Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Anladım Enyy. enfeksiyona bakıldı di mi crp ye idrara? crp de sorun varsa kanama olabilir. benim 9 artı 4 te foş diye kan geldi. crp m yükselmiş. antibiyotik serum verdiler hastanede...

Hayır cnm bakılmadı . Ama ben baktirmayi dusunuyorum. Birde antibiotik kullanıyorum zaten .idrara bakıldı temiz cok şükür . Artık bisey sormak istemiyorum Dr biliyormusun kafam Allah Bulak erken haftalarda nidilat kullanmaya başlayan birini okudum . 19. Hft bebeğini kaybetmiş diğer gebeliğinde 16. Hft başlamış 33 te bırakmış bazen saatte 1 alıyordum yazmış ama burda kk da degil bizden birini bulup konuşabilsem . Anliyacagin mevlam neylerse güzel eyler deyip Rabb'ime bırakmaktan baska yolum yok ama iyilik varsınız. Hepiniz iyi olun hepinizin evlatlarının canları iyi olsun siz duvarda onlarca asılı diplomasi olan Dr larda daha merhametli ve coguna gorede daha bilgilisiniz

Son düzenleme:

bende ilk 3 ay 4 kilo verdim ama şimdi gayet güzel alıyorum çok değil ama yerinde alıyorum verdiğim kiloları aldım üstünede 2 - 3 kilo aldım doktorum iyisin diyor iştahım güzel yerinde yani daha çok yiyebilirim ama kendimi sınırlıyorum aşırı kilo almamak için bence sende iyisindir genelde doktorlar çok kilo alınca kızıyo ama seninki tersiymiş

ENNY canım çok geçmiş olsun..Rabbim yardımcın olsun arkadaşım..Yazdıkların beni çok duygulandırdı..Çok güzel ifade etmişsin duygularını..Birkaç kere okudum arkadaşım yazdığını..Çok haklısın Allahım kısmet edecek..Bizde elimizden geleni yapıcaz,yapıyoruz...Sen içini ferah tut arkadaşım..Yukarıdaki yazınıda için karardığında oku derim..İnsanın içi ferahlıyor..Allahım yardımcın olsun...Bende senin için,EFULİM ve HEPPY için yasin okdum..Şifa olsun inşallah..Yürekten söylüyorum arkadaşım..Hakkında en hayırlısı olsun inşallah..

Mumudihaba arkadaşım gözün aydın..Allahım yardımcın olsun..İnşallah bu sefer her şey yolunda gidecek..

Sofkacım çok geçmiş olsun canım..Uzun zamandır gelmedin..Bir terslik olduğunu anlamıştım..Allahım annenin şifasını versin..Kızlar ve sen iyisindir inşallah..

Canım inşallah kızın en az oğlun kadar dayanacak...
Benim de eşim geç geldi 22.30 da. Eksikler vardı almış anca bitirdim ikramı. Arda da ağlıyor şu an babada. Ben de daha toz alacağım sabah 11 de gelecekler...

Antibiyotik kullanmana sevindim. Canım sor ihmal etme, atlama bir şeyi. dr demese de düzenli tahlillere baktır canım. Bazen antibiyotik yetmiyor doz olarak. ben de serklaj sonrası kullandım ama yine de enfeksiyon oldu su geldi sonra hastanede başka antibiyotik verildei ve geçti seruma kattılar. Canım nidilat gerekirse de kullan ne yapalım tüm kozları kullanacağız gerekirse...

İnanın 2 gündür çok üzülüyorum çok ağlıyorum. Çok etkileniyorum her haber melek oğlumu hatırlatıyor. Kötü bir şey duyacağım diye korkuyorum kalbim sıkışıyor okurken... Gece uyuyamıyorum...

Bende yarim saatte bir girip bakiyorum
bir haber varmi diye
Rabbim yardimcilari olsun ben bile geriliyorum
Bu saatte sende uyumamissin

rabbim zamaninda kavustursun bebegine canim masallah 31. haftalara kadar gelmissin yalniz ciger gelistirici igneyi her hafta vurunuyorum demissin neden ki bana 26. haftada vurcaz 1 tane dedi sonra belki 1 tane daha vururuz dedi sen neden o kadar cok vurundun

:119:duyaydiiinnn:119: gozun gonlun aydin olsun arkadasiiiimmmm rabbime binlerce kez sukur olsunrabbim hayirli uzun omur nasip etsin bebeginede sana da

:119:happykelebek:119: guzel arkadasim dualarimiz senin rabbim bebegine acil sifalar nasip etsin hayirli saglikli sihhatli uzun omurlar nasip etsin dualarimiz seninle arkadasim

Kizlr nr olur dua edinn sabahtn beri agliyorm hastannedeym sabah biraz kanamyyla geldm sancm varms durdurmaya calisiuolr rahim boyu 2,7ye dusms bunuda kayybedecm diye odum kopuyo nolr okuyaabiln okuyn rabbmfn baska kimmse yardm edemz bana

arkadasim kac haftalik oldugunu goremiyorum telden girdigim icin rabbim yardimcin olsun tabikide dua ederim bende

:119: ennyyyycim korkma lutfen ben kac dr a gittiysem hepsi ayni seyi soyledi yapacak bisey yok. tevekkul edeceksin dua edeceksin ve yatacaksin bende oyle yapiyorum rabbime guveniyorum artil sadece rabbim herseyin en guzelini sen bilirsin hayirlisini nasip et diyorum icim rahat aklimdasin arkadasim dualarim seninle

:119:hidennisko arkadasim bebegin daha iyidir insallahh 26. haftada dogum yapip saglikli olan bir suru bebegimiz var demissin umut oldun banaa hala burada mi o arkadaslar

kisacasi bana dr umun dedigi bir cumleyi soylemek istiyorum sen pamuklarada sarilsan bebek gidecekse gider hoplayip ziplama yeter iliski yasak onada dikkat et onun disinda her seyi yap rabbim verecekse ne olursa olsun verir yasatacaksa yasatir dedi

rabbim dualarimizi kabul etsin yavrularimizi zamaninda saglikli hayirli uzun omurlu olarak kucaklarimiza almmayi nasip etsin allaha emanet olun arkadaslar

guzel hafta sonlari diliyorum

Sinem84 adlı bir arkadas cnm hemde ikizdi onunkiler , uzun süre kuvoz de kaldılar ama maşallah hiç bir eksik kusur yaşamadan çıktılar, çok tatlılar büyüdüler tontik bile oldular bu aralar :)))

Sinem84 adlı bir arkadas cnm hemde ikizdi onunkiler , uzun süre kuvoz de kaldılar ama maşallah hiç bir eksik kusur yaşamadan çıktılar, çok tatlılar büyüdüler tontik bile oldular bu aralar :)))

cok sevindim ya ne guzel rabbim yasatmak istesin yeterki....

kızlar hapy ile görüştüm. gümüşhaneye dönmüş bebek trabzonda. size gerek yok demişler. daha iyiymiş. dua bekliyor.

bugün arkadaştan şifa duası öğrendim.akşamla yatsı arası 7 defa okunuyormuş.

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin tıbbilkulubi ve devaiha ve afiyetil-ebdani ve şifaiha ve nuril ebsari ve ziyaiha ve ala alihi ve sahbihi vessellim...

başka bir dua:

Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bi'-hayr

rabbim kolaylaştır zorlaştırma, rabbim hayırla sonuçlandır...

Amin...

misafirler gitti...

Merhaba arkadaslar, ben daha once uterus septum ameliyati oldum .suan 24. Haftamdayim. Gecen hafta acil serklaj oldum yatiyorumm. Sanirim benzer sureci yasayan hidenisco var. Korkuyorum ne yasarim diye daha once ikiz kaybim da var.yorumlariiza ve desteginize ihtiyacim var bu durumu yasayanlar genelde kacinci haftada dogum yapiyor acaba

arkadasım geçmiş olsun..

daha önceki kaybında kaçıncı haftadaydı?dikişin yokmuydu ozaman?
aynı dr.un mu vardı?

şimdiki doktorun kim?hangi sehirdesin?takip edip acılma görüncemi serklaj yaptı?

çok soru sordum ama bize de bilgi olsun istedim.
Allah yardımcın olsun sagsalim yavrunu kucagına al insallahh

burdaki cogu arkadasın ve benimde kaybettigim bir yavrum var

Benim güçlü arkadaşlarım merhaba herkese umarım bebekler ve siz iyisindizdir bilin ki burdaki listedeki isimleri aldım ve dualarımda herkes... Enny yazdığın o yazı gözlerimi doldurdu, bazen aldığım ilaçlar beni çıldırtacak gibi oluyor sanrı gibi krizler geliyor , antibiyotik etkisi vs şimdide günde 4 defa inisülün iğnesi alıyorum,,, en kötüsü ise pupp hastalığım geri geldi bazen kontrol. Edemiyorum çıldıracak gibi oluyorum krndimi rabbime teslim ediyorum tevekkülle sabrediyorum her saat iğne ilaç vs ama yinede şükrediyorum , 32 e geldik şükür böyle böyle dayanıcaz arada sancılarım oluyo kasıklarım sanki dikiş ipim gerim gerim geriliyor .... Bugünüme şükür Aren bugünde benimle... Sevgiyle sağlıkla kalın canlar....hepiniz dualarımda aklımdasınız rabbim her zaman yanınızda olsun...

Eğer biraz umut olabiirsem kendimi yazayım, ilk bebeğimi 17+ 5 te kaybettim ardından uterus septum ameliyatı oldum, rahim apzı yetmezlipinden çok acil olmasada beklenen tarihten önce ( kısalma sebebi ile) serklajım oldu (14. Hafta) ... Şükürler olsun 32 e geldim ama şu an dikişim tutuyor oğlumu, ilaçlarla direniyor, her an doğum olabilir deniliyor.... Hala normal doğum ve bebeğimin 35 lere gelme şansı var... Sakın umudunu yitirme... Güçlü ol...

arkadaslar ben de yeni katildim aranıza; ilk doguum 3 sene once idi ve 13 haftalıkken serklaj yapilmişti, rahim agzının kısalıgından dolayı. 332. haftaya kadar caliştim, 32. haftadan 38+4 e kadar hep yattim ve zamanında dogdu. 2.gebeligim dusuk oldu ve kan pıhtılasma problemim oldugu tesbit edildi. Tekrar hamile kaldigimda gene seklaj olacak ve hergun kan sulandırıcı igne yapacakmişim kendime.. cok ckorkuyorum hem igneden hem de bu sefer erken dogum olursa diye.. Ve ozel sektorde calişiyorum, ne yapmam gerektigini bilemedim. Ogluma kardes de istiorum bi yandan da korkuyorum... Ben de ilk gebeligimde son 2 ayda nidilat kullanmiştim bu arada.

hoşgeldin duygu...13haftalıkken serklaj olmanı dr.un mu söledi kendiliginden buldu kısalmayı?
yoksa öncesi bir kaybın yada rahim operasyonumu gecirdin?
peki serklajını yapan dr kimdi?

burada da bir çok arkadasımda hem serklaj hemde hergün clexsan ignesini yapıyor.
benimde bir kaybım var erken dogum sebebiyle arastrmalar yapıldı bana da gebelikte igne vurulmam gerektigi sölendi.
aynen bende cok korkuyorum ama yapan arkadasımız cok bizde mecburuz buna

inşallah hersey gönlünce olur

Kizlar sunlari yorumlarmisiniz. Fsh 7.40 tsh 2.2 E2 31.75 Lh 5.6 prolaktin 17.4 bilenler yorumlarmi adetin 2. Gunu yaptirdim

CHNB benim su testleri yorumlarmisin canim doktorum burda yokmus arda bey istemisti bunlari benden onumuzdeki haftalarda gitmeyi dusunuyorum test sonuclarimin hepsi cikti bakalim o ne diyecek

Kizlar sunlari yorumlarmisiniz. Fsh 7.40 tsh 2.2 E2 31.75 Lh 5.6 prolaktin 17.4 bilenler yorumlarmi adetin 2. Gunu yaptirdim

Bildiğim kadarıyla yorumlayayım. FSH yumurtalıklardaki folikülü uyararak yumurtanın gelişimini sağlıyor. TSH Tiroid bezini uyararak hormon salgılamasını sağlıyor. LH ovulasyonu yani yumurtanın döllenme kanalına (fallop tüpü) geçmesini sağlıyor. Prolaktin ise östrojen ve progesteron hormonlarının salgılanması ile süt bezlerinin gelişimini sağlar. Bu hormonların miktarı bizim menstruasyon periyodumuz boyunca artar ya da azalır. Örneğin FSH artınca yumurta gelişir, ovulasyona uygun hale gelir, daha sonra FSH azalır LH artar ovulasyon gerçekleşir şeklinde. Ama bunların referans değerleri ne kadar olmalıdır, bununla ilgili bilgim yok.

Aramızda 1 hafta var sanıyorum. Ben de fazla kilo aldığımı düşünüyorum yaklaşık 8-9 kilo aldım. Doktorum kaç kilo alırsan al yemen gerekenleri mutlaka ye diyor. Zaten gebelikte metabolizma hızı düşüyor üstelik de sen sürekli yatıyorsun kilo alman da normal diyor, sadece hamur işi tatlı vs abartma diyor. Ben canım birşeyler istemese de zorlayarak günde
3 ara + 3 ana öğün olarak 6 öğün yemek yiyorum. Her gün yumurta, peynir, ceviz, süt, yoğurt, et, sebze, sevmememe rağmen haftada 1 balık, meyve ( 4 porsiyon) tüketiyorum. Sonuç olarak bebeklerimizi iyi beslemeliyiz çünkü bizim erken doğum riskimiz var. Bende durumlar böyle. Gerçi az kilo alsak da bebek alacağını alır herhalde.

canım ilk gebelik oncesi kaybım yoktu, ama ben daha once rahim agzından operasyon gecirmiştim, dr.a gebelik oncesi bahsetmiştim operasyondan, ilk gebeligimde hep olcumledi ve serklaj yapti.. Ben Femical e gidiyorum canım İstanbul da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…