- 29 Ekim 2012
- 420
- 20
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.061
[Burcim , ben 22. Haftaya kadar calistim , sadece rahim kasilmasina karsilik proluton depota basladim , 22 . Haftada acil dikis sonrasi 56 gunluk rapor verildi ve yatmaya basladim .hepimizin ayri ayri verecegi bilgilerin fikir olmasi acisindan sana faydasi olacaktir.
İnsallah islerin ve gonlundeki rast gelsin bu surecte ...
eUOTE=burcim;29315529]
rahim kısalması vardı madem neden sen 13.haftalarda dikiş attırmadınki purlatonda kullanmışsın hem...
ben 22.haftada rahim açılması yüzünden ilk bebeğimi kaybetmiştim.
ikincisi 15.haftaya kadar kanma oldu iye dikiş atlamadı....
senin durumuna göre rapor dikişten sonra verilmiş sanırım canım...
bende bu sefer dikiş atılsın 12.haftaya kadar kanama olmasın diye çalışmak istemiyorum bu ay hamile kalırsam heyet raporuna ihtiyacım olacak...
peki dikişin nerde yapıldı ne kadar tuttu?
Senin sorununun ne olduğunu bilmiyorum ama ben doğal yolla hamile kaldım, hiçbir sorun yok gibi görünüyordu bundan önceki bebeğimi de kaybetme nedenim belli değildi.Hatta o zaman bana da normal rapor vermişlerdi heyet vermemişlerdi. İşe başladıktan kısa süre sonra erken doğum oldu.
11 haftaya kadar normal çalışmaya devam ettim (ben de öğretmenim) 11. haftada yoğun kanama geçirince dr. önce 10+ 10 gün normal ardından doğuma kadar heyet raporu vereceğini söyledi. Şu an 25+ 4 günlük hamileğim. Dikiş de 16+5 günlükken atıldı.
Benim özel sağlık sigortam yok tahliller vs. yaklaşık 2000 Tl ye maloldu. İstanbul Medipol hastanesinde.
[Burcim , ben 22. Haftaya kadar calistim , sadece rahim kasilmasina karsilik proluton depota basladim , 22 . Haftada acil dikis sonrasi 56 gunluk rapor verildi ve yatmaya basladim .hepimizin ayri ayri verecegi bilgilerin fikir olmasi acisindan sana faydasi olacaktir.
İnsallah islerin ve gonlundeki rast gelsin bu surecte ...
eUOTE=burcim;29315529]
rahim kısalması vardı madem neden sen 13.haftalarda dikiş attırmadınki purlatonda kullanmışsın hem...
ben 22.haftada rahim açılması yüzünden ilk bebeğimi kaybetmiştim.
ikincisi 15.haftaya kadar kanma oldu iye dikiş atlamadı....
senin durumuna göre rapor dikişten sonra verilmiş sanırım canım...
bende bu sefer dikiş atılsın 12.haftaya kadar kanama olmasın diye çalışmak istemiyorum bu ay hamile kalırsam heyet raporuna ihtiyacım olacak...
peki dikişin nerde yapıldı ne kadar tuttu?
En son girdiğimde Sibel duru arkadaşımız düzenlemişti. Anladığım kadarıyla asos 300 tanenin 200 ünü okumuş geri kalan 100 ü okuyamayacakmış onun eksiklerinin tamamlanması gerekiyor.
bu arada kızlar ne okuyosunuz ne sayıyorsunuz öyle benide aranıza alın :)
çalışıyorum gerçi ama bende böyle şeyleri severim azda olsa katkım olsun...
kızlar ben şimdi klomen kullanıyorum ama bu ay hamile kalırsam yine rapor sorunum olacak.
sizler bilirsiniz dikişten önce yatıyormusunuz.
ben öğretmenim çoğunuz öyle sanırım 40 gün rapor hakkım bitmişti geçen sene bebek düşmüştü heyet raporu alamamıştım sürekli kanamam olduğu halde...
şimdi
1.sorum... dikişten önce çalıştınızmı? yada yattınızmı sürekli diye sorayım...
bu ay hamile kalırsam 40gün rapor haakkı bile yetmiyor geçen sene 12.haftasına kadar çalışçaktım 9.hafta kanama başladı o yüzden çalışmak konusunda endişeliyim ama rapor hakkım yetsin diye10.haftaya kadar çalışam gerekiyor.
2.sorum.... heyet raporunu dikişten önce alan var mı?
birde dikişin maliyeti ne kadar tutuyor buda ayrı sorun
dikiş attıran herkese soruyorum kızlar..........
cemil beye yaptıran arkadaşın sigortası olduğu halde 4000 e yakın tuttmuş.
hamil kalmadan önce bunları öğreneyim dedim. hamile kalınca araştırırken strese giriyorum...
merra senden haber aldıgımıza çok sevindimmmmrb kızlr düne göre daha iyiyim hamdolsun ama kasılmalarım va ağrım devam ediyor şükür kanamam yok
çok korkuyorum dualarınızı eksik etmeyin.nete giremiyorum tel.dede konuşacak dermanım yk hepinizin iyi dileklerini hissediyorum.
allahım bizlere evlat acısı yaşatmasın kimsete hoşçakalın
ayyyyyyyyyy Arda bey deme bana bacım.Kızlar 14 mart tıp bayramı. Arda beye netten kek buketi siparişi gönderdim. Afiyetle yer inşallah:))
Arkadaslar gunaydin.
Dua topigimize bir arkadas yardim etse ve duzenlesek.
ben tlf dan girdigim icin olmuyor.
Dikişten önce 12.haftaya kadar çalıştım.Okul dışında evde pek ayakta durmadım.Heyet raporunu dikişten sonra mayısın 9'una kadar zorla aldım.O tarihten sonra ne yapacağımı henüz bilemiyorum.32.hataya kadar 6 hafta daha rapora ihtiyacım var.
SGK'liyim.Özel hastanede takiplerim yapılıyor.Kayseri'deyim.1000 TL 'ye dikişim yapıldı.Dikişim 12+3 'te yapıldı.
Canım Allah yardımcın olsun.Hayır dileyerek çıktık yola hayır olur inşallah
geçen bende cemilbeyi aradım meşkul yaptı ısrarla tekrar aradım açmadı. msj çektimdönmedi.
3 gün ağladım.. dudağım uçukladı çatladı stresten...
insan çok üzülüyor seni anlıyorum...
canım listeyi sen idare et istersen elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım ama sen daha tecrübelisin karışıklık olmuştu azcık toparlamaya çalıştım sadece merra gelene kadar aksamasın diye yanlış anlaşılmasın lütfen
canımm dua topicinde cevap yazdım sana
tmm canım sen idare et ozaman yardıma ihtiyacın olursa bende seve seve bakarım
arkadasım bende üzüldüm ama bukadar stress yapma sırf kendine zarar inan.
napalım Allah mecbur bırakmasın.
hele bir hamile kalalım da..doktor buluruz Allah ın izniyle..
canım seni ben hamile sandım..
hamile olursak yoldaş olucaz birde bade var inşallah bizde mutlu sonaberaber ulaşıcaz...
1000tl iyiymiş cnm keşke bende 1000 tl ye tamamlatabilsem. ev aldık kredi ödüyoruz 5-6000 çok fazla gerçekten....
geriye kalan 6 haftanda normal hastaneden her pazartesi 5 er 5 er rapor alabilirsin...
ama 10+10 alırsan aynı doktordan almaman lazım ben yönetmelikten okumuştum ama bizim okul bilmiyordu kabul etti bende sesimi çıkarmadım.
bu arada heyet raporunu normal dev. hastanesimi veriyor sadece. yoksa ssk anlaşmalı özellerde verebiliyormu...
hani özel hastanede tanıdık olursa belki çözebiliriz...