Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Balık ve balık yağıyla ilgili daha önce de söylemiştim küçük balıklarda ağır metaller daha az olur. O yüzden ben haftada 1 küçük balık tüketiyorum. Balık yağı kullanmıyorum Türkiyedeki balık yağlarının çoğu balığın karaciğerinden yapılıyormuş. Karaciğerde de A vitamini yapıldığı için A vitamini fazlası bebek için iyi değilmiş. Hatta dikkat eksikliği ve hiper aktivite yapabiliyormuş. Ama Türkiyede bir markanın balık yağı balığın karaciğeri değil de gövdesinden yapılıyormuş . Kardeşim eczacı ondan öğrendiğimde adını yazarım.

Ayy bu balik yagini dr demez olaydim kullanmiyorum valla bi iyi sey.diyen duymadim onuda kullanmiyicam artik

Gurbetçi canım doktorun dedi madem iç..Omega3 çok önemli..Bebeğin zekası için..bende böyle biliyorum..Hatta hamile kalmak isteyenelere bile öneriliyor.Karatayın kitabında okumuştum..Çok önemsiyor.. zayıflama topiğinde bütün kızlar kullanıyor..Okumuştum bir ara.Ama bana gün aşırı vermişti doktorum..Her gün çok fazla bence..Birde iyi bir marka olması gerek..Kar güneşi bir sorsun bakalım..Hangisi iyiymiş.Yinede sen bilirsin canım.En iyisi özgür derene sor..kan sulandırcı kullanıyorum ben de..

Arkadaslar ben.pek balik tuketen biri olmadigim icin eczaneden balik yagi almisrim.
eczacidan ozellikle en iyisini iatedim ve bana CARLSON isimli olani verdi.
aklima geldikce ixiyorum.

Icerigi

Kapsullerde balik jelatini kullanilmistir.
Carlson omega 3 yumusak balik jelatinli kapsulde 1000 mg(1gram) ozel balik yagi bulunmaktadir.
Sozkonusu yag EEPA ve DHA icergigi yuksek acik deniz baliklarindan elde edilmistir.

Iyi bir lrkami bilmiyorum.sizler hangisini kullaniyorsunuz.

once 50 lik yapildi
aclik 75 (min 70 max 105)
tokluk 132 (min 70 max 120) cikti

2. kez 50 lik yapildi cunku hepsini icmemistim

aclik 77
tokluk 140 cikti bunlarda yuksek cikinca dr

100 luk yapti

aclik (min 70 max 105) 77.23

1.saat (min 70 max 180) 126.4

2.saat (min 70 max 155) 92.18

3.saat ( min 70 max 140) 89.98

referans degerlerini parantez icinde yazdim onlarda onemli herhastaneninki farkli olabiliyor

insallah yardimci olabilmisimdir

canlar ben de tırstım şimdi.Hamleliğimin ikinci ayından beri doktor tavsiyesi ile hergün marincap kullanıyorum.Sıkıntı yaratacak bir şey ise doktor niye versin ki.Doktorların hepsinin farklı uygulamaları var bilemiyoruzki hangisi doğru...

hoşbulduk canım:)
banyo kısa ve ılık su ile demişti.nidilat 3 saatte bir tane doğuma kadar.benimkide 10 nisana kadar sık dişini diyor ahhhh allah büyük inş. bebeklerimiz zamanında gelir.

suyun normale dönmesi için bişey demedi su az olunca bol bol su içiliyor diye biliyorum ama fazla olunca sanırım yapacak bişey yok.
progestanı 200lük kapsül olarak ağızdan alıyorum.vajinal de kullanmıştım ama rahat edemedim o daha etkiliymiş sanırım
1 ay önce mide ve bağırsak problemiyle hastanede yatmıştım bikaç gün ozaman bıraktırmıştı ilaçları canım

canım hepinizin desteğini aldım ve çok mutlu oldum.birilerini görmeden sevmek,dua etmek,onun için endişelenmek ve bazen herkesden daha iyi seni anladığını bilmek çok güzel
sizi seviyorum kuzular:)

canım 26.haftadayım ben inş. hepbirlikte 37-38 leri de görürüz

Canım çok geçmiş olsun.İnşallah bundan sonra hastaneye kontrol ve doğum amaçlı gidersin.Çok korkuttun bizi.Dualarımdasınız.Yasin okuduktan sonra buradaki herkes için güzel şeyler diliyorum.Rabbim duası kabul edilen kullarından etsin:)

Ben marincap kullandım feryalcim..Doktorum onu tavsiye etmişti..Ama birde şöyle bir durum var haftada 2 kez balık yiyormusun dedi..Bende hayır dedim..Ben haftada bir kez bezen 2 haftada bir kez yiyorum çünkü..O yüzden yazdı..balık yediğin günlerdede içme hapı dedi.

Ya siz ne güzel balık yiyebiliyorsunuz.Ben hiç yiyemiyorum.Kokusu bile beni hasta etmeye yetiyor.Yatak döşek yatıyorum.Çok ilginç değil mi:)Ama her şeyin doğalı daha iyi.Keşke hafta da iki kere yiyebilsem de kapsül almak zorunda kalmasam

sağol canım.inş burda hep beraber zamanında evlatlarımıza kavuşuruz.bebeğin suyu az olduğunda bol bol su ve sulu gıdalar doğal meyve suyu vs.tavsiye ediyorlar ama ne derece etkili bilmiyorum.az da olsa kötü çok da anlamadım ben bu işi doktora dedim ki bu gidişle dokuz doğuracağım o da bana gayet sevimli bir şekilde dur önce birini doğur da dedi :)
nidilatta aslında tansiyon hapı ve içeriğinde hamileler kullanmasın yazıyor. progestanın kız bebekler için pek iyi olmadığını duydum geçen burda...
ama kullanıyoruz işte.bazen çok üzülüyorum inş. kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.Allah evlatlarımızı korusun en doğru zamanda doğsunlar inş.

Melek18 cnm sende pihtilasma varmi

Pıhtılaşma sorunum yok çok şükür.Doktorumun dediğine göre r.a.y dışında şimdilik sıkıntım yokmuş.(onunda önlemini aldık.diktik diyor)İlk hamileliğimde şeker çıkmıştı.Sanırım bunda da çıkma ihtimali yüksek.İnşallah çıkmaz.

çok sağol canım sizde hep benim dualarımdasınız

arkadaşlar
eylülgülü ne ulaşabilen okuyup okumadığını sorabilirmi 100 tefriciye yiii?

sadece o kaldı ben okuyup bitiricem olmadı..
merra ya okumaya başlamak istiyorum
Kızlar malesef okuyamadim takip edemedim bile kime okunuyor,

Chnb doğru hatırlıyorsun 25. Haftada suyum azalinca Cemil bey mutlaka k.sulandirici içmen gerek demişti

Merranin gecmis olsun iyi olmana sevindim benim 23. Haftada 2cmdi sanırım önemli olan kazılmanın olmayışı,suyu az olmadı erken dogumu tetikliyor ama bebekte fazla kilolu oluyor diye biliyorum,benimkide azdı keske az olcagna fazla olsaydı aha iyiydi diye düşünüyordum az olması tehlikeliydi cok sukur atlattık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…