Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım öncelikle serklaj dikişi alınırken acımıyor..Onu hiç düşünme..Sen anlamıyorsun bile.Spekulumu sokuyorlar sonra kesiyorlar..inanki anlamıycaksın bişey..Birde sürgü işini söyliycektim az önce ama moralin falan bozulmasın diye üstü kapalı yazdım..arkadaşım çok su içiyorsun haliyle çok idrar geliyor..İdrarınıda tutmaman lazım biliyorsun..O yüzden sürgü aldırsan en azından bir idrara kalkıyorsan diğerine kalkmazsın..

liliymeredin enny
canlarim cokca gecmis olsun allaha emanet olun rabbim sizi ve bebeginizi korusun..
kizlar bende bu gun cezaevinin hastanesine gittim bobregim icin sag bobregim buyumus kizlar diger hamileligimde de buyumustu sol tarafima yatiyorum ne kadar sikintili bi hamilelik geciriyorum ya yattigim icin olmus 30 bi gecseydim gezerdim bi raz bu boyle giderse bobrege katater takariz dedi oda erken doguma neden oluyor..
kan ve idrar verdim insallah enfeksiyon cikmaz bu isin sonda bobrek bile aliniyormus kizlar tirstim iyice..
kasintim icinde bi ilac yazdilar bi fitil bi krem ..
mantar erken doguma yol acmazmis dogrumu ki kizlar..

Teşekkür ederim sanada gecmis olsun. İnsallah okadar ileriye gitmez cnm . Su anda ezan okunuyor Rabbim bize merhamet etsin ve yardım etsin insallah halbuki s ol tarafa yatmak faydalı degmiydiki

cnm çok geçmiş olsun

dr ne zaman ufaktan hareketlen dedi sana

bıde kaç haftadan berı sıkı yatak ıstırahatındasın

geçmiş olsun canım geçecek inşallah bu günler kızını alacaksın kollarına Allahın izniyle mantarı bilmiyorum inşallah geçer en tez zamanda...

kızlar duyaydınla konuştum 37 artı 2 olmuş ısrarla 38 i bekliyorlarmış yolda doğurursun diye de bırakmıyorlarmış. pazartesi sanırım sezaryene alacaklarmış. dr si yapmayacakmış hiç de gelmiyormuş yanına. bu proflara sinir olmaya başladım gurbeetçinin dr sinden sonra. Gözünü seveyim Arda beyin...

psikolojik olarak çok rahatsızdı ben de ayarla güzel bir hastanede yap doğumunu güzel anın olsun dedim. bebiş maşallah 3200 müş.

Vallahi çok merak ediyordum.Haber verdiğin için tşk ederim.Hayırlısın ile bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alsın hepsini unutacak inşallah.Ama kolay değil kaç zamandır hastanede.Bende Mehmet Tayyar'a gittim.Özel muayenehanesine fakültede bakmıyor.İndirimli 180 tl(Tanıdık doktor aracılığı ile gittiğimden) veriyorsun.10 dk bile kalmadım yanında.tahlilleri özel labaratuvarda yaptırırsınız,operasyonları anlaştığı hastane varmış orada yaparız diyor.Açıkcası güvenemedim.Bir kuruma bağlı doktoru tercih ettim.Ne yapacakları belli değil.Prof diye gidiyorsun ama bazen umduğunu bulamıyorsun.Allah yardımcımız olsun.

Ay masallahhhh Rabbim bizede nasip etsin . Prof olsun Dr olsun önemli degil insan olsun cnm ya Allah vicdanli Dr karşılaştırsın . Cogu önemsemiyor nasılsa kese doluyor . Hasta muhtaç oysa bilmiyorlarki öbür tarafta hesabı var bunun ama cogu gitmiş azı kalmış allahım bizede göster ne olursun ya bana hayal geliyor :)

Cuma oldu serkilajim . İlk gun öğlene kadar az kanama , iki gun temiz simdi biraz mukuslu kanlı geldi . Az Allah'a Şükür'de benim artık bazı seylere dayanma gücüm kalmadı biliyormusun bilmiyorum artık buyuk konuşmayın ama allahım saglikli bir evlat versin birdaha hamileliği düşünmem . 1olsun saglikli olsun insallah

Gurbetçi çok sağol canım...chnb annemi bime yolladım bez bulur inş çok zor olacak ama en azından gece takarım belkide öyle daha rahat ederim, fikirlerin için çoook sağol, sirkeli suyuda senden sonra yapmıştım ama doktorum neden bilmiyorum sirkeli suda yapma sadece 3 günde bir vs seni hemen orurtarak banyo yaptırsınlar yeter dedi...bade sürgü canımı çok yakıyo bi bez deneyim olmazsa...çok sağolun kızlar forumdaki herkese çook çook tesekkür ederim hepinizin ismini tek yazamadım ama okudum dikekleri ve moral buluyırum sizle, anneme dedim birde pasiflora al hastanede unutmusuz günde 3 defa veriyolardı, zararı yokmuş, panik atağıma iyi geliyor.güzel şeyler düşünmek şstiyorum inanmak istiyorum daha haftalar kalacak içimde diye ama aynadan bakınca az evvel karnıma 3 gün önceki gibi değil göbeğim çok aşağıya düşmüş , göğüslerimin altıbda fundusu hissederdim şimdi fundus aşağıda...

Duyaydına o kadar çoook sevindim ki dayan kuzuuu dayanabildiğin kadar dayan annenin içinde....sağ salim bebeğiyle evine dönsün inş

ÇOK SAOL CNM HABER DAR ETTIĞİN İÇİN DUYAYDINDAN

hamd olsun bu güne dıyelım günlerdır çektığı sıkıntıların mukafatını kat kat fazlasıyla alacak inş

Kizlr cvplr icin cok sagoln soyledignz seylr kabiz olmamk icin birebirde okduktn sonra pek ise yaramiyolr biran once kesin cozum bulp bundn sonra olmamk icinde sabah dedignz seylri yapacm mide yanmamda oluyo cok kotuym hicbisey fayda etmiyo su icme iside kendimi zorluyorm 3olnadada simdilk 2icebilsm iyi olack
chnb bende kesin cozum olark ilac istiyrdm ama dedign ilacn icerigine baktm mide asiti falan yaziyodu benmi yanls baktm oylemi yazmasi lazm dogrumu doktora sormadn alabiilirm diimi

selam kızlar geçmişi okuyamadım.umarım herkes iyidir...
biz şuan evdeyim hamdolsun iyiyim.dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler...
Allahım hayırlısıyla bizlere 38-40 ları göster.evlatlarımızı sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat eyle...

Canım gecmis olsun az kaldı gececk bu gunler,riskli haftalarin gecmesinede az kalmis mantar erken doguma yol acarmi bilmiyorum ama mantar varken normal dogum yapılamıyor diye biliyorum doktorun dogum sekli icin ne diyor?

canım Allah yardımcınız olsun.Rabbim seni de bebeğini de korusun onu size bağışlasın.
inşallah herşey yolunda gider ve doğru zamanda gelir bebiş

evet canım zor günler geçirdin , geçiriyorsun ama bak yarıladık inş.
Allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin bebişini.sonra bugünler unutulacak umut edşyorum

canım sen boş ver banyoyu yıkat saçını yatakta vücudunu eşin silsin. ben de gece çocuk bezi kullandım yanıma da su şişesine tuvalet kağıdını ısladım sildim elime değdirmeden. bir de sürgü için bimden ince çöp poşeti var ya aldırdım her kullanımda poşete taktırdım temiz oluyor...

canım dualarım seninle...

canım magnezi calcine bir bardak suya 1 çay kaşığı at karıştır iç. eğer duphalac kullanmadıysan o da başta işe yarar...
mide konusunu bilmiyorum...

Gurbetçi canım çok geçmiş olsun..İnşallah bir sorun çıkmaz..Bu bebeği çok hakediyorsun arkadaşım..Onca zorluk mücadele..Rabbim emeklerinin karşılığını verecek inanıyorum..

merra az kaldı riskli haftaların bitmesine. sonra rahatlayacaksın inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…