Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım bende doğal hamile kalmak istiyordum adetim 39-40 gün sürüyor yumurtlama olmadığını düşünüyorum cemil beye söyledim o düzensiz değil olabilir diyo ama 33-37-40 gibi dengesz gidiyorsa yumurtlama olmuyordur diye şüphemden takip yaptırayım dedim o doktorda hemen hamile kalmak istiyorsan klomen iç zararı yok dedi. ben çok tedirginim 2. gebeliğimde klomenleydi inşallah sorun çıkmaz... herşeyin doğalı iyi tabkiii...

[

Benim acil acilma olmus o anki durumla beraberinde acil serklaj yapildi Burcim , normalde herhangi bir olumsuzluk hissetmeden rutin kontrole gitmistim ,,, hic o ana kadar raporda kullanmamistim , benim arastirma hastanesnde yapildi ssk olarak gecti , o nedenle odeme yapmadim burcim , senin daha once onlem alman gerekecek tum takibinin tek bir noktadan yapilmasi iyi olur tabii ,

QUOTE=burcim;29315529]kızlar ben şimdi klomen kullanıyorum ama bu ay hamile kalırsam yine rapor sorunum olacak.

sizler bilirsiniz dikişten önce yatıyormusunuz.
ben öğretmenim çoğunuz öyle sanırım 40 gün rapor hakkım bitmişti geçen sene bebek düşmüştü heyet raporu alamamıştım sürekli kanamam olduğu halde...

şimdi
1.sorum... dikişten önce çalıştınızmı? yada yattınızmı sürekli diye sorayım...
bu ay hamile kalırsam 40gün rapor haakkı bile yetmiyor geçen sene 12.haftasına kadar çalışçaktım 9.hafta kanama başladı o yüzden çalışmak konusunda endişeliyim ama rapor hakkım yetsin diye10.haftaya kadar çalışam gerekiyor.
2.sorum.... heyet raporunu dikişten önce alan var mı?
birde dikişin maliyeti ne kadar tutuyor buda ayrı sorun
dikiş attıran herkese soruyorum kızlar..........
cemil beye yaptıran arkadaşın sigortası olduğu halde 4000 e yakın tuttmuş.

hamil kalmadan önce bunları öğreneyim dedim. hamile kalınca araştırırken strese giriyorum...[/QUOTE]

En son girdiğimde Sibel duru arkadaşımız düzenlemişti. Anladığım kadarıyla asos 300 tanenin 200 ünü okumuş geri kalan 100 ü okuyamayacakmış onun eksiklerinin tamamlanması gerekiyor.

asos un kalan 100 ü ben okudum listeye yazdım..

bu arada kızlar ne okuyosunuz ne sayıyorsunuz öyle benide aranıza alın :)
çalışıyorum gerçi ama bende böyle şeyleri severim azda olsa katkım olsun...

sırayla tefriciye okuyoruz herbirimiz için...
http://www.kadinlarkulubu.com/prema...368-rahim-agzi-yetmezligin-dua-topigi-20.html

dua topiğinden takip edebilirsin..katılamk istersen oraya yaz ekleriz senide

Son düzenleme:

Dikişten önce 12.haftaya kadar çalıştım.Okul dışında evde pek ayakta durmadım.Heyet raporunu dikişten sonra mayısın 9'una kadar zorla aldım.O tarihten sonra ne yapacağımı henüz bilemiyorum.32.hataya kadar 6 hafta daha rapora ihtiyacım var.

SGK'liyim.Özel hastanede takiplerim yapılıyor.Kayseri'deyim.1000 TL 'ye dikişim yapıldı.Dikişim 12+3 'te yapıldı.

Canım Allah yardımcın olsun.Hayır dileyerek çıktık yola hayır olur inşallah

merra senden haber aldıgımıza çok sevindimmm
bize hergün iyiyim yazsan sevinirdik..dualarım seninle canım
Kızlar 14 mart tıp bayramı. Arda beye netten kek buketi siparişi gönderdim. Afiyetle yer inşallah:))
ayyyyyyyyyy Arda bey deme bana bacım.
pazar günü fenalastım dayanamadım 2 msj daha attım.hata gitmesse die 2.kezide gönderdim
yine dönen yok..her telefonda heyecan basıyor ama boşuna sanırım.

beni neden arayan olmadıya üzüldüm çok
Arkadaslar gunaydin.

Dua topigimize bir arkadas yardim etse ve duzenlesek.
ben tlf dan girdigim icin olmuyor.

feryalcım mulberry kendi listesiini tutuyordu
yoksa ben yapıcaktım
ama b,ir baslayan olunca karısmamak en iisi diye düşündüm
dünden beri bakamadım ama dua topicine bakayım bakalım eger okuyan coksa eklerim hemen

sahbamus nerelerdesinnnn yazmıyorsun artık hiç

aşagıda ismini görüyorum ama sonra kayboluyosun

Son düzenleme:
canım listeyi sen idare et istersen elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım ama sen daha tecrübelisin karışıklık olmuştu azcık toparlamaya çalıştım sadece merra gelene kadar aksamasın diye yanlış anlaşılmasın lütfen

1000tl iyiymiş cnm keşke bende 1000 tl ye tamamlatabilsem. ev aldık kredi ödüyoruz 5-6000 çok fazla gerçekten....

geriye kalan 6 haftanda normal hastaneden her pazartesi 5 er 5 er rapor alabilirsin...
ama 10+10 alırsan aynı doktordan almaman lazım ben yönetmelikten okumuştum ama bizim okul bilmiyordu kabul etti bende sesimi çıkarmadım.
bu arada heyet raporunu normal dev. hastanesimi veriyor sadece. yoksa ssk anlaşmalı özellerde verebiliyormu...
hani özel hastanede tanıdık olursa belki çözebiliriz...

geçen bende cemilbeyi aradım meşkul yaptı ısrarla tekrar aradım açmadı. msj çektimdönmedi.
3 gün ağladım.. dudağım uçukladı çatladı stresten...

insan çok üzülüyor seni anlıyorum...

arkadasım bende üzüldüm ama bukadar stress yapma sırf kendine zarar inan.
napalım Allah mecbur bırakmasın.

hele bir hamile kalalım da..doktor buluruz Allah ın izniyle..

canımm dua topicinde cevap yazdım sana

arkadasım bende üzüldüm ama bukadar stress yapma sırf kendine zarar inan.
napalım Allah mecbur bırakmasın.

hele bir hamile kalalım da..doktor buluruz Allah ın izniyle..

canım seni ben hamile sandım..

hamile olursak yoldaş olucaz birde bade var inşallah bizde mutlu sonaberaber ulaşıcaz...

canım seni ben hamile sandım..

hamile olursak yoldaş olucaz birde bade var inşallah bizde mutlu sonaberaber ulaşıcaz...

inşallah canım...

benim korunmam yeni bitti..
15.de beklıyorum adetimi sonra çalısmalara baslayacagım...

içimde hem çok büyük umut hem de korku var.Allah sonumuzu güzel yazsın insallah

Son düzenleme:

Canım Acıbadem Kayseri'de yapıldı.Sanırım fiyatları sabittir aklında bulunsun.Uyarı için teşekkür ederim.İnşallah yine heyet alabilirim.Söylediğin seceneği en son kullanırım.Özelden aldım heyeti.Kabul ettiler.sorun olmadı.

Chnb ablacim gorkem dr gorustum balik yagi hakkinda ..
Pihtilasmasi olanlara daha cok oneriyoruz cunku kani sulandiriyor ama dogal olanlari daha cok faydali dedi..
Kizlar sizinde bilginiz olsun istedim..

Piyasada çeşitli balık yağı preparatları bulunmaktadır. Doğal balık yağının içinde omega-3 yağ asidinin yanı sıra A ve D vitaminleri de vardır. Gebe kadının ise aşırı A vitamini alması doğacak bebeği olumsuz etkiler. Ayrıca denizlerin kirliliği göz önüne alındığında saflaştırılmadan yoğunlaştırılan balık yağında toksik etkenler bulunabilir. Yine bu tip ürünlerin, bireyin fizyolojik durumuyla etkileşip etkileşmediğine dikkat edilmelidir. Örneğin; sarımsak ve balık yağı, kan pıhtılaşma karşıtı aspirin ve diğer antikoagülant ilaçlarla birlikte alınırsa kanama riskini artırır.

Gurbetçi ben bunu bir hastanenin sitesinden alıntı yaptım...evet balık yağı faydalı..Kanı sulandırıyor..Amma velakin eğer kan sulandırıcı kullanıyorsan dikkatli tüketmelisin..Çünkü yukarda yazdığı gibi kanama riskini yükseltiyor..Bir ara araştırmıştım..Daha açıklayıcı bir yazı vardı ama bulamadım...Hatta yanlış hatırlamıyorsam buradada paylaşmıştım..Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlar balık yağına dikkat etsin diye...Chnb nin içmemesi bu yüzden,kansulandırıcı kullanıyor diye..Ama hidenişko yazmış mesela bende arda bey çok önemsedi balık yağı meselesini diye..Çünkü onda pıhtılaşma yok..Doğal tüketsen sanki daha iyi olmazmı..Haftada 1 kere balık yesen..Yalnız bu sıra balık olayıda tehlikeli..Çünkü marmaradaki balıklara test yapmışlar..Hepsinde ağır metal çıkmış.Yemeyin diye basbas bağırdı bir doktor..O yüzden açık deniz balığı yemekte fayda var..Biz artık öyle yapıyorz..Hem kolayda oluyor uğraşmasız..Somon yiyebilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…