dedim sancın vardı kanaman vardı olmaz dedi..Daha sonra bir sürü Dr gittim hepsi polibin alınmasını yanlış buldular polibin alınması enfeksiyon yapmıştır vs derken düşüğe neden olmuş olabilir dediler..Ayrıca kanama ve sancı olunca rahim ağzı yetersizliği olmaz diye bişey yok dediler .. ..Kimse pıhtılaşmadan şüphelenmedi chnb bana hep yaptır dedi sonra Arda Bey'e gittim o bu testleri istedi ayrıca lipoprotein a diye bir test istedi test sonucunda protrombin gen mutasyonu heterezigot çıktım Ve lipoprotein a normalin 3 katı çıktı Arda Bey protrombin en sevmediğimiz mutasyon dedi taşıyıcı olman daha iyi ama o da riskliymiş hamileliğinde 0,6 sulandırıcı ayrıca hamilelik öncesi coraspin folbiol ve apikopal kullanman lazım dedi işte böyle ...Biraz uzun oldu ama :))konuyu özetlemeye çalıştım :))
bence düşük dışında erken doğum öyküsü olanlar da pıhtılaşma testlerini yaptırmalı BURADA PAŞAMDA, Regretede, mery de, efulimde de çıktı. bu da arda beyi doğruluyor. arda bey pıhtılaşmanın erken doğumu tetiklediği yönünde...
Badecim,ben 17 haftalık kaybettim 12 haftaya kadar mercimek kadar bile lekelenmem olmadı kasılma desen hiç fark etmedim olduysa bile o zaman dünyadan bir haber olduğum ve hamile kalınınca düşük yapılmaz gibi bir inancım olduğu için olan herşeyi normal sanıyordum hamile kaldığımda ilk vajinal muayenede bana rahim ağzında polip var dediler hamilelikte kanama yapabilir takip edeceğiz dediler hiç kanama yapmadı sonra daha iyi olduğunu sanıp gittiğim Dr ilk muayenede kesti aldı 13 haftalık hamileydim sanırım sonra arada kanamam oldu bişey olmaz dedi geçiştirdi 1 hafta sonra kaşıntım oldu akıntım olmaya başladı fitil verdi sonra 17 haftaya 1 gün kala sabah sancıyla uyandım hastaneye gittim bebeğin ayağı gelmiş dedi 1 saat sonra doğum oldu ..Dr ya söyledim bişeyim yoktu polibi aldınız ne olduysa ondan sonra oldu dedim kabul etmedi hemen çizdi bak polip burdaydı rahimle ilgisi yok vs dedi ama enfeksiyon kaptım bence gerçi bebeğin düşmesine neden olacak bir enfeksiyon ateş vs yapar dedi sonra ben o zaman rahim ağzı yetersizliğini biliyordum ondan olabilir mi dedim sancın vardı kanaman vardı olmaz dedi..Daha sonra bir sürü Dr gittim hepsi polibin alınmasını yanlış buldular polibin alınması enfeksiyon yapmıştır vs derken düşüğe neden olmuş olabilir dediler..Ayrıca kanama ve sancı olunca rahim ağzı yetersizliği olmaz diye bişey yok dediler .. ..Kimse pıhtılaşmadan şüphelenmedi chnb bana hep yaptır dedi sonra Arda Bey'e gittim o bu testleri istedi ayrıca lipoprotein a diye bir test istedi test sonucunda protrombin gen mutasyonu heterezigot çıktım Ve lipoprotein a normalin 3 katı çıktı Arda Bey protrombin en sevmediğimiz mutasyon dedi taşıyıcı olman daha iyi ama o da riskliymiş hamileliğinde 0,6 sulandırıcı ayrıca hamilelik öncesi coraspin folbiol ve apikopal kullanman lazım dedi işte böyle ...Biraz uzun oldu ama :))konuyu özetlemeye çalıştım :))
Badecim,ben 17 haftalık kaybettim 12 haftaya kadar mercimek kadar bile lekelenmem olmadı kasılma desen hiç fark etmedim olduysa bile o zaman dünyadan bir haber olduğum ve hamile kalınınca düşük yapılmaz gibi bir inancım olduğu için olan herşeyi normal sanıyordum hamile kaldığımda ilk vajinal muayenede bana rahim ağzında polip var dediler hamilelikte kanama yapabilir takip edeceğiz dediler hiç kanama yapmadı sonra daha iyi olduğunu sanıp gittiğim Dr ilk muayenede kesti aldı 13 haftalık hamileydim sanırım sonra arada kanamam oldu bişey olmaz dedi geçiştirdi 1 hafta sonra kaşıntım oldu akıntım olmaya başladı fitil verdi sonra 17 haftaya 1 gün kala sabah sancıyla uyandım hastaneye gittim bebeğin ayağı gelmiş dedi 1 saat sonra doğum oldu ..Dr ya söyledim bişeyim yoktu polibi aldınız ne olduysa ondan sonra oldu dedim kabul etmedi hemen çizdi bak polip burdaydı rahimle ilgisi yok vs dedi ama enfeksiyon kaptım bence gerçi bebeğin düşmesine neden olacak bir enfeksiyon ateş vs yapar dedi sonra ben o zaman rahim ağzı yetersizliğini biliyordum ondan olabilir mi dedim sancın vardı kanaman vardı olmaz dedi..Daha sonra bir sürü Dr gittim hepsi polibin alınmasını yanlış buldular polibin alınması enfeksiyon yapmıştır vs derken düşüğe neden olmuş olabilir dediler..Ayrıca kanama ve sancı olunca rahim ağzı yetersizliği olmaz diye bişey yok dediler .. ..Kimse pıhtılaşmadan şüphelenmedi chnb bana hep yaptır dedi sonra Arda Bey'e gittim o bu testleri istedi ayrıca lipoprotein a diye bir test istedi test sonucunda protrombin gen mutasyonu heterezigot çıktım Ve lipoprotein a normalin 3 katı çıktı Arda Bey protrombin en sevmediğimiz mutasyon dedi taşıyıcı olman daha iyi ama o da riskliymiş hamileliğinde 0,6 sulandırıcı ayrıca hamilelik öncesi coraspin folbiol ve apikopal kullanman lazım dedi işte böyle ...Biraz uzun oldu ama :))konuyu özetlemeye çalıştım :))
Mumucum canım hayırlısı ile karar verilmiş
Allah hakkınızda hayırlısını versin :))
lipoprotein a arda bey istemişti ben yaptırmadım. sonuçları gönderdiğimde niye yaptırmadın demedi...
şimdi bende endişe ettim yaptısammı acaba...
Regrete telefondan takip edinve gecmisi unuttum,sen hamile misin planlliyor musun?gebelikte igne mi yapcan sen de?ben de tolga beye gidiyorum.erken dogum korkumu atabilirsem bir sonraki ay deneyebilirim
Kızlar iyi pazarlar,giremiyorum ya topike bu aralar öyle çok dalgalıyımki...Ne zamandır bu çocuk derdine düşüp smear pap testi yaptırmıyrum dün gazetede okudum 33 yaşında bir kadın antröner rahim ağzı kanserinden ölmüş.Yine korkularım baişladı.Dün eşime dedimki gitsem rahim ağzımı komle aldırsam bu korkudan kurtulsam bebek zaten olmuyor.Bizde gider evlat ediniriz.Belki biyolojik annesi babası olmayız ama yinede çk severiz bizim bebeğimiz olur.Valla forumlarıda geziyorum ama kimse de rahim ağzı kanseri knusunda birşey yazmıyr yazılanlarda çok az.tabiki istemem kimsenin yaşamasını ama keşke konuşabileceğim içimi rahatlatacak konuyla ilgili bilgisi olan biri çıksa karşıma bu topik sayesinde hep en iyi doktorlarla ve önerilerle karşılaştım.Umarım bebişleriniz ve sizler iyisinizdir.Sizleri seviyorum,sevgilerimle