Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bendeki sonuçlarda sadece açlık kan şekerinin referans değeri yazıyor, diğerleri yazmıyor. buna göre 1. saat kan değeri max 180 olmalıyken benim 190 çıktı. bakalım artık.

tedirgin etmek istemem ama dr eger 100 te de degerler 50 likte oldugu gibi ciksaydi 2 hafta diyet dusmezse insuline baslayacagini soylemisti senin dr un ne dedi sonuca

Arkadaşlar! omega 3 çok önemli bir madde. Sadece hamilelikte değil normal zamanlarda almamız gerekir. Balık da omega 3 bakımından oldukça zengin. Maalesef biz insanlar birçok şeyin doğallığıyla oynaya oynaya ne yesek diye düşünür hale geldik. Normal olarak haftada 2- 3 kez balık yemek gerekir. Ama balıktan omega 3 alırken ağır metaller de alıyoruz. Zararlı olanlar ağır metaller.Ağır metaller de büyük balıklarda daha fazla. Daha önce sözünü ettiğim balığın gövdesinden yapılan balık yağı carlson marka. Önceki hamileliğimdeki dr. her gün balık yağı almamı söylerken bu aynısını söylemiyor. Herkesin görüşü ve tercihi farklı kısacası fayda zarar durumu.
Hatta öyle bir hale geliyor ki yumurtayla ilgili, sütle ilgli de birçok şey söyleniyor, ama ne yapalım yemek içmek zorundayız ama elden geldiğince en doğal olanını. Mesela ben bilen vardır belki zaman zaman Nazilli' den İpek Hanım Çiftliği diye bir yerden süt, yumurta, peynir vs sipariş veriyorum. Oradaki ürünler ne kadar doğaldır bilemem ama, yine de yumurtanın tadı normalde aldığımdan hatta organik olandan bile daha lezzetli.

Bendeki sonuçlarda sadece açlık kan şekerinin referans değeri yazıyor, diğerleri yazmıyor. buna göre 1. saat kan değeri max 180 olmalıyken benim 190 çıktı. bakalım artık.

benim 75 likte

yanlış hatırlamıyosam
açlık 90 1 saat 250 2.saat 160 falan çıkmıştı...

2 hafta diyet yaptım sonra normal çıktı...doktor başta insülin gerekebilir çok yüksek dedi..ama kızımda da şeker için diyet yaptım değerler normale dönmüştü dedim..
ozamn 2 hafta diyet dedi...
şeker ölçüm cihazıyla takip ediyorum..gayet iyi gidiyor .diyete çok bağlı kalmıyorum...kaçamak yapıyorum arada..
ozamn yükseliyor biraz ama çok değil sınır 1. saat için 140 benimki ençok 150 çıktı

diyetle toparlanır seninde belkide

tedirgin etmek istemem ama dr eger 100 te de degerler 50 likte oldugu gibi ciksaydi 2 hafta diyet dusmezse insuline baslayacagini soylemisti senin dr un ne dedi sonuca

Doktorla yüzyüze görüşmedik telefonla görüştük değerin birazcık fazla dedi.Olmazsa dahiliyeye görün diyet listesi versin dedi. Ama ben önceki hamileliğimde beslenme uzmanına gitmiştim o listeyi uyguluyorum. O zamanki diyetisyen bu listeyi uygularsan şeker meker olmaz demişti. Hatta o listede hergün pekmez ya da bal demişti, ben onları da yemiyordum. sadece bir haftadır bir tatlı kaşığı kadar bal yiyordum, ayrıca eşim çiçek getireceğine bana bir demet pasta getirmiş 1- 2 gün de onu yedim herhalde o şekeri yükseltti. Bu arada sizin de aklınızda bulunsun meyve de şekeri artırır ama yanında süt yoğurt yendiğinde dengeye girer akşam ara öğününde onu da ihmal ettim sanırım.

Canim bilgi verdigin icin sagol.
Ben tesaduf dogru olani almisim.eczaci israrla bu markayi onermisti.

Arkadaslar semizotu omega 3 acisindan cok zengin.ve mevsimi artik.
Salata veya yemegini bol bol tuketebilirsiniz.

Kizlr idrar kulturunu verdm ama biraz kafam karisk idrar kultru internette uc ayri kaba verilr idrarn basi ortasi ve sonu yapilr yaziyodu ben norml verdm siz nasil verdinz

Bade selam, kan sulandırıcını hap olarak mı igne olarak mı kullaniyorsun canım?

canım çok sevindim Allah 38 haftayı göstersin.
her hafta inan bir hafta daha dursa diyorsun benim 36 artı 4 tü ona rağmen erken geldi...
şimdi dr hep 3 hafta geriden hesaplıyor gelişimini(

hakan bey yalnız ayrıntılı ultrason bakıyor. ben down 10 da 1 çıkınca risk ona da gittim. 2 kere de acilden tanımadığım 2 dr ye gitmiştim.
canım geçmiyormuş bana memorial öyle dedi. doğumda da fiyat ayrı hesaplandı hastane artı Arda bey şeklinde...
şu enfeksiyonlar olmasa ne güzel olur...

Sukur cnm korkma o zaman olabiliyor bazen:))
Chnb ablacim nasilsin ne guzel ardaylan gezmeler basladi artik yazda geliyor :))

canım sağ ol.

bugün dr ye gittik. bıngıldağı biraz fazla açıkmış( kafasından röntgen çektiler. bir şey çıkmadı ama takip edelim dedi. kafasını çok tutamıyor çok basmıyor biraz motor gelişimi geri dedi( biraz erken doğduğu için olabilir dedi(
boyu 7-8 ay gibi dedi kilo da iyiymiş. 7300 dü geçen ay bugün 7 700 dedi. ek gıdaya geçiyoruz çalışmaya başlayacağım hem sütüm çok yok
üzüldüm ağladım bugün. dr tomografi dedi şayet bıngıldak kapanmazsa... Araştırdım troid, raşitizm, down lu bebeklerde olabilir diyor ama down beraberinde başka bulgular verirmiş. şükür yok belirti. eşimde 47 xyy sorunu vardı inşallah bu sorun yoktur. içim sıkıldı bugün(

kaç aylık canım bebegin? Bazı bebeklerin bıngıldakları gec kapanabiliyor, devit veriyor musun?

Aynen katılıyorum arkadaşım..Bu arada cevizde omega 3 ten zengin..En güzeli balık yemek..Ama şu aralar marmaradaki bütün balıklar ağır metal içeriyormuş..O yüzden somonu öneririm ben..Oda ço uzak yollardan geliyor ne kadar vitamini kalıyordur bilmiyorum ama..En azından açık deniz balığı.
Yumurtayıda epey araştırmıştım..Hamilelik dönemimde.En iyisi ıtır marka yumurta..Organik tarım sertifikalı..Ama yumurtada tad yok..Anlamadım ben nasıl oluyor bu iş..Tamam markette satılan diğer yumurtalardan daha iyi ama o kadar yani.Sonunda da bir tanıdıktan köy yumurtası getirtmiştik..Valla kızlar öyle yumurta yemedim ben..Sarısı resmen kırmızı..Tadı öyle yoğunduki..Şimdide tanıdığım şarküterilerden köy yumurtası almaya çalışıyorum..Marketteki yumurtalardan daha iyi en azından.

Efilum cnm bana bi kap verildi ve ben idrarin ortasini doldurdum uc ayri kap verilen yer hic gormedim

bana kültür için ayrı idrar tahlili için ayrı kap verildi özellikle kültür için orta idrar yani biraz çiş yapıp sonra kaba yapıyorsun.
memorialde önce vajinal temizlik bezi ile temizletiyorlardı önce...

Chnb canım geçmiş olsun..İnşallah önemli bişey değildir..Allahım şifanızı versin tez zamanda

kaç aylık canım bebegin? Bazı bebeklerin bıngıldakları gec kapanabiliyor, devit veriyor musun?

bugün tam 4 aylık oldu...

evet sağlık bakanlığı 3 damla veriyor memorial bize 4 damla verin dedi belki yatıp hiç güneş görmedim diyedir...

canım hepinizin desteğini aldım ve çok mutlu oldum.birilerini görmeden sevmek,dua etmek,onun için endişelenmek ve bazen herkesden daha iyi seni anladığını bilmek çok güzel
sizi seviyorum kuzular:)
canım ne demek ben duanın gücüne inannıyorm kızımı ömürümü kaybettigimde hiç bir arkadaşım yyamadı benle sabahladıama duanın gücü okadar büyükki sorma allah hepimiizn yardımcısı olsn işşallah canım benim ben inanıyormki sen zamanında dogrcan o sıpanada söyle rahat dursun yerindene güzel ekmek elden su gölden demişler rabbim karnındakinin acısını göstermesin işşallah rabbim bizin gibi gariplerede tez zamanda versin işşallah

canım canını sıkma erkek kardeşimin oglundada sorun bldlar o hiç test yaptırmadı hem bebek doktorna gitik kan verdik bıngıldagına ultrosonla baktılar çok şükür birşey çıkmadı canım rabbim beterinden korsn bebem ya canını sıkma sen öle doktorlarında dedigine bakmaadamı strese sokmaktan başkla birşey yaptıkları yok zaten
Kızlar yarın anam aglıcek kaynanam gidicem hem temizlik yapılcak hemde ikramlıklar hazırlanıcak cmartesi çeyizler gelicek artık paşaya ne olrsa paşa gülün suçu ney bunlara gelin olmak galiba
Kız grbi görüşrmiyorz bu aralar

Canım aklına diline kötü seyler getirmemeye çalış . Gelişimi geriden hesaplaniyorsa bingildagida ancak . Sen Dr bosver Allah saglık versin o nederse o olur . Aklında kalmasin baska Dr fikir al olmazsa . Üstelik 36+4 de cok erken degil canım zaten gebelerin % 5 i beklenen zamanda doğururmuş . Sen cok iyi tutmusun bebeğini . Rabbim yar ve yardımcın olsun . Hic bisey olmicakkkkk , Turp gibi delikanlı olucak insallah.

Chnb canım geçmiş olsun..İnşallah önemli bişey değildir..Allahım şifanızı versin tez zamanda

çok sağ olun canlar. kadın doğumcum 10 gün sonra diğer çocuk dr sine göster dedi. ben de ayıp olmaz mı dedim çıkıyor listede. o da olmaz dedi ben yardım ederim dedi söylerim dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…