Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bak şarjım bitmek üzere geç olmasa şimdi bile arardımmmmmmmmmmmmmmmmmmm:)) Bacımmmmm....

ah canımmmmm iyiki varsın
gercekten burayı bulup sizleri tanıdıgım için çok sanslı hissediyorum kendimi...

herseyi soruyorum,çekinmeden konusuyorum..

gecen gün konusuyorduk eşimle işte küçük bir rahatsızlanmada da İstanbul a doktora gidecek olmamız beni korkutuyor dedi.senin dinlenmen yatman gerek yola cıkman kötü etkılemesmi dedi.öle çok lüks bir aracımız da yok.

dedim aaa dikişimiz atılsın o günleri görelim kızlara sorarım herseyi..
olmazsa nesrini ararım o anlar gerekeni söler:))) sanki aileden birisin....

iyi geceler diliyorum herkese benden baska kimse kalmamıs
yarın görüşmek üzere...

Allah ım sen darda olan arkadaslarıma,hastalara şifa ver..
Happykelebek in bebegini koru..hep aklımdalar..

bugün birde Adana da ki ikizlerine 5.5 aylık hamile kadının ölümü beni öle derinden etkıledi ki..

sofikaa hoşgeldin...nasılsın?

tam zamanında geldin,yoksa hidennisco seni devamsızlıktan bırakacakmıs :18:

canım benim hoşbuldum,hidenişkom sınıfta bırakmasın beni mazeretim var hep aklım burda ama gecmişi bile okuyamadım hatta su anda son sayfaları da okuayamayacagım annem ateşlendi bu sefer şaka gibi omru hayatında hasta olmayan kadını da hasta ettim,cok yordum anacıgımı canım sıkıldı cok Allah başımızdan eksik etmesin inşallah amin! şimdi daha iyi ama ben onu dinlensin diye koye babamın yanına gondermek istiyorum bakalım nasıl ayarlayacagız,cok yogun geciyor ara ara ugruyorum bir iki post okuyup cıkmak zorunda kalıyorum gecmişte atladıgım kacırdıgım sayfalar da oluyor,boş bir vakitte okumaya calışacagım ama yaren gibi bana da ozellikle sormak istediginiz bir sey olursa mesaj yazın oyle gormem ve cevap vermem daha kolay olur kucaklıyorum hepinizi de

duyaydın sag saglim yavrusunu kucaklamış onu ogrendim ve tebrik etmek istedim,Allah analı babalı mutlumesut buyutmek kısmet etsin inşallah!
happy arkadaşımız da sanırım erken dogum yapmış tam olarak olayları bilmiyorum ama dualarım minik yavrusu icin,Allahım guc kuvvet şifa versin kuzuya anasına babasına bagışlasın,saglıklı uzun bir omur sursun anasıyla babasıyla inşallah!
amin!

He,he, he:))
Güldürdün beni. Canım sağ ol. Kalp kalbe karşılıklı. Yüzyüze görüşmedik hatta facede bile görmedim seni. Sen de kardeşim gibisin:)))
Forumumuzu çok seviyorum:))
Yine oradada dr edinirsin. Benim Hataydada vardı . Arda beyle paslaşacak biri olsun ilaçlarını yazdırabileceğin tahlilleri yaptıracağın biri olsun...

Canım geçmiş olsun annene. Soğuk algınlığı filan mı?

sagol canım,bademcikleri iltihaplanmış bir haftadır ablamda kalıyor yarın gelecek inşallah

Kanamam arttı aksamdan buyana arkadaslar . Rahim icinde bir sey yok. sanİrim hissetmesinin sancılar dikisi zorluyormus .agri kesici verildi basirili olmazsa Nidilata icicem . Siz kacinci haftada başlamıştınız nidilata? Artık duygularımı kaybettim .

Hayirli cumalar kiZlar 500 salavat cektim kiz kilan kimse cikmamis bakiyim dedim neyse ben teslim ediyim bari namaz kilamam ama ...
Allahim kabul etsin...
Ohh gece kaynatmisiniz...
Metal ablacim nasilsin...
Benide arayin...
Su tanesi kardesim du seni ariyim...

Rabbim yardımcın olsun canım. Sen gönlünü ferah tutmaya çalış. Rabb'ine sığın ne olacak diye değil güzel olacak diye düşün. Nidilat iyi gelecektir. sen yapılan her işlem iyi gelecek diye düşün.dr güven canım. Allah'a emanet ol.

Hamd olsun canım iyiyiz. Sen ve kızımız nasıl. Allah kabul etsin canım Bende yatarken ne güzel çekebiliyorum. Şimdi hiç olmuyor. Belki sür sağlarken çekebilirim bak şimdi aklına geldi.

HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEL NASİR Hasbiyallahu lailahe illahu aleyhü tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym

merhaba arkadaşlar bende ilk 2 hamileliğimde 22 ve 19 haftalık erken doğum yaşadım çok zor dönemlerdi şimdiki hamileliğimde doktorumu değiştirdim çok şükür ki çok da memnunum doktorumdan 12.haftada dikiş atıldı ve sürekli yatarak geçiriyorum sadece doktor ve tuvalet için kalkıyorum çok şükür 31.haftamıza girdik hep bişey olur mu korkusuyla yaşadım bu zamana kadar her hafta ciğer geliştirici iğnede vuruluyorum inşallah bu sefer bebeğimi sağlıkla kucağıma alırım hep dua ediyorum kısacası erken doğum yaşayan arkadaşlar endişelenmeyin ve dikişi muhakkak attırın rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Canim benim ya engellenemiyormu sancilar iyi seyler dusun canim hersey iyi olacak bebegin seninle kalacak hic korkma canim

enny cnm,çok çok geçmiş olsun inşallah bebeğin sana sımsıkı sarılacak ..Sancın varsa ağrı kesicinin yeterli olacağını sanmıyorum sana sancı ve kasılma engelleyici bir tedavi yapmaları gerekir bence hastaneyede misin? değilsen biraz hastaneye yatırsalar serum verilse ..Şuan sakin olman çok önemli iyi düşün bebeğin seninle kalacağına inan canım..Dualarım seninle Allahın izniyle iyi olacaksın

Sofikacım,Anneciğine çok geçmiş olsun canım boğaz sorunlarında adaçayı çok iyi geliyor..Ilık olarak içebilir ve adaçayıyla gargara yapabilir.Fırsat buldukça gel canım

Bende cok hafif adet agrisi gibi oluyor arasira , zaman zamanda sertleşme oluyor okadar . Bu kanamanın çıkış yeri belli olmayınca bu kanıya varıldı . Agri kesici , yetmezse nidilat, zaten gunde iki gez magnezyum pastil bukadar Hast yatsamda tedavi buymuş . Belkide erken haftalarda oldugum icin bilemiyorum

Simdi sizlerden istediğim ben 15. Hft benim gibi yaşayan oldumu ?
(Zaman zaman sertleşme , adet agrisi)
Ve nidlata kacinci haftada başladınız .

Enny cnm buyuk gecmis olsun cnm..
Sertlesme bendede olmustu tavsiyem kesinlikle hastaneye yat bos serumunda faydasi var ..
Ben nidilat kullanmadim ama burda narmik diye bi arkadas vardi o 17.haftada gunde uc kez aliyordu sekiz saatte bir..
Progestani vajinalmi aliyorsun cnm..

Canım kasilmalara suyun iyi geldigni biliyorum,bı topikte okumuştum doktor demis hastanede verdikleri boş serum suymus bı an da 2 litre su icersen serum etkisi yaparmış,dene istersen su hamilelikte herseye iyi geliyor valla

Kizlar sunlari yorumlarmisiniz. Fsh 7.40 tsh 2.2 E2 31.75 Lh 5.6 prolaktin 17.4 bilenler yorumlarmi adetin 2. Gunu yaptirdim

ben bildiğim kadarı ile yorumlayayım; FSH ve LH yumurtlamayla ilgili ve gayet normal çıkmış mesela ibrahim saraçoğlu diyor ki LH FSH dan büyükse pco vardır. Ama sende öyle değil gayet güzel. Diğerleri de gayet normal bence sadece TSH için tahlili verdiğin yerin değer aralığı önemli orada ki aralıkta ise sorun yok.

bu arada duyaydının bebeği hayırlı uğurlu olsun.
happykelebeğinde bebeği ve kendi içinde inşallah herşey güzel olur.

Progestani ağız alıyorum , karar veremedim nidilat icin kullaniyormusunuz daha erkenmi kızlar cok çaresizim suanda sancım varmi yokmu anlamiyorken nasıl karar vericek allahım biri bir yok gösterse bu haftalarda başlayan birileri olsa kızlar
Su meselesine gelince cnm her iki gebeligimde gunde 3 lt su ictim hastanede yattım serum yedim artık bazı seylere inancım gitti evde su iciyorum şimdilik .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…