Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım çok sevindim iyi olmana. her gün yaz lütfen...iyiyim de yeter...

Kızlar 14 mart tıp bayramı. Arda beye netten kek buketi siparişi gönderdim. Afiyetle yer inşallah:))

dualarımız seninle rabbim tez zamanda rahata erdirsin seni bebişini de sana bağışlasın inşallah

Yüce Mevla yar ve yardımcın olsun canım. Tez zamanda ağrı ve kasılmalarım geçsin. Yavrunu sağlıkla zamanında kucağına almayı Allah nasip etsin. Gönlünü ferah tutmaya çalış canım. Bizlerde zaman zaman ağrı ve kazılmalarımızın çok olduğu zamanlar oldu. Kanama ve su gelmedikçe iki güne kadar ağrılarını serumlarla durdururlar.
Durmazsada korkma canım. Benim ilk oğlumda 7 hafta kasılmam hep devam etmesine rağmen yavrum durdu.

Gunaydib kizlar.
Merracim iyi olmana sevindim ...
Bende seker yuklemesi yapicam insallah bisey cikmazz..
Hemsiree gelicek kan almaya ..
Allahima cok sukurki boyle kisilerle beni karsilastirdi..
Hersey icimdeki prenses icin:))

Gunaydib kizlar.

Canım benim inşallah hayırlı sonuç çıkacak. Ne güzel evde yapabilme imkanın olabilmiş. Annesi şanslı kız olacak bu v

Arkadaslar gunaydin.

Dua topigimize bir arkadas yardim etse ve duzenlesek.
ben tlf dan girdigim icin olmuyor.

Gunaydib kizlar.
maşşallah canım şeker yüklemesinede geçtin bak korkyordn erken dogm edicen diye sen bana ışık olyorsun unutma bunu lütfengitmişken bir dblede benim yerime iç
Arkadaslar gunaydin.

canım ben seve seve yaparım ama dügün telaşemiz var dün akşam kaynanamı aradımda dedim perşembe geliyimde evi temizliyelim sen dedi perşembe gelmede cuma gel cmartesi çeyiz gelicekya hazırlık yapıcazya yardım edersin dedi hemde evi temizleriz dedianlıcagın oraya gidicem kaynımın ne kadar kıyafeti varsa ütülenicek bizim çeyizlerimiz yerleşicezanlıcagın anam aglıcek dügün yemegi var o yapılıcak git gel para ya paşayla köpügüde götüryüm diyorm ama nasıl orda dirlik vermezler çocklarıma kaynanam kombiyi açmaz üşürler dügün yemegi muhtemelen perşembe yufka açılıcak 6 çeşit yemek yapılıcak okadar kişiya kara lahana dolması sarılıcak allahım şimdi saysam yapılıcakları canınız çekerdaha dügün olsn bitsin birde bunn temizligi var anlıcagın gidicek kilolar 24 dügünümü zolucak 27 ablama gidicem annemi alamaya bende kalıcak hastane işleri var onları halledicem annemim bir yakın ahpabı var oraya götürücem anlıcagın ne kaynanamda ne annemden zaman bulamam inan selatı tefficiyeyi nasıl çektim desem anlatsam gülersin eşim dogalgazını yaptı bende kaynanamla eşimin yanına gittim hem namaz hem iş hemde tefficiye çektim allaha şükür kaynanam anlayışlı tefficiye bitince hayde işlere yoksa seve seve yaparım inan kardeşim biliyorsun bu arada ban tefficiye yazarsanız özelime yazın bu aralar geçmişi okuyamam anca 7 takıma mecbrm girmeye 5 mesaj hakkını krtarmam lazım oda en az hergün yediklerimi yazmam lazım yoksa orayada izin alıcamda dügünümüz yeni bitti telaşemiz vardı biliyorsnuz gene izin vermez kaptan :18::18::18:şu dügün telaşeleri bitse çok iyi olcek he ban şimdi kızıyorsnzu senin için çırpınmayanlara neden böyle iyisin eşimin hatrına katılıyorm yapmasam ilerde başıma kalkar laf olunca allah yardımcım olsn ne diyim

merracım senin adına çok sevindim maşşallah haftalarınada birşey kalmamış kanımca işşallah sıpam içerde kalırda bizi ugraştırmaz
günaydın kızlar yeni kalktım kahvaltı bille yapmadım beyazlıları attım makinaya yıkanıyor evi dip köşe temizlicem yemegim var allaha şükür otrp dantelimi yapıcam işallah sizlerden ne var ne yok rapor verin teker teker

Canım dualarımız seninle..Allahın izniyle hiç bişey olmayacak.Hayırlısı ile bebeğin dayanacak arkadaşım..Rabbim yardımcın olsun.

Merracığım çok endişelendirdin bizi. Haziran anneleri şu 3- 4 haftayı bir atlatsaydık rahatlayacaktık. Allah hepimize bebişlerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Bu arada istersen senin için başlayacağımız duanın niyetini ve namazını kılabilirim.

Metal ablacim gercekten kizim cok kismetli herkesi elinde oynatiyor :))
Allahim kucagima aldigim gunleride gorurum insallah..
Pasam sende bu haftalara geliceksin cnm hic umudunu yitirme ben sana umut olucam cnm..
:))
Feryal cnm bende telden giriyorum ve biseyler yapmaya calisacam..

Arkadaşlar ben de dün şeker yüklemesi yaptırdım dr. ilk saat sonundaki şekerin azıcık yüksek olduğunu söyledi. Gerçi annem de stres, hareket azlığının da buna sebep olabileceğini söylüyor bakalım artık. Ayrıca idrar yanması tekrarlamaya başladı çok gıcık bir durum yarın tekrar kültür yaptıracağım. Asıl beni endişelendiren şeker yüklemesinin ardından dr muayene etti ve bebeğin suyunun azalmış gibi göründüğünü söyledi. Umarım muayene sırasında aç ve susuz olduğum içindir. Sizde de aynı şey oldu mu? Haftaya tekrar kontrole gideceğim inşallah bir sorun yoktur. Artık her hafta doktora gitmekten de gına geldi.

Arkadaslar gunaydin.

En son girdiğimde Sibel duru arkadaşımız düzenlemişti. Anladığım kadarıyla asos 300 tanenin 200 ünü okumuş geri kalan 100 ü okuyamayacakmış onun eksiklerinin tamamlanması gerekiyor.

kızlar ben şimdi klomen kullanıyorum ama bu ay hamile kalırsam yine rapor sorunum olacak.

sizler bilirsiniz dikişten önce yatıyormusunuz.
ben öğretmenim çoğunuz öyle sanırım 40 gün rapor hakkım bitmişti geçen sene bebek düşmüştü heyet raporu alamamıştım sürekli kanamam olduğu halde...

şimdi
1.sorum... dikişten önce çalıştınızmı? yada yattınızmı sürekli diye sorayım...
bu ay hamile kalırsam 40gün rapor haakkı bile yetmiyor geçen sene 12.haftasına kadar çalışçaktım 9.hafta kanama başladı o yüzden çalışmak konusunda endişeliyim ama rapor hakkım yetsin diye10.haftaya kadar çalışam gerekiyor.
2.sorum.... heyet raporunu dikişten önce alan var mı?
birde dikişin maliyeti ne kadar tutuyor buda ayrı sorun
dikiş attıran herkese soruyorum kızlar..........
cemil beye yaptıran arkadaşın sigortası olduğu halde 4000 e yakın tuttmuş.

hamil kalmadan önce bunları öğreneyim dedim. hamile kalınca araştırırken strese giriyorum...

[Burcim , ben 22. Haftaya kadar calistim , sadece rahim kasilmasina karsilik proluton depota basladim , 22 . Haftada acil dikis sonrasi 56 gunluk rapor verildi ve yatmaya basladim .hepimizin ayri ayri verecegi bilgilerin fikir olmasi acisindan sana faydasi olacaktir.
İnsallah islerin ve gonlundeki rast gelsin bu surecte ...

eUOTE=burcim;29315529]kızlar ben şimdi klomen kullanıyorum ama bu ay hamile kalırsam yine rapor sorunum olacak.

sizler bilirsiniz dikişten önce yatıyormusunuz.
ben öğretmenim çoğunuz öyle sanırım 40 gün rapor hakkım bitmişti geçen sene bebek düşmüştü heyet raporu alamamıştım sürekli kanamam olduğu halde...

şimdi
1.sorum... dikişten önce çalıştınızmı? yada yattınızmı sürekli diye sorayım...
bu ay hamile kalırsam 40gün rapor haakkı bile yetmiyor geçen sene 12.haftasına kadar çalışçaktım 9.hafta kanama başladı o yüzden çalışmak konusunda endişeliyim ama rapor hakkım yetsin diye10.haftaya kadar çalışam gerekiyor.
2.sorum.... heyet raporunu dikişten önce alan var mı?
birde dikişin maliyeti ne kadar tutuyor buda ayrı sorun
dikiş attıran herkese soruyorum kızlar..........
cemil beye yaptıran arkadaşın sigortası olduğu halde 4000 e yakın tuttmuş.

hamil kalmadan önce bunları öğreneyim dedim. hamile kalınca araştırırken strese giriyorum...[/QUOTE]

bu arada kızlar ne okuyosunuz ne sayıyorsunuz öyle benide aranıza alın :)
çalışıyorum gerçi ama bende böyle şeyleri severim azda olsa katkım olsun...

Senin sorununun ne olduğunu bilmiyorum ama ben doğal yolla hamile kaldım, hiçbir sorun yok gibi görünüyordu bundan önceki bebeğimi de kaybetme nedenim belli değildi.Hatta o zaman bana da normal rapor vermişlerdi heyet vermemişlerdi. İşe başladıktan kısa süre sonra erken doğum oldu.
11 haftaya kadar normal çalışmaya devam ettim (ben de öğretmenim) 11. haftada yoğun kanama geçirince dr. önce 10+ 10 gün normal ardından doğuma kadar heyet raporu vereceğini söyledi. Şu an 25+ 4 günlük hamileğim. Dikiş de 16+5 günlükken atıldı.
Benim özel sağlık sigortam yok tahliller vs. yaklaşık 2000 Tl ye maloldu. İstanbul Medipol hastanesinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…