Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım ben Dr akinti şikayetiyle gittim ve ben bakmasını istedim yoksa 14 hft ya kadar 3 kere vajinal olmusimdur oda kultur almak icin ben bir bebegimi enfeksiyondan kaybettiğim icin tedirginlik farkındayım Dr tedirgin ediyorum . Yoksa Dr hiç vajinal müdahale bakma taraftarı hiç degil onceki drlarim direk vajinal bakarlarsa ben bu Dr şaşırdım valla gereksiz hiç birşeye girmiyor ilac müdahale sakın temkinli benim hatam benim keske bakın demeseydim

Moralini bozma tatlım, serklaj sonrası bu tarz kanamalar olabiliyor
Tabiki önlem olarak doktora görünmekte fayda var
Alttan muayene de etkiliyor
Benimde neredeyse bitiyordu kanamam
Dogum sonrası kontrolü alttan yaptı arda bey hemen arkasından baya kanamam geldi

Basın sagolsun
İyi bir arastırma ile doğru doktor seçmek çok öenmli
Hangi şehirde yaşıyorsun?

Oooo bak bu çok güzel işte
Yakında bebiş haberleri gelecek inşallahh
Yumişlerine de maşallah

Duyaydını merak ettim nasıl oldu doğum acaba?
Bebişko nasıl konuşan oldu mu?

Sofika gelmiyor bayadır devamsızlıktan kalacak bak

Son düzenleme:

kızlar da yazmış herkesin farklı oluyor canım benim laparoskopikti bu yüzden sanırım çok hafif pembe oldu başka olmadı. 4 gün sonra ızıntı oldu diye gittimmvajinal yapıldı benim 34 te bir kez karından diğer 2 haftada son ay her hafta vajinal oldu hijyenik olunca vajinalden korkmayın...

canım zamanında doğum yapınca aklına gelir tabi. ben de normal serklaj mı olsaydım diye düşünürüm arada:))

dr de nasıl farketmemiş öyle bilgisiz dr lerden herhalde... neredeyse biz teşhis koyacağız...:))

ah arkadaşım keşke hamileyken yaptırsaydın yüzde 50 indirim oluyor ben indirimli yattım..

evet canım ben bebek ayağıyla vuruyor sanıyordum...

canım bade nasıl? arda beye gittin mi verdin mi hediyeni?

chnb cnm merak ettığin için çok tesekkür edıyorum

mıde bulantılarım tavan yapmış durum da şikayetım yok yaradana

çok çok üşüyorum kalın yünlü hırkayla yatıyorum hıç bır sey yıyemıyorum uyuyamıyorum aclıktan

bazen bır bardak bıle su içemediğim için akıntım sarıntırak idrarımda hafıf yanma var ahhh su içsem gececek te

çok çok terlıyorum yatak odasından çıkmıyorum yatagım daha sıcak ve rahat geliyor

cuma günü kontrolumuz var bakalım ne dıyecek dr bebeçik nasıl hıç bır hıs yok onada üzülüyorum bırşeyler hıssetmem rahatlatacak sankı

işte böyle bızden haberler okuyup çıkıyorum buralardayım

duyaydın nasıl haber alan arkadaşlar olursa bılgılendırırse sevınırız

Çökme arkadaşım..Güçlü ol..Metanetli ol..Allahım yardım edecek inanıyorum..
Yuhhhhhh nediym başka...İnsan böyle şeyleri duyunca şoka giriyor gerçekten..milletin eşi maç düşünür,bizim eşlerimiz can düşünür...

Lily cnm maddiyat yonden cokmek cok zor ama deger..
Merry masallah kintrolun iyi gecmis bir ay sonra sabahlar olmasin..
Eny cnm dikistendir arkadaslarin dedigi gibi kesilmezse kotu bi 20 yi gecseydin daha rahatlardin..
Kizlar pek giremiyorum kizima battaniye oruyorum vede kasilmalarim var yine dua edin beni orgu ormezsem yerdim kafayi..

evet aynı haftadayız bende sabah kahvaltımı hazırlıyorum evde dolanıyorum bazen çok nadir yan binadaki arkadaşıma gidip geliyorum yavaş yavaş yani tamamen yatamıyorum sıkılıyorum namazımı falan kılıyorum derken hareketli sayılırım benimde en son kontrolde 27 mm çıktı .Doktor iyi şimdilik dedi dikkat etmeye devam dedi pıhtılaşma sorunu sendede varmıydı ben kan sulandırıcı iğnede kullanıyorum bide crionone jel kullanıyorum demir hapı kullanıyorum folbiol kullanıyorum kalsiyum kullanıyorum .senin kullandığın ilaçlar neler?rabbim hepimizin yavrularına bizlere bağışlasın hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin çok zor heran bişi olcak korkusuyla yaşamak rabbim sabır versin hepimize haaa bide kasılma demişsinde ben oluyomu farketmiyorum yani nasıl olduğunu bilmiyorum arada alttan batma oluyo bazen kasıklarımda ağrı oluyo ama bunlar kasılma değildir heralde kasılma nasıl oluyo

Lily cnm maddiyat yonden cokmek cok zor ama deger..
Merry masallah kintrolun iyi gecmis bir ay sonra sabahlar olmasin..
Eny cnm dikistendir arkadaslarin dedigi gibi kesilmezse kotu bi 20 yi gecseydin daha rahatlardin..
Kizlar pek giremiyorum kizima battaniye oruyorum vede kasilmalarim var yine dua edin beni orgu ormezsem yerdim kafayi..

sana diyorum da bende de farklı olmuyor yani..

bende hep iyi düşünmeye çalışıyorum..bu sefer inşallah zamanında gelecek bebişim diyorum ama dediğin gibi kendimde ters bişi hissettiğimde resmen çöküyorum..
saatlar günler zehir oluyor..
dualarımdasın canım..sende bizlere dua et..allahım sağlıcakla gelsin inşallah bebişlerimiz...

28 i geçsem diyodum geçtim hala rahat değil içim...34 ü görsem diyorum..inşallah 34 derken 38-40 ları görelim hepimiz...

oradakilerede yuhh yaniii..biz birgün birgün karnımızda kalsın diye neler çekiyoruz..elalemim düşüncesine bak...

eee yaşamayan nerden bilsin...tok açın halinden anlamaz misali..anlatsak anlamazlarrr

Allah razı olsun arkadasım saol.bende sizlere dua ediyorum herzaman kendime etmeden once size ediyorum çünkü sizin bana benimde size duam kabul olurmuş .. Bizi bizden baska kim anlar yemin ediyorum sizin bir kelimeniz okadar değerliki!anlatamam ah bende senin haftana geldiğim günleri bir görebilsem senin cok az kalmış artık hiç canını sıkma . Rabbim bu son haftaları su gibi geçirsin sana insallah . Öyle bir sinavdayiz ki sonu güzel olsun kavusalimda saglikli insallah cnmbitmiyor derdimiz çünkü erken haftası gec haftası yani hiç birimiz 38 lere kadar hiç birimiz rahat edemiyor bence . Aksam İnan durup durup ağladım bu sefer bebeğime bağlandım hiç birine baglanamamistim . Cok ümitlendim hareketlerini ultrasonda gördüğümde ilk kez içimden sevindim bu sefer kaybetmek istemiyorum. Onu sevdim Allah yardımcımız olsun hepimizin birtek yavru icin yalvaran herkesin

Canim nasilsin kanaman kesildimi
Yanlis hatirlamiyorsam.rahim agzinda yara oldugundan bahsetmistin kanaman o sebeple olabilirmi
bu durumlarda serum tedavisi uygulanabiliyor rahimi rahatlatsin diye
insallah hersey duzelicek canim

Canim nasilsin kanaman kesildimi
Yanlis hatirlamiyorsam.rahim agzinda yara oldugundan bahsetmistin kanaman o sebeple olabilirmi
bu durumlarda serum tedavisi uygulanabiliyor rahimi rahatlatsin diye
insallah hersey duzelicek canim

Evet doğru cnm rahim ağzımda yara var benim ( daha oncede ordan kaynaklı kan gelmiş ti) ama bu sefer dediğin gibi belki dikisle birleşince bide muayene olunca insallah dikisten dir arkadasım. Suanda kanamam yok canım sabahtan buyana azalarak gitti
Yada yatıyorum diye gelmiyor hayırlısı bilmiyorum cnm serum diye birsey önermedi drum . İnsallah arkadasım sizlerden Allah binlerce kez razı olsun .

Kızlar Hapykelebekle telefonda görüştüm. 29 haftalık hamile biliyorsunuz. Bebeğin kalp atışları zayıflamış bugün ya da yarın sezaryene alacaklarmış. Küvez ayarlamaya çalışıyorlarmış Trabzonda. Dualarınızı bekliyor...

Cok üzüldüm insallah iyi olur bebeği Allah kimseyi evladiyla sinamasin

Canım ya, daha nasıl hissettirsin bebecik. Bulantı yeter:))
Canım benim 9 artı 3 te kanamam olmuştu ya. Hastaneye yatmıştım sonra kanamam durdu ama yemek yemiyordum su içemiyordum o yüzden 20 gün serum aldım yemek yiyemedim ama rahatlattı içine bulantı kesici koyuyorlardı. Ben zofran zydis kullandım bulantı için. Yazdır istersen pahalı. O biraz iyi geliyordu...

Ör canım ör... Kızın da hissedecek annesini üzmeyecek...

Benim tamamen taşlaşma ya da bir bölümünde top gibi sertleşme oluyordu...

Allah yardimcisi olsun
Insallah hersey yolunda gider kuvezde ayarlanir
onlem amacli celestone da yapilmistir
Iyiki sikintiyi farketmisler sukur
Tek sikintilari kuvezde buyumeye calismak olsun.

Duyaydinden haber varmi
Onuda merak ettim.

Haber verdigin icin sagol

Chnb canm kasilmayi tarf etmssn benmde sabah kalktigmda oluyo bide gun icinde enfazla uckez oluyo cokmu sence doktora soylesm mi kaslma icin hap mi istesm

Allah yardımcıları olsun..İnşallah tüm tedbirler alınmıştır..Neden oldu acaba,pıhtılaşma falanmıki.. offf..İnsan üzülüyor..İnşallah herşey yolunda gider..

Aaaa çok şaşırdım
Nden zayıflamış ki
Allah güç kuvvet versin ikisine de, bebeğine hayata tutunma gücü versin inşallahhh!!!!!

Bade iyi cnm, sanki daha sakin bir bebek artık, emmesi düzelince sanırım gazı da azaldı

Duyaydını aradın mı chnb cim

Chnb canm kasilmayi tarf etmssn benmde sabah kalktigmda oluyo bide gun icinde enfazla uckez oluyo cokmu sence doktora soylesm mi kaslma icin hap mi istesm

canım dr ne sor istersen ama 3 normal bence. düzenli olmasın önemli olan o. ha bir de gaz sancısı olunca da taş gibi oluyor...

Allah yardımcıları olsun..İnşallah tüm tedbirler alınmıştır..Neden oldu acaba,pıhtılaşma falanmıki.. offf..İnsan üzülüyor..İnşallah herşey yolunda gider..

canım bilmiyorum neden olmuş olduğunu yarın ararım inşallah...

yok canım aramadım. biraz sezaryen sıkıntısını atsın yarın ararım inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…