Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Mmery benim ilk kaybim cok erkendi 5 haftalikti odonemde istanbuldaydim. Zeynep kamilde 10 gun yattim 10. Gun ikizlerden digerini de kaybettim. 2 yil sonra izmir yesilyurt arastirma hastanesinde septum oerasyonu gecirdim canim. Ayni dr gebe kalinca kontrollerime devam etti. 2 haftada 1 kontrolum vardi 22. Haftada normal kontrole diye gittim 1 saate yakin cok detayli bakildi acilma varmis ama bende hic bir belirti yoktu,/kanama,su,sanci vs/ acil yatisim yapildi ertesi gu serklaj oldu simdi 1 haftadir yatiyorum ,guzel duan icin tesekkur ederim.

QUOTE=mmery;29000390]arkadasım geçmiş olsun..

daha önceki kaybında kaçıncı haftadaydı?dikişin yokmuydu ozaman?
aynı dr.un mu vardı?

şimdiki doktorun kim?hangi sehirdesin?takip edip acılma görüncemi serklaj yaptı?

çok soru sordum ama bize de bilgi olsun istedim.
Allah yardımcın olsun sagsalim yavrunu kucagına al insallahh

burdaki cogu arkadasın ve benimde kaybettigim bir yavrum var:KK5:[/QUOTE]

Lilymeredin cok sevindim umut oldun hakikaten ,ayni sureci yasamisiz ,insallah zamanina yetisirim su an 24 . Haftadayim. Sureyi ne kadar uzatabilirsek o kadar iyi tabi , sizin az kalmis insallah hayirli zamanda saglicakla kucaginiza alirsiniz bebisinizi.

Eğer biraz umut olabiirsem kendimi yazayım, ilk bebeğimi 17+ 5 te kaybettim ardından uterus septum ameliyatı oldum, rahim apzı yetmezlipinden çok acil olmasada beklenen tarihten önce ( kısalma sebebi ile) serklajım oldu (14. Hafta) ... Şükürler olsun 32 e geldim ama şu an dikişim tutuyor oğlumu, ilaçlarla direniyor, her an doğum olabilir deniliyor.... Hala normal doğum ve bebeğimin 35 lere gelme şansı var... Sakın umudunu yitirme... Güçlü ol...

canım ilk gebelik oncesi kaybım yoktu, ama ben daha once rahim agzından operasyon gecirmiştim, dr.a gebelik oncesi bahsetmiştim operasyondan, ilk gebeligimde hep olcumledi ve serklaj yapti.. Ben Femical e gidiyorum canım İstanbul da.

teşekkür ederim.Arda bey mi canım dr.un?
bu topicte hastası çok.

hamile kalabilmek içinmi basladın dr.a?

Merhaba arkadaslar, ben daha once uterus septum ameliyati oldum .suan 24. Haftamdayim. Gecen hafta acil serklaj oldum yatiyorumm. Sanirim benzer sureci yasayan hidenisco var. Korkuyorum ne yasarim diye daha once ikiz kaybim da var.yorumlariiza ve desteginize ihtiyacim var bu durumu yasayanlar genelde kacinci haftada dogum yapiyor acaba
Canım ben de septum ameliyatı oldum ilk gebeliğimde 13. Haftada Serklaj oldum fakat şimdi anlıyorum ki Dr önlem amaçlı yapmış
Doğumum zamanında oldu çok şükür
arkadaslar ben de yeni katildim aranıza; ilk doguum 3 sene once idi ve 13 haftalıkken serklaj yapilmişti, rahim agzının kısalıgından dolayı. 332. haftaya kadar caliştim, 32. haftadan 38+4 e kadar hep yattim ve zamanında dogdu. 2.gebeligim dusuk oldu ve kan pıhtılasma problemim oldugu tesbit edildi. Tekrar hamile kaldigimda gene seklaj olacak ve hergun kan sulandırıcı igne yapacakmişim kendime.. cok ckorkuyorum hem igneden hem de bu sefer erken dogum olursa diye.. Ve ozel sektorde calişiyorum, ne yapmam gerektigini bilemedim. Ogluma kardes de istiorum bi yandan da korkuyorum... Ben de ilk gebeligimde son 2 ayda nidilat kullanmiştim bu arada.
Cnm kan sulandırıcıyı birçok arkadas kullandı merak etme
Sorun bulunduğu için sevinmelisin
Birde önyargılı olma
Bende ilk bebeğim serklajla doğduğu için ikincide de olacak diyordum çok şükür kızımı serklajsız aldım kucağıma

canım ilk gebelik oncesi kaybım yoktu, ama ben daha once rahim agzından operasyon gecirmiştim, dr.a gebelik oncesi bahsetmiştim operasyondan, ilk gebeligimde hep olcumledi ve serklaj yapti.. Ben Femical e gidiyorum canım İstanbul da.

Aayyy Femical deyince hoş oldum Dr kim?

Merhaba arkadaslar, ben daha once uterus septum ameliyati oldum .suan 24. Haftamdayim. Gecen hafta acil serklaj oldum yatiyorumm. Sanirim benzer sureci yasayan hidenisco var. Korkuyorum ne yasarim diye daha once ikiz kaybim da var.yorumlariiza ve desteginize ihtiyacim var bu durumu yasayanlar genelde kacinci haftada dogum yapiyor acaba

yukarıda yazdın da kaçırdım mı bilmiyorum. 23 te açılman mı oldu neden serklaj oldun canım? kim yaptı genelde bu hafta cesaret eden dr az...
Allah sağlıkla zamanında doğurmayı nasip etsin...

Benim güçlü arkadaşlarım merhaba herkese umarım bebekler ve siz iyisindizdir bilin ki burdaki listedeki isimleri aldım ve dualarımda herkes... Enny yazdığın o yazı gözlerimi doldurdu, bazen aldığım ilaçlar beni çıldırtacak gibi oluyor sanrı gibi krizler geliyor , antibiyotik etkisi vs şimdide günde 4 defa inisülün iğnesi alıyorum,,, en kötüsü ise pupp hastalığım geri geldi bazen kontrol. Edemiyorum çıldıracak gibi oluyorum krndimi rabbime teslim ediyorum tevekkülle sabrediyorum her saat iğne ilaç vs ama yinede şükrediyorum , 32 e geldik şükür böyle böyle dayanıcaz arada sancılarım oluyo kasıklarım sanki dikiş ipim gerim gerim geriliyor .... Bugünüme şükür Aren bugünde benimle... Sevgiyle sağlıkla kalın canlar....hepiniz dualarımda aklımdasınız rabbim her zaman yanınızda olsun...

Canım aklımdan geçtin şükür iyisiniz...

arkadaslar ben de yeni katildim aranıza; ilk doguum 3 sene once idi ve 13 haftalıkken serklaj yapilmişti, rahim agzının kısalıgından dolayı. 332. haftaya kadar caliştim, 32. haftadan 38+4 e kadar hep yattim ve zamanında dogdu. 2.gebeligim dusuk oldu ve kan pıhtılasma problemim oldugu tesbit edildi. Tekrar hamile kaldigimda gene seklaj olacak ve hergun kan sulandırıcı igne yapacakmişim kendime.. cok ckorkuyorum hem igneden hem de bu sefer erken dogum olursa diye.. Ve ozel sektorde calişiyorum, ne yapmam gerektigini bilemedim. Ogluma kardes de istiorum bi yandan da korkuyorum... Ben de ilk gebeligimde son 2 ayda nidilat kullanmiştim bu arada.

canım ilk serklajını kim yaptı? önlem amaçlı mı? 32 de açılma mı oldu yattın canım? ben de büyük oğlumda 29 artı 4 te 4 cm açılmayla yatmıştım 38 de doğdu. sonra 2 25 haftalık erken doğum sonra 8 haftalık düşük(bu arada büyük oğlumdan öncede düşüğüm var 8 haftalık) 5. gebeliğimde Ahmet Ardam doğdu 13 artı 4 te laparoskopik serklaj olmuştum.
bende de pıhtılaşma eşimde genetik sorun var. ben de kan sulandııcı oldum hep.

femical yazmışsın serklaj kararını femical mi verdi? dr n kim Arda by, cem bey ya da tolga bey mi? benim de Arda beydi..

CHNB benim su testleri yorumlarmisin canim doktorum burda yokmus arda bey istemisti bunlari benden onumuzdeki haftalarda gitmeyi dusunuyorum test sonuclarimin hepsi cikti bakalim o ne diyecek

canım kargüneşi açıklamış referans aralıklarını bilmiyorum. Amh istemedi mi?
ne zaman gideceksin? selamımı ilet canım dr me?:KK16:

Aramızda 1 hafta var sanıyorum. Ben de fazla kilo aldığımı düşünüyorum yaklaşık 8-9 kilo aldım. Doktorum kaç kilo alırsan al yemen gerekenleri mutlaka ye diyor. Zaten gebelikte metabolizma hızı düşüyor üstelik de sen sürekli yatıyorsun kilo alman da normal diyor, sadece hamur işi tatlı vs abartma diyor. Ben canım birşeyler istemese de zorlayarak günde
3 ara + 3 ana öğün olarak 6 öğün yemek yiyorum. Her gün yumurta, peynir, ceviz, süt, yoğurt, et, sebze, sevmememe rağmen haftada 1 balık, meyve ( 4 porsiyon) tüketiyorum. Sonuç olarak bebeklerimizi iyi beslemeliyiz çünkü bizim erken doğum riskimiz var. Bende durumlar böyle. Gerçi az kilo alsak da bebek alacağını alır herhalde.

valla Arda bey de bana her seferinde hamur işi, kısır yeme diyordu:KK1: kısır seven bir görüntüm var galiba hiç de yemedim halbuki...:KK9:

ilk serklajını Arda bey mi yaptı?

dikiş yerinden dedi doktorum kanamayıı..olabilir korkmana gerek yok demişti..tekrar da olmadı şükür.

bence de 12 den sonra yaptır serklajını.. benimde ilk baştan beri hep kısaydı.. inanınki bunda sormuyorum bile doktora..akşam da 2 doz iğne oldum ciğer geliştirici.

ciger gelistirici igneyi kacinci haftanda oldun arkadasim 2 doz igneyide 1 kereye mahsus mu oldun vede igne nerden yapiliyo ucretu ne kadar dr um bana da yapacagin soyledi 26. haftada cok merak ediyorum yardimci olursan sevinirim

yeni gelen arkadaslarimizz hosgeldiniz insallah rabbim yavrularimizi zamaninda saglikli hayirli uzun ömürlü olarak verir kucaklarimiza

herkese iyi aksamlaaarrr

Hidenisko , zamaninda olmasina cok sevindim, umarim bize de nasip olur ,

Eğer biraz umut olabiirsem kendimi yazayım, ilk bebeğimi 17+ 5 te kaybettim ardından uterus septum ameliyatı oldum, rahim apzı yetmezlipinden çok acil olmasada beklenen tarihten önce ( kısalma sebebi ile) serklajım oldu (14. Hafta) ... Şükürler olsun 32 e geldim ama şu an dikişim tutuyor oğlumu, ilaçlarla direniyor, her an doğum olabilir deniliyor.... Hala normal doğum ve bebeğimin 35 lere gelme şansı var... Sakın umudunu yitirme... Güçlü ol...

Canım ben de septum ameliyatı oldum ilk gebeliğimde 13. Haftada Serklaj oldum fakat şimdi anlıyorum ki Dr önlem amaçlı yapmış

Birde önyargılı olma
Bende ilk bebeğim serklajla doğduğu için ikincide de olacak diyordum çok şükür kızımı serklajsız aldım kucağıma

canım ben 2 günde bir oluyorum o iğneden eşim yapıyo benim ki tüp bebek daha önce 3 bebeğimi kaybettim onlar kendiliğinden olmuştu
son ölen bebeğimden sonra hamile kalamadım tüp bebek yaptırdık transferden beri kullanıyorum hiç korkma acımıyo alışıyosun göbekten oluyorum canım

Arkadaşlar hoşgeldiniz..Büyük geçmiş olsun..İnşallah hamileliğinizi miadına erdirir bebeklerinizi kucağınıza alırsınız..Hepimiz kader ortaklarıyız..

Evet acilma olmus acil serklaja giriyor benim , yesilyurt devlet hastanesinde sefa bey yapti .amin insallahh

yukarıda yazdın da kaçırdım mı bilmiyorum. 23 te açılman mı oldu neden serklaj oldun canım? kim yaptı genelde bu hafta cesaret eden dr az...
Allah sağlıkla zamanında doğurmayı nasip etsin...

Canım aklımdan geçtin şükür iyisiniz...

canım ilk serklajını kim yaptı? önlem amaçlı mı? 32 de açılma mı oldu yattın canım? ben de büyük oğlumda 29 artı 4 te 4 cm açılmayla yatmıştım 38 de doğdu. sonra 2 25 haftalık erken doğum sonra 8 haftalık düşük(bu arada büyük oğlumdan öncede düşüğüm var 8 haftalık) 5. gebeliğimde Ahmet Ardam doğdu 13 artı 4 te laparoskopik serklaj olmuştum.
bende de pıhtılaşma eşimde genetik sorun var. ben de kan sulandııcı oldum hep.

femical yazmışsın serklaj kararını femical mi verdi? dr n kim Arda by, cem bey ya da tolga bey mi? benim de Arda beydi..

canım kargüneşi açıklamış referans aralıklarını bilmiyorum. Amh istemedi mi?
ne zaman gideceksin? selamımı ilet canım dr me?:KK16:

valla Arda bey de bana her seferinde hamur işi, kısır yeme diyordu:KK1: kısır seven bir görüntüm var galiba hiç de yemedim halbuki...:KK9:

ilk serklajını Arda bey mi yaptı?

[Bade cim hosbulduk , aynen yalniz degiliz tum paylasimlar insana bi umut bi moral oluyor .

QUOTE=bade81;29006223]Arkadaşlar hoşgeldiniz..Büyük geçmiş olsun..İnşallah hamileliğinizi miadına erdirir bebeklerinizi kucağınıza alırsınız..Hepimiz kader ortaklarıyız..[/QUOTE]

[Bade cim hosbulduk , aynen yalniz degiliz tum paylasimlar insana bi umut bi moral oluyor .

QUOTE=bade81;29006223]Arkadaşlar hoşgeldiniz..Büyük geçmiş olsun..İnşallah hamileliğinizi miadına erdirir bebeklerinizi kucağınıza alırsınız..Hepimiz kader ortaklarıyız..[/QUOTE]

bende ilk 3 ay 4 kilo verdim ama şimdi gayet güzel alıyorum çok değil ama yerinde alıyorum verdiğim kiloları aldım üstünede 2 - 3 kilo aldım doktorum iyisin diyor iştahım güzel yerinde yani daha çok yiyebilirim ama kendimi sınırlıyorum aşırı kilo almamak için bence sende iyisindir genelde doktorlar çok kilo alınca kızıyo ama seninki tersiymiş

benimki verip tekrar geri aldıklarımı saymıyor.başlangıç kiloma 2 kilo eklendi ona kızıyor ama sende 2-3 kilo almışsın inş. evlatlarımız zamanında sağlıklı bir şekilde doğar

kızlar hapy ile görüştüm. gümüşhaneye dönmüş bebek trabzonda. size gerek yok demişler. daha iyiymiş. dua bekliyor.

bugün arkadaştan şifa duası öğrendim.akşamla yatsı arası 7 defa okunuyormuş.

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin tıbbilkulubi ve devaiha ve afiyetil-ebdani ve şifaiha ve nuril ebsari ve ziyaiha ve ala alihi ve sahbihi vessellim...

başka bir dua:

Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bi'-hayr

rabbim kolaylaştır zorlaştırma, rabbim hayırla sonuçlandır...

Amin...

misafirler gitti...

canım happy kelebeğin bebeği için tefriciye mi okusak.kaç kişi katılır kiacaba

hoşgeldin canım
senin durumunda olup 40.haftada doğum yapan da var daha erken doğum yapan da... inşallah evladını zamanında sağlıklı bir şekilde kucaklarsın.

Aramızda 1 hafta var sanıyorum. Ben de fazla kilo aldığımı düşünüyorum yaklaşık 8-9 kilo aldım. Doktorum kaç kilo alırsan al yemen gerekenleri mutlaka ye diyor. Zaten gebelikte metabolizma hızı düşüyor üstelik de sen sürekli yatıyorsun kilo alman da normal diyor, sadece hamur işi tatlı vs abartma diyor. Ben canım birşeyler istemese de zorlayarak günde
3 ara + 3 ana öğün olarak 6 öğün yemek yiyorum. Her gün yumurta, peynir, ceviz, süt, yoğurt, et, sebze, sevmememe rağmen haftada 1 balık, meyve ( 4 porsiyon) tüketiyorum. Sonuç olarak bebeklerimizi iyi beslemeliyiz çünkü bizim erken doğum riskimiz var. Bende durumlar böyle. Gerçi az kilo alsak da bebek alacağını alır herhalde.

ben çok düzenli yiyemiyorum ama daha çok zorlayacağım kendimi aramızda baya kilo farkı var inş. kızçem besleniyordur.evlatlarımız zamanında sağlıklı doğsunda gerisi boş.
çok kilo almışım az almışım umrumda değil

Birde önyargılı olma

Canim benim dr tolga bey cok memnunum,rutin kontrolume de ona gidiyordum,ilk dogumumu da o taki etti ve yaptirdi.2. De planliydi ama dusuk oldu.simdi 3.kere hamile kalmaya cesaret edebilirsem gene tolga beyin takibinde olacagim,hem serklaj olcak hem de kan pihtilasma ignelwei

Bu arada ben daha onceden rahim agzindan operasyon gecirdigim icin normalde de kisalik var,o yuzden serklaj kesin..ilkinde 32.haftada rahim agzina baski ve kisalma gordu tolga bey o yuzden rapor yazdi ve ben izne ciktim ama cok sukur 6 hafta hep yatarak 39.haftaya kadar gelebilmistim

Benim güçlü arkadaşlarım merhaba herkese umarım bebekler ve siz iyisindizdir bilin ki burdaki listedeki isimleri aldım ve dualarımda herkes... Enny yazdığın o yazı gözlerimi doldurdu, bazen aldığım ilaçlar beni çıldırtacak gibi oluyor sanrı gibi krizler geliyor , antibiyotik etkisi vs şimdide günde 4 defa inisülün iğnesi alıyorum,,, en kötüsü ise pupp hastalığım geri geldi bazen kontrol. Edemiyorum çıldıracak gibi oluyorum krndimi rabbime teslim ediyorum tevekkülle sabrediyorum her saat iğne ilaç vs ama yinede şükrediyorum , 32 e geldik şükür böyle böyle dayanıcaz arada sancılarım oluyo kasıklarım sanki dikiş ipim gerim gerim geriliyor .... Bugünüme şükür Aren bugünde benimle... Sevgiyle sağlıkla kalın canlar....hepiniz dualarımda aklımdasınız rabbim her zaman yanınızda olsun...

Canımm Allah yardımcın olsun Rabbim kolaylık versin . İnan artık sizlerin en ufak problemi canımı acitiyor su günlerimiz bir geçse bhamdolsun 32 olmuşun . Bende diğer arkadaşlarda insallah görebiliriz her haftanın sıkıntısı ayrı Rabbim kolay ve güzel su gibi gecen günler nasip etsin hepimize ( agri sancı icin nidilat kullandığım kacinci haftada başladın)

Son düzenleme:
X