- 12 Ocak 2009
- 396
- 50
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #40.081
Anladım Enyy. enfeksiyona bakıldı di mi crp ye idrara? crp de sorun varsa kanama olabilir. benim 9 artı 4 te foş diye kan geldi. crp m yükselmiş. antibiyotik serum verdiler hastanede...
kızlar aynı haftalardayız başka bizimle aynı haftalarda olan arkadaş varmıydı hatırlayamadım geçmişede bakamadım bişey soracağım size...
ben hamileliğin ilk 3 ayında mide bulantılarından dolayı 3 kilo verdim daha sonra onları aldım ve üzerine 2 kilo aldım.doktorum baya kızdı kilo almalısın dedi.bebeğin gelişimi için haftasına göre normal dedi.toplamda 15- 18 kilo almalısın ne ara alacaksın diye baya fırçaladı.siz kaç kilo aldınız haziran anneleri topiğinde 14 kilo alanları görünce panik oldum.ben 5 kilo aldım diyorum doktor verip aldıklarımı saymıyor sadece 2 kilo almışsın diyor.sizde durum ne .birde hareketsiz olduğumdan sanırım canım bişey istemiyor
Yukarıdaki Yazidanda anladığınız gibi benimtekrar fazla kanamam oldu tabiki gittim artık rahimagzi yaramın +ve dikişin etkisiyle servikste kanama olmuş . Allahım bitmiyor yinede şükür diyorum daha zor arkadaşları görüyorum. Ama dua bende istiyorum arkadaslar artık Agliyamiyorum bile basıma geldimi tam azaldı derken yine geldi kan algımda değişti . Az mı çok mu aknti koklamaktan kafayı yedim . Anlayacağınız benim ruh Halim artık iptal .kramp varmi ? Sancı varmi ? Akinti konulurmu sarımı , kanlı geldi yenimi eskimi . Onu dusun bunu dusun artık su saatten sonra tam tevekkül edicem ve umursamicam ağlamuşsam sizlamicam gözüm dolmicak hangimiz birsey yapabildi hangimize yapılan müdahale bişeyleri tam anlamıyla engelleyebildi ilaçta içsek , yatsakta olan oldu dımı . Tam tevekküle karar verdim eşeğimi yani kızımı . Drlarindedigi önlemi alicam ama sağlam kazığa bağlıdan ve artık düşünmicem .
Size bunla ilgili küçük bir hikaye anlatıcam!
Bir tanıdığımız var 50 yaslarında sadece ayakları ağrıyor o Dr senin bu Dr benim dolaşıyor . En sonunda kanserin butun vücudunu sardığı ortaya çıkıyor . Adam şok drlar tedaviye geri yok ailesiyle zaman geçirsin diyor . Adam iyice çöküyor ağlıyor bir tanıdık görünce tedaviye gerek yok diyorlar alternatif tip o bu deneniyor ama en önemlisi dua gücüne sığınıyor . Biraz şoktan çıkınca toparlıyor . Tevekkül ediyor bir ümit tedavi devam . Artık en son lafı ne yapıyim ölürsem olurum cok şükür diyor . Ksine uçaktan geri donüyor dualeri namazları devam onceki gibi
Bugün adamın test sonucları alınmış temiz adam drlarim dedginin tam tersi hersey iyiye gidiyor ve b böyle tevekkülle tedavi olan ikinci tanıdığım. Artık hamile oldugumu unutmaya çalışacak tembel bir gunumdeyim canım yatmak istiyormuş edasıyla yatmaya çalışıcam , bugün kanamam gelince ağlamadım . Dedi ki Rabbim sen bilirsin ben istiyorum bu bebegi gerisi sana kalmış . Bir damla göz yası akıtmadım sain gittim muayenemi oldum . Ben iki hatta 3 bebegimi cok k otu bir insanı soka sokacak durumlarda kaybettim . Ama ne oldu önlemler ilaçlar drlar yinede kaybettim . Çünkü Rabbim sür bunu sana vermicem dedi üstüne her seferinde surekli gözümün önünde olucak bebekleri dünyaya getirdi arkadaslarımın demekki benimde dünyadaki sınavım buymuş şimdide veririm veremezmi bilmiyorum AMA duadan baska yapicak neyim var neyimiz var !
dikiş yerinden dedi doktorum kanamayıı..olabilir korkmana gerek yok demişti..tekrar da olmadı şükür.
bence de 12 den sonra yaptır serklajını.. benimde ilk baştan beri hep kısaydı.. inanınki bunda sormuyorum bile doktora..akşam da 2 doz iğne oldum ciğer geliştirici.
cnbc yaa bu halde nasıl misafir ağırlıyorsun? Allah kolaylık versin..dualar için sağol..
ben de yarın oğlumu alıp misafirliğe gideceğim..
saftunçum beni aradın dönemedim yarın ararım senii..kocaman öpüyorumm
Hayır cnm bakılmadı . Ama ben baktirmayi dusunuyorum. Birde antibiotik kullanıyorum zaten .idrara bakıldı temiz cok şükür . Artık bisey sormak istemiyorum Dr biliyormusun kafam Allah Bulak erken haftalarda nidilat kullanmaya başlayan birini okudum . 19. Hft bebeğini kaybetmiş diğer gebeliğinde 16. Hft başlamış 33 te bırakmış bazen saatte 1 alıyordum yazmış ama burda kk da degil bizden birini bulup konuşabilsem . Anliyacagin mevlam neylerse güzel eyler deyip Rabb'ime bırakmaktan baska yolum yok ama iyilik varsınız. Hepiniz iyi olun hepinizin evlatlarının canları iyi olsun siz duvarda onlarca asılı diplomasi olan Dr larda daha merhametli ve coguna gorede daha bilgilisiniz
Canım inşallah kızın en az oğlun kadar dayanacak...
Benim de eşim geç geldi 22.30 da. Eksikler vardı almış anca bitirdim ikramı. Arda da ağlıyor şu an babada. Ben de daha toz alacağım sabah 11 de gelecekler...
Antibiyotik kullanmana sevindim. Canım sor ihmal etme, atlama bir şeyi. dr demese de düzenli tahlillere baktır canım. Bazen antibiyotik yetmiyor doz olarak. ben de serklaj sonrası kullandım ama yine de enfeksiyon oldu su geldi sonra hastanede başka antibiyotik verildei ve geçti seruma kattılar. Canım nidilat gerekirse de kullan ne yapalım tüm kozları kullanacağız gerekirse...
İnanın 2 gündür çok üzülüyorum çok ağlıyorum. Çok etkileniyorum her haber melek oğlumu hatırlatıyor. Kötü bir şey duyacağım diye korkuyorum kalbim sıkışıyor okurken...Gece uyuyamıyorum...
merhaba arkadaşlar bende ilk 2 hamileliğimde 22 ve 19 haftalık erken doğum yaşadım çok zor dönemlerdi şimdiki hamileliğimde doktorumu değiştirdim çok şükür ki çok da memnunum doktorumdan 12.haftada dikiş atıldı ve sürekli yatarak geçiriyorum sadece doktor ve tuvalet için kalkıyorum çok şükür 31.haftamıza girdik hep bişey olur mu korkusuyla yaşadım bu zamana kadar her hafta ciğer geliştirici iğnede vuruluyorum inşallah bu sefer bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım hep dua ediyorum kısacası erken doğum yaşayan arkadaşlar endişelenmeyin ve dikişi muhakkak attırın rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Kızlar arkadaşlarla telefonla görüştüm...
Duyaydın salı günü doğum yapmış maşallh tosun oğlan olmuş 3900 gram 53 cm Meriç. Emmeyi öğrenememiş sarılık varmış hastanedeler bu yüzden. sesi iyiydi duyaydının.
Hapy de dün akşam doğum yapmış 7 de. 940 ya da 960 grammış. 28 artı 5 te... bebekte akciğer gelişimi ve idrar boşaltamama sorunu var yoğun bakımda. sesi iyiydi. inşallah iyi olacak. Dua bekliyor...
umudum adetin hayırlı olsun:))
Kizlr nr olur dua edinn sabahtn beri agliyorm hastannedeym sabah biraz kanamyyla geldm sancm varms durdurmaya calisiuolr rahim boyu 2,7ye dusms bunuda kayybedecm diye odum kopuyo nolr okuyaabiln okuyn rabbmfn baska kimmse yardm edemz bana
Sinem84 adlı bir arkadas cnm hemde ikizdi onunkiler , uzun süre kuvoz de kaldılar ama maşallah hiç bir eksik kusur yaşamadan çıktılar, çok tatlılar büyüdüler tontik bile oldular bu aralar :)))
Merhaba arkadaslar, ben daha once uterus septum ameliyati oldum .suan 24. Haftamdayim. Gecen hafta acil serklaj oldum yatiyorumm. Sanirim benzer sureci yasayan hidenisco var. Korkuyorum ne yasarim diye daha once ikiz kaybim da var.yorumlariiza ve desteginize ihtiyacim var bu durumu yasayanlar genelde kacinci haftada dogum yapiyor acaba
Merhaba arkadaslar, ben daha once uterus septum ameliyati oldum .suan 24. Haftamdayim. Gecen hafta acil serklaj oldum yatiyorumm. Sanirim benzer sureci yasayan hidenisco var. Korkuyorum ne yasarim diye daha once ikiz kaybim da var.yorumlariiza ve desteginize ihtiyacim var bu durumu yasayanlar genelde kacinci haftada dogum yapiyor acaba
arkadaslar ben de yeni katildim aranıza; ilk doguum 3 sene once idi ve 13 haftalıkken serklaj yapilmişti, rahim agzının kısalıgından dolayı. 332. haftaya kadar caliştim, 32. haftadan 38+4 e kadar hep yattim ve zamanında dogdu. 2.gebeligim dusuk oldu ve kan pıhtılasma problemim oldugu tesbit edildi. Tekrar hamile kaldigimda gene seklaj olacak ve hergun kan sulandırıcı igne yapacakmişim kendime.. cok ckorkuyorum hem igneden hem de bu sefer erken dogum olursa diye.. Ve ozel sektorde calişiyorum, ne yapmam gerektigini bilemedim. Ogluma kardes de istiorum bi yandan da korkuyorum... Ben de ilk gebeligimde son 2 ayda nidilat kullanmiştim bu arada.
Kizlar sunlari yorumlarmisiniz. Fsh 7.40 tsh 2.2 E2 31.75 Lh 5.6 prolaktin 17.4 bilenler yorumlarmi adetin 2. Gunu yaptirdim
Kizlar sunlari yorumlarmisiniz. Fsh 7.40 tsh 2.2 E2 31.75 Lh 5.6 prolaktin 17.4 bilenler yorumlarmi adetin 2. Gunu yaptirdim
kızlar aynı haftalardayız başka bizimle aynı haftalarda olan arkadaş varmıydı hatırlayamadım geçmişede bakamadım bişey soracağım size...
ben hamileliğin ilk 3 ayında mide bulantılarından dolayı 3 kilo verdim daha sonra onları aldım ve üzerine 2 kilo aldım.doktorum baya kızdı kilo almalısın dedi.bebeğin gelişimi için haftasına göre normal dedi.toplamda 15- 18 kilo almalısın ne ara alacaksın diye baya fırçaladı.siz kaç kilo aldınız haziran anneleri topiğinde 14 kilo alanları görünce panik oldum.ben 5 kilo aldım diyorum doktor verip aldıklarımı saymıyor sadece 2 kilo almışsın diyor.sizde durum ne .birde hareketsiz olduğumdan sanırım canım bişey istemiyor
hoşgeldin duygu...13haftalıkken serklaj olmanı dr.un mu söledi kendiliginden buldu kısalmayı?
yoksa öncesi bir kaybın yada rahim operasyonumu gecirdin?
peki serklajını yapan dr kimdi?
burada da bir çok arkadasımda hem serklaj hemde hergün clexsan ignesini yapıyor.
benimde bir kaybım var erken dogum sebebiyle arastrmalar yapıldı bana da gebelikte igne vurulmam gerektigi sölendi.
aynen bende cok korkuyorum ama yapan arkadasımız cok bizde mecburuz buna
inşallah hersey gönlünce olur