- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.241
bende yeni başladım gün aşırı içiyorum bende kendim karar vedim apikobale... ama sen elevite başla o tüm vitaminleri içeriyor.
senin durumun benle birebir aynı...
ben bu ay klomen kullandım yani gebelik olabilir keşke b12yi erken başlasaydım. b12 yi bu ay gidicem sorcam doktora...
çok pis kokuyo içemiyorum...
sen bundan sonra osman develioğlunamı gideceksin...
bide ben gebelik yokken kaç doktora gittim öyle muayeneden anlaşılmaz rahim ağzı yetmezliği dedi...
yücelby gebelik sırasında bujiyle ölçülmeli ama hikayenden rahimağzı yetmezliği düşünülüyor dedi.
pıhtılaşma için banada kime gitsem aynı cvbı aldım...
ama pıhtılaşma topiğindeki bizim durumumuzdaki kızlar öncesi hap gebelikte iğne kullanmış doğum olmuş... bende hala tedirginim...
apikobalde b 12 var canım ayrıyetten gerek var mı?
Ben o testi araştırdım ama tam ne işe yarar anlamadım.. Ancak kolesterolle alakalı bişey canım çok sıkıldı normalin çok üstünde görünce bir ara başka bir yerde tekrar yaptırıcam..Haftaya Arda Bey'e randevu alıcam uygun bir zamanda o zaman sorar yazarım burda..
Benim geçmiş baya geçti zaten 2,5 yıl oldu yazıyorum ben ..Evet artık hamilelik planlıyorum istiyorum korunmayacağım artık Allah ne zaman kısmet ederse hamile kalmayı istiyorum...Gebelik öncesi coraspin 100 lük kullanıyorum gebelik olur olmaz 0,6 iğne kullanıcam...Bende artık hiç bir korku kalmadı üstünden bu kadar zaman geçince sıfırladım kendimi :)) darısı sana olsun inşallah :)
Kızlar,hamilelik öncesi eleviti önermeyen bir Dr olmuştu ama neden niçin hatırlamıyorum ..hamilelik olunca çok önerilen bir multivitamin ama..
canım cemil hoca bana elevit verdi epey kullandım gebelik öncesi...
Kizlr hic dikisinzde agri hissetinz mi ben suanda bayagi bir agri hissediyorm bide arkama badki yapiyo sanki afedersn kabiz olursn kendini zorlrsn ya oyle kasilmam falan yok aslinda korkacm sekilde ama niye boyle bir agri oldu anlamadm doktr endol fitil verdi agrin olunca kullan diye kullansm mi acaba korkuyorm
gerekliyse kullanmalısın bence...
Ovulasyn testi aldım eczaneden predictr marka ben 25 günde bir adet oluyorum 6 martta adet olmuştum ovulasyon testindeki çizelgede ve eczacının hesaplamasına göre en erken 9.günü başlayabilirsin teste demişti.yani 15 martla 18i arasında muhtemelen 17si ded ama ben ilkini 14 martta yaptım iki çizgi çıktı(çok koyu değildi sanırım)ama ondan sonra ne 15inde ne 16sında nede bugün çift çizgi göremedim demekki benim yumurtlama günüm çok daha erkenmiş belkide 11i 12 si yada 13ydüü..bakalım tutmazsa öbür ay daha erken başlarım.Canım sen topik annesi gibisin bir nevi annelerde çocuklarının kusuruna bakmaz topiğe çok giremiyrum.Ama sizle bu topik benim için çok özel..
canım inşallah o çizgi çıktığında samimiyet olmuştur:)) ben tavsiye ederim bu testleri. markası ne?
canım topik annesi dedin de:)) Aklıma bir anım geldi. Edirnede öğretmenken 10 kasım programını ben ve delidolu bir bayan edebiyat öğretmenine verdiler. Kadın bana sen benim anneannem gibisin çok güven veriyorsun iyi ki seninle bana verdiler programı demişti aklıma geld:))
memnunum ama anne gibi olmaktan. Zaten çoğunuzdan büyüğüm:))
sen de kontrollerini ihmal etme. Evlatlık düşünmek için tüm kozları kullandın mı? Hayır o halde sil bakayım bu düşünceyi:))
Canim mthfr677 heterezigot bendede var senin doktorun hamilelikte igne kullancaksin dedimi ben izmirdeyim doktorum kullanmama gerek olmadigini Soyledi arda beylede telefonda konustuk oda tek basina mthfr677 mutasyonu varsa igneye gerek yok dedi
Arda bey tek mthfr leri önemsemiyor. ben de mthfr c677t homozigot, protrombin heterozigot . protrombinden dolayı cleksan 0.6 kullandım...
kızlar nidilat kullananlar nasıl kullanıyor.bana dr 3 saatte bir verdi.kasılman azalırsa yada biterse kademeli olarak ilacı bırak dedi.3 saat,sonra 6,8,12 ...saat arayla iç sonra bırak birden kesme dedi.şimdi 8 saatte bir içiyorum ama arada kasılmam oluyor gene.sizde durum ne.sürekli kullanan var mı.birde c katagorisinde hamileler kullanamaz diyor
canım bildiğim melek 81 kullanıyor. Arda bey bana söyle arkadaşlarına boş yere nidilat prepar kullanmasınlar onlar eskide kaldı demişti. Ama neden fayda görürüz bilemiyoruz...
Evet canım..Bende Metin Özatanın yazısını okudum..Mthfr de homosisteinin önemli olduğunu görünce,genetik testleri yaptırdıktan sonra homosistein de yaptırdım..Ve devlette yaptırdığımda 19.5 çıktı..Ben şok oldum ve çok moralim bozuldu..Genetikçi önce mthfr nin kesinlikle önemli olmadığını ve kansulandırıcı kullanmama gerek olmadığını söyledi..Homosistein sonucunu görünce aspirine başla dedi..Ben bunun üzerine şüphelendiğim için birde özelde yaptırdım..Ve çok şükür 8,7 çıktı..10 a kadar normal yazıyor..Ve bu homosistein yüksekliği b12 eksikliğinden kaynaklanırmış..Folik asit(folat) kullanımıda b12 eksikliğini körüklermiş..Bilmece gibi:)Bu yüzden birde folat tahlili yaptırdım..max 15.4 olması gerekirken benim 18 çıktı..Yani folik asit fazlalığım var..Folbiole geçmeyi düşünürken geri adım attım..Çünkü folbiol saf folik asit..Daha yoğun anladığım kadarıyla..Folic plus içiyorum..Günde 3 tane içilmesi gerekiyor yazıyor ben 2 tane alıyorum çoğu zaman..Çokta depolamak istemiyorum..(Aslında osman hocaya folik asite başlayayımmı diye sorduğumda sen bilirsin ama ne gerek var şimdiden depo ediceksin vücuduna.hamile kalınca zaten içicen demişti..Ve bana bu söylediği çok saçma gelmişti..Bazen haklıymış diye düşünmüyor değilim,ama yine içiyorum)Birde b12 tahlili yaptırdım..Onda alt sınır 208 benimde 270 çıkmış.Benexol B12 (B1,B6,B12) içeriyor canım..Araştırdığım kadarıyla içmem gerekiyor ama bazende korkmuyor değilim..Bir vitamini sürekli içmek ne kadar iyi..Bir taraftan bir şeyleri onarırken başka şeyleri yıkmayalımda..
hadi ya folikasit b 12 eksikliğine mi yol açıyor kimden öğrendin canım. bende de b12 eksik çıktı ve ben aylardır süt kalitesi için folikasitli kan şurubu kullanıyorum(
Bursa gurubuna biraz takılayım:))
Ya kızlar 2-3 saatlik mesafe siz niye teşhis için bir kere olsun İstanbula gelmiyorsunuz bakayım...:)) Abla olarak kızıyorum bilesiniz:))