Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim yol arkadaşım Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Benim oğluş dayanamadı erken doğdu. Hamd olsun bu günümüze.
Çok yıprandı ama az kaldı. Yüce mevlam rahatlık versin.

canım benim yaa küçücük yaşında neler yaşadı ama bak savaşcı oğluşun sıkı sıkı tutunuyor hayata.inşallah en kısa zamanda sorunlarını atlatır yaşıtlarından daha da güçlü devam eder hayata.ah nasıl bebek göresim geldi ne de güzel kokuyordur o şimdi.Allah acılarını göstermesin canım.uzun ömürlü,sağlıklı,hayırlı evlat olsun inş.:nazar:

Kisa surede saglikla evine donmene cok sevindim.:nazar:
Inanin tum gun duyaydin ve sen hep aklimdaydiniz.

Insallah arkadasim sende burda gunleri sayan tum arkadaslarda saglikla 38. Leri goruceksiniz

canım çok sağol.Allah muradımızı versin hepimizin,kollarımız boş kalmasın inş.Dilerim bir daha hiç kimse evlat acısı yaşamasın

Merracığım hoşgeldin neyin varmış soğuk algınlığı gibi birşey mi? Bu arada rapor işini de halletmişsindir sanırım.

sağol canım benim hoşbuldum :)
kesin bişey bulamadılar yediğin birşey dokunmuş olabilir dediler ama sanmıyorum
ilaç tedavisi,serum vs... hamdolsun iyiyim ama gebelikte ishal çok tehlikeliymiş.ishal sancılarını tetihleyen hormonla doğum sancısını tetikleyen hormon aynıymış rabbim korusun.her 15 dakikada bir wc ye çıkıyordum hamdolsun.
Rapor işinide hastanede hallettim canım ama anlayamadığım bişey var bana 1 ay 1 ay rapor veriyorlar.hatta bu kez raporda yazan kontrol tarihinden 10 gün gecikmiştim geçmişide kapsayacak şakilde rapor verdi 31 oacakta bitmişti raporum tekrar o tarihte başlattı ve 1 marta kadar.sonra tekrar kontrol.niye uğraştırıyorlarsa, 32.haftaya kadar raporumu uzatsanız birhada gelmesem dedim olmaz enfazla 1 aylık verebilirim diyor.neyse buna şükür dedim ama sanki ceplerinden veriyorlar belli sıkıntım var işte...

Canim iyi haberlerele gel insallah

Chnb b12 eksikligi genelde kirmizi et ve yesil sebze nin az tuketilmesinden kaynaklaniyor.

ikisini de az tüketiyorum doğru canım. sebze yeşillik şeklinde değil de yemek olarak tüketiyorum...
zaten düzensiz besleniyorum bitkisel sıvı ağırlıklı...

aaaah ah inşallah canım.Rabbim bizleri evlat acısıyla sınamasın.günlerimiz su gibi akıp geçsin:)
millet bir doğuruyor biz stresli gebişler dokuz doğuruyoruz...

Amin canım inşallah hızla geçsin zaman..

chnbcim insallah cnm insallah bayramim olur yeminle kizimin geldigi gun benimde dogum gunum olucak..
meral cnm sana bi sorum var haftalarimiz ayni oldugu icin soruyorum seninde dikislerinde sizlama var mi ki benim sizliyor..

chnbcim insallah cnm insallah bayramim olur yeminle kizimin geldigi gun benimde dogum gunum olucak..
meral cnm sana bi sorum var haftalarimiz ayni oldugu icin soruyorum seninde dikislerinde sizlama var mi ki benim sizliyor..

Bende senin soruna dayanarak bir soru soruyim benim gecen cuma oldu dikişim yatmaktan belim ağrıdigi zaman yemek yerken oturuyorum ama 5 dakika sonra dikisimi açısinimi birşey hissediyorumsizde de oluormuydu ?

Merhaba kizlar,
Bugun arda bey ile randevum vardi kalbim kut kut cok heyecanlandim bebekten cok rahim boyu kac cikacak endisesi vardi. Arda bey 40 mm olctu harika dedi bende derin bir ohh cektim.. 3 hafta once 36 mm olcmustu sanirim zaman zaman farkliliklar oluyor rahim boyunda. Rahim agzinda camur gibi doku var buna cogu dr bakmaz ama ben onemsiyorum dedi. Bazen iltihaplar sonrasinda bole doku kalintilari olurmus takip edelim dedi. 4 lu tarama testi icin kan verdim bide crp e bakalim kanda dedi. Bizden haberler bole simdi gecmisi okuyacagim insallah herkesin keyfi yerindedir

Bende senin soruna dayanarak bir soru soruyim benim gecen cuma oldu dikişim yatmaktan belim ağrıdigi zaman yemek yerken oturuyorum ama 5 dakika sonra dikisimi açısinimi birşey hissediyorumsizde de oluormuydu ?

Enny benim dikisim yok ama o agri bende de oluyor arda beye sordum rahim genisledikce bole agrilar olur dedi bende eahatladim

Merhaba kizlar,
Bugun arda bey ile randevum vardi kalbim kut kut cok heyecanlandim bebekten cok rahim boyu kac cikacak endisesi vardi. Arda bey 40 mm olctu harika dedi bende derin bir ohh cektim.. 3 hafta once 36 mm olcmustu sanirim zaman zaman farkliliklar oluyor rahim boyunda. Rahim agzinda camur gibi doku var buna cogu dr bakmaz ama ben onemsiyorum dedi. Bazen iltihaplar sonrasinda bole doku kalintilari olurmus takip edelim dedi. 4 lu tarama testi icin kan verdim bide crp e bakalim kanda dedi. Bizden haberler bole simdi gecmisi okuyacagim insallah herkesin keyfi yerindedir

çok sevindim canım seni takip ediyorum.takvim de yapsan takip ederdik haftaları. uzunluk süper benim en çok 2.6 olmuştu...maşallah sana.
peki sana neden laparoskopik demişti ki başta?serklaja rağmen erken doğdu diye mi?:44:

oğlun nasıl? forum muhabbeti yapıyor musunuz biz çok yapardık...

eny cnm ben hic oturarak yemek yemegim ve yemegim halde dikisim aciyor bebegim solumda ve ozellikle sol tarafim aciyor..
insallah kotu bi sey yoktur..
landark cnm benimde 12-13 haftalar arasinda 4 cm di simdi alttan hic olcmedi hep usten 26 mm cikiyor ama alttan 3-3.5 vardir dedi dr..
rahim genislefiginden demissin rahim agzi icin kotu bisey mi yoksaiyi bi seymi..

çok sevindim canım seni takip ediyorum.takvim de yapsan takip ederdik haftaları. uzunluk süper benim en çok 2.6 olmuştu...maşallah sana.
peki sana neden laparoskopik demişti ki başta?serklaja rağmen erken doğdu diye mi?:44:

oğlun nasıl? forum muhabbeti yapıyor musunuz biz çok yapardık...

Canm cok tesekkur ederim. Takvim yapamiyorm cunku cepten giriyorm cok zorlaniyorm mesaj yazmak ble tefferuatli cepten. Ben ilk 4 haftalikken gitmistim arda beye alttan detayli muane etti serviks deforme olmus dedi her islem zarar veriyormus onceki serklajim ve histeroskopi izleri belli dedi. Benm acilma 23. Haftada farkedilmisti 2 cm aciklik rqhim boyu 5 mm idi hunilesme vardi ve bunlar olana kadr ben hic agri falan hisetmemistim deli gbi geziyordum ewde dakika oturmayip hep is yapardim. Acil serklajdan 22 gun sonra sular gelmisti serklaja ragmen dogum basladi. Tum bunlari dinleyince benm icin en iyi yontemin lap. Serklaj oldigunu soyledi. Hee bde ben eger yatacaksaniz derseniz bebegi istemiyorm ogluma sadece ben bakiyorm demistim o da lap. Serklaj ile yatmana gerwk kalmaz demisti. Ama malesef olmadi vardir bi hayir deyip yolumuza devam ettik. Simdi gunduz yardimcimiz var ew isleri oglumun beslenme uyutma islerini o yapiyor bende yerde yatiyorm onunla oyunlar oynuyorm genelde yorulmamaya calisiyorm.
Ahmet arda nasil? Oglum olsaydi bende arda koymayi dusunuyordum ama kiz olunca zeynep ada ismini dusunmeye basladim :KK66:

Merhaba kizlar,

Canm cok tesekkur ederim. Takvim yapamiyorm cunku cepten giriyorm cok zorlaniyorm mesaj yazmak ble tefferuatli cepten. Ben ilk 4 haftalikken gitmistim arda beye alttan detayli muane etti serviks deforme olmus dedi her islem zarar veriyormus onceki serklajim ve histeroskopi izleri belli dedi. Benm acilma 23. Haftada farkedilmisti 2 cm aciklik rqhim boyu 5 mm idi hunilesme vardi ve bunlar olana kadr ben hic agri falan hisetmemistim deli gbi geziyordum ewde dakika oturmayip hep is yapardim. Acil serklajdan 22 gun sonra sular gelmisti serklaja ragmen dogum basladi. Tum bunlari dinleyince benm icin en iyi yontemin lap. Serklaj oldigunu soyledi. Hee bde ben eger yatacaksaniz derseniz bebegi istemiyorm ogluma sadece ben bakiyorm demistim o da lap. Serklaj ile yatmana gerwk kalmaz demisti. Ama malesef olmadi vardir bi hayir deyip yolumuza devam ettik. Simdi gunduz yardimcimiz var ew isleri oglumun beslenme uyutma islerini o yapiyor bende yerde yatiyorm onunla oyunlar oynuyorm genelde yorulmamaya calisiyorm.
Ahmet arda nasil? Oglum olsaydi bende arda koymayi dusunuyordum ama kiz olunca zeynep ada ismini dusunmeye basladim :KK66:

Ay kıskandım seni :)))) cnm saka bi yana maşallah bebişte sende iyisiniz o çamurlaşmayı bende de görmüştü ; amniyoya kadar gittik :KK43:((
Zeynep de ada da çok güzel bence

Canlarııım nasılsınız hergün bir yerde her akşam bir yemekte 12 gün yatmanın acısını çıkarıyorum.Yeni gelen arkadaşlar var sanırım sarsıcı ve umutlu hikayeler..Chnb canım kür mür yapıyoz bişeyler.Ben baktım baktım bulamadım LOHUSA HAMİLE GECELİKLERİ LİNKİ paylaşmıştınız bulamadım bidaha bir paylaşırmısınız.ABLAM doğum yapacak birşeyler alayım diyorum tavsiyeleriniz neler Hiseniskocum senin geceliğin güzeldi düğmeli nerden almıştıım

canım ilk kez duydum forumda birkaç gün bebek hareketlerinde azalma olduğu yazıldı. ben 2 oğlumda da vuruldum 1. oğlum zamanında doğdu kanama filan olmamıştı. 2. oğlumda 24 lü haftada oldu 25 te doğdu beyin kanaması olmadı böbreklerinden vefat etti idrarı boşaltamadı:KK43:(
3. oğlumda gerek olmadı şükür...
canım ol bence...

chnb merhaba arkadaşım alp bebeğin yol hikayesi adlı yazıyı okudum bu senin hikayenmi engin oralın hastasımıydın çok üzülüyorum allah herkesin yardımcısı olsun

eny cnm ben hic oturarak yemek yemegim ve yemegim halde dikisim aciyor bebegim solumda ve ozellikle sol tarafim aciyor..
insallah kotu bi sey yoktur..
landark cnm benimde 12-13 haftalar arasinda 4 cm di simdi alttan hic olcmedi hep usten 26 mm cikiyor ama alttan 3-3.5 vardir dedi dr..
rahim genislefiginden demissin rahim agzi icin kotu bisey mi yoksaiyi bi seymi..

canım ya üstten ölçüm her zaman vajinale göre fazla çıkar diye biliyorum. yanlış biliyorsam düzeltin. niye vajinal ölçmüyor perinatolog . vajinal ölçmesi gerekmez mi?:44:

herkesin hikayesi farklı işte ben de lap. serklaj oldum ama hastanede bile tekerlekli arabayla alıp nst odasında sıra bekledim 34. hafta izin verdi asansörle aşağıya inmeme. belki de 15 te suyum geldi diyedir ...

yardımcı çok iyi olmuş sen yine de dikkat et canım. zeynep kızım olsaydı hataydaki dr m koyacaktı. ada da çok güzel hem ardayı çağrıştırıyor:))

Ahmet arda genel olarak iyi... bazen gazı oluyor bebek hali işte:)

gözleri Arda beyin gözlerinin rengi:)) değişmez inşallah diye dua ediyorum. arda bey de demiştii aaa bunun gözleri mavi. bunca ay sizi gördüm size benzedi demiştim:)) büyük oğlumun da öyleydi değişti bakalım değişecek mi:))Artık muhabbet istiyor:))

senin oğlunun adı ne nasıl erken doğum sıkıntılarını atlattı mı?

Canlarııım nasılsınız hergün bir yerde her akşam bir yemekte 12 gün yatmanın acısını çıkarıyorum.Yeni gelen arkadaşlar var sanırım sarsıcı ve umutlu hikayeler..Chnb canım kür mür yapıyoz bişeyler.Ben baktım baktım bulamadım LOHUSA HAMİLE GECELİKLERİ LİNKİ paylaşmıştınız bulamadım bidaha bir paylaşırmısınız.ABLAM doğum yapacak birşeyler alayım diyorum tavsiyeleriniz neler Hiseniskocum senin geceliğin güzeldi düğmeli nerden almıştıım

canım gez iyi olur. konuştun mu femicalle. benim buradaki dr m cem hocanın arkadaşı buradan hasta gönderiyor genel hatlarıyla bazı sıkıntıları söyledim iletecek kendi sıkıntılarımı da söyledim...

ben pijama dünyasından almıştım...

chnb merhaba arkadaşım alp bebeğin yol hikayesi adlı yazıyı okudum bu senin hikayenmi engin oralın hastasımıydın çok üzülüyorum allah herkesin yardımcısı olsun

yok arkadaşım benim değil. ben daha şanslıydım arkadaşa göre. abdominal serklaj olan az. örnek olsun diye kopyaladım...
amin canım...

sağol canım benim hoşbuldum :)
kesin bişey bulamadılar yediğin birşey dokunmuş olabilir dediler ama sanmıyorum
ilaç tedavisi,serum vs... hamdolsun iyiyim ama gebelikte ishal çok tehlikeliymiş.ishal sancılarını tetihleyen hormonla doğum sancısını tetikleyen hormon aynıymış rabbim korusun.her 15 dakikada bir wc ye çıkıyordum hamdolsun.
Rapor işinide hastanede hallettim canım ama anlayamadığım bişey var bana 1 ay 1 ay rapor veriyorlar.hatta bu kez raporda yazan kontrol tarihinden 10 gün gecikmiştim geçmişide kapsayacak şakilde rapor verdi 31 oacakta bitmişti raporum tekrar o tarihte başlattı ve 1 marta kadar.sonra tekrar kontrol.niye uğraştırıyorlarsa, 32.haftaya kadar raporumu uzatsanız birhada gelmesem dedim olmaz enfazla 1 aylık verebilirim diyor.neyse buna şükür dedim ama sanki ceplerinden veriyorlar belli sıkıntım var işte...

Canım büyük geçmiş olsun. Gerçektende ishal çok önemli gebelikte. Rabbim Birdaha böyle terslikler yaşatmasın. Canım rapor işini halletmişsin. Allah yar ve yardımcın olsun b

kızlar facemde paylaşmayı becerdim buraya koyamadım laparoskopik serklaj videosu epey ayrıntılı video...
Laparoscopic Abdominal Cerclage yazınca gogleye çıkıyor...
ah arkadasım teşekkür ederim arkadaslar adına ama ben izleyemem ki:KK43:
bazı seleri bilmemek daha iyi geliyor hep..
kardesrim cok saolun Allah razi olsun sizlerden ..
cumartesi kont var insallah iyi haberlerle gelirim bu kontrolum cok onemli cunku dikisimin alindigi haftadayim Allahim sana sigindim merhamet et bana ..
bol dua istiyorum sizlerden..
birde vajinamda aci hissi var sizlerde de var mi baski hissim yok sadece aci sanki dikislerim aciyor cok korkuyorum dikisim yine alinacak diye..
sizden cok dua istiyorum..

gecmiş olsun gurbetci..dualarım seninle..
ii haberlerle geleceksin bizim umudumuzsun sen unutma..:KK16:

sakın korkma..sen cesur bir kadınsın başaracaksın

kızlar ben buaralar yogunum..evde biraz tamirat işlerim var..

ama her fırsat buldugumda gelip geçmişi okuyorum kötü bir haber yok oh diyorum

sizleri seviyorum:KK16:

X