Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Cnm hangisini diyorsun acaba, ben bir suu gecelik aldim
Sanirim siyah olan, o pierre cardin hayatim ve gerekten cok rahat ettim,

pierre cardin gecelik - Google'da Ara burdak siyah olan benimki

Belki de yediğin birşeyden olmuştur. Mesela ben kereviz yediğimde de feci ishal olurum ve günler sürer. Ama ishal ve doğum sancısının aynı hormonun tetiklemesi de çok enteresan, doğum sancısını oksitosin hormonunun sağladığını biliyorum. Rapor olayını bana da aynı şekilde veriyorlar, hep 30 gün ardından kontrol. Raporunun geçmişi de kapsaması iyi olmuş.Rapor alınacağı zaman ben gitmiyorum eşim hallediyor. Rapor zamanı sen de sor istersen ben gelmesem olur mu diye. Rahatsızlıklara ve bölüme göre verilen raporların süresi bellidir. Psikiyatri bölümleri daha uzun süreli rapor verebiliyor diye biliyorum. Neyse rapor işini halletmene de sevindim. En azından onun stresinden kurtulmuş oldun.

kızlar ben buaralar yogunum..evde biraz tamirat işlerim var..

ama her fırsat buldugumda gelip geçmişi okuyorum kötü bir haber yok oh diyorum

sizleri seviyorum

canım kolay gelsin...ben de seni seviyorum bak bugün sevgililer günü hem de. bu vesileyle senin ve tüm arkadaşlarımın bu gününü kutlayayım...

selamlar herkese güzel günler diliyorum.chnb cim benim bildigimde vajinal ölcümde daha kısa çıkıyor ve daha garntili oluyor.birinci hamileliğimde servikal yetmezlik tanısından sonra doktorum hep vajinal bakmıştı ama buda tehlikeli aslında dogumu tetikleyebiliyo.bunda serklajdan sonra hiç bakmadı.doktordan doktorada farklılıkklar var tabi. bu arada herkesin sevgililer gününü kutluyorum hep sevgiyle kalın

herkese slm

benim bildiğimde karından ölçüm daha kısa çıkıyor...
çünkü buradaki doktorum karından ölçüyor hep 27 mm demişti..
1 gün sonra sanırım serklajı yapan doktorum alttan ölçümde 37mm demişti...

alttan kesin sonuç veriyor...

merhaba arkadaşlar hepinizin sevgililer günü kutlu olsun mutlu bi gün geçirmeniz dileğiyle kontrolüm var bugün inşallah iyi haberlerle gelirim minik sevgilimle randevum var biraz süsleneyim hoşçakalın

Serklaj sonrası benim doktorum da hiç vajinal muayene ve ölçüm yapmadı. Gerekçe olarak da vajinal muayenenin enfeksiyon riskini artırma ihtimali diye belirtti.

Bu topiği takip edeli çok uzun bir süre olmadı. Ama ben bu topiği çok beğendim. Kimi üyeler uzun yıllardır birarada olmasına rağmen kimseyi ayırdetmeden cevap yazıp beğeniyorlar. Özellikle doğum yapmış olanlarla bebek olayları şimdilik negatif çıkanların cevapları ve iyi niyetleri beni çok etkiliyor. Çünkü biliyorum ki bazı topiklerde gruplaşma fazlasıyla var, insan kendi kendine yazıp kendi cevaplandırıyor. Burada insan kendini yalnız hissetmiyor.
Bu yüzden bu topikteki herkese teşekkürler. Allah buradaki herkesin dileğini kabul etsin... Sevgiler!

chnbcim insallah cnm insallah bayramim olur yeminle kizimin geldigi gun benimde dogum gunum olucak..
meral cnm sana bi sorum var haftalarimiz ayni oldugu icin soruyorum seninde dikislerinde sizlama var mi ki benim sizliyor..

bazen sızlıyor,bazende baskı hissi oluyor ama doktor normal dedi çünkü benim afacan kızım kafayı dikişe dayamış arada da kafa atıyor hatta ultrasonda bile gördük.dikiş olmasaydı çoktan pırtlatmıştın dedi muzur bir doktorumuz var:)
normaldir canım inş. çok kafaya takma bide benim rahim boyu geçen hafta gidişimde 26 mm çıktı senin nasıl

Canım büyük geçmiş olsun. Gerçektende ishal çok önemli gebelikte. Rabbim Birdaha böyle terslikler yaşatmasın. Canım rapor işini halletmişsin. Allah yar ve yardımcın olsun b

sağol canım.rapor olayına ben de çok seviniyorum hamdolsun Rabbim işleri hallediyor

ay versinlerde 1 ay 1ay ona da razıyım :)
bizim kurul başkanı biraz gıcık her gidişimde eksra bişey istiyor eşim tek gitse hayatta vermez.neyse buna şükür:)

kızlar bana karından baktı doktorum 26,88 mm çıktı birde vajinal bakalım dedi o da 26,24 mm çıktı yani aynı değerler çıktı...
sizde baya farketmiş ama..

kızlar doktor sitesinde gebelikle ilgili soruları okuyorum arasıra..Orada bir doktor var..Kutay bey..Yaşı ve deneyi epey var özgeçmişine baktığım kadarıyla..Bazı cevapları dikkatimi çekti..Bu arada bende mthfrc677t heterezigot olduğumu yazdım..Gebelikte kan sulandoroco kullanmaya gerek varmı dedim..kesin bir dille sulandırıcı kullanmaya gerek yok demiş..Mthfr yi unutun demiş hatta..Birde ilgimi çeken bir soru daha:

iyi günler hocam,eşim 13 haftalık hamile..daha önce bi düşük yaptı,bu hamileliğin ilk zamanlarında da hafif lekelenmesi olmuştu,doktorumuz bundan dolayı progestan ve coraspin vermişti,daha sonraki gidişlerimizde vitamin takviyesi olarak elevit de yazdı..şimdiye kadar kullandı o ilaçları,en son kontrole gittiğimizde (3 gün önce) folbiol ve progestanı artık bırakabileceğini söyledi..onlar yerine demir ve balık yağı takviyesi yazdı..ama coraspine devam dedi..ben bi yerde balık yağının kan sulandırıcı ilaçlarla içilmemesi gerektiğini duymuştum,acaba öyle bişey var mı??coraspin ve balık yağını beraber kullanması bi sakınca oluşturur mu??
Etiketler:
Prof. Dr. Kutay BİBEROĞLU

Bence bunların hepsini kessin. Progestan ve koraspin dahil, hiç bir ilaç yada vitamin sonuca hiç etki etmez. Bunlar ezber tedavilerdir. Gebelik sağlıklıysa ata binse birşey olmaz, sağlıksızsa pamuklarda yatsa tonla ilaç alsa yine düşer. 20 haftadan itibaren demir desteği dışında hiç bir gebeye ilaca gerek yoktur. İlaç alışkanlıkları ilaç sektörünün itelemesiyle oluşmuştur.

Kızlar osman hocada aynı şeyleri düşünüyor..Bilmiyorum bazen aklım karışıyor..doğrumu acaba diyorum..

Doktor sitesine ben de bakıyorum hatta sorularda soruyorum.İlaç konusunda benimde kafam karışık.O siteye kayıtlı bir doktora şu soruyu sordum:

Mrb hocam.Daha önce 24 haftalık bir kaybım var.Rahim ağzı yetmezliği teşhisi konuldu.15 haftalık hamileyim.Serklaj ameliyatı olsum iki hafta önce.Ameliyat öncesi proluton iğne yapıldı.Ameliyat sonrası 8 saatte bir pregestan,enfeksiyona karşı antibiyotik ve vajinal antiseptik kullandım.Bu ilaçlar bitti.Doktorum ilaçları kesti.elevit ve marincap dışında ilaç kullanmıyorum ama biraz endişeliyim.Aceba önlem amaçlı kasılma önleyici proluton ve hormon kullanmalı mıyım?

Bana verdiği cevap aynen şu:

Proluton veya hormonlar kasılma amaçlı değildir. Önlemsel olarak kullanımlarına dair kabul edilmiş literatür de yoktur.Tamamen ampirik olarak yani doktor tercihiyle verilirler. +Yararlı olduklarını gösteren bir kanıtda yoktur.

Benzer bir soruyu Femical hastanesi internet sitesi üzerinden Arda Bey'e de yönelttik.Oda yarım ampul proluton kullanmamın faydalı olacağını yazmış.Sanırım doktorlar bu konuda farklı düşünüyor.Ama umut dünyası.Belki kader kısmet işi dr'ninde dediği gibi kısmet değilse pamuklarda yatırsan yine durmayacak ama elimizden geleni yaptık demek sanırım insanı rahatlatacaktır.

Doktorum doğum yaptığım gün hafta sonuydu,akşamdı gelmedi.Hemşire baktı açılma var dedi ve bizi fakülteye göndersi.Oradakiler özelden geldiğim için belki biraz ağır davrandı.Sonuç olarak bebeğim üç gün yaşadı.Canım kızım cennette.Sonucu belki değiştirmeyecek ama ben hala doktor gelseydi.Hemen müdahale etseydi belki bebeğim yaşayacaktı diyorum.Ve hayatım boyunca bunu düşüneceğim ve sanırım o doktoru affedemeyeceğim.Allah'a havale ettim diyorum ama.işte kızdığım da oluyor.İşte keşke dememek için elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum.Sonrası tevekkül...

arkadaşlar merhaba 22 haftalık hamileyim şu 3 - 4 gündür başım çok ağrıyo normalmi ilaç almıyorum ağrı geçmesi için ama geçmiyo bi türlü neden acaba sizce?

canım ses ver her gün nasılsın?

Canım chnb merak ettirdiysem kusura bakma her gün giremiyorum nete, çok şükür Arenim bugünlede benimle her gün bitiminde şükredip öyle yatıyorum, en zor olan her gün progynex iğne benim doktoru biliyorsun proluton depot vermiyor neyseki sabah akşamdı onu kesti sabahkarı eve hemşire gekiyor iğne yapıyor, hareketsiz oluncada çok canım acıyor neyseki progynexi doktorumda bacaktan vurursun dedi hemşire bulmak çok zor bacaktan yapan neyski bu yaparım çok daha acır ama dedi ben de olsun dedim çünkü wc kalkaerken kalçamdan destek alamayınca kalkamıyomda idrara... Bezi denedim sürgüyü denedim külot bezi denedim olmuyo, psikolojik olarak travma yapıyo iki saat bekliyom olmuyo, bugun doktor kızdı ben sana wc kalk siyorum sen ne yapıyorsun onlar sende enfeksiyon yapar hem arada hareket etmen lazım kısa kısa dedi bide akşam 7 den donra su içme dedi... Dün gece 5 bucukta sancı ilr uyandm yarım saat sonra gecti, sanki sağ kasığında iple içinde bir sey çekiyolar lifim yırtılıyo, bunuda anlattım doktora; evet zatrn o hissettiğin ip dedi dikişinin ipi geriliyo dedi, son durum bu kanama yok şükür chnb , wc dışındada kıpırdanıyom gene ara ara haber ederim ...öpüyorum hepinixi öook

Ay yanlış yazmışım yatarak yazamıyom wc dışında hiç kıpırdamıyom demek istedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…