Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
CHnb
İki hafta en fazla uç hafta sonra al dedi. 15 verdiler yada 6 bos dediler. Eve gelince 15 çok uzak göründü aklımda bir sürü sor vardı. 6degistirdim.anlamadim kaybım yok diye mı bekletiyor. Ozanman 24 hafta5 gunluk dü sancı ile açılma olmuştu. Dikiş tutmasaydı. Bende oğlumu daha erken doğuracak dim. Bu sefer gittiğimde herseyi sormayı düşünüyorum. Liste yapacagım unutuyorum karşısında.

Son düzenleme:

Canım 25 te başarılı bir dikişin var diye mi? Sormak lazım ben hep liste yaparım ona rağmen arada bir iki unutuyorum :))Liste yap canım. Kayıp yaşamadığın için olduğunu sanmam. Bana da hamile değilken ilk görüşmemizde takip dedi eşim dedi ya ilerde açılma olursa? O zaman atarız dedi. Hataydan ilk 12 artı 4 te geldim. O zaman 2 cm di ve serklaj dedi ve hatta heyete soracağım laparoskopik olabilir dedi 13 artı 2 de 1.8 di. yatış yaptı crp m de biraz yüksekti pazartesi yattım çarşamba serklaj oldum. Canım kısalınca yapıyor ama senin geçmişte kendi yaptığı serklaj var sor bakalım...

kizlar dogurdum sanmayin diye girip yuazayım dedim yine uzun ve ayakta bir gun oldu,ufak ufak agrım var gibi ama yatınca geciyor

ben bu mantığı kabul etmiyorum işte
kayıbımız yoksa illa bir bebek mi kaybetmemiz lazım önlem için
ben potansiyel bir risk görseydi kaybımız olmasa da atardı diye düşünüyorum

nedense beni tartmayı hiççç unutmuyorlar
açıcası benimde kontrollerim ve sonrasında ki konuşma çok tatmin edici olmuyor
bebeğimi rahat göremeden hooop bitiyor
sonrasında da çok acıklayıcı konuşmalar yok
biz sorarsak yada konusursak biraz uzuyor
hatta ben direk muayeneye alınmaktan da çok rahatsızım
belki önce odaya alınsak konuşulsa şikayetlerimiz dinlense belki de muayenenin seyri ona göre değişir
benimde 15 ine almam lazım randevu, yoksa her hafta mı gitmeye başlasam

sen 24+ 1 de sancıyla mı dikişe alındın
ben tam hikayeni bilmiyorum
yada hatırlayamadım bu konuda gerçeten çok kötüyüm

kizlar dogurdum sanmayin diye girip yuazayım dedim yine uzun ve ayakta bir gun oldu,ufak ufak agrım var gibi ama yatınca geciyor

Sofika serklaj olunca 40 dolduruyor bizim yaramazlar genelde. 40 doldurur bence...

Kızlar ben bu hamileliğimde uzun süre hastanede yattım kanamam ve suyum geldiğinde. Ve arkadaşlarım çok dua ettiler. Sormadım yazayım mı kararsız kaldım. Jorjet arkadaşımızın kanaması var Arda bey hastaneye yatırdı ben duanın gücüne inanıyorum... Dua edelim. bir de hidenisko bana meleklerle yaşamak kitabı getirmişti meleklerden yardım isteme üzeine. Sağlıkla mikaildi sanırım ondan yardım isteniyordu ben öyle de dua etmiştim...

Hidenisko bana Meleklerle Yaşamak kitabını hediye etti. Diyor ki:

Meleklerin hele de başmeleklerin özellikle çalıştığı alanlar var. Örneğin, Kurandada adı geçen İsrafil sağlık konusunda her zaman yardıma çağırabileceğimiz başmelekmiş.

Melek israfilmiş...

Canım sistem şu: Önce muayene ardından odaya geçiyorsun sorularımı soruyorum kağıdımı çıkarıyorum tek tek soruyorum. Ama ben muayene başlamadan o odada başlıyorum şikayetlerime mesela dün dedim ayağa kalkınca baskı yapıyor. Kafasıyla mı vuruyor yoksa tekme mi atıyor anlamıyorum. Hemen baktı zaten yuvarlak boşluk olmuş dikiş olmasaymış açılma yapacakmış yani baskı varmış bebek... Ben yönlendiriyorum mesela ayrıntılıda özellikle kol boyunu dedim 47 xyy sendromunda uzun olurmuş kollar. Zaten bakıyor ama ben ekstra hatırlattım. Kardeşimin kızı spina bfida hastası onu da hatırlattım yine dediğim gibi zaten bakıyor ama bence deyince daha dikkatli bakıyor o bölüme sen de şikayetini muayenede sırala... Odada da genel şikayetlerini söyle bence...

ya ben o oadaya girince acayip heyecn ve stres oluyorum
dizlerim titriyor zor duruyorum koltukta
dolayısıyla konusamıyorum bile
tansiyonum bile 14 lere cıkıyor heyecandan

ya ben o oadaya girince acayip heyecn ve stres oluyorum
dizlerim titriyor zor duruyorum koltukta
dolayısıyla konusamıyorum bile
tansiyonum bile 14 lere cıkıyor heyecandan

Yazarsan kağıda heyecanlansan da sormuş oluyorsun ben de heyecanlanıyorum yazmazsam ben de unutuyorum...

Canim ben suan annemdeyim.maxsimim 12 de evde olurjm.
jorjet e gecmis olsun rabbim yardimcisi olsun.

Ne dua okunacaksa yazarsaniz ben severek okurum.
rabbim bebegini korusun

Canim kısaca anlatayım
24hafta5gunluk ken karnımda ve belimde ağrı makata baskı oldu. Ben 3gun üşüdüm gaz sancısı diye Dr gitmedim 3 günde Dr 3,5cm açılmam olduğunu söyledi ve beni ist. Arda bey e gönderdi. İki gün hastanede kasilmalarim devam etti2.gunun sonuda muayenede oğlumun ayağı dogum kanalına girmiş bı sekilde beni Serklaj a aldı. Esime tutarsa dikeceğim olmadı bebeği alacağız demiş. tam 49 gün boyunca düzenli kasilmalarim eşliğinde nst cihazına günde bes kere bağlanarak her ihtiyacımı yatakta karşılandı. Yeme övme , tuvalet. Sadece sacımı özel bir düzenekler yatarKen yıkandı. Vücudumu adete sünger banyosu yapıldı. Bu arada ayaklarım kalçamda 35-40 derece aciyla yukarı kaldırılıyordu. 31+5 günlükten sancılarım siklasinca doguna alındın. Normal olmadı sezeryan oldum.

Son düzenleme:
Canim ben suan annemdeyim.maxsimim 12 de evde olurjm.
jorjet e gecmis olsun rabbim yardimcisi olsun.

Ne dua okunacaksa yazarsaniz ben severek okurum.
rabbim bebegini korusun

Canım özel bir dua değil içinden geçen dua... İnşallah düzelecek her şey...

canım ben şimdi görüyorum ya
jorjetin kanaması mı var
ne zaman oldu;??
neden oluyormuş
memorialda mı şuanda :18:

anladım cnm, sen arda beyin ileriki haftalarda da başarılı olduğunun kanıtısın bizim için
sen 6 sına almışsın randevuyu, her hafta gitmeyi düşünüyormusun?
ben 15 te bir gidiyorum, ne yapsam haftada biremi düşürsem bende :18:

onun bebişi daha küçük benim de olmuştu biliyorsun
seninde oldu
Allah'a şükür sapasağlamlar şimdi
o da üstesinden gelecek tabi
jorjetin kaybı yada bebebği varmıydı?

evet canım kanaması olmuş memorialde nedeni belli değil. inşallah kesilecek ben öyle inanıyorum...

Allah yardımcısı olsun.
Kaçıncı haftaday di.
Bu gebeliğimde benimde iki kere kanamam oldu.
Baslarda hafif kanama olabiliyor.
Allahım sana sığındık. Niyetimiz hayır akıbetimize hayır eyle.

Bana 15eylul verilmişti. Eve gelince çok uzun geldi. Kafamda bir sürü soru vardı. 6.bos dediler ona aldım. 15 gunugecirmeyi düşünmüyorum. Yoksa buradaki Dr gidiyorum sonra kafam daha çok karışıyor.

Chnb cim nasıl hitap edeceğiz..Yanlış şekilde dua etmek istemem.Bir örnek yazarmısın canım.

Arkadaslar
Benim aksam besten sonra baskayan Niğde kaynaması vede bulantım devam ediyor. İnanın kimseyle iki kelime laf bile edemiyorum. Ağzımı açamıyorum. Mecburen kusuyor. Ben gebeligin dısında çıkarttığını bilmem çünkü çıkartamam. Çok zorlanıyorum . Bazen kasıklarına ağrı giriyor. Normalde bitmesi gerekmezmiydi.
Bu gebeliğinde müthiş uykusuzluk yasıyorum. Sabah 6 gözler açılıyor gündüz hiç uyuyamıyorum.
Oğlunda posa uyurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…