Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Günaydın canlar.Hayırlı cumalar olsun.

CHNB canım geçmiş olsun.İnşallah Arda'nın hiçbir sorunu yoktur.Gönlünü ferah tut.Doktorlar en kötüsünü söylüyorlar.Her şey çok iyi olacak diye düşünelim.İnşallah öyle olsun.

PAŞAM canım benim seni ne kadar çok yoruyorlar.Kendini bu kadar yorma.Yapıyormuş gibi yap.Valla çok vericisin.Kıymeti biliniyorsa ne ala ama bilinmiyorsa yorma kendini bu kadar:)

Hepinizi öpüyorum canlar.Gününüz güzel geçsin inşallah:)

Aminnnn gurbetçi . :)

Chnb dun bahsettigin ardanin sorunu( ki gecicek duzelicek insallah ) sende gormusundir nette . Bütur olaylar d vitamini eksikliğinden kaynaklanabiliyor mus en etkili d vitamininde güneşi havalarda duzeliyorya ku sizin orda daha guneslidir cok giydirmeden hergun 15 dk guneslendirsen faydası olurmu açaba . ?

canım normalde 3 damla d vitamini veriyor sağlık ocağı ben 4 veriyorum memorial dr si demişti.
ben de çıkaracağım bugün hava da güzel...
neden şüphelendi anlamadım tomografi dedi. ben de sormadım(

sağ ol canım...

ay çok özür dilerim canım yanlış anlamışım.ilk bebeğinde 32.haftaya kadar çalışmış ve zamanında doğum yapmışsın maşallah
2.bebeğin için üzüldüm inş. bir daha evlat acısı yaşamazsın.bir kere başarmışsın bir daha başarabilirsin allahın izniyle tabi kendini her yönden hazır hissetmen lazım.hakkında hayırlısı olsun dilerim herşey gönlünce olur

Slm arkdaslar herkese hayirli cumalar canim bizimkilerde erken dogduklari icin bingildaktan ultrason cekilmislerdi takma kafana doktorun is guzarligi bence arda cokta erken dogmadi sonucta

chnb canım simdi okudum çok üzülmüşsün haklısın ama sen güçlü bir kadınsın
doktor tomografiyi kontrol amaçlı istemiştir biliyorsun bazı drlar en kötüsünü düşünüyor
ama bu iyi birsey. Allah ın izniyle Arduli nin hiçbirseyi cıkmıcak.
her bebek aynı değildir ki hem,bizimkilerde zorlu melekler olcaklar:))

korktugunu göstermesin Rabb im sana ama snde iyi düşün ki iyi olsun canım

Chnb emin olmak icin istenmiştir cnm yok allahın izniyle hic birsey cikmicak. Bazen Dr akıllarından geceni hemen uyguluyolarki rahatlasınlar diye . Önlem amaçlı dir. Kalbimizi temiz tutalım insallah . Allah yar ve yardımcın olsun Arda'yı diğer yavrunu ve esinle seni korsun daha karnımıza ilk düştüklerinde hatta benim gibi ivf hamilelikler embriyoyken başlıyor endişelenmeye sen bukadar zor gebelikten sonra ödün. Kopar yavruna cok normal cnm simdi endişelenme demek cok kolayda ( sen simdi biliyorumki temiz haber alana kadar icin rahat etmicek. Ama insallah hersey temiz çıkacak . Bizler sanırım hayatlarımızda hep evlatlarımızı diğer annelerden daha fazla kaygıya takip edicez ( tabii benimde olursa yavrum )

Burarada benimde kontrolum vardi cok şükür bu iki haftayı atlattık önümüzde hedef iki haftayı daha geçirmek sonra önündeki 20 haftayı atlatmak :)? Sari akıntım biteralden sonra tekrar başladım . Drumda zitromax kullnmami söyledi ayda bir kez uzun bir süre kullanıcam bu periyotta Rabb'imin izniyle şifa olur . Bazen baskı hissediyorum vajinamda bazen batma elhamdurullah birde su kızlar hp iyi olsun istiyorum hepiniz iyi olsun istiyorum çünkü sizin bebeğinize birsey oldugu benimde canım acıyor o yüzden Allah yardımcımız olsun

enny canım kontrolün iyi geçmiş
Allah hep güzel haberler vermeyi nasip etsin.inş önümüzdeki haftaları da sağlıklı bir şekilde atlatırsın ve zamanında evlatçığını kucaklarsın

Ayy kizlar moralim bozuk seker sonucum cikmis aclik75 tokluk 158 dr aradim 100 luk yaptir dedi ya korkuyorum seker hastaligindan oda erken dogum yaptiriyor yaa sizlerin kac cikti..

Slm arkdaslar herkese hayirli cumalar canim bizimkilerde erken dogduklari icin bingildaktan ultrason cekilmislerdi takma kafana doktorun is guzarligi bence arda cokta erken dogmadi sonucta

canım Arda pek basmıyor (gerçi ayaklarını çırpıyor), göz takibi var gülüyor yüzüstü yatınca kafasını 5 saniye tutup koyuyor yatağa. dr motor gelişimi yavaş dedi. ben biraz iri olmasına bağlıyorum aslında umarım öyledir...

sağ ol canım şimdi takip edecek...

sağ ol canım. canım ivf de ayrı bir süreç. ben o gelişimi duran 5 embriyoma bile içim yanıyor aklıma geldikçe(

kontrolüne çok sevindim canım 38 haftayı göresin inşallah...

Ayy kizlar moralim bozuk seker sonucum cikmis aclik75 tokluk 158 dr aradim 100 luk yaptir dedi ya korkuyorum seker hastaligindan oda erken dogum yaptiriyor yaa sizlerin kac cikti..

bozma moralinii..
benimde yüksek çıktı 75lik 1 saatt 250 diyet yapıyorum..Allaha şükür sorun olmadı...

kızımda da gebelik şekeri vardı ondada sorun yaşamadım..diyetle devam etti..38+4 te doğmuştu...

diyetine uyarsan sorun yaşamazsın allahın izniyle...
şeker hastası olup zamanında doğuran çok takılma..streste şekeri etkiliyo haberin olsun

nasılsın canım hamilelik nasıl gidiyor.herşey yolundadır umarum

canım çok teşekkür ederim..iyi olmaya çalışıyorum.. çalışmaya devam ediyorum..3 haftadır Cumaları sabah akşam 2 şer dozdan toplamda 12 doz ciğer geliştirici iğnemi de oldum. Günde 3 nidilat kullanıyorum (valla arada unutuyorum)
kasılmalarım oluyor farkındayım fakat düzenli değil o yüzden takmıyorum..
onun dşnda bebek 4 haftadır doğum kanalında zaten

İlk hamileliğimde bebek istiyordun bak şimdi kocaman oldu maşallah.. nasıl gidiyor? sen çalışıyor musun?

chnb
geçmiş olsun inşallah..
doktorlar bazen şüpheleniyor bişeylerden hassas annelerin aklı başından gidiyor haberleri yok...
inşallah bişeyi yok ardanın doktor temkinli davranmak istemiştir..

sen kendini üzme annesi..

Bir arkadaşımız 32.haftadan 5 hafta daha çalışabilir raporunu sormuştu...
ne zaman açtırılır diye..
doğrusu 32+0 dır.

gurbetçi şekerin çok aşırı değil fakat var evet.. bir kez daha yaptırmak da fayda var. belki açlık süren mi çok uzaadı?
yaptırdıktan sonra çıkarsa önlemini alacaksın artık..diyet

slm canım arkadaşlarım CUMA GÜNÜMÜZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN İNŞALLAH

zor geçen bır hafta sonrasında hamd olsun bu günümüze

DR KONTROLUMUZ VARDI

ultrasonda bebeğimizi görünce heeşey unutuluyor leyla leyla konuşuyorum arabaya bınınce hatırlıyorum soracaklarımı gündem değişince bocalıyorum

ilk önce hafta başınca benı çok üzen bır olayı duydum ve ıkı gün ona ağladım sonrasında çarşamba gecesı wc ye gıttığimde kanama

vardı çamaşırımda dr aramadım burada hastaneye gıttım durumu anlattım yapılabılıcek bırşey yok dediler ama kıymetli bebek olduğu için yatıralım serum takalım dediler 2 litre serum sabaha kadar bıttı ve kendi istedğimle taburcu oldum

murat beye anlattım durumu neden aramadın her ne olursa olsun saat kaç olursa haberım olsun öyle yerler gıtme bır daha çok güvenilir bulmuyorum dedı bende içimden saol korkuyordum zaten iyice tuz bıber oldu ne yapacağım acil durum da bilemiyorum

bugünde dr kontrolumuz iyi geçtı serklaj için haftaya perşembe yapalım dedı dr

bugünkü rahım kısalığı 23 idi bır acıdan baska acıdanda 30 muş

bebeğin gelişimi iyi iki test üçlü test vs hiçbirini istemedık

hatırladıklarım bu kadar

RABBİM NEYLERSE GÜZEL EYLER

feryal cnm merak etmişsin inan çok zor bır haftaydı benim acımdan moralmen çok yıkıldım ama hamd olsun şimdiiyiyim

chnb cnm geçmiş olsun inş ardaçık bu badıreyı atlatacak neler atlatmadıkı annesı o güçlü bir bebek

gurbetçi cnm geçmiş olsun inş sekerın korktuğun gıbı olmadan atlatırsın bır gun önceden serbetlı tatlı yediysen o uüzdende yüksek çıkmış olabilir

Canim iyi olmana sevindim.cok merak ettim ve bugun tekrar aramaya cekindim.
Chnb bile seni sormak icin beni aradi bu aksam
Ama sukur iyisin.
insallah persembeyide saglikla atlatirsin.

Arada bir iyiyim yaz merak etmiyelim.

Canım bende meraklanmıştım. Konturolün iyi geçmiş. SerklaJ tarihinde belli olmuş. Rabbim yar ve yardımcın olsun
Üzmemeye çalış canım. Zaten gebelik hormonları duygusal yapıyor. Hem bebişinde üzülür annesi.

İlk gebeliğimde eşime kızmıştım ağlamaya başladım ve sancım öyle başlayınca bu gebeliğimde hiç ağlamadım okadar sorunlar çıktığında bile iki damla göz yaşı düşüyor hemen kendimi durduruyordum. Doğumdan sonra iki gün durup durup hıçkırarak ağladım acısını çıkarttım yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…