- 31 Aralık 2012
- 862
- 0
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.081
Tamam canim 100 tane sende.
Seninkini okundu sayicaz.
yarin aksam saat 9 son.
Canim ben okudum 100 tane
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamam canim 100 tane sende.
Seninkini okundu sayicaz.
yarin aksam saat 9 son.
Piyasada çeşitli balık yağı preparatları bulunmaktadır. Doğal balık yağının içinde omega-3 yağ asidinin yanı sıra A ve D vitaminleri de vardır. Gebe kadının ise aşırı A vitamini alması doğacak bebeği olumsuz etkiler. Ayrıca denizlerin kirliliği göz önüne alındığında saflaştırılmadan yoğunlaştırılan balık yağında toksik etkenler bulunabilir. Yine bu tip ürünlerin, bireyin fizyolojik durumuyla etkileşip etkileşmediğine dikkat edilmelidir. Örneğin; sarımsak ve balık yağı, kan pıhtılaşma karşıtı aspirin ve diğer antikoagülant ilaçlarla birlikte alınırsa kanama riskini artırır.
Gurbetçi ben bunu bir hastanenin sitesinden alıntı yaptım...evet balık yağı faydalı..Kanı sulandırıyor..Amma velakin eğer kan sulandırıcı kullanıyorsan dikkatli tüketmelisin..Çünkü yukarda yazdığı gibi kanama riskini yükseltiyor..Bir ara araştırmıştım..Daha açıklayıcı bir yazı vardı ama bulamadım...Hatta yanlış hatırlamıyorsam buradada paylaşmıştım..Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlar balık yağına dikkat etsin diye...Chnb nin içmemesi bu yüzden,kansulandırıcı kullanıyor diye..Ama hidenişko yazmış mesela bende arda bey çok önemsedi balık yağı meselesini diye..Çünkü onda pıhtılaşma yok..Doğal tüketsen sanki daha iyi olmazmı..Haftada 1 kere balık yesen..Yalnız bu sıra balık olayıda tehlikeli..Çünkü marmaradaki balıklara test yapmışlar..Hepsinde ağır metal çıkmış.Yemeyin diye basbas bağırdı bir doktor..O yüzden açık deniz balığı yemekte fayda var..Biz artık öyle yapıyorz..Hem kolayda oluyor uğraşmasız..Somon yiyebilirsiniz..
Kizlar simdi tirstim iyice ya ben balik sezonu kapandi yiyemiyorum artik cok yavan geliyor..
Kullansammi kullanmasammi bilemedim ne kanamasi vajinadami oluyor ayy bide bu cikti olmazsa kullanmam bende
Chnb ablacim gorkem dr gorustum balik yagi hakkinda ..
Pihtilasmasi olanlara daha cok oneriyoruz cunku kani sulandiriyor ama dogal olanlari daha cok faydali dedi..
Kizlar sizinde bilginiz olsun istedim..
1000tl iyiymiş cnm keşke bende 1000 tl ye tamamlatabilsem. ev aldık kredi ödüyoruz 5-6000 çok fazla gerçekten....
geriye kalan 6 haftanda normal hastaneden her pazartesi 5 er 5 er rapor alabilirsin...
ama 10+10 alırsan aynı doktordan almaman lazım ben yönetmelikten okumuştum ama bizim okul bilmiyordu kabul etti bende sesimi çıkarmadım.
bu arada heyet raporunu normal dev. hastanesimi veriyor sadece. yoksa ssk anlaşmalı özellerde verebiliyormu...
hani özel hastanede tanıdık olursa belki çözebiliriz...
Arkadaşlar ben de dün şeker yüklemesi yaptırdım dr. ilk saat sonundaki şekerin azıcık yüksek olduğunu söyledi. Gerçi annem de stres, hareket azlığının da buna sebep olabileceğini söylüyor bakalım artık. Ayrıca idrar yanması tekrarlamaya başladı çok gıcık bir durum yarın tekrar kültür yaptıracağım. Asıl beni endişelendiren şeker yüklemesinin ardından dr muayene etti ve bebeğin suyunun azalmış gibi göründüğünü söyledi. Umarım muayene sırasında aç ve susuz olduğum içindir. Sizde de aynı şey oldu mu? Haftaya tekrar kontrole gideceğim inşallah bir sorun yoktur. Artık her hafta doktora gitmekten de gına geldi.
kızlar ben şimdi klomen kullanıyorum ama bu ay hamile kalırsam yine rapor sorunum olacak.
sizler bilirsiniz dikişten önce yatıyormusunuz.
ben öğretmenim çoğunuz öyle sanırım 40 gün rapor hakkım bitmişti geçen sene bebek düşmüştü heyet raporu alamamıştım sürekli kanamam olduğu halde...
şimdi
1.sorum... dikişten önce çalıştınızmı? yada yattınızmı sürekli diye sorayım...
bu ay hamile kalırsam 40gün rapor haakkı bile yetmiyor geçen sene 12.haftasına kadar çalışçaktım 9.hafta kanama başladı o yüzden çalışmak konusunda endişeliyim ama rapor hakkım yetsin diye10.haftaya kadar çalışam gerekiyor.
2.sorum.... heyet raporunu dikişten önce alan var mı?
birde dikişin maliyeti ne kadar tutuyor buda ayrı sorun
dikiş attıran herkese soruyorum kızlar..........
cemil beye yaptıran arkadaşın sigortası olduğu halde 4000 e yakın tuttmuş.
hamil kalmadan önce bunları öğreneyim dedim. hamile kalınca araştırırken strese giriyorum...
Senin sorununun ne olduğunu bilmiyorum ama ben doğal yolla hamile kaldım, hiçbir sorun yok gibi görünüyordu bundan önceki bebeğimi de kaybetme nedenim belli değildi.Hatta o zaman bana da normal rapor vermişlerdi heyet vermemişlerdi. İşe başladıktan kısa süre sonra erken doğum oldu.
11 haftaya kadar normal çalışmaya devam ettim (ben de öğretmenim) 11. haftada yoğun kanama geçirince dr. önce 10+ 10 gün normal ardından doğuma kadar heyet raporu vereceğini söyledi. Şu an 25+ 4 günlük hamileğim. Dikiş de 16+5 günlükken atıldı.
Benim özel sağlık sigortam yok tahliller vs. yaklaşık 2000 Tl ye maloldu. İstanbul Medipol hastanesinde.
mrb kızlar biz şuan evimizdeyiz dün akşam doktorum geldi muayene etti serviks 22 mm. çıktı 25in altı kötü dedi
kasılmalarım ve ağrım azaldı şükür.nidilat ve progestan verdi.nidilatı doğuma kadar,progestanı 7.ayın bitimine kadar dedi
hastanede çok korktum allahım evlatlarımızı korusun.birde suyum biraz fazlaymış bende az olmasından iyidir heralde dedim.dr az olursa bebeğin hayati fonksiyonları için kötü,çok olursa da senin gibi erken doğum tehditi olanlarda kötü.suyun fazla olması iç basıncı arttırıyor ve erken doğuma yol açıyor dedi yani anlayacağınız iki ucu ........ deynek
hiç kalkmadan yatacaksın dedi wc hariç.10 nisana kadarki süreç çok önemli mutlaka tamamlaman lazım sık dişini diyor ah benim elimde olsa keşke(
hepinize çok teşekkür ederim desteğiniz ve dualarınız için, iyiki varsınız hepinizi çok seviyorum allah razı olsun
ayrıca chnb ve gurbetçi size de çok teşekkürler yanımda olduğunuzu hissettirdiğiniz için
acile gittiğim gece orda bir bayan vardı genç 2. çocuğu olacakmış 33 haftalık hamile ağrısı varmış ve doktorlara alın artık sezeryanla daha fazla dayanamayacağım çok bunaldım dedi.doktorlarda bebeğin çok küçük daha olmaz diyorlardı baya kızdı sonra başka bir yere götürdüler beni bir daha görmedim ama çok etkilendim.siz aklıma geldiniz.
bizler bebeğimiz daha fazla anne karnında kalsın diye herşeye razıyız.o ise alın artık diye bağırıyordu doktorlara...
mrb kızlar biz şuan evimizdeyiz dün akşam doktorum geldi muayene etti serviks 22 mm. çıktı 25in altı kötü dedi
kasılmalarım ve ağrım azaldı şükür.nidilat ve progestan verdi.nidilatı doğuma kadar,progestanı 7.ayın bitimine kadar dedi
hastanede çok korktum allahım evlatlarımızı korusun.birde suyum biraz fazlaymış bende az olmasından iyidir heralde dedim.dr az olursa bebeğin hayati fonksiyonları için kötü,çok olursa da senin gibi erken doğum tehditi olanlarda kötü.suyun fazla olması iç basıncı arttırıyor ve erken doğuma yol açıyor dedi yani anlayacağınız iki ucu ........ deynek
hiç kalkmadan yatacaksın dedi wc hariç.10 nisana kadarki süreç çok önemli mutlaka tamamlaman lazım sık dişini diyor ah benim elimde olsa keşke(
hepinize çok teşekkür ederim desteğiniz ve dualarınız için, iyiki varsınız hepinizi çok seviyorum allah razı olsun
ayrıca chnb ve gurbetçi size de çok teşekkürler yanımda olduğunuzu hissettirdiğiniz için
acile gittiğim gece orda bir bayan vardı genç 2. çocuğu olacakmış 33 haftalık hamile ağrısı varmış ve doktorlara alın artık sezeryanla daha fazla dayanamayacağım çok bunaldım dedi.doktorlarda bebeğin çok küçük daha olmaz diyorlardı baya kızdı sonra başka bir yere götürdüler beni bir daha görmedim ama çok etkilendim.siz aklıma geldiniz.
bizler bebeğimiz daha fazla anne karnında kalsın diye herşeye razıyız.o ise alın artık diye bağırıyordu doktorlara...
Merra cnm hos geldin evine :))
Rahim agzi uzunlugun iyi cnm benim dr 2 ve alti kotu dedi ayaginin altina iki yastik koy belki uzar cnm ..
Banyo isine ne dedi cnm benim dr hafta bi yap dedi dun aksam yaptim rekor kirdim tam iki dk icinde yaptim..
O tur kisilere gelince ise ben onlara agzim acik bakiyorum bebegine ne sansizmis diyorum (
Nidilati gunde kac kez kullaniyorsun..
benim dr nisanin ortasina kadar sik disini dedi bende gun sayiyorum cnm insallah zamaninda dogarlar..
Asos cnm gunde 4_5 kez olmasini kafana takma cnm sadece kasilman oldugu an gozunu saate dik bak saatte 4 den fazlaysa dr ara hemen..
Badecim valla bana hergun al dedi bende iki gune bir aliyim artik dr gidene kadar..
Ozgur bey verdi ben gorkem dr aradim o ozgur bey verdi ise kullan dedi..
inşallah sorun yoktur. su azalması için topikte okumuştum bir prof ev yapımı yoğurdun üzerine çıkan suyunu iç demiş. bol su bir de... bir de eylülgülü yazmıştı kan sulandırıcı mı çoğaltıyordu kendisi düzeltsin yanlışsa...
bu arada allianz Arda beye geçmiyor. onun ücreti tam, hastane indirimli oluyor operasyonda doğumda ama muayenede indirim oluyor...
koşuyolu medipol mü? kim yapmıştı?
merracim dualarim seninle canim kacinci haftadasin ben telden goremiyorumda rabbim yardimcin olsun insallah
gurbetcim bazen sabah ogle aksam ole oluyor 1saatte hic 2 kere olmadi cok sukur