Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Melek 81

hepinizin msj larını okuyorum bilin .
Canım senin kanaman nedenmiş . Benimki tahminen( sancım varmış zorluyormus oda dikisi kanatmis olabilirmiş)
Benim bu donemde sertleşmem oluyor zaman zaman ve adet agrisi gibi oyuzden eğer bunlar agri kesici ile geçmezse nidlata baslicakmisim . Ben kendim karar vericek sizlerde günlük doz fazla galiba sizin haftalarda ben gunde iki kez hafta da iki yada 3 gun
Bir yardım edin bana ne yapicam ben kızlar daha 15 teyim

Son düzenleme:
Melek 81

Canım senin kanaman nedenmiş . Benimki tahminen( sancım varmış zorluyormus oda dikisi kanatmis olabilirmiş)
Benim bu donemde sertleşmem oluyor zaman zaman ve adet agrisi gibi oyuzden eğer bunlar agri kesici ile geçmezse nidlata baslicakmisim . Ben kendim karar vericek sizlerde günlük doz fazla galiba sizin haftalarda ben gunde iki kez hafta da iki yada 3 gun

Canim cok gecmis olsun
mesajlarini korkuyla okuyorum elimdende birsey gelmiyor
Nidilatla ilgili pek bilgim yok ama agri kesici olarak ne kullaniyorsun
Ve anlamadigim ilaca baslamaya ve dozuna sen nasil karar vericeksin

Senin dr un kim neden birkac gun gozetim altinda tutmuyorki seni
En azindan kendini guvende hisseder psikolojik olarak rahatlarsin

liste vermedi ama mutlaka yemek gerekenleri söyledi 6 öğün beslen dedi pek yapamıyorum.sabah kahvaltı yaptım yumurta beynir ekmek
öğle 2 kase mercimek çorbası başkada bişey yemedim içimden gelmiyor .önüme koyuyorum kuruyemişleri meyveyi sütü onlar bana ben onlara bakıyorum.
başlangıç kilom boyuma göre iyiydi zayıf bile denebilir.daha düzenli yemeliyim sanırım birde sürekli evde olunca insan hareketsizlikten yiyemiyor.öncesindede yemek konusunda sıkıntılıydım hatta kayınvelidem hep kızardı kuş gibi yiyorsun o senin neyine yetecek diye.doktorda kızınca panik oldum

Yemeye çalış canım. Öğle iki kase çorbayala olmaz canım. Bizler riskli gebeyi z yani pramatüre bebek doğurma olasılığımız çok yüksek. İlk gebeliğimde 24+5 dikiş atılıp hastanede yatarken bana oradaki her Dr senin görevin verilen her öğünü tüketmek ve bebeğine kilo aldırmak demişlerdi.bende onları diledim. İkinci hamileliğim boyuncada hep onun için sebzemi meyvemi yoğurt tüketmeye çalıştım. Şimdi hiç öyle besleneniyorum. Hamd olsun Rabb'ime iki oğlumda pramatüre doğmalarına eağmen(biri31+5 ikincisi34.haftada) kilolarının haftalarına göre iyi olmalarından uzun süre yoğun bakımda kalmadılar.
6 öğün 3 ana 3ara öğün ara öğünlerde meyve+süt veya yoğurt yada ceviz badem tüketmek gerekiyormuş. Her sabah yumurta öğle yemeklerinde sebze + et+ yoğurt akşamda ağırlık sebze+ az et+ yoğurt yemek gerekiyormuş. Ben tam buğday ekmeği tükettim her öğün 2 dilim.
Canım sende Yemen gerekenleri yavrun için yemeye çalış. Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Melek 81

Canım ya senin dr perinatolog değil mi?
Arda bey bana söyle arkadaşlarına prepar, nidilat işe yaramaz boşuna kullanmasınlar demişti. Endol kullandırıyor Arda bey.
dün 100 tane selavat getirdim sizler için. Dua edebiliyorum sadece...
canım sancı kasılma mı? dikişi zorluyor deyip nasıl evde tutuyor canım. özel sağlık sigortan va r mı? canım ya yanlış anlama ama yarın Arda bey femicaldedir. bir görünsen. İstersen ararım ben Arda Beyi...Daha doğrusu cebine mesaj çekerim ayarlamaya çalışırım istersen...

Ah ne guzel demiş benim doktorda bana öyle diyeydi keske hamile hamile rejim yaptırdı bana,ama ben kilolu hamile kalmıştım ondan herhalde sisko gördü beni,sen zayıfdan ondan demiştir yemeye çalış,ben 13 kilo aldım dogum sonrası 8 i gitti

cemil beyin kilo takıntısı var. ben gittiğimde beni ince gösteren bir elbise giymiştim...:))

hapy açmıyor kızlar meşgule düşürüyor endişelendim ben...:18:

Melek 81

Neden sen karar veriyorsun Dr ayarlaması gerekiyor. Canım senin Dr kim. Neden sana bırakıyor.
Canım benim Dr nidilat karşıtı idi ve benim hep kasılmalarım vardı. 30. haftaya kadar endol kullandım sonra yasak olfuğundan kullanamadım 32 +3 hafta da dikiş kayıp kasılmalarım artınca Dr alalımmı dedi. Bende herşeyi denemek istiyorum beni bi hastaneye yatırın ne kadar durursa Dursun dedim. Rabbim izniyle ve oradaki Dr sayesinde Dr ikna ettik nidilatra kullandım 11 gün daha durdu yavrum. Ana senin haftam çok yeni. O haftalarda evde kullanan varmı hiç duymadım.
Canım sen kendi Dr ile karar ver. Her hastanın haftası ve durumuna göre değişiyor. Mesela ben endol kullanabildim. Ama pıhtılaşma sorunu olanlar kullanmadı. Mesela gurbetçiye Dr vermiyor onunda kazılması çok oluyor. O yüzden bizler sana ne söylersek yanlış olabilir.

Neden sen karar veriyorsun Dr ayarlaması gerekiyor. Canım senin Dr kim. Neden sana bırakıyor.
Canım benim Dr nidilat karşıtı idi ve benim hep kasılmalarım vardı. 30. haftaya kadar endol kullandım sonra yasak olfuğundan kullanamadım 32 +3 hafta da dikiş kayıp kasılmalarım artınca Dr alalımmı dedi. Bende herşeyi denemek istiyorum beni bi hastaneye yatırın ne kadar durursa Dursun dedim. Rabbim izniyle ve oradaki Dr sayesinde Dr ikna ettik nidilatra kullandım 11 gün daha durdu yavrum. Ana senin haftam çok yeni. O haftalarda evde kullanan varmı hiç duymadım.
Canım sen kendi Dr ile karar ver. Her hastanın haftası ve durumuna göre değişiyor. Mesela ben endol kullanabildim. Ama pıhtılaşma sorunu olanlar kullanmadı. Mesela gurbetçiye Dr vermiyor onunda kazılması çok oluyor. O yüzden bizler sana ne söylersek yanlış olabilir.

Suyu azalttığı için Arda bey bana endolü yasaklamıştı çünkü 15. haftamda suyum sızmıştı biliyorsun. Ben mağnezyum kullanabilmiştim...

DR DAN GELDIK

şimdilik dr açısından herşey iyiymiş

12 hafta dan önce bebeğin aneztesı almasını doğru bulmuyormuş

o yüzden acıl durum olmazsa 12 haftadan sonra serklaj fakat çok çok ısrarımla r.a kısalığı 25 çıktı hakıkaten kısasmış dedı

enfeksıyoon içinde r.a boyu içinde ısrarla 12 hafta dedı baskada bırsey demedı

sırkelı suyu çok önermedı sırke asıttır mıkroplerı öldürür ama bazı yararlı mıkroplarda yok olabılır ö yüzden sen nasıl istersen öyle yap dedı

mıde bulantım içinde dayan ilaç kullanmayalım 20 gun sonra geçecekmış

sımdılık hatırladıklarım bu kadar

butun arkadaşlarım hepiniz selametle kalın

DR DAN GELDIK

o yüzden acıl durum olmazsa 12 haftadan sonra serklaj fakat çok çok ısrarımla r.a kısalığı 25 çıktı hakıkaten kısasmış dedı

sırkelı suyu çok önermedı sırke asıttır mıkroplerı öldürür ama bazı yararlı mıkroplarda yok olabılır ö yüzden sen nasıl istersen öyle yap dedıo

Canım Dr güzel geçmiş. Rabbim sağlıkla zamanında kucağıma almayı nasip etsin.
Takvim in yok canım ben karıştırdım şimdi kaçıncı haftadasın.

DR DAN GELDIK

sırkelı suyu çok önermedı sırke asıttır mıkroplerı öldürür ama bazı yararlı mıkroplarda yok olabılır ö yüzden sen nasıl istersen öyle yap dedı

Canım çok sevindim demek senin de benim gibi doğuştan kısa. Peki mc donals mı shikodkar mı yapılacak. bu arada serklajı senin ısrarınla mı kabul etti anlamadım canım orayı?

İstersen hastaneye yatıriyim dedi .ama su aşamada yapicam bisey yok dedi . Çünkü verilecek hersey verildi dedi. Nidilata ben karar vericek demem su anlama geliyor . Eğer agri kesicim ise yaramaz kasilmam ağrım devam ederse . Nidilat alabilirsin dedi Buda son care bu haftalar acısından dedi . Hastane ye yatmak taraftari ben değilim onceki gebeligimde 4 ayımı hastanede geçirdim ne ise yaradı kızlar . Arda bey icin saol canım su anda Dr elindengeldigini yaptın düşünüyorum ama aklımda olsun teşekkür ederim . Birde bende pihtilasma olmamasına ragmen igne kullanıyorum endol belki o yüzden verilmemiştir . Hepinizi cok seviyorum ne olur bana. Dua edin bol bol cok ihtiyacım var . Bende hergun Yasin okuyorum hepimiz icin .

Benim yarın yine misafir var. Arda da durmadı ancak süpürdüm sildim. Toz almadım daha. Hazırlık da yapamadım eşim de gelmedi...

Anladım Enyy. enfeksiyona bakıldı di mi crp ye idrara? crp de sorun varsa kanama olabilir. benim 9 artı 4 te foş diye kan geldi. crp m yükselmiş. antibiyotik serum verdiler hastanede...

Canım ya senin dr perinatolog değil mi?
Arda bey bana söyle arkadaşlarına prepar, nidilat işe yaramaz boşuna kullanmasınlar demişti. Endol kullandırıyor Arda bey.
dün 100 tane selavat getirdim sizler için. Dua edebiliyorum sadece...
canım sancı kasılma mı? dikişi zorluyor deyip nasıl evde tutuyor canım. özel sağlık sigortan va r mı? canım ya yanlış anlama ama yarın Arda bey femicaldedir. bir görünsen. İstersen ararım ben Arda Beyi...Daha doğrusu cebine mesaj çekerim ayarlamaya çalışırım istersen...

cemil beyin kilo takıntısı var. ben gittiğimde beni ince gösteren bir elbise giymiştim...:))

hapy açmıyor kızlar meşgule düşürüyor endişelendim ben...:18:

Butun gun hem happy i hemde efulim i cok merak ettim:18:
Insallah musait degildirde acmiyordur tlf nu
Insallah her ikisindende iyi haberler aliriz
rabbim ikisininde yardimcisi olsun

Canım Dr güzel geçmiş. Rabbim sağlıkla zamanında kucağıma almayı nasip etsin.
Takvim in yok canım ben karıştırdım şimdi kaçıncı haftadasın.

9 hafta olması gerekıyor fakat 8+4 geç döllendiğini düşünüyor dr bey

Canım çok sevindim demek senin de benim gibi doğuştan kısa. Peki mc donals mı shikodkar mı yapılacak. bu arada serklajı senin ısrarınla mı kabul etti anlamadım canım orayı?

rahım kısalığını 12 haftadan önce ölçmenın bır anlamı yokmuş

ama ısrarla ölçmemi istiyorsan ölcelım

serklaj olacak ama bununla ilgılı bırşey demedı

sımdılık 15 gunde bır görüşeceğiz dr beyle

9 hafta olması gerekıyor fakat 8+4 geç döllendiğini düşünüyor dr bey

rahım kısalığını 12 haftadan önce ölçmenın bır anlamı yokmuş

ama ısrarla ölçmemi istiyorsan ölcelım

serklaj olacak ama bununla ilgılı bırşey demedı

sımdılık 15 gunde bır görüşeceğiz dr beyle

canım her şey güzel olsun inşallah. 15 günde 1 olsun için rahat eder...

Melek 81

dikiş yerinden dedi doktorum kanamayıı..olabilir korkmana gerek yok demişti..tekrar da olmadı şükür.

DR DAN GELDIK

bence de 12 den sonra yaptır serklajını.. benimde ilk baştan beri hep kısaydı.. inanınki bunda sormuyorum bile doktora..akşam da 2 doz iğne oldum ciğer geliştirici.

cnbc yaa bu halde nasıl misafir ağırlıyorsun? Allah kolaylık versin..dualar için sağol..

ben de yarın oğlumu alıp misafirliğe gideceğim..

saftunçum beni aradın dönemedim yarın ararım senii..kocaman öpüyorumm

Yemeye çalış canım. Öğle iki kase çorbayala olmaz canım. Bizler riskli gebeyi z yani pramatüre bebek doğurma olasılığımız çok yüksek. İlk gebeliğimde 24+5 dikiş atılıp hastanede yatarken bana oradaki her Dr senin görevin verilen her öğünü tüketmek ve bebeğine kilo aldırmak demişlerdi.bende onları diledim. İkinci hamileliğim boyuncada hep onun için sebzemi meyvemi yoğurt tüketmeye çalıştım. Şimdi hiç öyle besleneniyorum. Hamd olsun Rabb'ime iki oğlumda pramatüre doğmalarına eağmen(biri31+5 ikincisi34.haftada) kilolarının haftalarına göre iyi olmalarından uzun süre yoğun bakımda kalmadılar.
6 öğün 3 ana 3ara öğün ara öğünlerde meyve+süt veya yoğurt yada ceviz badem tüketmek gerekiyormuş. Her sabah yumurta öğle yemeklerinde sebze + et+ yoğurt akşamda ağırlık sebze+ az et+ yoğurt yemek gerekiyormuş. Ben tam buğday ekmeği tükettim her öğün 2 dilim.
Canım sende Yemen gerekenleri yavrun için yemeye çalış. Rabbim yar ve yardımcın olsun.

senin oğlanlara kocaman birer maşallah:nazar: Allah acılarını göstermesin sağlıklı bereketi hayırlı uzun ömür versin
doğru söylüyorsun bundan sonra daha çok dikkat edicem evet çok haklısın erken doğum riskimizde var daha iyi beslenmeliyim çokkkkk sağol.

Ah ne guzel demiş benim doktorda bana öyle diyeydi keske hamile hamile rejim yaptırdı bana,ama ben kilolu hamile kalmıştım ondan herhalde sisko gördü beni,sen zayıfdan ondan demiştir yemeye çalış,ben 13 kilo aldım dogum sonrası 8 i gitti

benide panik yaptırdı sağolsun.kocam benden daha çok kilo aldı bu arada senin kiloları eşin mi alıyor dedi.eşimin bahanesi de güzel ama söyde benim canımçeksin diye yiyormuş:)

canım benim hoşbuldum,hidenişkom sınıfta bırakmasın beni mazeretim var hep aklım burda ama gecmişi bile okuyamadım hatta su anda son sayfaları da okuayamayacagım :KK43: annem ateşlendi bu sefer şaka gibi omru hayatında hasta olmayan kadını da hasta ettim,cok yordum anacıgımı canım sıkıldı cok Allah başımızdan eksik etmesin inşallah amin! şimdi daha iyi ama ben onu dinlensin diye koye babamın yanına gondermek istiyorum bakalım nasıl ayarlayacagız,cok yogun geciyor ara ara ugruyorum bir iki post okuyup cıkmak zorunda kalıyorum gecmişte atladıgım kacırdıgım sayfalar da oluyor,boş bir vakitte okumaya calışacagım ama yaren gibi bana da ozellikle sormak istediginiz bir sey olursa mesaj yazın oyle gormem ve cevap vermem daha kolay olur kucaklıyorum hepinizi de:KK16:

duyaydın sag saglim yavrusunu kucaklamış onu ogrendim ve tebrik etmek istedim,Allah analı babalı mutlumesut buyutmek kısmet etsin inşallah!
happy arkadaşımız da sanırım erken dogum yapmış tam olarak olayları bilmiyorum ama dualarım minik yavrusu icin,Allahım guc kuvvet şifa versin kuzuya anasına babasına bagışlasın,saglıklı uzun bir omur sursun anasıyla babasıyla inşallah!
amin!

Kıyamam ben sana bırakmam tamam :))
Annene çok geçmiş olsun, benimde annem her gelişinde yamulup gidiyor :KK9:
Bu sefer karpel tünel denen bir sendrom oldu ellerine celik bandajlar taktılar, ustunu elinin üstüni fırında yaktı derisi koptu iltihaplandı, doktorun verdiği ilaçlar ödem yaptı 3 günde 6 kilo farkedecek kadar şişti
Dedim sen git artık
Allah onları başımızdan eksik etmesin

Kanamam arttı aksamdan buyana arkadaslar . Rahim icinde bir sey yok. sanİrim hissetmesinin sancılar dikisi zorluyormus .agri kesici verildi basirili olmazsa Nidilata icicem . Siz kacinci haftada başlamıştınız nidilata? Artık duygularımı kaybettim .

Canım ya, lutfen sakin ol, bol bol dua et. Bn kullanmadım ama sanırım nidilat oldukça etkiki
Allah yardımcınolsun

canım benim şimdi daha iyiyim bu arlar depresyona girdim herhalde...bugün deli danalar gibi gezdim tek başıma girmediğim mağaza kalmadı tabi dünya kadar alışveriş yaptım eşim çok kızacak kartları görünce:)))hakkaten ben depresyona girdim ...neyse canım benim çok öpt....

Aaahhh aahhh o kadar ihtiyacım var ki alışverişe gezmeye
Kızım beni çok zorluyor arkadaşlar, butun gun ya emziriyorum ya uyutmaya çalışıyorum
Şikayet etmeye dilim varmıyor ama keşke azıcık daha kolay uyuyan bir çocuk olsaydı :KK14:

Kizlr dua icin cok sagolun kanamam yyok gibi ama rahim kasiliyo karnim dertlesiyo sanci varms ben annlamiyorm tabi kasilma durmazsa dikisi alirlr diye korkuyorm nolur duaya devam edin cok korkuyormm daha 21+5 cok kucuk bebegm yasamz nolur 38leri goreym

Canım nerden çıkardın tabiki de bebegine birşey olmayacak

X