Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Dün seyrettiniz mı ilk nefes Show TV'de Burak kutun eşi vardı onun 5.5 ayda sancıları başlamış Dr yat demiş o çalısmaya devam etmiş 8 ayda cok ağır kanamayla hastaneye gitmiş 17 saat sonra dogum yapmış tabii sorun yaşanmış . Yani demekki sadece bizim degil gebeliği normal gidenlerin de pat diye basına gelebiliyor

kızlar merra aradı:KK43:( sancılanmış hastaneye yatırmışlar sesi endişeliydi inşallah sorun yoktur. dua işini bana dedi ama ben pek liste filan bilmiyorum kızlardan o gelene dek üstlenen olur mu?

Insallah cok onemli birsey degildir
Gorusursen aberrdar et emi bende tlf nu yok

Canim ben lf dan giriyorum internete
ancak yazip okuyabiliyorum.

katılıyorum canım sana...

inşallah geçmiştir...ne sormuştun?

oh oh temizlik gibisi var mı?
güzel haberlerle gel inşallah.

bu arada 2.5 kilo verdim. 73.5 a indim:))

size bir şey danışacağım kızlar...

ben tappır sipariş ettim. şimdi yoğurdu mayalayınca koruyor ya bir hafta bebeğe verebilir miyim. çünkü sütçü haftada bir geliyor.
bir de evde içmeye tappıra koysam bir hafta boyunca içmeye dayanır mı?

Bende tappir in bircok urununu kullaniyorum..

Ama yogurt icin cam konserve kavanozlarina mayaliyorum.
Ve kavanozlari acana kadar bozulmuyor.
tek bir kapta yaparsan ilk kasikla hem su saliyor hemde hava aldigiicin cabuk eksiyor.

Benim gorumcem milupanin hazir yiyecek kavanozlari varya minik onlara yapip ihtiyac kadarini kullaniyordu.

Kizlar geldim kizim yuzunu bana gostermedi hic foto almadik cok uzuluyorum boyle iki oldu sirtini donmus internette diger arkadaslarin fotosuna bakiyorum ne hos benimki hic gostermiyor biseysini..
Rahim agzim 2.5cm
Kizim956 gr olmus masallah kizima benimle haftasi ayni olanlar sizin kac gr olmus bebeler..
Balik yagina basladik nidilat yine vermedi..bizden boyle kizlar..

Cok sevindim canim:KK16::KK16:
Insallah daha cok haftalar gecireceksin kizinla:nazar:

Takvimlerinizi yapsaniza haftalari karistiriyorum:44:

Kizlar geldim kizim yuzunu bana gostermedi hic foto almadik cok uzuluyorum boyle iki oldu sirtini donmus internette diger arkadaslarin fotosuna bakiyorum ne hos benimki hic gostermiyor biseysini..
Rahim agzim 2.5cm
Kizim956 gr olmus masallah kizima benimle haftasi ayni olanlar sizin kac gr olmus bebeler..
Maşallah kızına bizimkide hiç gostermezdi yüzünü üstelik her kontrolum renkli usg, millet. Bı kere renkliye girer görür biz goremezdik ilk 33 haftada gördüm yüzünü,insallah bidahaki kontrolde gösterir yüzünü,
Canım takvimi niye kaldırdın?ne guzel takip ediyorduk sanırım 25. Hafta yada 26 galiba,bak bilemiyorum iste

kızlar merra aradı:KK43:( sancılanmış hastaneye yatırmışlar sesi endişeliydi inşallah sorun yoktur. dua işini bana dedi ama ben pek liste filan bilmiyorum kızlardan o gelene dek üstlenen olur mu?

Çok üzüldüm umarım bir an önce düzelirler. Dualarım Merra ve bebişiyle...

Rahim agzim 2.5cm

Önceki hamileliğimde her gün balık yağı kullandım. Ama şimdiki dr tavsiye etmiyor. Türkiyedeki balık yağlarının çoğu balığın karaciğerinden yapılıyormuş o da bebek için pek iyi değilmiş. Hatta benim dr. haftada 2 balık bile yememek gerektiğini söylüyor ağır metallerden dolayı. ben de haftada 1 küçük balık tüketiyorum.

size bir şey danışacağım kızlar...

ben tappır sipariş ettim. şimdi yoğurdu mayalayınca koruyor ya bir hafta bebeğe verebilir miyim. çünkü sütçü haftada bir geliyor.
bir de evde içmeye tappıra koysam bir hafta boyunca içmeye dayanır mı?

Bence 2-3 günlük cam kaplarda mayalamak en doğrusu. Gerçekten güvenilir mandıra sütüyse günlük sütten daha iyi. Ama ineklere de tetrasiklin içeren antibiyotik verebiliyorlarmış. O yüzden riske atmayıp 2-3 günde bir günlük şişe cam sütle yoğurt mayalamak bence daha doğru.

Canim ya gecmis olsun allah saglik sihhat versin bebisini korusun biz ozelden konusmustuk merrayla banada her okumada 100 yazcakti ama baktim kim yapiyorsa beni bu listede yazmamis birdahaki listeye 100 bana yazabilirsiniz canim

Canim ya gecmis olsun allah saglik sihhat versin bebisini korusun biz ozelden konusmustuk merrayla banada her okumada 100 yazcakti ama baktim kim yapiyorsa beni bu listede yazmamis birdahaki listeye 100 bana yazabilirsiniz canim

Istersen benim hakkimdN 100 taneyi okuyabilirsin .

6.aya girdm daha karnm belli degil herkz cok zayfsn diyo hosumada gidiyo bebem alsn ben almiasmda iyi olur etegm biraz skiyordu ve karnmda kasiliyordu bende rahat bir pantoln alaym dedm bulamaynca hamike pantolonu aldm aslinda erkn cunku karnm yok ama mecbr kaldm ben boyle seylr almnaya coj korkuyorm aslinda kotu dusunrsm kotu seylr badima geliyo iyiyi dusunmk istiyorm olmuyo bebekle ilguli 28haftayi doldtmadn bisey yapmk istemiyormannem ceket basliyo izin vermiyorm bebeginzle konudnyaziyo nette ama ben yapamiyorm onuu cok seviyorm sma kaybrmktn korktugmdn bisey yapamiyr onu ne kadar cok sevdigmi icimdn soyluyim bitaxda bende dogm korkusu varapar topar dogm yspsm cok korkarm yapamam diyirm bide dikis alinrken caninz yandimi ben dikisi aldrmaya cok korkuyorm eskedn alttn muayene olurkn canm yanmzdi simdi canim aciyo bu kadr basit biseyde a aciyosa dikis zor olur diyorm benm gibi bebegine bisey ysoamayn dogmdn bu kadar korkaninz varmi
chnb canm sen zaten sorunun cvbini bilmiyormm demstn sagol hersekiilde cvp atiyosn ben simdi24+2yim interntte 25.hafta yaziyo ben simdi sonuc olark kac haftaligm buradaki arkadslarnki tam haftasimi yaziyo yoksa benm bahsettigm gibbi mi hesaplaniyo

Ben sezaryen düşünüyorum birşey çıkmazsa o yüzden doğumdan şimdilik pek korkmuyorum. İnternette haftayı doldurmadan yani senin için 25 haftanın içinde olduğun yazıyor, aslında 5 gün sonra 25 dolacak yani 25 hafta sayılacaksın. Ama benim dr. hafta hesabının son adet tarihine göre yapılmasını doğru bulmuyor sonuçta biz son adet tarihinde henüz hamile kalmamıştık adetten 10- 15 gün sonra hamile kalacaktık...

Regrete efulim sağolun canlar wallahi süpriz olmadı erken doğumum zaten bekliyorduk ama 34 ü atlatamadık 33 artı 2 6 mart 14.25 te 12 saat sancı dikişin alınması ve biten suyum sonunda aniden genel anestezi ile sezeryanla 14.25 te dünyaya geldi arenim 3 kilo 40 gr 45 cm ancak akşamında küveze alındı ve florence nightingale den cuma günü medicana international a nakil oldu oğlum...bugün yoğun bakım küvezinde 6. Günümüz bitti solunum problemi, mideden hortumla beslenme , bilirubin kan değerleri sorunları , zor geçen sarılık derken haftamızı dolduruyoruz her sabah 5 dk görürsem dünyalar benim oluyor daha bir kez kucağıma alamadım öpüp koklayamadım sadece elimi camdan sokup dokunaildiğim kadar ayağına eline dokunup çıkıyorus yanından sütümü ilk günden beri sık sık sağıyorum geldiği kadarını poşetle götürüyoruz ... Bugün ilk kez bebek doktorumuz yüzümüzü güldürdü solunumu iyiye gidiyor oksijeni çıkartttık, midesinden hortumu çıkarttık artık biberonla besliyorus sen hep süt getir dediler ben de habire 2/3 saattr bir möö leyip duruyorum:) yeterki bir damla gelsin diye... İnşallah yarın sabah daha iyş haberler alırım iki gün önce kilosu 2.700 di inşallah daha düşmeden oğlumla kavusmak banada nasip olur... Doktor 3 gün içinde burda onu emsirmeye başlayabiirsin gibi gözüküyor dedi hafta sonuna doğruda aksilik olmazsa çıkabilir dedi bu haber bana dünyaları verdi onu öpüp koklamama az kaldı belkide çok heyecanlıyım ... Dualarınız sayesinde ayaktayız.. Rabbim hepiniziden bin kere razı olsun... Güzel gelişmeler olunca tekrar yazıcam... Bilin ki hepiniz de lilinin dualarındasınız... Sağlıcakla kalın , allaha emanet olun canlar....

Regrete efulim sağolun canlar wallahi süpriz olmadı erken doğumum zaten bekliyorduk ama 34 ü atlatamadık 33 artı 2 6 mart 14.25 te 12 saat sancı dikişin alınması ve biten suyum sonunda aniden genel anestezi ile sezeryanla 14.25 te dünyaya geldi arenim 3 kilo 40 gr 45 cm ancak akşamında küveze alındı ve florence nightingale den cuma günü medicana international a nakil oldu oğlum...bugün yoğun bakım küvezinde 6. Günümüz bitti solunum problemi, mideden hortumla beslenme , bilirubin kan değerleri sorunları , zor geçen sarılık derken haftamızı dolduruyoruz her sabah 5 dk görürsem dünyalar benim oluyor daha bir kez kucağıma alamadım öpüp koklayamadım sadece elimi camdan sokup dokunaildiğim kadar ayağına eline dokunup çıkıyorus yanından sütümü ilk günden beri sık sık sağıyorum geldiği kadarını poşetle götürüyoruz ... Bugün ilk kez bebek doktorumuz yüzümüzü güldürdü solunumu iyiye gidiyor oksijeni çıkartttık, midesinden hortumu çıkarttık artık biberonla besliyorus sen hep süt getir dediler ben de habire 2/3 saattr bir möö leyip duruyorum:) yeterki bir damla gelsin diye... İnşallah yarın sabah daha iyş haberler alırım iki gün önce kilosu 2.700 di inşallah daha düşmeden oğlumla kavusmak banada nasip olur... Doktor 3 gün içinde burda onu emsirmeye başlayabiirsin gibi gözüküyor dedi hafta sonuna doğruda aksilik olmazsa çıkabilir dedi bu haber bana dünyaları verdi onu öpüp koklamama az kaldı belkide çok heyecanlıyım ... Dualarınız sayesinde ayaktayız.. Rabbim hepiniziden bin kere razı olsun... Güzel gelişmeler olunca tekrar yazıcam... Bilin ki hepiniz de lilinin dualarındasınız... Sağlıcakla kalın , allaha emanet olun canlar....

negüzel haberler bunlar:KK16:

herseyin iyiye gitmesine cok sevindim canım.
Allah hepimizin yüzünü güldürsün

off cok üzüldüm...oysa az önce bebesine alınan seyleri anlatırken hatta bunu konusabildigi için ne mutluydu
o yazıyı alıntı yapmıstım ne güzel umutlar vardı içimde...
şimdi kötü oldum.

Allah şifa versin inşallahhhh...

dua işini ben becerebildigim kadar yaparım.yapmaya calısırım ama merra sorunuszca bir an önce aramızda dönüp devam eder
insallah:KK5::KK5:

CANIM ABLAM KLLANIYOR 1 AYDA DRSA BİRŞEY OLMAZ DİYOR AMA SEN GENEDE BİLENE DANIŞ:KK16::KK16:HEM DIŞARDAN NE SÜTÜ ALIYORSNKİ ŞİŞE SÜT AL ODA OLYOR ZARARLI DIŞARDAN ALINAN SÜT:KK36::KK36::KK36:ABLAM ŞİŞE SÜT GÜNLÜK YAPIYORD OLYORD DUYRULUR:KK34::KK34:

:KK16::KK16:RABBİM İŞŞALLAH KCAGINA SAGLIKLI ALDIGINIDA GÖSTERİR:KK16::KK16:HADİ BAKALIM HAFTALAR İLERLİYOR MAŞŞALLAH :nazar::nazar:

canım antakya küçük yer mandıralar var hatta çok ilginç bazı küçük marketlerde günlük inek sütü geliyor . hatta kaynamış süt bile satılıyor. ben bu sene ilk aldım ama alacağım apartmandakiler de alıyor....

Bende tappir in bircok urununu kullaniyorum..

Ama yogurt icin cam konserve kavanozlarina mayaliyorum.
Ve kavanozlari acana kadar bozulmuyor.
tek bir kapta yaparsan ilk kasikla hem su saliyor hemde hava aldigiicin cabuk eksiyor.

Benim gorumcem milupanin hazir yiyecek kavanozlari varya minik onlara yapip ihtiyac kadarini kullaniyordu.

canım benim maksadım tappıra mayalasam doğal ve ekşiliğini kaybeder mi? sütçü haftada 1 geliyor ben pastörüze sütle mayalamak istemiyorum...büyük oğlanda ben mamadan süt yapıp mayalardım...

Önceki hamileliğimde her gün balık yağı kullandım. Ama şimdiki dr tavsiye etmiyor. Türkiyedeki balık yağlarının çoğu balığın karaciğerinden yapılıyormuş o da bebek için pek iyi değilmiş. Hatta benim dr. haftada 2 balık bile yememek gerektiğini söylüyor ağır metallerden dolayı. ben de haftada 1 küçük balık tüketiyorum.

canım bende gebelikte troid çıktı ne bağlantısı var bilmem ama bana endokrin balığı yasaklamıştı...

Bence 2-3 günlük cam kaplarda mayalamak en doğrusu. Gerçekten güvenilir mandıra sütüyse günlük sütten daha iyi. Ama ineklere de tetrasiklin içeren antibiyotik verebiliyorlarmış. O yüzden riske atmayıp 2-3 günde bir günlük şişe cam sütle yoğurt mayalamak bence daha doğru.

canım antakya küçük yer sağlıklıdır ama sütçüm haftada bir geliyor..

ben 3-4 sene önce tv de duydum. prof dediki deney yapılmış bir gurup buzağı annesinden bir gurubu pastörüze sütle beslenmiş. 6 ay sonra pastörüze sütle beslenenler ölmüş. bağışıklık sistemleri çökmüş. o zamandan beri pek sevmeden tüketiyoruz...

canım maşallah ne güzel haberler bunlar... Az kaldı vuslata...

off cok üzüldüm...oysa az önce bebesine alınan seyleri anlatırken hatta bunu konusabildigi için ne mutluydu
o yazıyı alıntı yapmıstım ne güzel umutlar vardı içimde...
şimdi kötü oldum.

Allah şifa versin inşallahhhh...

dua işini ben becerebildigim kadar yaparım.yapmaya calısırım ama merra sorunuszca bir an önce aramızda dönüp devam eder
insallah:KK5::KK5:

Amin canım...

Gunaydin kizlar..
Merradan haber varmi chnb ablacim umarim iyidir ..
Kizlar iyi niyetleriniz icin cok saolun eylul gulu cnm26 haftalik oldum cnm googleden giriyorum cnm yapamiyorum burdan takvimi..
Lily cnm masallah oglusuna guzel gunleriniz yakin cnm darisi bize olsun insallah...

çok sevindim , inşallah çok daha iyi haberler yazacaksın buraya
sütün için bol bol su içmeyi ihmal etme

Rahim agzim 2.5cm

maşallah
bende balık yağı kullandım arda bey ısrarla iç demişti en başından son haftaya kadar
bebek için çok faydalı

:KK43:( hay allah ya, Allah yardımcısı olsun
umarım çok stres yapıp tetiklemez sancılarını

Ciger gelistirici vurunmak isteyenler seker yuklemesinden once vurunmayin..
Eger bilmediginiz bi hamilelik sekeriniz varsa ciger gelistiriciyide vurunuzsaniz o seker yukseliyormus..dun dr soyledi.
Hideniskocum cnm sende pihtilasma varmiydi..

Merra umarım iyidir.Haberi okuduğumdan beri dua ediyorum.İnşallah sıkıntısız çıkar hastaneden.Ahh dün ne kadar da mutluydu.Allah'ım yüzünü güldürsün.

Kızlar anladığım kadarıyla magnezyum kasılmaları engelliyor.Biliyorsunuz doktorum çok ilaç verme taraftarı değil.Kanama yoksa sorun yok diyor(bu durum beni endişelendiriyor.)Ben de doğal yollardan magnezyum almaya çalışıyorum.Maden suyu bir tane içiyorum.Muz ve bademde de magnezyum bol miktarda varmış.Günde bir muz ve 10-15 tane badem yemeye çalışıyorum.İnşallah yanlış yapmıyorumdur.

Bir de tansiyonum düşük çıkıyor.Sanırım yüksek tansiyon kadar tehlikeli değil.Ne yapabilirim bununla ilgili tavsiyeleriniz neler.

Umarım gününüz güzel ve sorunsuz geçer.

Canım güzel haberleriniz bizi çok mutlu ediyor.Allah'ın izniyle en kısa sürede Aren sağ salim evinize mutluluk ve sevinç getirecek.Allah yar ve yardımcınız olsun:)

X