Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bende yeni başladım gün aşırı içiyorum bende kendim karar vedim apikobale... ama sen elevite başla o tüm vitaminleri içeriyor.
senin durumun benle birebir aynı...
ben bu ay klomen kullandım yani gebelik olabilir keşke b12yi erken başlasaydım. b12 yi bu ay gidicem sorcam doktora...
çok pis kokuyo içemiyorum...
sen bundan sonra osman develioğlunamı gideceksin...

bide ben gebelik yokken kaç doktora gittim öyle muayeneden anlaşılmaz rahim ağzı yetmezliği dedi...
yücelby gebelik sırasında bujiyle ölçülmeli ama hikayenden rahimağzı yetmezliği düşünülüyor dedi.
pıhtılaşma için banada kime gitsem aynı cvbı aldım...
ama pıhtılaşma topiğindeki bizim durumumuzdaki kızlar öncesi hap gebelikte iğne kullanmış doğum olmuş... bende hala tedirginim...

apikobalde b 12 var canım ayrıyetten gerek var mı?

Ben o testi araştırdım ama tam ne işe yarar anlamadım.. Ancak kolesterolle alakalı bişey canım çok sıkıldı normalin çok üstünde görünce bir ara başka bir yerde tekrar yaptırıcam..Haftaya Arda Bey'e randevu alıcam uygun bir zamanda o zaman sorar yazarım burda..

Benim geçmiş baya geçti zaten 2,5 yıl oldu yazıyorum ben ..Evet artık hamilelik planlıyorum istiyorum korunmayacağım artık Allah ne zaman kısmet ederse hamile kalmayı istiyorum...Gebelik öncesi coraspin 100 lük kullanıyorum gebelik olur olmaz 0,6 iğne kullanıcam...Bende artık hiç bir korku kalmadı üstünden bu kadar zaman geçince sıfırladım kendimi :)) darısı sana olsun inşallah :)

Kızlar,hamilelik öncesi eleviti önermeyen bir Dr olmuştu ama neden niçin hatırlamıyorum ..hamilelik olunca çok önerilen bir multivitamin ama..

canım cemil hoca bana elevit verdi epey kullandım gebelik öncesi...

Kizlr hic dikisinzde agri hissetinz mi ben suanda bayagi bir agri hissediyorm bide arkama badki yapiyo sanki afedersn kabiz olursn kendini zorlrsn ya oyle kasilmam falan yok aslinda korkacm sekilde ama niye boyle bir agri oldu anlamadm doktr endol fitil verdi agrin olunca kullan diye kullansm mi acaba korkuyorm

gerekliyse kullanmalısın bence...

Ovulasyn testi aldım eczaneden predictr marka ben 25 günde bir adet oluyorum 6 martta adet olmuştum ovulasyon testindeki çizelgede ve eczacının hesaplamasına göre en erken 9.günü başlayabilirsin teste demişti.yani 15 martla 18i arasında muhtemelen 17si ded ama ben ilkini 14 martta yaptım iki çizgi çıktı(çok koyu değildi sanırım)ama ondan sonra ne 15inde ne 16sında nede bugün çift çizgi göremedim demekki benim yumurtlama günüm çok daha erkenmiş belkide 11i 12 si yada 13ydüü..bakalım tutmazsa öbür ay daha erken başlarım.Canım sen topik annesi gibisin bir nevi annelerde çocuklarının kusuruna bakmaz topiğe çok giremiyrum.Ama sizle bu topik benim için çok özel..

canım inşallah o çizgi çıktığında samimiyet olmuştur:)) ben tavsiye ederim bu testleri. markası ne?
canım topik annesi dedin de:)) Aklıma bir anım geldi. Edirnede öğretmenken 10 kasım programını ben ve delidolu bir bayan edebiyat öğretmenine verdiler. Kadın bana sen benim anneannem gibisin çok güven veriyorsun iyi ki seninle bana verdiler programı demişti aklıma geld:))
memnunum ama anne gibi olmaktan. Zaten çoğunuzdan büyüğüm:))
sen de kontrollerini ihmal etme. Evlatlık düşünmek için tüm kozları kullandın mı? Hayır o halde sil bakayım bu düşünceyi:))

Canim mthfr677 heterezigot bendede var senin doktorun hamilelikte igne kullancaksin dedimi ben izmirdeyim doktorum kullanmama gerek olmadigini Soyledi arda beylede telefonda konustuk oda tek basina mthfr677 mutasyonu varsa igneye gerek yok dedi

Arda bey tek mthfr leri önemsemiyor. ben de mthfr c677t homozigot, protrombin heterozigot . protrombinden dolayı cleksan 0.6 kullandım...

kızlar nidilat kullananlar nasıl kullanıyor.bana dr 3 saatte bir verdi.kasılman azalırsa yada biterse kademeli olarak ilacı bırak dedi.3 saat,sonra 6,8,12 ...saat arayla iç sonra bırak birden kesme dedi.şimdi 8 saatte bir içiyorum ama arada kasılmam oluyor gene.sizde durum ne.sürekli kullanan var mı.birde c katagorisinde hamileler kullanamaz diyor:KK43:

canım bildiğim melek 81 kullanıyor. Arda bey bana söyle arkadaşlarına boş yere nidilat prepar kullanmasınlar onlar eskide kaldı demişti. Ama neden fayda görürüz bilemiyoruz...

Evet canım..Bende Metin Özatanın yazısını okudum..Mthfr de homosisteinin önemli olduğunu görünce,genetik testleri yaptırdıktan sonra homosistein de yaptırdım..Ve devlette yaptırdığımda 19.5 çıktı..Ben şok oldum ve çok moralim bozuldu..Genetikçi önce mthfr nin kesinlikle önemli olmadığını ve kansulandırıcı kullanmama gerek olmadığını söyledi..Homosistein sonucunu görünce aspirine başla dedi..Ben bunun üzerine şüphelendiğim için birde özelde yaptırdım..Ve çok şükür 8,7 çıktı..10 a kadar normal yazıyor..Ve bu homosistein yüksekliği b12 eksikliğinden kaynaklanırmış..Folik asit(folat) kullanımıda b12 eksikliğini körüklermiş..Bilmece gibi:)Bu yüzden birde folat tahlili yaptırdım..max 15.4 olması gerekirken benim 18 çıktı..Yani folik asit fazlalığım var..Folbiole geçmeyi düşünürken geri adım attım..Çünkü folbiol saf folik asit..Daha yoğun anladığım kadarıyla..Folic plus içiyorum..Günde 3 tane içilmesi gerekiyor yazıyor ben 2 tane alıyorum çoğu zaman..Çokta depolamak istemiyorum..(Aslında osman hocaya folik asite başlayayımmı diye sorduğumda sen bilirsin ama ne gerek var şimdiden depo ediceksin vücuduna.hamile kalınca zaten içicen demişti..Ve bana bu söylediği çok saçma gelmişti..Bazen haklıymış diye düşünmüyor değilim,ama yine içiyorum)Birde b12 tahlili yaptırdım..Onda alt sınır 208 benimde 270 çıkmış.Benexol B12 (B1,B6,B12) içeriyor canım..Araştırdığım kadarıyla içmem gerekiyor ama bazende korkmuyor değilim..Bir vitamini sürekli içmek ne kadar iyi..Bir taraftan bir şeyleri onarırken başka şeyleri yıkmayalımda..

hadi ya folikasit b 12 eksikliğine mi yol açıyor kimden öğrendin canım. bende de b12 eksik çıktı ve ben aylardır süt kalitesi için folikasitli kan şurubu kullanıyorum:KK43:(

Bursa gurubuna biraz takılayım:))

Ya kızlar 2-3 saatlik mesafe siz niye teşhis için bir kere olsun İstanbula gelmiyorsunuz bakayım...:)) Abla olarak kızıyorum bilesiniz:))

hadi ya folikasit b 12 eksikliğine mi yol açıyor kimden öğrendin canım. bende de b12 eksik çıktı ve ben aylardır süt kalitesi için folikasitli kan şurubu kullanıyorum:KK43:(

Bursa gurubuna biraz takılayım:))

Ya kızlar 2-3 saatlik mesafe siz niye teşhis için bir kere olsun İstanbula gelmiyorsunuz bakayım...:)) Abla olarak kızıyorum bilesiniz:))

TEKRARLAYAN DÜŞÜK VE FOLİK ASİT (MTHFR C 677 T) HETEROZİGOT MUTASYONU - Prof.Dr.Metin ÖZATA
Bu makalede son paragrafta folik asit alırken b12 eksikliğine dikkat edin diyor. yazıyor canım..Herşey birbiriyle bağlantılı..Ama çok karışık..Bir tarafı yapayım derken diğer taraf bozuluyor..
Valla haklısın canım..Bizim elimiz,ayağımız bağlandı sanırım..Bir gelemedik istanbula.

TEKRARLAYAN DÜŞÜK VE FOLİK ASİT (MTHFR C 677 T) HETEROZİGOT MUTASYONU - Prof.Dr.Metin ÖZATA
Bu makalede son paragrafta folik asit alırken b12 eksikliğine dikkat edin diyor. yazıyor canım..Herşey birbiriyle bağlantılı..Ama çok karışık..Bir tarafı yapayım derken diğer taraf bozuluyor..
Valla haklısın canım..Bizim elimiz,ayağımız bağlandı sanırım..Bir gelemedik istanbula.

Zaten bitit ilaçlar artık kendi kendimeyim:))

He ya regreteye de dedim bu bade o kadar sigorta parası ödedi bir gelmedi istanbula:))

Merhabalar, bu folik asit olarak ben folidoce adlı ilacı kullanıyorum onda ayrıca b12 de var miktarı biraaz az sanırım ama 2mcg kadar. yinede b12 takviyesi var bilginize olsun. Ayrtıca birde pıtılaşma ile ilgili konuşuyorrsunuz bende de mthfrA1298 olan heterazigot, 4 kadın doğumcu, 2 genetikçi ile konuştum hiç bir ilaca gerek yok folik asit hariç dediler, bu pıhtılaşma insanların çoğunda varmış sizin dediğiniz gibi homozigotluk yada faktör V lieden ve protrombin olan daha önemliymiş folik asitte omurga gelişimi içinmiş işte.

Ama ben meraktan Protein S ve C ye baktırdım S düşük çıktı ama bunu benden hiç bir doktor istememişti ben kendim baktırdım. İşte iğne kullanmayı bu gerektirir mi acaba?

Metal41 canm senible konsmstk dimi endolhakkinda doktr agrin olunca kullan demsti bende simdiye kadr kulkanmadm kasilmam olnca nidilt kullandm endoludr sanki dikislerm agriyodu kullandm da kulladigma pisman oldm sana yaptimi bilem ama beni mahvetti tam dort saattr yatakta felc gibi yatiyordm ilk defa bir ilac bu ksdar kotu yapti cojk korktuk gece olmasa doktora gidecktk cok sukur etkisi gectide bidaha kolay kolay kullanmam

Canım ben iki gebeliğimdede kullandım hiç öyle bi yan etkisi olmadı. Aksine beni çok rahatlatıyordu. Dr bi Danış istersen belki başka bi sebebi vardır.

Gunaydin canlar :))
Pihtilasma konusu islenmis bende bildiklerimi paylasiyim eksik kalmiyim:)
Ben hamile kalmadan 3 ay once basladim bemiks c folbiol ve coraspine hamile kalincada devam ettim taki 5. Haftaya kadar ondan sonrada folik asit ve bemiks c ve cleksan 0.4 kullaniyorum ama benim dr cleksana hala karsi hemde uc tane hetezigotum var sana coraspin yeter dedi ben israrimla cleksan kullanmak istedigimi soyluyorum oda tamam kullan diyor
Elevite gelince ben hic kullammadim ne hamilelik oncesi ne de sonrasi dr kullana bilirsin dedi ama ben icince istahim kesiliyor..

arkadaslar selam, serklaj dan sonra işte calişa arkadaslar var mi, herkes yatarak mı geciriyor bu donemi? Mesela hidenisko ilk hamileliginde calişmiş, 2.sinde ne durumdaydı bilmiyorum? Baska var mı bu sekilde bize moral olabilecek ornekler?

arkadaslar selam, serklaj dan sonra işte calişa arkadaslar var mi, herkes yatarak mı geciriyor bu donemi? Mesela hidenisko ilk hamileliginde calişmiş, 2.sinde ne durumdaydı bilmiyorum? Baska var mı bu sekilde bize moral olabilecek ornekler?

benim bildiğim melek81 var canım hemde işlerim çok yoğun yazıyordu bir tanede oğlu var ilgilenmesi gereken.haftası da maşallah 33-34 sanırım.
inş. sonuna kadar sorunsuz bir şekilde tamamlar ve evladını kucaklar

aslında bir çok sorunumuz aynı gibi olsada her hamilelik ve her dr birbirindan farklı.inş hepimiz sağlıkla hayırlı bir şekilde evlatlarımızı kucaklarız.allah evlat isteyen herkese de en doğru zamanda bu duyguyu yaşatsın.
sen moralini yüksek tut canım herşey çok güzel olacak.sen nerde çalışıyorsun devletteysen rapor konusunda biraz daha rahat edersin şimdiden bunlarla yorma kafanı güzel düşünelim güzel şeyler yaşayalım inş.:)

chnb canım her dr başka birşey söylüyor.sen kasılmaların olduğunda ne içiyordun ne yapıyordun

hidenisko nasılsın,badeciğin bebek mevlütü nasıl geçti baya yorulmuşsundur ama eminim buna değmiştir.Allah kabul etsin

Canim mthfr677 heterezigot bendede var senin doktorun hamilelikte igne kullancaksin dedimi ben izmirdeyim doktorum kullanmama gerek olmadigini Soyledi arda beylede telefonda konustuk oda tek basina mthfr677 mutasyonu varsa igneye gerek yok dedi

bana hamile kal ondan sonra bakıcaz dedi...

ama protein s de düşüktü tekrar yaptırdım normal çıktı

bu ay klomen kullandım cuma günü çatlatma iğnesi vuruldum cumartesi akşam ve pazar sabah ilişki oldu ayıptır söylemesi bu akşamda olcak... ama aynı görev gibi çok sinir bozucu yaa...

yinede bebek heyecanı bile güzel inşallah ikiz olmaz doktor ikiz ihtimalide var hiç olmayabilirde dedi...

Merhabalar, bu folik asit olarak ben folidoce adlı ilacı kullanıyorum onda ayrıca b12 de var miktarı biraaz az sanırım ama 2mcg kadar. yinede b12 takviyesi var bilginize olsun. Ayrtıca birde pıtılaşma ile ilgili konuşuyorrsunuz bende de mthfrA1298 olan heterazigot, 4 kadın doğumcu, 2 genetikçi ile konuştum hiç bir ilaca gerek yok folik asit hariç dediler, bu pıhtılaşma insanların çoğunda varmış sizin dediğiniz gibi homozigotluk yada faktör V lieden ve protrombin olan daha önemliymiş folik asitte omurga gelişimi içinmiş işte.

Ama ben meraktan Protein S ve C ye baktırdım S düşük çıktı ama bunu benden hiç bir doktor istememişti ben kendim baktırdım. İşte iğne kullanmayı bu gerektirir mi acaba?

canım benimde s düşük çıkmıştı cerrahpaşada
sonra arda bey güvenilir bir yerde tekrar yap dedi.
bende chnb nin tavsiye ettiği gelişim laboratuvarında yaptırdım normal çıktı...

o kanın beklenmeden değerlendirilmesi gerekiyormuş yoksa yanlış çıkabilir...

kızlar ikiz gebelik olursa erken doğum ihtimali artıyor zaten... ama dikiş atılırsa 30.haftaları görmek mümkün olurmu sizce

geçmişde edaecrin mi bilmiyorum birileri vardı ikiz gebelik yaşayan ama dikiş varmıydı
dikiş atılarak ikiz bebekleri 30. haftaya ulaştıran varmı forumda?????????

tabi bir diğer sorunumda doktorum. değiştireyim diyorum cemil beye ulaşmak pek mümkün olmuyor zaten evim 1.5 saat uzaklıkta olacak ne yapmalıyım bilmiyorum... :KK43:

seval hanım içinde soğuk falan diyorlar ilgisizse benim canım çok sıkılır eşime biz yine arda beye gidelim dedim hayır olmaz diyo...
ben ne yapacağımı şaşırdım...

kızlar seval hanıma doktorsitesinden böyle yazdım

"doktor hanım ben aradığımda doktoruma ulaşamıyorum açmıyor msj yazıyorum dönmüyor şuan gebelik yok ama gebelik olunca ben ne yapıcam size gelsem size direk ulaşabilirmiyim her rahatsızlandığımda ... 3 gebelik kaybım var birtek mthfr677 heterezigot çıktı... 2.trimiser de kayıplarım. sizce gebelik öncesi kan sulandırıcı kullanmalımıyım. bu ay klomen kullanıyorum..."

doktorun cvb: " kliniğimize gelebilirseniz hem düşük tedavi programına alırız hem de takiplerinizi yaparız. istediğiniz zaman ulaşma kısmında sorun olmaz. "

BANA BİR AKIL VERİN CEMİL BEYİN APTAL SEKRETERİ BENİ UYUZ EDİYO ÇOK PARAGÖZ...
SEVAL HANIM İÇİN SOĞUK DİYORLAR BEN ONDAN BİRAZ TEDİRGİNİM... AMA ARADIĞIMDA AÇARSA TELEFONU BENİMLE İLGİLENİRSE NEDEN OLMASIN HEM BAYAN İSTİYORDUM HEP BİLMİYORUM YAAA OFFFFFFF...

bana hamile kal ondan sonra bakıcaz dedi...

ama protein s de düşüktü tekrar yaptırdım normal çıktı

bu ay klomen kullandım cuma günü çatlatma iğnesi vuruldum cumartesi akşam ve pazar sabah ilişki oldu ayıptır söylemesi bu akşamda olcak... ama aynı görev gibi çok sinir bozucu yaa...

yinede bebek heyecanı bile güzel inşallah ikiz olmaz doktor ikiz ihtimalide var hiç olmayabilirde dedi...

canım her seferinde besmele çekin ayıptır söylemesi:KK17::KK17:bizim bebegimiz olmuyorduya eşimle abdest alıp vesile oldgmz olmuştur:KK17:ay bak utandım şimdi:KK9::KK9:neyse bende çok istiyorm diyorm rabbim ban deseki kuln ne istersin derimki rabbim eli ayagı saglıklı saahatli olsunlar tekede razıyım ama ikizde olsa ne güzel olurdu 1 seferden çıkardı ikiside biri kız biri erkek nede güzel olurdu:KK16::KK16:inan ikiz çok zor diyorlar ama onada razıyım yksz hergeceyede razıyım inan eşim o konuda yardım eder bana annem olsun kaynanam olsn ebbekler dogunca bakarlar :KK9::KK9:allahıms anki oldda hayal kryorm töbe töbe kafayı yedim açlıktan kan gitmiyor beynime zaar:KK9::KK9:neyse şaka bir yana tekede razıyım yeterki beni bırakıp gitmesin anasının abasının boynn bükük bırakmasınlar tek istedigim o ban diyorlarki davuln sesi zaktan hoş gelir uykusuz kalda bakalım sinirlerin oynamıyorm bagırmıyormsn diyorlar kızmıyormusun diyorlar bende diyormki okadar eziyet çekicem yavrularıma kavuşucam çokta kızarsam içimden salavat çekerim allahıma hergün şükrederim meleklerimi bana verdigi için :KK14::KK14:bazen diyorm eşime diyaformin kullanıyorm ya ikiz olrsa dedim b ilacı kllanıpta çok arkadaşım ikiz bekliyor:KK53:benim ve eşimin ailesinde ikiz var :KK76::KK76: ya olrsa diyorm işşallah diyor eşim bende dedimki rahim 1 bebegi taşıyamadı 2 taneyi nasıl taşısın eşimde dediki aynen şu lafı söylediyaradan istedikten sonra otn içinden ot bitiriyor o istesin dru tabi dedi allahıma hep dua ediyorum hakkımızdakini hayırlı versin diye yavrularımızın acısını hiç birimize göstermesin işşallah :KK14::KK14:tekede razıyım benim parçam olsn eşimin o sevinçli suratını görmek için herşeyimi veriridim benden çok o yıprandı geçen kaynanamlardaydık eltimin ogl benim oglmdan bir ay küçüktü onu sevdikçe içim parçalandı anlatamam sana yasadıgım üzüntüyü:KK14::KK14:allahım yardım etsin bol kazançlar vesinle eşlerimize kimselere muhtaç olmayalın kardeşim:KK48::KK48:

bu arada adresi verde bu akşam topikçe gelelim yatıya sana:KK9::KK9:

günaydın hatunlar anca fırsat bulabildim girmeye birazdan çıkıcam işlerim çok ne var ne yok diye girdim:KK3::KK3::KK3:

canım her seferinde besmele çekin ayıptır söylemesi:KK17::KK17:bizim bebegimiz olmuyorduya eşimle abdest alıp vesile oldgmz olmuştur:KK17:ay bak utandım şimdi:KK9::KK9:neyse bende çok istiyorm diyorm rabbim ban deseki kuln ne istersin derimki rabbim eli ayagı saglıklı saahatli olsunlar tekede razıyım ama ikizde olsa ne güzel olurdu 1 seferden çıkardı ikiside biri kız biri erkek nede güzel olurdu:KK16::KK16:inan ikiz çok zor diyorlar ama onada razıyım yksz hergeceyede razıyım inan eşim o konuda yardım eder bana annem olsun kaynanam olsn ebbekler dogunca bakarlar :KK9::KK9:allahıms anki oldda hayal kryorm töbe töbe kafayı yedim açlıktan kan gitmiyor beynime zaar:KK9::KK9:neyse şaka bir yana tekede razıyım yeterki beni bırakıp gitmesin anasının abasının boynn bükük bırakmasınlar tek istedigim o ban diyorlarki davuln sesi zaktan hoş gelir uykusuz kalda bakalım sinirlerin oynamıyorm bagırmıyormsn diyorlar kızmıyormusun diyorlar bende diyormki okadar eziyet çekicem yavrularıma kavuşucam çokta kızarsam içimden salavat çekerim allahıma hergün şükrederim meleklerimi bana verdigi için :KK14::KK14:bazen diyorm eşime diyaformin kullanıyorm ya ikiz olrsa dedim b ilacı kllanıpta çok arkadaşım ikiz bekliyor:KK53:benim ve eşimin ailesinde ikiz var :KK76::KK76: ya olrsa diyorm işşallah diyor eşim bende dedimki rahim 1 bebegi taşıyamadı 2 taneyi nasıl taşısın eşimde dediki aynen şu lafı söylediyaradan istedikten sonra otn içinden ot bitiriyor o istesin dru tabi dedi allahıma hep dua ediyorum hakkımızdakini hayırlı versin diye yavrularımızın acısını hiç birimize göstermesin işşallah :KK14::KK14:tekede razıyım benim parçam olsn eşimin o sevinçli suratını görmek için herşeyimi veriridim benden çok o yıprandı geçen kaynanamlardaydık eltimin ogl benim oglmdan bir ay küçüktü onu sevdikçe içim parçalandı anlatamam sana yasadıgım üzüntüyü:KK14::KK14:allahım yardım etsin bol kazançlar vesinle eşlerimize kimselere muhtaç olmayalın kardeşim:KK48::KK48:

bu arada adresi verde bu akşam topikçe gelelim yatıya sana:KK9::KK9:

günaydın hatunlar anca fırsat bulabildim girmeye birazdan çıkıcam işlerim çok ne var ne yok diye girdim:KK3::KK3::KK3:

ayyyy :)
kız sen ne cimcime bişeysin...
bir yandan üzülürken bir yandan da espirileri patlatıyosun...

eşimde hiç ikiz sevmezdi şimdi keşke olsa diyor. hep erkek severdi bizim kız bebekti 2 side şimdi kızlarda daha sevimli oluyor diyor. nerdeyse hergün keşke bir bebeğimiz olsa diyor. aynı ben gibi oldu dün 2 saatlik yoldan geldik kimin kucağında bebek görse bakıyor çok üzülüyorum bende...

sen neden çalışmalara başlamıyorsun...

bu topikte en sabırsızbenim galiba direk klomene başladım korunma süreci bitince...
millet önce 3-5 ay deniyor...
Allahım inşallah şu klomenle hamile kalırsam sorunlu gebelik yaşamam. biraz korkuyorum düşüğe sebebiyet verir diye....

Kizlr benim idrar kulturmde bakteri urememstr diyo sevineymmi uzuleymmi anlamadm madem bir sorun yok niye idrar tahlilinde israrla 100 cikiyo aslinda sevinrn ama ben idrar tahlilinni yanls verdm galba yanls verdigm icin cikmsms olur mu yoksa cikmayada biliyomu idrarn ortasini degilde hepsini vermstmde kultr yaptrn arkadslr yardmci olrsa sevinirm bide kasilmalr ve nidilt hakkinda konusmudunz bende nidilt kullaniyorm surekli degl kasilma olunca ama pek faydali gelmedi bana metal canm bencede endol faydali dun ksrnm yumusack oldu kadilma falanda olmadi ama mahvetti beni resmen felc gibi oldm doktoru aradm gece olabilr gecmzse serum taktr dedi 5saat sonra gecti
Bu arada gecende konstk hatta ben soyledm norml diye ama bugn bebegnharektleri cok az sizdede hals devam ediyomu

protein s de pıhtılaşmada önemli. benim çok yüksek çıkmıştı hatayda yaptırdığımda. arda bey gördü bu çok yüksek eğer böyleyse hayati tehlikedesin bırak çocuk doğurmayı hayati tehliken var. yeniden yaptır dedi. gelişim lab. a gönderdi dedi ki kanı bekletmeden yapsınlar...
düşük çıkınca nedir bilmiyorum...

bildiğim melek dışında melike vardı serklajlı 37 ye kadar çalıştı.

chnb canım her dr başka birşey söylüyor.sen kasılmaların olduğunda ne içiyordun ne yapıyordun

hidenisko nasılsın,badeciğin bebek mevlütü nasıl geçti baya yorulmuşsundur ama eminim buna değmiştir.Allah kabul etsin

aynen öyle hepsi farklı farklı ilaç veriyor...
canım ben endol kullanamadım. suyum yüzünden aslında endol veriyor. ben su içtim mağnezyum pozitive kullandım...

kızlar ikiz gebelik olursa erken doğum ihtimali artıyor zaten... ama dikiş atılırsa 30.haftaları görmek mümkün olurmu sizce

geçmişde edaecrin mi bilmiyorum birileri vardı ikiz gebelik yaşayan ama dikiş varmıydı
dikiş atılarak ikiz bebekleri 30. haftaya ulaştıran varmı forumda?????????

tabi bir diğer sorunumda doktorum. değiştireyim diyorum cemil beye ulaşmak pek mümkün olmuyor zaten evim 1.5 saat uzaklıkta olacak ne yapmalıyım bilmiyorum... :KK43:

seval hanım içinde soğuk falan diyorlar ilgisizse benim canım çok sıkılır eşime biz yine arda beye gidelim dedim hayır olmaz diyo...
ben ne yapacağımı şaşırdım...

canım edamecrin o ikizlerini kaybetti. mono monoydu.
alminaçınar vardı (narmik- sermozaik adıyla da yazdı...) 32 artı da doğum yaptı.
nursin tek kayıptan sonra ikiz 34 lü haftaya geldi.
geçmişte yasemin vardı... ikiz serklajlı.üçüz bile vardı. elmuaalim. başka üçüzler de vardı:))
inşallah sağlıkla olur...

kızlar seval hanıma doktorsitesinden böyle yazdım

"doktor hanım ben aradığımda doktoruma ulaşamıyorum açmıyor msj yazıyorum dönmüyor şuan gebelik yok ama gebelik olunca ben ne yapıcam size gelsem size direk ulaşabilirmiyim her rahatsızlandığımda ... 3 gebelik kaybım var birtek mthfr677 heterezigot çıktı... 2.trimiser de kayıplarım. sizce gebelik öncesi kan sulandırıcı kullanmalımıyım. bu ay klomen kullanıyorum..."

doktorun cvb: " kliniğimize gelebilirseniz hem düşük tedavi programına alırız hem de takiplerinizi yaparız. istediğiniz zaman ulaşma kısmında sorun olmaz. "

BANA BİR AKIL VERİN CEMİL BEYİN APTAL SEKRETERİ BENİ UYUZ EDİYO ÇOK PARAGÖZ...
SEVAL HANIM İÇİN SOĞUK DİYORLAR BEN ONDAN BİRAZ TEDİRGİNİM... AMA ARADIĞIMDA AÇARSA TELEFONU BENİMLE İLGİLENİRSE NEDEN OLMASIN HEM BAYAN İSTİYORDUM HEP BİLMİYORUM YAAA OFFFFFFF...

canım bence hamile kalınca bir git. neden olmasın?

alminaçınar vardı (narmik- sermozaik adıyla da yazdı...) 32 artı da doğum yaptı.
geçmişte yasemin vardı... ikiz serklajlı.üçüz bile vardı. elmuaalim. başka üçüzler de vardı:))

canım bence hamile kalınca bir git. neden olmasın?

canım aradım şimdi ön görüşme ücretsiz çarşamba saat 10:30 da randevum var...
ama hafta içi saat 10-16 arasıymış sadece muayene saatleri başka zaman seval hanım burda olmaz dedi...

biran aklıma şu geldi
cemilbey pazar hariç hergün saat 21:00 a kadar hasta bakıyor çok tercih ediliyor demekki... bu niye bu kadar az çalışıyor ya çok hasta tercih etmiyor yada hızlı hızlı muayene edip geçiyor...

çok sinirim bozuldu doktor seçmek çok zor ya....
ne yapıcam ben.....

ayyyy :)
kız sen ne cimcime bişeysin...
bir yandan üzülürken bir yandan da espirileri patlatıyosun...

eşimde hiç ikiz sevmezdi şimdi keşke olsa diyor. hep erkek severdi bizim kız bebekti 2 side şimdi kızlarda daha sevimli oluyor diyor. nerdeyse hergün keşke bir bebeğimiz olsa diyor. aynı ben gibi oldu dün 2 saatlik yoldan geldik kimin kucağında bebek görse bakıyor çok üzülüyorum bende...

sen neden çalışmalara başlamıyorsun...

bu topikte en sabırsızbenim galiba direk klomene başladım korunma süreci bitince...
millet önce 3-5 ay deniyor...
Allahım inşallah şu klomenle hamile kalırsam sorunlu gebelik yaşamam. biraz korkuyorum düşüğe sebebiyet verir diye....
:KK9::KK9::KK9:canım benim keyfim olsa ne komigimde zaman işte olmuyor:KK5:bende 2 kere çatlatma ignesi oldm olmadı malesef ama alalh işte dogal yolla kaldım:KK16:
o ilaçtan bende kullandım ama tık yok :KK53::KK53:bebek tedavisine okadar para harcadımki inan kollarım dolardı paralarla allahım hepimize sabır versin işşallah ne diyim sen ne yap biliyormusun akıl veriyimde dinle beni:KK53::KK53:
eşine daya havuç synu sperm kalitesini çogaltır keçi boynznu içir elinde kaşıkla eşim önde ben arkada çock gibi hadi ama keçi boynznu ye derdiki hayatım acaı ama ss bakıyım o kaşık biticek derdim hep:KK9: geçen dedimki gene bebege vesile olunca havuç syuna başlamak gerek keçi boynz almakk gerek eşimde deidki vallahi al atarım çöpe dedi:KK9::KK9::KK9:kız yaparmı yapar he :KK9::KK9:adamda sorn yokki sorn bende pko var bende:KK14::KK14:yumurta çok bende ama yumurtalarımda tık yok:KK57::KK57:diyorum bakın annecim ben sizlere ne hediyeler alıcemm hadi çatlayın bakıyım dediysemde çatlamadılar:KK9::KK9:
kornmayı işşallah nisanda kesin bırakıyorm eşim bekle diyor bildigi birşey var biraz maddiyattan attık bebem allahım kimseyi muhtaç etmesin kimseye ne diyim :KK31::KK31::KK31:
kızlar şan bir manzara var karşımda sormayın paşamda köpügümde uyyor ay ne şekerler birde bebeleri olsa ne ka iyi olcek annem diyorki sizleri bekliyor bu kşlar diyor birde köpükle aynı anne dogurmuşuz:KK9::KK9::KK9:

edaecrin de dikiş varmıydı? varsa rahimağzı yetmezliğindenmi düştü mono mono ne demekkine?

alminaçınar ve nursin in doktorları kimdi bide önceden kayıpları varmıydı hatırlıyormusun canım?

X