Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Metal ablacim gecen yatak odasindaki gardrobun kapisini actim elbiseler ustume yigildi resmen oylece birakip ciktim odadan mutfak halimi hic gormuyorum ama o da batmistim hamile kalmadan once tefalden teflon tava almistim uclu gecen yemegin altini sondururken gordum kuplari yanmis kenarlarinda yaglar kurumus inanamadim disi hep yanik izi ...
Ben bi dogum yapiyim hepsini aticak
Bardak tabak kalmadi zaten kirila kirila..
Koltuk ve kanepelerimin yuzunu gorsen korkar kacarsin cingenelerin evine donmus resmen bunlari atamam ama dosemesi degisecek allahim daha yazmiyim rezil oldum..

Heppycim cnm masallah melegimize insallah bu zorlu sureci atlatacak ve saglicakla kucagina gelicek cnm rabbim yar ve yardimciniz olsun....

Cok gecmis olsun canim
Guzel haberler vermissin cok sevindim
insallah her gecen gun hersey daha guzel olucak
Minik bebegimiz kiloda almaya baslamis masallah

canım dualrımız seninle ve bebeğinle...maşallahh toparlamış kuzucuk..inşallah kısa zamanda dahada iyi olacakkkk..

bu arada bende 100 tefriciye okudum...
eksik varmıydı bilmiyorum...okuyamayan varsa onlarınkinden eksiltirsiniz.liste kimde bilmiyorum ..

Mrb arkadaşlar.

Duyaydın tekrar tebrik ederim.Allah analı babalı büyütsün.Zor bir süreçti ama atlattın ve mutlu sona ulaştın.Bundan sonra her şey daha iyi daha güzel olsun inşallah.
Happykelebek güzel haberler vermiş.Çok mutlu oldum.Allah bebeğine sağlıklı güzel ömürler versin.Allah dualarınızı kabul etsin arkadaşlar birkaç gündür giremedim.Bundan haberim olmadı ama tefriciyeye devam edeceksiniz anladığım kadarıyla ben de katılmak isterim.Eğer eksik varsa şimdide okuyabilirim.Haber verin yeter.İnşallah Peygamberini çok seven Rabbim O'nun yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul eder ve hepimizin yüzünü güldürür.Enny canım inşallah sen de iyileşirsin.Çok stresli ve olumsuz şeyler yazıyorsun ne olur olumlu düşün.Her şeyin iyi olacağını bebeğini kucaklayıp seveceğini düşün.Belki kendini daha iyi hissedersin.

Bu arada arkadaşlar dün geceyi çok sıkıntılı geçirdim.Uyuyamadım.Sol böbrek sırt kısımdan 3-4 dakkikada bir ağrı giriyor 30-40 saniye sürüyor ve geçiyor.Karnımda biraz sertlik var.Aceba kasılma dediğiniz şey bu mu?Kasılma oluyor da anlamıyor muyum diye endişeleniyorum.Gece boyu devam etti.Ancak şu an yok.Yardımcı olur musunuz?

Kızlar bende tefriciye 50 tane okuyabildim..İş yerinde bu kadar fırsat bulabildim malesef Okuyabilirsem gene yazarım..Şifa olsun inşallah bebişe..

Tefriciye bitmiştir derken ?
Tamamlandı mı sayı
Ben 400 okuyamadım cnm
Eksik kalmasın aman 150 okudum

Tefriciye bitmiştir derken ?
Tamamlandı mı sayı
Ben 400 okuyamadım cnm
Eksik kalmasın aman 150 okudum

Tabii ben tamamlandı derken dağıtım yapıldı ve ilave arkadaslar aldı diye dedim . Hani bende okiyim demiş ya happy o manada isterseniz herkes. Kac okuduğunu yazsın

Ben 400 bitirdim
Rabbim kabul etsin insallah

Tabii ben tamamlandı derken dağıtım yapıldı ve ilave arkadaslar aldı diye dedim . Hani bende okiyim demiş ya happy o manada isterseniz herkes. Kac okuduğunu yazsın

Ben 400 bitirdim

Cnm dağıtım dışında okuyan ve okuyacak olanlar var
Gözden geçirip tekrar bi liste yapılsın bence

Eylulgulu ne sanslisn kasilmn olmams
melek 18 canim rahat olabilirsn kasilma degil bahsettign sey kasilma gobegn sertlesiyo ve topgibi olluyo insaallahta olmz ben cok skintidaym
bugun doktr kontrolm vardi iyiydi hersey bebegn konumu artk kafami karistrmiyo hersey norml ams su kasilmalr mahvediyo beni hersey guzel dedi rahim oyuda 3cm diye devindm hrvesm kursagmda kaldi sabahtn beri kasilmalarm var erken dogm yapip bebegimi kaybedecm diye oluyorm
gurbetci senin kasilmalr ne oldu burada gurbetci ve bendn baska kimin kasilmalari var 30ly haftadakilr kasilma olypta 30a ulastk deselr rahatlicm lutfen biri guzel bisey soylesn norml olur gecer desn ne sacma dii teselli istiyorm nidilatnda cok faydasi olmadi zaten
suanda en skintili ennyy ve benim galiba nnolur dua edin eny akintidn dertli bende kasilmadn hepimz bbirbirimize dua edelim listede yapaalmm gerekrse
kasilmayi engellemk icin onerisi olan vatsa cok mutlu olurm

Cnm metal var cok kasilmasi olan 34 de dogum yapti..
Kasilma icin fazla kafana takma duzensizse hic bi sey olmaz insallah ama gunde kac defa oluyor vede idrarini tutma kasilma oldugu an 4_5 bardak su ic soluna yat karninla cok oynama moralin dusuk oldugundada kasilma oluyor hergun odani havalandir ve rahminle konus senin gorevin bebeklerimi 9 ay tasimak de birde en onemlisi rahminin yumusak olmasi onun icinde ben vajinal progestan kullaniyorum ve kasilmalarim artarsa gunde uc kez olan dozu 4 e cikariyorum bi bunlari dene bi hafta insallah iyi gelir ben el safide cekiyorum enny cnm senin icin bi sey diyemiyecek benim akintim yok cnm gunde iki kez ic camasir degistiriyorum ama benimkide sari yani o kadar takmiyorum..

canım benim dikiş 20.haftada atılmıştı ve o haftadan buyana hep kasılmam oldu ve 26. haftadan beri prepar kullanıyorum 3 saatte bir ona rağmen hiç kesilmedi ama azalma oldu tabi artık okadar alıştımki olmayınca tuhaf geliyo engelleyemiyorum kasılmayı ama çoğu zaman idrara sıkışıkken oluyo yatarken olursa ayağa kalkıp biraz yürüyorum geçiyor doktor çokta takılma dedi çünkü ne zaman nst ye girsem ne sancı ne kasılma hiç bişey çıkmıyo yalancı durumada düşüyorum yarın yine gircem bakalım bu defa çıkarmı

Kasilmayi engellemek icin magnezyum pastil kullanıyorum .
Nidilat kactane iciyorsun?
Bendede oluyor bendaha nidilata başlamadım sorucam belki dozunu arttir ? Kacinci haftası senin cnm tam çıkaramadım . ( ben bi yazı okudum bir kızın 18. Hft bebek kaybetmiş . İkincisine 16. Hft başlamış 33 hft kadar hergun saat bası aldığım oluyordu yazmış belki dozu artarsa cnm iyi gelir )
Bide badem magnezyum iceriyormus tuzsuz ara öğünlerde yersen faydası olurmu acaba

canım kasılma olabilir düzenli olmadığı sürece sorun değil benim zaman zaman taş gibi her yeri sert, bazen de sağ sol tarafı top gibi sert olurdu...

Ben 400 bitirdim

ben 250 okudum...

su rahimin serumuymuş bol su...

hoş geldin canım o kalabalıkta bebiş çalışmaları nasıl olacak canım?

wc ihtiyacı olunca olur canım idrarı tutma...
benim de misafir vardı bugün...

cümlemizden canım Allah evlatlarımızın acısını göstermesin...

Kizlr cok sagolun biraz rahatladm bol suiciyorm 2,5kadar yani
gurbetci canim valla duzzenli mi degilmi bende anlamadm zaten kasilma olunca cok geliyo idrarm hemen cikiyorm lavboya progestanida hala agizdn aiyorm bitince rahimdn alani yazdiraym
31hafatalik arkadas ismini unuttm ne guzel ya bu kadar kasilmaya ragmen demek 31e geldn insaallah bende gellirm
enyy canim 22+4teym nidilata acikcasi iki kere aldm daha gunde bir aldm en fazla iki alaccm zararli diye obnada korkuyorm sende sari akitiyi cok takma insaallah gecerr csnim
chnb su iciyorm insaalkah faydasini gorurm
endolda verdi dokktr ama tam olark neye yariyo billmiyorm agri olursa alsn demis agrim yok kasilmaya faydasi olursa skaym zararli haplr ikiside cokta almk istemiyorm

Merhabalar, ben de şimdilik 50 tefriciye okuyabildim bunu da eklersiniz listeye arkadaşlar. inş bebişe şifa olur.

canim inan namazlarimda bile geliyosun aklima masaallah bebegine insallah sag salim dönücek evinize rabbim guzel sabirlar versin insallah

arkadasim benim 400 du 100 unu senin okudugun sayabiliiriz okuyamayan baska varsa ondan duselim ben daha bitirmeddim az kaldi ama ne kadar cok kisinin yuregi degerse okadar iyi

ben 200 okudum sohbet vardi bugun okuyamadim ama cumaya kadar devam edicem mulberry nin 100 tanesini bana sayarsak yarin o kalan 100 taneyide bitiririm aksama kadar insallah yarin yine sohbetim var ama sabah okurum insallah

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…