Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhabalar arkadaşlar umarım herkes iyidir riskli haftaları atlattık daha rahat olurum dedim ama şu kasılmalar mahfetti beni pre-par' 6 saatte bir içiyodum şimdi 2 saatte bire indirdi doktorum çarpıntım hiçbitmiyo sürekli titriyorum ama hala kesilmedi kasılmam bide sağ kasığıma bazen bir sancı giriyo sonra bütün karnım ağrımaya başlıyo çok uzun sürmüyo 30 saniye kadar ama o an hiç kıpırdayamıyorum bile aynı durumu yaşayan varmı aranızda 14 şubatta randevum daha geçmiyo sankihiç günler çok umutsuzum :2::KK50:

kizlar cok saolun cumartesi dr gidecem bi bakalim ozgur bey ne diyecek..
mumucum cnm ben ilk haftalar gezdim evimin isini tek tuk yaptim 9.haftada kahverengi lekem geldi hastanede bi gun yattim o gun dur bu gundur de yatiyorum cnm dikisten sonrada wc harici hep yattim iki gun once evin icinde dolaniyordum oturuyordum bu gun vajinamda agri var geri yataga yapistim kalkmayin kizlar valla sanki dikislerim aciyor bacaklarima vuruyor cumartesi insallah dikisim iyi cikar riskli haftadayim tamda dua edin kizlar..
sibelcim cnm vajinal progestani bi dr sor cnm beni cok rahatlatti insallah sanada sifa olur cnm...
kizlar iki gundur istahim kesildi ya hic bi sey yiyemiyorum bitkin dustum iyice iki gundurde kusuyorum bu salgin benidemi vurdu ki ishalde yok ama ..

mumucum cnm ben ilk haftalar gezdim evimin isini tek tuk yaptim 9.haftada kahverengi lekem geldi hastanede bi gun yattim o gun dur bu gundur de yatiyorum cnm dikisten sonrada wc harici hep yattim iki gun once evin icinde dolaniyordum oturuyordum bu gun vajinamda agri var geri yataga yapistim kalkmayin kizlar valla sanki dikislerim aciyor bacaklarima vuruyor cumartesi insallah dikisim iyi cikar riskli haftadayim tamda dua edin kizlar..
sibelcim cnm vajinal progestani bi dr sor cnm beni cok rahatlatti insallah sanada sifa olur cnm...
kizlar iki gundur istahim kesildi ya hic bi sey yiyemiyorum bitkin dustum iyice iki gundurde kusuyorum bu salgin benidemi vurdu ki ishalde yok ama ..

progestanı nerdeyse 6. haftadan beri kullanıyorum canım vajinal alıyodum çok tahriş yapınca şimdi günde 3 defa içiyorum bende perşembe gidicem doktora bakalım ne dicek

merhabalar arkadaşlar umarım herkes iyidir riskli haftaları atlattık daha rahat olurum dedim ama şu kasılmalar mahfetti beni pre-par' 6 saatte bir içiyodum şimdi 2 saatte bire indirdi doktorum çarpıntım hiçbitmiyo sürekli titriyorum ama hala kesilmedi kasılmam bide sağ kasığıma bazen bir sancı giriyo sonra bütün karnım ağrımaya başlıyo çok uzun sürmüyo 30 saniye kadar ama o an hiç kıpırdayamıyorum bile aynı durumu yaşayan varmı aranızda 14 şubatta randevum daha geçmiyo sankihiç günler çok umutsuzum :2::KK50:

canım bundan sonra gün gün rahatlayacaksın. ben çok sancı çekmedim daha doğrusu arada düzensiz olurdu bazen de gaz sancısı olurdu...

canım geçmiş olsun yemeye çalış...

Vallahi ben anlamadım arkadasım yatsakmi yurusekmi Dr um nana surekli yatmak da iyi degil dedi benim dikis daha 4 günlük bende yatiyorumda ama yemekleri oturarak yiyorum çünkü bu sefer belimmi karnımı ağrıyor anliyamiyorum bende kanım devirdayim etsin diye ufak yürüyüş yapıyorum çünkü daha cok haftam benim koskoca 26 hft var :KK43: ne yapsak toplu duamı yapsak isimlerimizle çünkü senin bana ettigin benim sana ettigin dua kabul olur . En kısa sürede rahatlatsın insallah cnm .

liliymeredin enny
canlarim cokca gecmis olsun allaha emanet olun rabbim sizi ve bebeginizi korusun..
kizlar bende bu gun cezaevinin hastanesine gittim bobregim icin sag bobregim buyumus kizlar diger hamileligimde de buyumustu sol tarafima yatiyorum ne kadar sikintili bi hamilelik geciriyorum ya yattigim icin olmus 30 bi gecseydim gezerdim bi raz bu boyle giderse bobrege katater takariz dedi oda erken doguma neden oluyor..
kan ve idrar verdim insallah enfeksiyon cikmaz bu isin sonda bobrek bile aliniyormus kizlar tirstim iyice..
kasintim icinde bi ilac yazdilar bi fitil bi krem ..
mantar erken doguma yol acmazmis dogrumu ki kizlar..
gecmiş olsun canım..ay böbrek büyümesini de yeni duyuyorum.umarım düşündügün kötü seyler olmaz
Allah ım sifa versin sana.insallah böle böle 38lere ulasacaksın..
aklına kötü birsey geitrme dualarım seninle
kızlar duyaydınla konuştum 37 artı 2 olmuş ısrarla 38 i bekliyorlarmış yolda doğurursun diye de bırakmıyorlarmış. pazartesi sanırım sezaryene alacaklarmış. dr si yapmayacakmış hiç de gelmiyormuş yanına. bu proflara sinir olmaya başladım gurbeetçinin dr sinden sonra. Gözünü seveyim Arda beyin...

psikolojik olarak çok rahatsızdı ben de ayarla güzel bir hastanede yap doğumunu güzel anın olsun dedim. bebiş maşallah 3200 müş.:nazar:

ahhh ne merak etmiştim..her girdigimde bir haber varmı die baktım.teşekkür ederim chnb cim
demek bekletıorlarmıs.oysa sanki duyaydın ben diyabetliyimya beni 37de alacaklar diyordu.
ya da benmi yanlıs hatırlıyorum:44:

neyseki sayılı günler kalmış..bir an önce yavrusuyla yuvasına döner insallahh:KK16::KK16:

liliymeredin enny
canlarim cokca gecmis olsun allaha emanet olun rabbim sizi ve bebeginizi korusun..
kizlar bende bu gun cezaevinin hastanesine gittim bobregim icin sag bobregim buyumus kizlar diger hamileligimde de buyumustu sol tarafima yatiyorum ne kadar sikintili bi hamilelik geciriyorum ya yattigim icin olmus 30 bi gecseydim gezerdim bi raz bu boyle giderse bobrege katater takariz dedi oda erken doguma neden oluyor..
kan ve idrar verdim insallah enfeksiyon cikmaz bu isin sonda bobrek bile aliniyormus kizlar tirstim iyice..

geçmiş olsun canım..
bide böbrek çıktı desene..
allahım şifa versin inşallah korktuğun gibi olmaz....

mantara gelince kayın validem de ilk gebeliğinde olmuş...ozaman doktora gitmek yok 40 sene evvel..
doğuma gittiğinde doktor şaşırmış..bune sen nasıl dayandın demiş..mantar varmış ciddi şekilde...ama erken falan doğurmamış yani...
herşey nasip kısmet ne şartlarda doğum yapan var....

Allahın izniyle riskli haftaların geçmesine az kaldı..

kızlar duyaydınla konuştum 37 artı 2 olmuş ısrarla 38 i bekliyorlarmış yolda doğurursun diye de bırakmıyorlarmış. pazartesi sanırım sezaryene alacaklarmış. dr si yapmayacakmış hiç de gelmiyormuş yanına. bu proflara sinir olmaya başladım gurbeetçinin dr sinden sonra. Gözünü seveyim Arda beyin...

psikolojik olarak çok rahatsızdı ben de ayarla güzel bir hastanede yap doğumunu güzel anın olsun dedim. bebiş maşallah 3200 müş.:nazar:
bende merak etmiştim çok sağol..
Allahım yardımcısı olsun inşallah 5 gün daha dayanır...

Vallahi çok merak ediyordum.Haber verdiğin için tşk ederim.Hayırlısın ile bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alsın hepsini unutacak inşallah.Ama kolay değil kaç zamandır hastanede.Bende Mehmet Tayyar'a gittim.Özel muayenehanesine fakültede bakmıyor.İndirimli 180 tl(Tanıdık doktor aracılığı ile gittiğimden) veriyorsun.10 dk bile kalmadım yanında.tahlilleri özel labaratuvarda yaptırırsınız,operasyonları anlaştığı hastane varmış orada yaparız diyor.Açıkcası güvenemedim.Bir kuruma bağlı doktoru tercih ettim.Ne yapacakları belli değil.Prof diye gidiyorsun ama bazen umduğunu bulamıyorsun.Allah yardımcımız olsun.

bende özelde prof a gidiyorum..serklajımı yaptı..ama çok insaniyetli biri..Allah razı olsun..
testlerini devlette yaptır diyor,21+3 te kontrole gttim uzaktan geliyosun tekrar gelme deyip ayrıntılı ult. yaptı...normalde randevu alınıyo ve ekstra para ödeniyor para falan istemedi...
ne hakkını yiyim demek hepsi bir olmuyor kadın prof olmuş ama çok sıcak..karşısında çok rahatım...

bazen uzman doktorlar bile okdar ilgilenmiyor....Allah iyilriyle karşılaştırsın...

son gittiğimde bana devam etmek zorunda değilsin..durumun şimdilik iyi..kendi doktorunun takip yapması yeterli olur...ama seni merak ederim arada gel istersen dedi..

bende inşallah sağ sağlim kucağıma alayım kızımı bir hediye almayı düşünüyorum..çok yardımcı oldu bana..

Cuma oldu serkilajim . İlk gun öğlene kadar az kanama , iki gun temiz simdi biraz mukuslu kanlı geldi . Az Allah'a Şükür'de benim artık bazı seylere dayanma gücüm kalmadı biliyormusun bilmiyorum artık buyuk konuşmayın ama allahım saglikli bir evlat versin birdaha hamileliği düşünmem . 1olsun saglikli olsun insallah

Allah dayanma gücü versin canım.seni anlıyorum ..19da serklaj oldum..hep ileriyi hesaplayıp günler nasıl geçecek diye sıkılırdım..
şimdi 11 hafta olacak serklaj olalı.allahın izniyle 8-10 hafta bişi kalacak..

inşallah o günleride görürüz..bende diyorum bu kızım sağlıcakla bir doğsun..başka düşünmüyorum Allah olmayanlara naip etsin..
hergün kaybetme korkusuyla kendimi dinleye dinleye zaman geçmiyor..gerçekten 1 yılda sanki 5 yaş yaşlandım..saçlarım ağartdı valla

5 sene gecti üstünden ama o preparın yaptıgı carpıntıyı unutmadım
allah yardımcın olsun, haftaların ilerledikçle rahatlayacaksın

Bende ayniyim saclarım bu ikisenede saclarimdaki beyaz yoktu simdi sayamiyorum cildim bozuldu 70 kg dim 86 hatta 94 oldum . Da indim yediğim hormonun sayısını ilacın sayısını bilmiyorum . Psikolojim hiç zaten bazen durup dururken ağlıyorum kimseye çaktırmadan ya etrafın baskısı kimse bilmiyo bebeklerimi kaybettiğimi bide cocuğu olmuyor muhamelesi . Dua ederken Rabbim sana güvendim çıktım bu yola diye başlıyorum en iyi Dr gidiyorum her testi yaptırdım cok şükür ama sonucu geç anladım Rabbim isterse tip bile care bulamadığı seyler gerçekleşir birde hep bizi baskalarının yanında bu konuda boynu bükük bırakma diyorum. Çünkü herkesin saglikli bebegi oldu bir tek biz kacusamadik . Sadece kendim icin degil hepimize ediyorum bunu ancak biz biliriz .

Merhaba arkadaşlar, ara ara yazıyorum beni bilen biliyor, cumartesi sabahı fındık büyüklüğünde kan pıhtısı ile soluğu hastane alıp dün gece eve taburcu oldum, Arenimi şu an sadece dikiş tutuyor, başını rahim ağzına dayamış baskı yapıyor, 3 gün boyunca aralıksız serumlar, antibiyotik, nidilat, magnezyum, progynex, progestan sayıları arttı, kanama sadece o pıhtı oldu çok şükür bir daha olmadı, iki tane ciğer geliştirici iğne yapıldı, şu an 30 haftalık, 1 buçuk kilo, doktor bir gün bir gündür, iki hafta daha dayababilse çok iyi olucak şimdilik burda değil tam yatışı evde devam ettir dedi, eve hemşire gelip gidecek iğneler için, wc kalkış izinli kanama olmadığı için, zaten 5 dk bir wc deyim hala serumları atıyorum ve çok su içiyorum, dikişimle bugüne geldik şükür ama tekrar kaybetme korkusu ara ara geliyor, nidilat sanırım çapıntı yapıyor, nefesimi daraltıyor, kalçalarım daha şimdiden kistlendi bile günde 200 gr progynex idi neyseki kasılma agrı azalınca günde 100 e düşürdü, fitil yine 6 a çıktı, sen ne kadar dikkat edersen et, başıyla bakı yapıp dikişi patlatabilir dedi, şimdi sadece dualarla her günü atlatmaya şükrediyorum, her an doğum olabilir, her hareketi artık rahim ağzımı acıtıyor, her dk konusuyorum oğlum şimdi değil, şimdi değil.... Dikişim anestesiz alınacak ve ardından hemen normal doğum yapma şansım çok yüksekmiş, önceside normal doğum oldu diye mi artık bilmiyorum... Yoksa ciğerleri normal oğumda dahada gelişir dedi...artık allaha emanetiz, inşallah 1 bucuk kilo 30 hafta doğsa bile ysşama şansımız olur...allaha emanet olun...benim dualarım hep sizinleydi, inşallah sizinkide benimle olur...

dualarımız seninle inşallah 36 haftadan sonra kafan rahat bi şekilde olur dogumun

herkeslere selam arkadaşlar chnb cim duyaydın dan haber getirdiğin için tşkler çok merak ediyorduk inş. sağsalim kucagına alır bebişini.enny içini ferah tut lütfen en güzel dileklerim seninle.gurbetçi baya sıkıntılar yaşadın ama sonucu güzel olcak inş. sen genede dr her dediğine inanma bazen aşırı abartıyolar ama tabi dikkatli olmakta yarar var. bende öksürükten muzdariptim bugun doktora gittim artık dayanamadım alerjik astım dedi inhaler verdi bide şurup ama işinde baya ehil galiba yüzüme bilem bakmadı hemde dokunmadı:):):):):)

herkeslere selam arkadaşlar chnb cim duyaydın dan haber getirdiğin için tşkler çok merak ediyorduk inş. sağsalim kucagına alır bebişini.enny içini ferah tut lütfen en güzel dileklerim seninle.gurbetçi baya sıkıntılar yaşadın ama sonucu güzel olcak inş. sen genede dr her dediğine inanma bazen aşırı abartıyolar ama tabi dikkatli olmakta yarar var. bende öksürükten muzdariptim bugun doktora gittim artık dayanamadım alerjik astım dedi inhaler verdi bide şurup ama işinde baya ehil galiba yüzüme bilem bakmadı hemde dokunmadı:):):):):)

Allah razı olsun arkadasım saol dileklerimiz karsilikli

Cok zor gunler geciriyor rabbim yardimcisi olsun
artik son 5 gun hayirlisiyla
Insallah saglikli bir dogum olur ve bebeginle cikar hastaneden a haber verdigin icin cok sagol

Bu arada hepsinin tutumu ayni sanirim bende iyice sogudum bu prof lardan

melek81 demek sende 2. ye hamilesin
Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah canım
2. lerde de ilki kadar yattınızmı kızlar yada yatabildinizmi?
benim hiç cesaretim yok 2.ye

teşşekür ederim inşallah hepbirikte... bunda yatmadaım ilki gibi sanırım artık yatacağım

kızlar nasılsınız giremedim ne zamandır aklımdasınız
kızlar ben hiç yatmıyorum ya sürekli geziyorum doktorum rahat gez diye yaptık serklajı diyo
4 ay eve tıkıldım şimdi eve girmiyorum hata mı yapıyorum sizce?
çarşamba günüde anneme gidicem 4 aydır görmedim tekirdağ şarköy e gidicem izin verdi doktorum
4 gün kalıcam allah ın izniyle
geçen ay penisilin oldum bu ayda 24 ünde olucam ama felaket bi iğneymiş
benden haberler bunlar öpüyorum hepinizi:KK54::KK54::KK54:

arkadaşlar yazmışlar dikkat et..en iyisini sen kendin bilirsin..

Merhaba arkadaşlar, ara ara yazıyorum beni bilen biliyor, cumartesi sabahı fındık büyüklüğünde kan pıhtısı ile soluğu hastane alıp dün gece eve taburcu oldum, Arenimi şu an sadece dikiş tutuyor, başını rahim ağzına dayamış baskı yapıyor, 3 gün boyunca aralıksız serumlar, antibiyotik, nidilat, magnezyum, progynex, progestan sayıları arttı, kanama sadece o pıhtı oldu çok şükür bir daha olmadı, iki tane ciğer geliştirici iğne yapıldı, şu an 30 haftalık, 1 buçuk kilo, doktor bir gün bir gündür, iki hafta daha dayababilse çok iyi olucak şimdilik burda değil tam yatışı evde devam ettir dedi, eve hemşire gelip gidecek iğneler için, wc kalkış izinli kanama olmadığı için, zaten 5 dk bir wc deyim hala serumları atıyorum ve çok su içiyorum, dikişimle bugüne geldik şükür ama tekrar kaybetme korkusu ara ara geliyor, nidilat sanırım çapıntı yapıyor, nefesimi daraltıyor, kalçalarım daha şimdiden kistlendi bile günde 200 gr progynex idi neyseki kasılma agrı azalınca günde 100 e düşürdü, fitil yine 6 a çıktı, sen ne kadar dikkat edersen et, başıyla bakı yapıp dikişi patlatabilir dedi, şimdi sadece dualarla her günü atlatmaya şükrediyorum, her an doğum olabilir, her hareketi artık rahim ağzımı acıtıyor, her dk konusuyorum oğlum şimdi değil, şimdi değil.... Dikişim anestesiz alınacak ve ardından hemen normal doğum yapma şansım çok yüksekmiş, önceside normal doğum oldu diye mi artık bilmiyorum... Yoksa ciğerleri normal oğumda dahada gelişir dedi...artık allaha emanetiz, inşallah 1 bucuk kilo 30 hafta doğsa bile ysşama şansımız olur...allaha emanet olun...benim dualarım hep sizinleydi, inşallah sizinkide benimle olur...

Kızlar tek tek alıntı alıp yazmayı bilmiyorum böyle yazıyorum çok çok sağolun, hastahane de bile hep siz geldiniz aklıma, dedim ordan da yalnız değilim ama yazamadım orda işte.. Chnb normal hayata devam et diyen doktorumdu, hiç sancım olmadı hatta dışarda iki saat dolandığım zamanlarda bile ağrım olmuyodu yalnız son bir hafta evde biraz karnım aşağı çekilmiş gibi geliyordu evdede sanki adet olacakmışım gibi his , netten okuduklarım hep braxton hills kasılmaları diyordu, yaşayacağım varmış bugunede şükür... Sofikam aslında artık normal doğum ben de istemiyorum doktoruma dün dedim beni nasıl bir doğum bekliyor , oda normalci yani sorun yoksa hep normal olsun istiyor, ben şimdi acil bir sey olsa sezeryan alırsınız olmaz mı duyduğuma göre dikişte canlı alınıyormus anestesiz bunları yasamak istemiyorum artık dedim bana 7 aylık küçücük bebeği seseryan alamam dedi, banu bingöl gönenç çok değişik bir kadın ya , rabbim beni ona güvendiğim için inşallah utandırmaz... Önce allahıma sonra ona sığındım , ne yapayım ne derse onu yapıyorum, bir kaç defa üsteledik hastane de yatayım dedik parasını geçtik evde devam et sancı yok dedi ( nst sonucları kan vs sonucu) dedim idrara kalkmayayım sonda felan mı takalım yok kan dolaşımın için arada kalk idrara, sonda sana olmaz enfeksiyon riski olur dedi, sürgü aklıma geldi ama bugun karnıma baktım iyice aşağıya düşmüş kızlar öyle korkuyorum ki wc bile kalkmak istemiyotum ama çok sık bazen 30 sn de bir idrar geliyor, sürgüde çok acıtıyor olmazsa o akllımda eşime aldırırım zaten kanama bir sey olursa doğru ambulansla hastaneye... Sizce kanala girmiş rahim ağzına dayamış ya dikişe kafasını bu saatten sonra yukarı çıkıp posiyon değiştir mez mi kızlar? Çünkü her vuruşunda kafasını rahim agzında baskısını hissediyorum ama sofika rahatlattınız beni sen de metalde... İyki varsınız

dualarım seninle.. benimde ilk hamileliğimde 27. haftada rahim ağzına kafasını dayamıştı baskı yapıp açılma olmaması için hep yattım tabiiki iğne ve ilaçlarımı da aldım 36. haftaya girene kadar dayandı.. ve dikişim de yoktu..

doğum kanalına girdikten sonra pozisyon değiştirmez dedi doktorum ve öyle oldu..

liliymeredin enny

mantarın erken doğuma neden olabileceini duymadım hiç..
yalnız böbrek önemli.. geçmiş olsun

ben 27. haftaya geldim bırak rahatlamak yerine arada az az olan ağrılarım arttı..
Dün geceden beri artan ağrılarım var..akşam bir tane endol attım..bebek sanırım aşağıda çok da hareketli..
Cuma akşamüstü kontrolüm var..umarım o zamana kadar bir sorun olmaz.

duyayini de merak ediyordum ben de..sağlıkla gelsin inşallah.

:KK1::KK1::KK1: ben de gerçekten işin ehli sandım ...:KK1::KK1::KK1: geçmiş olsun canım...
Türkiyede süper dr ler var demek HASTANIN YÜZÜNE BİLE BAKMADAN TEŞHİS KOYAN...:KK47:

MELEK 81 dikkat et canım inşallah dr n de güzel şeyler der? rapor mu alacaksın yatacağım yazmışsın...:44:

bende de b 12 eksikliği çıkmış çok unutkan oldum demek bundanmış...hap verdi dr...

Cok gecmis olsun canim ya
insallah en az 4 hafta daha

Elinden geldigince az haraket etmeye calis canim.benim dr umda dogum kanalina giren bebegin ilerliyen zamanlarda yukariya cikmayacagini soylemisti.

Arkadaslara katiliyorum yattigin yerde tikasinlar saclarini ve vucudunu silsinler sonucta kis.heleki sakin oturarak banyo yapma daha tehlikeli enfeksiyon icin.

Rabbim yardimcin olsun insallah hersey yolunda gider:KK16:

selam kızlar geçmişi okuyamadım.umarım herkes iyidir...
biz şuan evdeyim hamdolsun iyiyim.dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler...
Allahım hayırlısıyla bizlere 38-40 ları göster.evlatlarımızı sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat eyle...

Kisa surede saglikla evine donmene cok sevindim.:nazar:
Inanin tum gun duyaydin ve sen hep aklimdaydiniz.

Insallah arkadasim sende burda gunleri sayan tum arkadaslarda saglikla 38. Leri goruceksiniz

~lilymeredin~
arkadasim rabbim zamaninda sag salim dogurmayi nasip etsin insallahhh

herkes iyi sanirim kizlar biraz baktim gecmise.. dr um bana bebek icin 25. haftada ciger gelistirici igne yapacagini soyledi bebeklerde beyin kanamasina nedden oluyormus rabbim bilir tabi sizin fikirlerinizi almak istedim yaptiran yada sorun yasayan oldumu

Son düzenleme:
~lilymeredin~
arkadasim rabbim zamaninda sag salim dogurmayi nasip etsin insallahhh

herkes iyi sanirim kizlar biraz baktim gecmise.. dr um bana bebek icin 25. haftada ciger gelistirici igne yapacagini soyledi bebeklerde beyin kanamasina nedden oluyormus rabbim bilir tabi sizin fikirlerinizi almak istedim yaptiran yada sorun yasayan oldumu

canım ilk kez duydum forumda birkaç gün bebek hareketlerinde azalma olduğu yazıldı. ben 2 oğlumda da vuruldum 1. oğlum zamanında doğdu kanama filan olmamıştı. 2. oğlumda 24 lü haftada oldu 25 te doğdu beyin kanaması olmadı böbreklerinden vefat etti idrarı boşaltamadı:KK43:(
3. oğlumda gerek olmadı şükür...
canım ol bence...

ALP BEBEĞİN YOL HİKAYESİ
Bizim hikayemiz 2006 yılında ilk gebeliğimle başladı. Son derece sorunsuz bir gebelik gecirirken 22. haftada birden doğum sancılarımın başlamasıyla hastaneye başvurduk. Doğumu durdurmak için ilaç tedavisiyle beraber acil serklaj işlemi yapılarak rahim ağzına dikiş atıldı. Ancak 4 günün sonucunda kasılmaların durmaması sebebiyle suyum geldi ve bebeğimi karnımda kaybettik. Herşey son derece yolunda giderken birdenbire böyle bir durumla karsılaşmak hem benım ve eşimin hem de ailelerimizin yıkımına neden oldu. Tam teşhis konulamamıştı, her kafadan ayrı bir ses çıkıyordu. Aynı dönemde kızkardeşim de gebeydi ve onun tavsiyesi ile sevgili Engin Hocamız ile tanıştık.

En kısa sürede bebek istiyorduk gerçekten de 6 ay içinde tekrar gebe kaldım. Şükür ki gebe kalmakta sorun yaşamıyorduk ama gebeliğin ilerleyen her günü bizim için erken doğum tehlikesini arttırıyordu. Engin hocamız koyduğu rahim yetmezliği teşhisi sonrasında 12.haftada önlem amaçlı serklaj yapılmasına karar verdi. Ayrıca şüphelendiği gebelik şekeri de yapılan testler sonucu ortaya çıkmıştı ki bu riski daha da arttırıyordu. Tüm gayretlere rağmen maalesef 20.haftada tekrar doğum sancılarım başladı ve doğum gerçekleşti. Minicik bir kız bebeğimiz dünyaya geldi ancak çok erken doğmuştu ve kuvözde geçen iki gün sonunda bebeğimizi kaybettik. 2006 şubatından sonra 2007 şubatında da tüm çabalara rağmen aynı olayı tekrar yaşamak ve bebeğimizi kaybetmek bizi umutsuzluğa sürüklese de Engin hocamızın telkinleri ve doğru yönlendirmeleri ile bu sıkıntılı dönemi de atlattık. Bu sefer biraz bekleyecektik.

2009 yılında tekrar gebe kaldım. Bu sefer de şeker kontrolü, yatak istirahatı, progesteron ve heparin enjeksiyonlarımızla çok bilgili ve yine herşeye hazırlıklı olarak tekrar hocamızla beraber uzun yolumuza çıktık. Bu sefer rahim ağzına atılan dikişlerden istemiyordum. Yattığım yerden hiç kalkmadan 4 aylık bir dönem geçirdim. Eşim ve doktorum en büyük destekçilerimdi. Herşeye rağmen olmayınca olmuyordu işte. Yine daha önceki 2 gebeliğimde olduğu gibi rahim ağzının birden açılmasıyla birlikte doğum sancılarım tekrar başladı. Bu sefer tamamen umutsuzduk. Rahim ağzı yetmezliği başınıza gelmeden teşhis konulamayan, nedeni tam bilinmeyen ve bir çok ülkede de rahim ağzına atılan dikişlerle çözülmeye çalışılan bir problem ama benim gibi bazı ileri vakalarda yeterli gelmiyor. Ve biz 19. haftada 3. kez bebeğimizi kaybettik. Artık tamam dedim yapılacak bir şey kalmadı. Bu dönemde ABD de yasal olan taşıyıcı annelik seçeneği bile aklımıza geldi. Engin bey ile görüşmemizde bundan sonra artık ne yapılabilir diye sorduğumuzda abdominal serklajın yapılabileceğini ancak riskli bir yöntem olduğunu kendisinin de senelerdir yapmadığını açık yüreklilikle anlattı. Araştırmalarımız sonucunda Chicago'da abdominal serklaj icin kendi yöntemini geliştirmiş olan Dr.Artur Haney ismine ulaştık ve 3. bebeğimizi kaybettikten 20 gün sonra kendisi ile tanışmak için Chicago ya uçtuk. Sonrasında detaylarını Engin Hocamız ile görüşmemiz sonucu aklımıza yatan bu teknik ile ameliyat olmaya karar vererek 3 ay sonrası icin ameliyat günü belirledik. Aralık ayında bizim tercihimizle gebelik öncesi yapılan, sezaryen benzeri bir ameliyat ile rahim ağzına bir bant konuldu.

Haziran ayında tekrar hamile idim ve bu sefer herşeyin daha iyi olacağını hissediyorduk. Gerçektende herşey yolunda gitti ancak gebelik diyabeti problemimiz vardı ve bu sefer çok erken başlamıştı. Engin hocamızın titizliği sayesinde çok kısa sürede farkederek bebeğe bir zararı olmadan hızla kontrol aldık. Gebeliğimin sonuna doğru 31. haftada yine daha önceki gebeliklerimle olduğu gibi sancılarım başladı acil müdahale ile hastaneye yatarak doğum sancılarımızı durdurduk. Ertesi gün taburcu oldum. Doğum yaptığım 38. haftaya kadar deyim neredeyse hep beraber saatleri, günleri ve haftaları saydık. Tüm gebeliğim boyunca herşeyi bizden daha çok düşünen yaklaşımı ile bugün oğlumuz Alp'i sağlıkla kucağımıza aldık. Hepimiz icin gerçekten çok uzun bir yol idi ama tünelin sonunda ışığı görmemizi sağlayan sevgili doktorumuz Engin Bey oldu. Kendisine ve çalışkan ekibine Gülay ve Hatice hemşirelere sonsuz teşekkürler…

X