Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Anladim canim cok sagol herseyim normal ama bebegim bana gelmiyor hamile kalabilmek tek basina yetmiyormus bebegin orada saglikli buyumesi orda durmasida onemli insallah birdahakine dikis ise yarar ve bebegim annesini birakmaz

Anladim canim cok sagol herseyim normal ama bebegim bana gelmiyor hamile kalabilmek tek basina yetmiyormus bebegin orada saglikli buyumesi orda durmasida onemli insallah birdahakine dikis ise yarar ve bebegim annesini birakmaz

gelir inş bebeklerimiz bizlere. Bende hamile kalmadan önce bir adet düzensizliği yaşamıştım ve bu tahlileri bir kaç kez yaptırdım, sanki tek sorun onlarmış, hamile kalabildin mi her şey bitecek gibi geliyordu ama işin aslı öyle değilmiş. İnşallah en yakın zamanda sağlıklı bir şekilde hamile kalıp sağlıklı hamilelik geçirip bebeklerimize kavuşuruz,. Allah'ım isteyen herkese sonuna kadar anneliği yaşatır inş.

cnm istersen beni faceden ekleyebılırsın her konuda yardımcı olurum çünkü bu topıgı takıp etmıyorum.. buradan bı arkadas daha ekledı benı uzun uzun konustuk..

annecigine cok geçmiş olsun canım...
iki meleginle seni kocaman öpüyorum..
teşekkür ederim benim bir sorum olursa özelden yazarım bunu sölemen ii oldu
Allah kabul etsin dualarını canım..
sen nasılsın buaralar şikayetlerin azaldı sanki

bu arada benide ara benide ara topicin telefon sapığı oldum

hayırlı olsun arkadasım çogu gitmiş sende basarmıs sayılırsın...
demek 2 kayıbın var

diger 2 bebeginde dikiş varmıydı?aynı dr.mu yaptı?
simdi doktorun kim? bilgilerini verirsen bize cok sevinirim.

enny canım gecmiş olsun ah öle bilgisiizmki bu konularda sana yardımcı olamıyorum.
nidilat a baslasan kötümü olur ki..haftan az die cekınıosun sanırım ama Allah ın izniyle birsey olmucak arkadasım
iiyi düşünelim iyi olacak insallah

cnm istersen beni faceden ekleyebılırsın her konuda yardımcı olurum çünkü bu topıgı takıp etmıyorum.. buradan bı arkadas daha ekledı benı uzun uzun konustuk..
çok sevinirim mail face de ne isimle aratayım seni yada özelden mailinide verebilirsen daha çabuk bulurum.

Kaç gündür giriyorum giriyorum tam okuyamadan çıkıyorum.
Aklım sizlerde.. ama inanın o kadar yoğun geçiyor ki günlerim çalışınca gerçekten çok zor. Bir de yoğun bir çalışma ortamım var.

Sabah 6:30 kalkıp akşam 07:30 dan önce eve giremiyorum. Eve gidince de yemek çocuk derken anca..

Ben 29.haftama geldim. Nidilat başladım bir kaç gün önce.. Sabah da 2 doz ciğer geliştirici iğnemi oldum. Akşam da 2 doz olacağım.. Şükür bugünlere geldim..

happykelebek arkadaşımızın erken doğum yaptığını gördüm.. benden bir hafta ilerdeydi sanırım.. çok erken daha yaa.. Allah ım sorunsuzca sağlıcakla kucağına tez zamanda almayı nasip etsin..

sizler nasılsınız?

kanamanın nedenini nasıl bulamazlar çok saçma geldi bana...

ben 14.hafta serklaj oldum.. tam 20 gun sonra bir kanamam oldu hem de çok kötü bir kanamaydı bütün çamaşırımı batıracak kadar ve pıhtılarda vardı.. kıpkırmızı kandı.. ben bebeği kaybettim diyerek gittim hastaneye ancak sonra dikiş yerindenmiş..

serklaj sonrası şikayetlerim çoktu ağrı falan sonra düzeldi bir süre sonra.. fakat son 1-2 haftadır yine kasılma ve ağrım var..

ilk hamileliğimde de şimdi de nidilat kullanan biri olarak söylüyorum.. o haftalarda nidilat verilmiyor..daha yeni başladım bende..

ay işyerinde şu maili yazmaya başlayalı 1 saat oldu.. 10 kişi geldi gitti yanıma yazamadım

adet ağrısı,bel ağrısı, sertleşme ve kasılma oluyor bendede senin haftalarında da oluyordu şimdi de.endişelenme canım bunlar için bana dr.um progestan,proluton iğne,crunone jel vermişti.bol bol su ve meyve suyuda kasılmalara,sertleşmelere iyi geliyor.
bende de 9.hafta kanama olmuştu ve nerden geldiğini anlayamadılar bisüre gözlem altında kaldım acilde sonra eve yolladılar bir tedavi uygulamadılar.bazen olabiliyor demekki.inşallah bir sıkıntı olmaz stres yapmamaya çalış.nidilat erken haftalarda verilmiyor.bana 20.haftadan sonra verdi ama çok zor durumda kalırsan iç yani kasılmaların çok artarsa beni ara öyle iç demişti.hamdolsun ben daha içmedim.o aslında tansiyon ilacıymış ama kasılmalarda etkili bir ilaçmış.
Allah yardımcın olsun canım.inşallah burda hep birlikte 38-39-40 ları görücez

kızlar aynı haftalardayız başka bizimle aynı haftalarda olan arkadaş varmıydı hatırlayamadım geçmişede bakamadım bişey soracağım size...
ben hamileliğin ilk 3 ayında mide bulantılarından dolayı 3 kilo verdim daha sonra onları aldım ve üzerine 2 kilo aldım.doktorum baya kızdı kilo almalısın dedi.bebeğin gelişimi için haftasına göre normal dedi.toplamda 15- 18 kilo almalısın ne ara alacaksın diye baya fırçaladı.siz kaç kilo aldınız haziran anneleri topiğinde 14 kilo alanları görünce panik oldum.ben 5 kilo aldım diyorum doktor verip aldıklarımı saymıyor sadece 2 kilo almışsın diyor.sizde durum ne .birde hareketsiz olduğumdan sanırım canım bişey istemiyor

Canım bende öyleydim. Zaten kilolu hamile kalmıştım. Gebelik şekerim 11. hsftada çıkınca diyet yaptım. Çok güzel beslendim gebelik boyunca. İlk iki ay üç kilo verdim. Altıncı ayın sonunda hamile kaldığım kiloya 4 kilo eklemişti. Dr sorduğumda bebek gelişim iyi haftasından 1,5 hafta önde olduğundan hiç sorun etmedi.
Canım kaç öğün besleniyorsun. Bundan sonra daha hızlı kilo alırsın. Ben son iki ayda 6 kilo aldım bebepimde34 haftalık doğdu. Dursa kesin çok alırdım. Dr beslenme listesi verdimi. Olmadı iste. Ona göre yeterli besleyip bedlenmediğini öğrenirsin.

liste vermedi ama mutlaka yemek gerekenleri söyledi 6 öğün beslen dedi pek yapamıyorum.sabah kahvaltı yaptım yumurta beynir ekmek
öğle 2 kase mercimek çorbası başkada bişey yemedim içimden gelmiyor .önüme koyuyorum kuruyemişleri meyveyi sütü onlar bana ben onlara bakıyorum.
başlangıç kilom boyuma göre iyiydi zayıf bile denebilir.daha düzenli yemeliyim sanırım birde sürekli evde olunca insan hareketsizlikten yiyemiyor.öncesindede yemek konusunda sıkıntılıydım hatta kayınvelidem hep kızardı kuş gibi yiyorsun o senin neyine yetecek diye.doktorda kızınca panik oldum

58 ile hamile kaldım.. 4-5 aylık hamileyken 52 kiloya kadar düştüm.. Fakat hamile kaldığın kilo üzerinden hesaplama yapılır verdiğin kilolar sonra hızlı geri alınıyor zaten.. Bak göreceksin önümüzde ki 2-3 hafta içerisinde daha çok alacaksın.. Bence gayet normal.. Asıl bundan sonra alacaksın.. Sen sadece sağlıklı beslenmeye çalış bundan sonrasında kilo almaya çalışma

Meral demiyorum artik:))))
Merra cnm:))))
ne diyecektim ya sey haa ben 53 kilo ile hamile kaldim suan 60 oldum dr gayet normal dedi bende zar zor yiyorum cnm ben hamile kalmadan once vitaminlere basladim o yuzden mide bulantim o kadar olmadi valla esim tombul karim diye seviyor beni yanaklarik tombik oldu :))
Kiz bemiksc yut o istah aciyor

sağol canım cevabın içimi rahatlattı.

Ah ne guzel demiş benim doktorda bana öyle diyeydi keske hamile hamile rejim yaptırdı bana,ama ben kilolu hamile kalmıştım ondan herhalde sisko gördü beni,sen zayıfdan ondan demiştir yemeye çalış,ben 13 kilo aldım dogum sonrası 8 i gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…