Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar soru sordum cvp alamadim hangi marka magnezyum kullaniyorsunuz gunde kac kez

Ben de günde 1 kez magnezyum diasporal kullanıyorum. Tadı ilk zamanlar kötü gelmişti ama alıştım 1 çay bardağı suya katarak içtiğimden 1- 2 yudumda bitiriyorum. Tatlı olanları içmek bana daha zor geliyor. Bu arada ben de şeker ölçümü ve kontrolüne yarın gitmeyi düşünüyorum. Bana 75 lik şeker yüklemesi yapılacak ama çoğunluğa 50 lik yapılıyor sanırım.

banada 75 lik yapıldı canım.şekerim normal çıktı ama kolestrolüm yüksek çıktı.dikkat ederimde yağlı tuzlu şeyler yiyemem anlamadım neden öyle çıktı.stresten de olur mu acep.bizim ailede herkesde var gerçi.annem zayıftır çok da dikkat eder yediklerinde onunda çok yüksek kalıtsal heralde

dr geldi ve cikarmadi hastaneden yarin 100 luk yapcakmis bakalim yarin ne cikacak

canım biliyorum çok zor hastanede yatmak ama biraz daha sık dişini. inş sonuçlar güzel çıkar herşey ufaklklar için onlar iyi olsunlarda biz herşeye razıyız.mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler....

rabbim gelin oldg günleri gösterir işşallah bizede nasip olsn işşallah bebek mevlütü
inan aklımın ucndan geçmez sizleri üsmek biliyorsn biliyorm 3 bebegini kaybettin okadar hayat hikayeeleri varki brda bazen karıştırısam affolainan elimizden hiç birşey gelmiyor ben ömürümü kızımı kaybettim dikişim 25 gün dayandı malesef benimle ilgilenen doktor şansa o gün nöbetçiymiş eşime demişki ben sizi yeni yolladım hayırdır deyince malesef dikiş ttmadı dogum etti eşim çok kötü demiş allah razı olsn sigortayı kötülerler adam taa ayagıma geldi gülen bir yüzle inan tanıyamadım diyorm ben bu doktor bir yerde gördüm ama nerde:44:doktor ban sakın üzülme dedi araştırılsın bakalım ne olcak dedi kilo vermeye başla çıkınca dedi 6 kadar yol var dedinasıl aglıyorm diyorm olur degilmi duur bebegim diye yanımdakiler nasıl aglıyordoktor allahtan md kesilmez paşacım dedi araştırlırsın bakalım sonra bana gel dedi alah razı olsun gelini o doktora götürdüm doktora randevum olmadı halde dosyalarıma hep baktı arda beyi dedim adam tanıyormş çok güzel bir doktor dedi kısa öz konştk şimdi hamile kalırsamda o doktora gidicem
neyi nutmyorm biliyorsum 3 şeyi
1- dogum ettigimde doktora ben eşime şimdi ne dicem dedigimi
2-eşime gene başaramadım gene yetemedim deyip sinir kirizleri geçirdigimi
3-o hastaneden çıkarken arabaya ölümü attılar yaşamıyordm sanki ben agladıkça eşim agladı gene tek kaldım dedim eşime allah var eşim çok destek oldu bebegin herşeyini saklamış sadece bebegime kumbara yapmıştım onu kaldırmayı unutmuş bitde regretenin aldıgı oyuncagı unutmş benim tarafımda bebegime hastaneden çıkınca baddaniye almıştım o onları görünce ben koptm zaten gizli gizli agladım o bebek baddaniyesinde çok göz yaşım vardıryemin olsun ölücegi aklımın ucundan geçmedi yakızımı dogrdugmda herkez uydu o koridorların dili olsada konuşsa sana ne agladım yuyamadımki nasıl uyuyum dedim paşa artık yol ver gitsin olmuyor ısrar etme allahın bildigi var bu ay korunmayı bırakıcaktım eşimle 2 kere bir araya geldim korund kahrolsnki dayanagım yok yoksa paşa çoktan bırakırdı korunmayı allahım ban acısında eşimin dedigi iş olsun tek çarem o iş o iş olrsa bizim borçlar biticek kimseyede muhtaç olmucam okadar zorki bir anne için bebek bölümünde birini bekllemek gelini bekledigim zaman bebegi uyuttum bende dışarı çıktım az nefes alayım diye allahım heryerde bebek sesi var emziren emzirene içim acıdı gelinin annesi aradı dogdumu diye sevincimden dedimki kadına teyze nur top gibi tombul bir oglmuz old dedim çok gzüel görsen dedim kadının bana dedigi laf aynen şu sus öyle deme maşşallah de nazarın degecek dedigeline verdim telefonu al konuş diye çıktım dışarı wc gittim otrdum klozetin üstüne elimi agzıma götürdüm kapadım kimse sesimi duymasın diye ne agladım allahım öyle böyle degil bir hasta yakını kapıya vurdu kıızım iyimisin dedi yok birşey dedim hep babamı öne kattım babamda göreydi diye diyemedimki ban dedikleri lafa bak benim neden yok bebegm diyemedim allaha isyan edemedim ne demek ya maşallah de nazarın degecek demek korkumdan bebegi olanları almıyorm kcagıma gene birşey derler diye içimin acısını fırtınasını kimse bilmez
şimdi korkuyorm hamile kalınca ya gene haftası giderse diye millet diyorki herşeyin kötüsünü neden düşünüyorsun hiç şimdiye kadar iyisi başıma gelmediki iyisini düşünüyüm allahım diyorm bazen bir günahımmı oldu işledim böyle old kaderimmi dicem insanlar kaderini kendi yaparmış ne olcak benim bu halim hamilede kalsam beni neler bekliyor dün yumrtlamalara bakıyormda diyorm hazran temms riskli haftaların paşa nazır ol hamilede kalsamm arda beye dicem sakın ban ne kalp atışlarını dinlet nede kendisini göster dayanamıyorm çünkü öldüklerinde aklıma geldikçe gözümü kapatıyorm hep klaklarımda kızımın sesi gözümü kapatıyorm kızımın yüzü yemyeşil örtünün üstünde yatıyor keşke görmeyseydim kızımı şimdi 17 aylık olucaktı eymeni ilk kcagıma aldıgımda yavrmu kokladım sandım yavrlarım için araştırılma yapıldı 42 kilo verdim dile kolay 2 senedir ne birşey yiyebiliyorm nede içiebiliyorm okadar hasret kaldımki sevdikleirmi yiyememek ne zor kilol bir bayan için bana diyorlar neden nasıl kilo verdin diyorum evlatlarım koks burnmda tütüyorkızımı dogrdm sabah doktorlar geliyorlarya gezmeye hastaları ban geldi sıra anlattılar vs işte serklaj var gene drmadı 8 kişi var kesin doktorn birinin dikkatini çektim döndü geri geldi yanıma elini omzma koydu bak aglama üzülme dedi gene olur dedim olrmu gerçekten benimde olrmuolur tabi dedi allahtan umdunu kesme dedi işşallah olur rabbime diyorm gene ölüceklerse rabbim anneligi tattırmasın bana diyorm çok canım acıyor herkez bir havada senin ne çektigini nerden bilisin damdam düşenin halini damdan düşen anlar demişler
onun için ben hamilede kalsam kimseye demicem bu yolda tekiz eşimle ne kendi ailem nede eşimin ailesi bize destek olcak onun için doktorada gitsem ne kalp atısını nede cinsiyetini nede kendini görmek istemiyorm farzettiki hiç hamile kalmadım farzetki ilk defa hamile kalıcam böylesi daha iyi galibaonun için rabbim ne eylerse gzüel eyler canım rabbim elimize bir seneryo vermiş oynyorz işte her secdemde da ediyorm rabbim benim için hayırlısını ver benim için bebeklerimin ölmesi hayırlıymış meyerse öle kendimi telkinde bulnyorm işşallah bundan sonraki bebeklerimizde acı çekmeyiz beni çok zun bir yol bekliyor malesef allah yardımcım olsun ne diyim rabbim bana acısında işlerimi kolaylaştırsın işşallah bir evlat acısınada daha kaldırımı b yüregim bilemiyorm eşim maffediyor beni onu bir baba yapamadım kardeşlerimin elalemin bebeleriyel oynadıkça içim acır
canım ben öyle danteldi örgüydü bilmem ama hamile kalmadan önce bol bol film cd si ve kitap stokla :)
birazdan karnımı doyrucam evi toplucam namazı kılıcam abdestim varken okrum bebem 100 adet 23 geçtikten sonra sayıyı çogaltırım bebem malm dügün telaşesi var :18::18:
allah yardımcın olsn canım tarcım çok tüken düşürüyormş

beni aramayı ntma merakta bırakma beni uleyn

progersterondan bahsetmiştim ya benim bebeğim erkek doktor bu bi hormon olduğu için kız çocuklarında soruna yol açabiliyo dedi seninki erkek progesterona devam dedi bilmiyorum ne kadar doğru sizi endişelendirmek istemedim o yazımda doktorun söylediği buydu magnezyuma gelince doktorum bana vermedi şimdilik kalsiyum içiyorum henüz başlamadı magnezyuma bakalım

Kizlr bennim konntrolmde yarin lutfn duaedi gecsn su enfeksiynn cok korkuyorm efeksiynndn banada seker yuklemesi yarn yapilack gayrlisi iyi cikar insaallah benide sorularmm vardi ama cvvplayn okmmadi bazen denk gelmiyo bende tekrar yazamad tlfndn giriyoerm zor oluyo

bugün annem ve kayınvalidem geldi evimi temizlediler ben birşey demeden,ütülerim vardı yaptılar maşallah
evim mis gibi oldu e tabi ben de çok mutlu oldum:)
annem hastane çıkışı almış bikaç bebek eşyası almış.beşiği nasıl alayım diye sordu öok heyecanlandım ilk defa bu kadar çok konuştuk bebek üzerine.herkes diken üzerindeydi korkuyordu konu açıldımı hemen kapanıyordu.şimdide korkularım var elbette ama ... rabbime sığınıyorum hiçbirimiz evlat acısı yaşamayız inş.
yarın benim de kontrolüm var inş güzel haberler alırız.kızımı göreceğim için çok heyecanlıyım randevum 18:30 da eşim işten gelince gidicez ama osaatler nasıl geçecek bilmem içim kıpır kıpır
allahım bizlere 38-40.haftaları göster yarabbim,evlatlarımızı sağlıklı sıhhatli hayırlı eyle yarabbim
bebek isteyen arkadaşlarımıza da en kısa zamanda bu duyguyu yaşat onlara hayırlı sağlıklı evlat nasip et ya rabbim

gurbetçii nasıl geçti canım randevun,ilaçlarda var mı değişiklik

ben bazen çok üzülüyorum bu içtiğimiz ilaçların kimbilir nasıl yan etkileri var
ama herşey onların iyiliği için inş. bizi kızlarda bir sıkıntı olmaz.chnb yazdu şimdiye kadar bir arkadaşın kızında sıkıntı olmuş diğerlerinde birşey yok.Allaha emanetler artık

Ne olmuş bebeğe anlamadım kızlar ? O yüzden mı acaba benim Dr hep fazlasına gerek yok diyor . Depotunda yarısını vuruluyorum oda kanamadan sonra ! Ama oniki hft kadar tup bebekte kullandık ://
Buarada kabizlik yasıyorum tavsiye edebileceğiniz bişeyler varmi

banada direk 75lik yaptı doktorum hemde 23 haftada.ilk hamileleiğimde de olduğu için sanırım...

doktorlar aslında hamilelikteki kolestrol değerlerini dikkate almıyorlar..
benimde yüksek çıktı ama doktorum hamilelikte zaten yükseldiğini söyledi..endişeye gerek yok dedi.

benim bebeğimde kız ve bende progestan kullanıyorum...ve kıza hamile olan 2 arkadaşımda kullanıyoır...

kız bebekte negibi sorun yaratıyor ????

hayırlı haberlerle gel inşallahh

kontrolün iyi geçer inşallah.güzel haberlerle gell...
bu arada evde temizlenmiş oohhh misssss...banada lazım yaaa..artık doğum yaklaştı gözümde büyüyo herşey yattığım yterde...

bende anlamadım

kabızlık içinnnnn

ben serklaj sonrası çok sorun yaşadım kabızlıkla

son çözüm şu

posalı besleniyorum..sebze,salata vs
bol su tüketiyorum
aç karna 1-2 tane kuru erik ve üzerine 1 bardak sıcağa yakın ılık su içiyorum her sabah..

son olarak hergün aynı saatte tuvalate gidip yapana kadar oturuyorum

bikaçgün sonra alışıyo bünye zaten..hergün olunca kabız sorunuda olmuyor bende çok şükür.....

Geçmiş olsun arkadaşım..Çok zordur kabızlık...Sabahları aç karnına kuru incir,kayısı yiyip üzerine ılık su içebilirsin..Kahvaltıdan yarım saat önce..
Birde prasa bol zeytinyağlı öğünlerden yine yarım saat önce bir kase..Yalnız içinde prinç,salça olmayacak..

katılıyorum canım sana...

inşallah geçmiştir...ne sormuştun?

oh oh temizlik gibisi var mı?
güzel haberlerle gel inşallah...

bu arada 2.5 kilo verdim. 73.5 a indim:))

size bir şey danışacağım kızlar...

ben tappır sipariş ettim. şimdi yoğurdu mayalayınca koruyor ya bir hafta bebeğe verebilir miyim. çünkü sütçü haftada bir geliyor.
bir de evde içmeye tappıra koysam bir hafta boyunca içmeye dayanır mı?

Kizlar geldim kizim yuzunu bana gostermedi hic foto almadik cok uzuluyorum boyle iki oldu sirtini donmus internette diger arkadaslarin fotosuna bakiyorum ne hos benimki hic gostermiyor biseysini..
Rahim agzim 2.5cm
Kizim956 gr olmus masallah kizima benimle haftasi ayni olanlar sizin kac gr olmus bebeler..
Balik yagina basladik nidilat yine vermedi..bizden boyle kizlar..

CANIM ABLAM KLLANIYOR 1 AYDA DRSA BİRŞEY OLMAZ DİYOR AMA SEN GENEDE BİLENE DANIŞHEM DIŞARDAN NE SÜTÜ ALIYORSNKİ ŞİŞE SÜT AL ODA OLYOR ZARARLI DIŞARDAN ALINAN SÜTABLAM ŞİŞE SÜT GÜNLÜK YAPIYORD OLYORD DUYRULUR

RABBİM İŞŞALLAH KCAGINA SAGLIKLI ALDIGINIDA GÖSTERİRHADİ BAKALIM HAFTALAR İLERLİYOR MAŞŞALLAH

6.aya girdm daha karnm belli degil herkz cok zayfsn diyo hosumada gidiyo bebem alsn ben almiasmda iyi olur etegm biraz skiyordu ve karnmda kasiliyordu bende rahat bir pantoln alaym dedm bulamaynca hamike pantolonu aldm aslinda erkn cunku karnm yok ama mecbr kaldm ben boyle seylr almnaya coj korkuyorm aslinda kotu dusunrsm kotu seylr badima geliyo iyiyi dusunmk istiyorm olmuyo bebekle ilguli 28haftayi doldtmadn bisey yapmk istemiyormannem ceket basliyo izin vermiyorm bebeginzle konudnyaziyo nette ama ben yapamiyorm onuu cok seviyorm sma kaybrmktn korktugmdn bisey yapamiyr onu ne kadar cok sevdigmi icimdn soyluyim bitaxda bende dogm korkusu varapar topar dogm yspsm cok korkarm yapamam diyirm bide dikis alinrken caninz yandimi ben dikisi aldrmaya cok korkuyorm eskedn alttn muayene olurkn canm yanmzdi simdi canim aciyo bu kadr basit biseyde a aciyosa dikis zor olur diyorm benm gibi bebegine bisey ysoamayn dogmdn bu kadar korkaninz varmi
chnb canm sen zaten sorunun cvbini bilmiyormm demstn sagol hersekiilde cvp atiyosn ben simdi24+2yim interntte 25.hafta yaziyo ben simdi sonuc olark kac haftaligm buradaki arkadslarnki tam haftasimi yaziyo yoksa benm bahsettigm gibbi mi hesaplaniyo

kızlar merra aradı( sancılanmış hastaneye yatırmışlar sesi endişeliydi inşallah sorun yoktur. dua işini bana dedi ama ben pek liste filan bilmiyorum kızlardan o gelene dek üstlenen olur mu?

Merra cnm insallah iyisindir korkma cnm bende senin gibiyim bi gun iyi bi gun kotu dr son 4 haftan dedi sende 4 hafta disini sik cnm umudunu hicbir zaman yitirme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…