Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
chnb geçmiş olsun canım doktorlar böyle tedirgin ediyor bazen sadece ufak bir şüphe lafı bile bizi tedirgin etmeye yetiyor...

Kan sulandırıcı kullanmıyorum canım..Karıştırdın herhalde..Kayıbım var..Normal bir hamilelik sürerken 18.haftada lekelenme sebebiyle dr ye gittim..Ve rahimin tamamen açık olduğunu serklaj yapması gerektiğini söyledi..Ama çok geçti..Kesem dışardaymış..İtip dikmiş.malesef 5 hafta dayandı..23 haftalıkken doğum başladı.
Bunun üzerine doğumdan 3 ay sonra prof.dr.osman develioğluna gittim..Rahim ağzı yetmezliği teşhisi koydu..Hamile kalıcaksın 12.haftada dikicez sonra doğum yapacaksın dedi....pıhtılaşma testlerinide yaptırsak dedim..kabul etmedi..Senin pıhtılaşmayla ilgili sorunun yok dedi.Bende kendi imkanlarımla devlette yaptrdım..Mthfr c677t heterezigot çıktı..Türk toplumun neredeyse yarısında heterezigotmuş..Bu sebepten araştırmalarım sonucu ,doktorlarada çok sordum..kan sulandırcı kullanmana gerek yok dediler...
Şuan da ne hap içtiğime gelince folik plus ve b12..Ama bunuda kafamdan yapıyorum..Çünkü dr içmene gerek yok dedi..Ben kendim tahlil yaptırdım..B12 270 çıkmış..Bunun üzerine b 12 ye başladım.Elevit niye veriyorlar anlamıyorum..Regrete,paşam falanda içiyor sanırım.Apikopali her günmü içiyorsun?Kaç tane?Ben benexol aldım..Hergün içmiyorum..Gün aşırı alıyorum.Yanlışmı yapıyorum acaba.

canım ben günde 1 tane içiyorm oda yatarken şeker hapıyla birlikte alıyorum şeker hapını bile 1000 mg ikiye bölüyorum öle içiyorm rabbim yardımcımız olsn işşallah

canım dalarım seninle yenİ eve girdim çok yorgunum çok duş alıyım yatıyım diyorm ama yorgnlktan duşa giremiyorm

Badecim,ben 17 haftalık kaybettim 12 haftaya kadar mercimek kadar bile lekelenmem olmadı kasılma desen hiç fark etmedim olduysa bile o zaman dünyadan bir haber olduğum ve hamile kalınınca düşük yapılmaz gibi bir inancım olduğu için olan herşeyi normal sanıyordum hamile kaldığımda ilk vajinal muayenede bana rahim ağzında polip var dediler hamilelikte kanama yapabilir takip edeceğiz dediler hiç kanama yapmadı sonra daha iyi olduğunu sanıp gittiğim Dr ilk muayenede kesti aldı 13 haftalık hamileydim sanırım sonra arada kanamam oldu bişey olmaz dedi geçiştirdi 1 hafta sonra kaşıntım oldu akıntım olmaya başladı fitil verdi sonra 17 haftaya 1 gün kala sabah sancıyla uyandım hastaneye gittim bebeğin ayağı gelmiş dedi 1 saat sonra doğum oldu ..Dr ya söyledim bişeyim yoktu polibi aldınız ne olduysa ondan sonra oldu dedim kabul etmedi hemen çizdi bak polip burdaydı rahimle ilgisi yok vs dedi ama enfeksiyon kaptım bence gerçi bebeğin düşmesine neden olacak bir enfeksiyon ateş vs yapar dedi sonra ben o zaman rahim ağzı yetersizliğini biliyordum ondan olabilir mi dedim sancın vardı kanaman vardı olmaz dedi..Daha sonra bir sürü Dr gittim hepsi polibin alınmasını yanlış buldular polibin alınması enfeksiyon yapmıştır vs derken düşüğe neden olmuş olabilir dediler..Ayrıca kanama ve sancı olunca rahim ağzı yetersizliği olmaz diye bişey yok dediler .. ..Kimse pıhtılaşmadan şüphelenmedi chnb bana hep yaptır dedi sonra Arda Bey'e gittim o bu testleri istedi ayrıca lipoprotein a diye bir test istedi test sonucunda protrombin gen mutasyonu heterezigot çıktım Ve lipoprotein a normalin 3 katı çıktı Arda Bey protrombin en sevmediğimiz mutasyon dedi taşıyıcı olman daha iyi ama o da riskliymiş hamileliğinde 0,6 sulandırıcı ayrıca hamilelik öncesi coraspin folbiol ve apikopal kullanman lazım dedi işte böyle ...Biraz uzun oldu ama :))konuyu özetlemeye çalıştım :))

canım bu aksam biraz vaktim oldu ne zamandır merak ettigim şu mthfr c677t durumu neymiş bakayım dedim ve senin de buyuk ihtimalle okudugun bir yazıya rastladım,ben folik asit alırken b12 ye dikkat edilmesi gerektigini bilmiyordum meger onemliymiş ve sen dogrusunu yapıyorsun bu konuda.benexol gordugum kadarıyla b6 vitamini,b12 yi ne şekilde alıyorsun

yazı linkte:

TEKRARLAYAN DÜŞÜK VE FOLİK ASİT (MTHFR C 677 T) HETEROZİGOT MUTASYONU - Prof.Dr.Metin ÖZATA

turk doktorların bir araştıma yazısı daha:

http://www.erciyestipdergisi.org/text.php3?id=343

bu arada sen defalarca yazdın ama senin homosisteinde yukseklik yoktu degil mi

Son düzenleme:
şuan 28.haftadasın canım yaşama şansı var diye biliyorum niye öyle dediki 10 nisanda kaç haftalık olcak
ben pek bilgili değilim bu konuda

bende diyorum hamile olunca bir 28i görsem demekki o da yetmiyor

orda 1 hafta önden yazıyor aslında 27.haftadayım doktora gittiğimde 26.haftanın son günüydü bana bugün 6.ayı doldurdun dedi.1 ay sonrada 7.ayı dolduracaksın ozamana kadar sık dişini diyor yani doktorların ay hesabı biraz daha farklı.yoksa 40 hafta 10 ay yapıyor ama bebek 9 ay 10 günde doğuyor.
aşağıdaki tabloda ise örn. 27+1 i 28.hafta olarak kabul ediyor
biraz karışık yani:)

canım benim de hep önden gidiyordu. Arda bey benden de şekerden şüphelendi ama çıkmadı. 36 artı 4 te 3700 kg, 53 cm doğdu Ahmet Ardam. sorun yoktur iri bebektir bence...

chnb geçmiş olsun canım doktorlar böyle tedirgin ediyor bazen sadece ufak bir şüphe lafı bile bizi tedirgin etmeye yetiyor...

sağ ol canım...

canım ben burada ankaradan gelen bir doç. la görüştüm serdar ceylanerle. o bana bu pıhtılaşma için gebelik öncesi ilaç başlayacaksın dedi. Arda beye telefon ettim bana apikobal 1 tane, folbiol ve coraspin verdi 1 tane. 3 ay önce başladım...

ha bu arada dün kadın doğumcuma sordum ben de mthfr c677t homozigot, protrombin heterozigot dedim ailede erken kalp krizi ölümü var dedim. onda da pıhtılaşma varmış her gün ecopirin kullanıyormuş sen de her gün kullan dedi...

bence düşük dışında erken doğum öyküsü olanlar da pıhtılaşma testlerini yaptırmalı BURADA PAŞAMDA, Regretede, mery de, efulimde de çıktı. bu da arda beyi doğruluyor. arda bey pıhtılaşmanın erken doğumu tetiklediği yönünde...

yazıda buyuk bir yuzdenin erken dogum sebebi kabul edilmiş, genetik testler yapılmalı

aslında diyorki insan keşke ölmeseydi yavrlarımız mesela ben ilk oglmn ölüm yıldönümünü kyladım 6 marta ogün hayalet gibi gezdim ne canım acıdı anneme gitmiştim gelinin dogm gününü kutlamaya üzüntülü görünce annem ne old kızım keyfin yok dedi dedim anne bgün ilk oglmn ölüm yıldönümü hüda berkim drsaydı 11 yaşına giricekti dedim iç çektim agladım annemde dediki kızım elden ne gelir allahatan geldi allaha gitti sonra ögretmiş gibi ysf gördüm balkonda öle bagırıyord anne diye ysf ilk oglmlaydı arkadaşla aramızda 12 gün vardı annesi bagırıyord oglm neyin var bende bir cana doknma varmış aglamak yavrm diye acaba dedim kime benziyordm ysff anne dedikçe agladım annemde agladı yapma kızım üzüyorsn beni dedi anne dedim oglm drsaydı nasıl olrdu hayatım halimi görseniz hayaller kurdm zaten 7 sene çocgm olmadı ben 4 sene korndm aslında 3 sene olmadı tedaviye ragmen sonra eltim dalga geçmişti benle hamileyim diye allahım o secdelerin dili olsada konşsa çok agladım ne olr allahım bir evlat dedim benim diyebilecegim hayırlı evlatlar ver ddim ama hıçkıra hıçkıra agladım okadar olr o ay ögrendim mdma hamile kaldıgımı allahım içim içime sıgmadı yavrma birşey olmasın diye ne iş yaptım ne ilşkide bulundum ama gene yetemedim sonra kızıma hamile kaldım 1 seferden doktora okadar dedim kan veriyimmmi birşey varmı yok rahimi dikicez drcak dedi ama oda gitti dün içim okadar acıdıki bir tarafta eltimin oglu efe bir tarafta komsnn ogl ömer ömer ömürümleydi 1 ay yokt aralarında gözlerim dold içim acıdı öyle böyle degil diyorm rabbim ne eylersen güzel eyle brda kaç arkadaşımın kan slandırıcısı kllanıyor ona ragmen kasılması olyor onlarla hop otrp hop kalkıyorm ya banada olrsa korkmdan vesile olamıyorm

dün eve geldik eşimle üstümü çıkardım allahım bir aglamam varmış salya sümük eşim sesime geldi ne old gene canım dedi dedim ne olsn gene canım acıdı sabret bebegim bizimde olucak sabret dedi sabrediyorumda dedim içim acıyor efe ah efe beni maffediyorsn sen seni her gördügümde içim acıyorallahım beni affet canım çok yanıyor her seferinde aman drsa dr ölürse ölür diyenin bebegi dryor birde öpmesi sevmesi var yanımda allahım inanın öyle bir yer olsunki kimse olmasın eşimide alıyım gidiyim belli degil ama eşime iş teklifi gelmiş antalyadan maaşı dolgun ne diyorsn canım dedi bir taraftan brdan zaklaşasım var bir taraftan yok tanımadıgımız bir memleket doktor vs yok arda beye ümid bagladım ben dün kaynanam giderken eşime dedimki b kadar borcn içinde nasıl dikiş parasını öderiz strese girmek istemiyorm muayene parası dedim eşimde gülerek bak ben rahatım sende rahat ol dikiş parasını dert emme dedi tanıdıklarım var olmassA ONLARDAN BORÇ İSTERİM DEDİ SEN YETERKİ ÜZÜLME SEN ÜZÜLDÜKÇE BENİM CANIM DAHA ACIYOR DEDİ İÇİM RAHATLADI BİR İŞ VERENİ VAR ÇOK ZENGİN KADIN DAHADA OLMASSA ONDAN BORÇ İSTERİM OLMADI GENE ÖMÜRDEKİ GİBİ KREDİ ÇEKERİZ DEDİALLAHIM NE KENDİ AİLEME NE KAYNANAMLARA MHTAÇ ETMESİN İŞŞALLAH ÇOK ZOR İLERDE BAŞA KAKIŞ ETMEKTE VAR SÖZ VERDİ YA BU ADETTE YADA BİR DAHAKİ ADETİNİ BİT KORNMAYI BIRAKICAZ DEDİ AMAN NE OLRSA OLSN ARTIK BEN ARTIK AGLAMAK İSTEMİYORM BENDE BEBEK İSTİYORM KADERİMDE NE VARSA ONU ÇEKERİM BEN YA BRDA YADA CENNETTE YAVRLARIMA KAVUŞUYUM

EVET CANIM ARDA BEY EŞİMİN SRATINA ANLATTI DEDİKİ EFENDİM HANIMINIZIN DİKİŞİ BELKİM BAŞARILI OLMŞTIR BİRİNCİSİ PKO YÜZÜNDEN RAHİM HEMEN KISALABİLİYOR BİRDE PIRTILAŞMA YÜZÜNDEN ERKEN DOGUM YANI PLESENTE RAHİMDEN AYRILIYOR DEDİ BEBEKLERDE BİR SORN YOK BAKTIM DEDİ SİZDEDE GENETİKTE SORUIN YOK DEDİ İŞŞALLAH BUNDAN SONRA BEBEGİNİİZ KUCAGINIZA ALICAKSINIZ DEİD HEM ARTIK YATMASINADA GEREK YOK DEDİ HOŞ YATTI GENEDE DÜŞTÜ DEDİ VCDN HAREKETE İHTİYACI VAR ZATEN PIRTILAŞMA VAR DEDİ VÜCÜD HAREKET ETMEZSE NE OLR DEDİ ÖYLE CAM KAPI SİLDİN DEMİYORM AMA DEDİ YEMEKLERİNİ YAPABİLİRSİN RUTİN İŞLERİNİ YAPABİLİRSİN DEDİ BAN ÖZEL ARABAYLA DEGİLDE METROYLA OTOBÜSLE GELEBİLİRSİN DEDİ:18::18:TABİ KORKMDAN GİDEBİLİRSEM ALLAHIM YARDIMCIMIZ OLSN NE DİYİM KIZLAR İNANIN ÇOK KORKYORM YA GENE GİDERSE DİYE BEN KARAR VERDİM ONLARI UYGULUCAM YEMKELRİMİ RAHAT YAPARIM MTFAGI KENDİME GÖRE HAZIRLADIM TEMCERELERİ YEMEKELRİMİ AKŞAMDAN KARARLAŞTIRIM YAPARIM İŞŞALLAH EŞİM DİYORKİ BEN SENİN SOGANLARINI DOGRARRIM NE YAPICAKSAN TEZGAHA KOYARIM SEN YEMEKELRİ YAP GERİSİ BANA BULAŞIKLA SORNUM YOK MAKİNA VAR EVİDE EŞİM TEMİZLER TEMEM YEMKELERİMİDE KALKAR KENDİM ALIRIM ŞİMDİ AKLIMA GELDİ TERMOS ALIYIMD İYORM 2 TANE ÇORBAYI ISITIYIM BİRİNDE DİGERİNDED SÜTÜMÜ EŞİM GELENE KADAR İDARE EDER BİLİYORSNZKİ KİLO VERDİM ALMAMAM LAZIM ONA GÖRE SEBZE YEMEGİ YAPARIM 2 ADET DÜÜDKLÜM VAR ONLARDA YAPARIM YEMEKELRİMİ DAKİKALARINI YAZDIM KEŞKE PİLAVIDA DÜDÜKLÜDE YAPSAM AMA NERDE MAKARNAYI YAPTIM AMA SYU ISITTIM ATTIM DÜDÜKLÜYE MAKARNAYI 15 DAKİADA LOKM GİBİ OLDAMA PİLAVI DENEMEDİM AMA BİR SEFER DENİCEM MESELA BUGÜN DR SEN İYİ AKIL ETTİM YAPAM BARİ
KIZLAR BEN DÜN OKADAR YORULMUŞUMKİ YYAMADIM YANE OLCAK BENİM BU HALİM YA B HAFTA YADA CMAYA GİDİP EMRENİN KIYAFETLERİNİ ÜTÜLÜCEM ÇARŞAMBA GÜNÜ 3O KİLO YUFKA AÇÇILICAK DOLMA TATLI YAPILICAK BELKİM YATARIM OGÜN ORDAPERŞEMBE EVİME GELİRİM MUHTEMELEN 1 GECEDEN BİRŞEY OLMAZ HERHALDE
BU ARADA DEMEYİ NTTM BİLEM BİLİR PAŞA DİYE MHABBET KŞM VAR DİŞİ ALMIŞTIM BEBEKLERİ OLSN DİYE ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSM PAŞAM MİLLİ OLDUBİR ÇOCK BLUP ÇKLATA VERMEM LAZIM ÖYLE AHT ETMİŞTİM GÖRÜRÜM MİLLİ OLDGNU DEMİŞTİM ÇOCK SEVİNDİRİCEM İŞŞALLAH BEBELERİDE OLR SONRA GELSİN PAŞANIN KEYFİ AY ÇOK ŞEKER OLYOR BEBELERİ MHABBET KUŞLARININ YABABANNE OLOMAM AN MESELESİADLARIDA HAZIR KIZI OLRSA ÖMÜR OGL OLRSA MD KOYCAM KERATAMIN
HERKEZE GZÜEL BRİ HAFTA SON DİLİYORM BGÜN EŞİM İŞE GEÇ GİDİCEK CANLAR KAHVALTI DAHA HAZIRLAMADIM BENDE EEVİ TOPLYM DİYORM ÇAMAŞIR ÜTÜ VAR İHMAL ETTİM EVİ YEMEK YOK ÇOK İŞİM VAR ÇOK SİZLER NE ALEMDESİNZİ BAKALIM

bende yeni başladım gün aşırı içiyorum bende kendim karar vedim apikobale... ama sen elevite başla o tüm vitaminleri içeriyor.
senin durumun benle birebir aynı...
ben bu ay klomen kullandım yani gebelik olabilir keşke b12yi erken başlasaydım. b12 yi bu ay gidicem sorcam doktora...
çok pis kokuyo içemiyorum...
sen bundan sonra osman develioğlunamı gideceksin...

bide ben gebelik yokken kaç doktora gittim öyle muayeneden anlaşılmaz rahim ağzı yetmezliği dedi...
yücelby gebelik sırasında bujiyle ölçülmeli ama hikayenden rahimağzı yetmezliği düşünülüyor dedi.
pıhtılaşma için banada kime gitsem aynı cvbı aldım...
ama pıhtılaşma topiğindeki bizim durumumuzdaki kızlar öncesi hap gebelikte iğne kullanmış doğum olmuş... bende hala tedirginim...

lipoprotein a arda bey istemişti ben yaptırmadım. sonuçları gönderdiğimde niye yaptırmadın demedi...
şimdi bende endişe ettim yaptısammı acaba...

Regrete telefondan takip edinve gecmisi unuttum,sen hamile misin planlliyor musun?gebelikte igne mi yapcan sen de?ben de tolga beye gidiyorum.erken dogum korkumu atabilirsem bir sonraki ay deneyebilirim

Kızlar iyi pazarlar,giremiyorum ya topike bu aralar öyle çok dalgalıyımki...Ne zamandır bu çocuk derdine düşüp smear pap testi yaptırmıyrum dün gazetede okudum 33 yaşında bir kadın antröner rahim ağzı kanserinden ölmüş.Yine korkularım baişladı.Dün eşime dedimki gitsem rahim ağzımı komle aldırsam bu korkudan kurtulsam bebek zaten olmuyor.Bizde gider evlat ediniriz.Belki biyolojik annesi babası olmayız ama yinede çk severiz bizim bebeğimiz olur.Valla forumlarıda geziyorum ama kimse de rahim ağzı kanseri knusunda birşey yazmıyr yazılanlarda çok az.tabiki istemem kimsenin yaşamasını ama keşke konuşabileceğim içimi rahatlatacak konuyla ilgili bilgisi olan biri çıksa karşıma bu topik sayesinde hep en iyi doktorlarla ve önerilerle karşılaştım.Umarım bebişleriniz ve sizler iyisinizdir.Sizleri seviyorum,sevgilerimle

lipoprotein a arda bey istemişti ben yaptırmadım. sonuçları gönderdiğimde niye yaptırmadın demedi...
şimdi bende endişe ettim yaptısammı acaba...

Ben o testi araştırdım ama tam ne işe yarar anlamadım.. Ancak kolesterolle alakalı bişey canım çok sıkıldı normalin çok üstünde görünce bir ara başka bir yerde tekrar yaptırıcam..Haftaya Arda Bey'e randevu alıcam uygun bir zamanda o zaman sorar yazarım burda..

Regrete telefondan takip edinve gecmisi unuttum,sen hamile misin planlliyor musun?gebelikte igne mi yapcan sen de?ben de tolga beye gidiyorum.erken dogum korkumu atabilirsem bir sonraki ay deneyebilirim

Benim geçmiş baya geçti zaten 2,5 yıl oldu yazıyorum ben ..Evet artık hamilelik planlıyorum istiyorum korunmayacağım artık Allah ne zaman kısmet ederse hamile kalmayı istiyorum...Gebelik öncesi coraspin 100 lük kullanıyorum gebelik olur olmaz 0,6 iğne kullanıcam...Bende artık hiç bir korku kalmadı üstünden bu kadar zaman geçince sıfırladım kendimi :)) darısı sana olsun inşallah :)

Kızlar,hamilelik öncesi eleviti önermeyen bir Dr olmuştu ama neden niçin hatırlamıyorum ..hamilelik olunca çok önerilen bir multivitamin ama..

Canım, bu konuda Bir kere de olsa prof Kılıç Aydınlıya gitmeni öneririm rahim ağzı kanseri ile ilgili Türkiye'de 2 kişide bulunan bir aleti var ayrıca kitap yazmış ben kayıp sonrası gittim çok iyi bir Dr olduğunu düşünüyorum Daha sonra Arda Bey'e gittim onun tek konusu riskli gebelik olduğu ve daha genç olduğu için hamilelik için Arda Bey'e gideceğim ama onunla ilgili bir sorunum olsa gözüm kapalı Kılıç Bey'e giderim eğer uygun olursan bir kere git kafanda soru işareti kalmaz için rahat eder Ben Arda Bey'e yada Cemil bey'e gitmek istemeyen ulaşılabilinen mutlaka hastasına dönen bir doktor isteyen varsa ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…