Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar facemde paylaşmayı becerdim buraya koyamadım laparoskopik serklaj videosu epey ayrıntılı video...
Laparoscopic Abdominal Cerclage yazınca gogleye çıkıyor...

Cok duygulandim canim ya ayni aciyi uc defa yasamak nekadar yipratici bir surec ben bir defa boyle birsey yasadim diger bebegim 4 haftalik falandi onun acisida ayri tabi ama ilerleyen hafta kaybi bambaska birsey acaba bu alttan dikis yetmedigi durumlarda abdominal kesin cozum oluyormu yoksa onunda ise yaramadigi durumlar varmi merak ettim birde ne gibi riskleri var acaba

kızlar facemde paylaşmayı becerdim buraya koyamadım laparoskopik serklaj videosu epey ayrıntılı video...
Laparoscopic Abdominal Cerclage yazınca gogleye çıkıyor...

İzledim ben insallah o durumlara dusmeyiz alttan dikis yeter korkutucu geldi bana bildigin ameliyat valla cok cesaretlimissin sen canim ahmet arda buyudugunde senin kiymetini anlayacak benim annem benim icin nelere katlanmis diyecek canim cok yurekli bir annesin allah evlatlarini korusun

Canım ya çok geçmiş olsun. Rabbim şifalar versin. Neden kusuyor sun canım. Allah Allah. Gittiğin Dr bu konuda birşey dedimi. Şu Cumartesi günü Dr herşeyi sor canım. Bide özgür bey e hala ayda birmi gidiyorsun.
Allah'a emanet ol canım. Rabbim rahatlık versin.

Yüce mevlam yatan tüm hamilelere rahatlık versin. Günleri su gibi akıp geçsin.

Benim yol arkadaşım Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Benim oğluş dayanamadı erken doğdu. Hamd olsun bu günümüze.
Çok yıprandı ama az kaldı. Yüce mevlam rahatlık versin.

alllah sabirr versin arkadasim ama simdi 2 oglun var cok sukur

gurbetci arkadasim cok gecmis olsunnn rabbim sifa versin

eşim geldi 5 gun yanimda insallah cok mutluyum guzel bir 5 gun geciririz

hepiniz allaha emanet olun

cnm çok geçmiş olsun ahh şu rısklı haftalar geçse ışık hızıyla

canım bunun cevabını veremem takdir Allahın. biz ve dr ler her yolu deniyor. her operasyonun riski var tabi. Arda bey operasyon öncesi inşallah olmayacak ama bu operasyonda bazen bebeğin kalbi durabiliyor demişti şükür olmadı...
bir de gebelik öncesi attırmak bence daha iyi mesela sutanesinin öyle yaptı onun da 4 ileri hafta bebek var 18, 25, 27 yanlış hatırlamıyorsam biri de ikizdi. ona çok dua ediyorum... inşallah bu kez olacak... onun serklaj da yapılmış olmamış rahim ağzı çok deforme olmuş ondan yaptı Arda bey laparoskopik serklajını. gebelik öncesi bence riski daha az. benim haftama göre çok kısaydı heyetle görüşüp bunu uygun görmüşler diğer türlü yapılsaydı dururmuydu bilemiyorum.

bir de talihsizlik malesef büyük oğlumdaki sezaryen dikişim mesaneme yapışmış serklajımda sorun oldu ameliyat uzun sürdü ve bence bir hafta sonda taktığım için enfeksiyon oldu ve suyum geldi...yani en iyisi gebelik öncesi bence...

:)) inşallah hayırlı evlat olur. çok isterdim serklaj ipimi saklamayı. oğluma gösterip bu ip tuttu seni orada demeyi:)) Ama hatıra kaldı içimde:)) ha bir de 4 küçük kesi. Hatta ikisi artı şeklinde haç işaretine de benziyor. dün akşam eşim diyor ki Allah korusun senin namazını da kılmazlar bu işaret yüzünden:)) espiri yapıyor :))

Allah size de hayırlı evlatlar versin...

alllah sabirr versin arkadasim ama simdi 2 oglun var cok sukur

gurbetci arkadasim cok gecmis olsunnn rabbim sifa versin

eşim geldi 5 gun yanimda insallah cok mutluyum guzel bir 5 gun geciririz

hepiniz allaha emanet olun

sağ ol canım darısı başınıza... eşin de gelmiş ne güzel...

kardesrim cok saolun Allah razi olsun sizlerden ..
cumartesi kont var insallah iyi haberlerle gelirim bu kontrolum cok onemli cunku dikisimin alindigi haftadayim Allahim sana sigindim merhamet et bana ..
bol dua istiyorum sizlerden..
birde vajinamda aci hissi var sizlerde de var mi baski hissim yok sadece aci sanki dikislerim aciyor cok korkuyorum dikisim yine alinacak diye..
sizden cok dua istiyorum..

arkadaşım önceki gebeliğimde 33 haftada sancılarım durdurulamayınca banada yapıldı.34 . haftada dogum yaptım erken dogan bebeklerin akciger gelişimi tam ama surfaktan denen bi madde varki bu dış havadan aldıgı oksijeni vucutta kullanılabilir hale getiriyor fakat bebekler kuçuk olunca dışardan bu surfaktan maddesi veriliyor yani dediğin iğne.yapıldıktan 48 saat saat sonra surfaktan salınımı olmuş oluyor bizim durumlarımızda bebeğin erken dogma olasılıgı yüksek oldugu için önlem amaçlı yapılabiliyor.eger bebek zzamanında dogarsa zaten kendi vucudu bunu yapmış oluyor bazı durumlarda bebegin hemen alınması gerektiğinde tüple akcigerlerine sonradanda verilebiliyor fakat anne karnında verilip salınımın başlaması daha etkili bi yöntem

canım ne güzel açıklamışsın...

gurbetçi hep aklımda ve dualarımdasın şu mantar geçse rahat edeceğim inşallah böbrekte de sıkıntı olmaz şu 30 u geçsek de oh desek...

canım açıklama için tşk ederim.Sizden çok şey öğreniyorum.İyiki varsınız.

Geçmiş olsun chnb cim..Kaç çıktı b12 değerin?Abikopal mi verdi doktor benexol mü?Bende benexol içiyorum..Hem çok faydalıymış..

Geçmiş olsun chnb cim..Kaç çıktı b12 değerin?Abikopal mi verdi doktor benexol mü?Bende benexol içiyorum..Hem çok faydalıymış..

canım telefonda öğrendim sormadım değeri başta iğne dedi 2 günde 1 . gidemem dedim benexol verdi günde 2 tane...
troidim normal çıkmış. ben doğumdan beri ferplex fol içiyorum o kadar kanamam oldu 13 çıkmış iyi çıkmış. yine yazdırdım ondan.

Kizlr tlfndn girdigmdn herseyi rahat raht okyup cvp yazamiyorm ama hep aklimdasinz
gurbetcii canm bi skinti var galiba haftalarmz yakin bendr cok korkuyorm rabbim yardmcn olsn insaallah hersey yolundadr surekli yatiyrmussn zaten insaallah ben senin kadar yatmiyorm korktm simdi bende dikkat edeym artk rabbim hepimizn yardmcisi olsn insaallh 30larida gorurz

Canim iyi haberlerele gel insallah

Chnb b12 eksikligi genelde kirmizi et ve yesil sebze nin az tuketilmesinden kaynaklaniyor.

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…