Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bebeğimizin maşalllahı var annesi.Nasıl bakıyorsun sen ona böyle.Çok sevindim chnb cim.Serklajınında yapılması demekki çok isabetli olmuş.

duyayadın dualarımız seninle canım,kurbanlık koyun psikolojisi de normal,ben de oyleydim resmen boynu bukuk kaderine razı vaziyette girdim ameliyathaneye ve personel ortamı hazırlarken cok gerildim gozyaşlarımı tutamadım,hemşire aglıyor musunuz diye sorunca aynen filmlerden gibi bir yalan- yooo,soguktan sanırım gozlerim yaşardı :) oyle işte arkadaşım canımızı da yavrumuzu da emanet edip giriyoruz ve tek elimizden gelen dua ile gidip dua ile gelmek.Allah´a emanet olun kuzucugunla.

sağol canım,amin..ben gelene kadar doğurma :)

duygulandım arkadaşım..Ne mutlu sana bebeğini kucakladın.
Anlattıklarından yola çıkarak acaba rahim ağzı yetmezliği değilmi seninki diye düşünmeye başladım fadikçim.dikişleri aldırdım açılmam olmadı diyorsun.Bizlerde açılma çabuk oluyor diye biliyorum.Bunu hiç sortdunmu doktoruna.

merhabalar arkadaşlar sizlerin yazılarını okuyorum yaklaşık 1 saatir sizleri bulduguma ne kadar sevindim bilemezsiniz tahmin edeceginiz gibi benzer hikayeleri olan biriyim .bu üçüncü gebeligim 22 haftalık gebeyim.ilk melegimi rahim agzı yetmezligi yüzünden 24 haftada dikiş atılmadı için kaybettim.ikinci gebeligim dış gebelikti ilaçla sonlandırıldı .inşallah bu yavrumu kucagıma alıcam sizler içinde duacıyım artık.sizleri bulmuşken kafamı çok kurcalıyan bişey sorucam benim serklajdan sonra acayip akıntım var hatta serklajdan sonra suyum geldi diye bir kez ortalıgı bile inlettim ilk günlerdeki kadar olmasada moralimi bozacak kadar çok oluyor doktorum serklaja vucudun tepkisi diyor sizlerde böyle şeyler yaşıyormusunuz şimdiden cevaplar için ve beni aranıza kabul ettiginiz için teşekkürler ..bebişlere ve sizlere saglıklı günler

chnb, çok sevindim cnm iyi geçmesine
ahmet ardaya da koca bir
bu arada arda bey biliyor mu oğluşunun adının arda olacağını??
seminer işi iyiymiş, sorarız hem bütün soruları
buluşma mı var bu arada benden habersiz
prenslerimle karşılaşmnız da çok ilginç olmuş, bu kadar denk gelir yani

bende bugun izmitte oğlumun bir arkadaşının doğum günündeydim
bir kız vardı hamile oğlu varmış 6 yaşında :) hah dedim bu metal :)))) değilmiş tabiki
yine doğum gününde karşılaştığımız başka bir arkadaşım da arda beyi tanıyor, çok iyi çok tatlı ilgili bir adam diyor

paşam, bak hep sen beni dövdün bu sefer ben gelicem yanına
senin neler hissettiğini anlamam mümkün değil ama okurken bile burnumun direği sızlıyor
senin yaşadıkların kimbilir nasıl ağırdır
Allah bunların hepsinin ödülünü sana verecek, herşeyi unutacaksın kısmetse

yarencim ya ne güzel kilo almaman ben 100 olacağım herhalde bu sefer

fadikcim doğum hikayen çok duygulandırdı beni Allah bize de zamanında nasip etsin inşallah

sofikacım ben doğuma güle güle girdim hatta hemşireler sinir oldu bana bu kadr rahat olnur mu canım diye
çıkarken salya sümük ağlıyordum, çok şükür rabbim!! çok şükür rabbim!! diye diye , uyanır uyanmaz nasıl bebeğim herşey yolunda mı diye sormuşum annelik ne garip bir duygu

sinemcim seninde kuzular iyice toparlandı maşallah

Son düzenleme:

hoşgedin sinemis
kayıpların için üzüldüm
inşallah bu bebeğini sağlıkla alırsın kucağına

ilk kaybında rahim ağzın hiç ölçülmemiş miydi?
bu gebeliğinde önlem olarak mı atıldı yoksa kısalma olmuş muydu ve kaçıncı haftada atıldı
akıntı enfeksiyona bağlı mı değil mi doktoruna danışıp simir testi yaptırabilirsin

doktorun kim bu arada
çok soru sordum sanurum :18:

merhba hiddenisko biliyormusun ben seni yanılmıyorsam hatırladım daha önce yazışmıştık sende geçmiş yıllarda 2007 olabilir yıllarında kayıp yaşamıştın yanlış hatırlamıyorsam sorulara gelince ben 2008 yılında rahimde perde oldugu için ameliyat oldum ameliyat aşagıdan rahimden gerilerek oldu rahim agzı yetmezliginin en önemli sebeplerinden biriymiş doktorumun beni uyarması gerekiyormuş önlem amaçlı yaptırmak gerekiyormuş birde plesentam hep rahim agzının oradaydı en sonunda 24 haftada suyum geldi ve bebegimi kaybettim.bu sefer önlem amaçlı yapıldı 14cü haftada akıntıma bakıldı canım enfeksiyon yok zaten kokulu ve renklide degil şükür izmirde oturuyorum ben doktorum kahraman kolday canım birde iyi haber bu sefer plesentam yukarda buda güzel bir şey bence.)

hosheldin sinemis
inşallah bu sefer saglıcakla ve zamanında bebegini kucagına alacaksın
perde ameliyatnı yapan doktorda buyuk kabahat var bence,mutlaka uyarması lazımdı,ben de rahim agzı ameliyatı gecirdim ve sag olsun doktorum hemen ameliyattan sonra beni rahim agzı yetmezligi konusunda uyardı ve gelecekte gebelik takibi yapacak olan doktora bunu iletmemi soyledi.Burda bazen doktor hatası,bazen ihmali bazen hic bir sorun gozukmuyorken bile kayıplar yaşamıs o kadar cok kadın var ki acılı Allah´ım hepinize de sabır versin,kimseyi evladıyla sınamasın,evlat acısı yaşatmasın kimseye inşallah!

gelelim soruna,serklaj sonrası bende de su gibi akıntı oldu,sonradan da hep devam etti gerci ve cogunlukla da ya idrar kacagı yada ter diye dusundum ben.Ama serklajdan hemen sonra olan bu su gibi akıntın sebebinin progesatn kullanımı oldugunu ogrendim,eger sen de progestan kullanmaya başladıysan bundan dolayı olabilir.Enfeksiyona baktır diyecektim ama baktırmışsın zaten,onun dışında burda belki okumuşsunzdur genel hijyen acısından ve enfeksiyona karşı korunmak amaclı arkadaşlar sirkeli su ile vajinal temizliklerini yapıyorlar,sen de yap eger yapmıyorsan.

Canım inşallah bol bol olur...

Allahım sizlerede gösterecek ileri haftaları inşallah. Ben 2010, 22 haziranda 25 haftalık bebeğimi kaybettiğimde burayı bilmiyordum 2011 ocaktan beri neredyse her gün yazıyorum buraya. 2011 12 mayısta 8 haftalık düşük yaşadım. Ve çok şükür bu günlere geldim.Sen de güzel günler yaşayacaksın inşallah... 40 haftayı görür müyüm bilmiyorum alta baskım çok oluyor kalkınca...

Canım ben de çok sevindim maşallah sana görümcem yanımdaydı yasakçı görümcem:)) Ona diyorum ki kızları olsaymış ne güzel olurlarmış. Maşallah:))
Bak eklerinden bile yedim:)) Bu arada nst ye ne kadar ödediniz? Allianz indirimle 32 tl verdik yoksa 250 tl imiş...(

Canım sağ ol. Ben de öyle hissettim ben espirilerle girdim. İğneni de rapora bağlat . göbekten koldan bacaktan yapılabiliyor...

Bebeğimizin maşalllahı var annesi.Nasıl bakıyorsun sen ona böyle.Çok sevindim chnb cim.Serklajınında yapılması demekki çok isabetli olmuş.
Evet canım benim 3. ileri hafta gebeliğim 3. de de sorun oluyor bende... isabet oldu gerçekten...

Geçmiş olsun arkadaşım. Hoş geldin. Ben iç çamaşırı giymiyorum evde hatta şimdi komik olacak ama bol don aldıracağım:) Elma sirkeli su ile vajinal wc sonrası temizleniyorum ben de şükür akıntı yok...

istanbulda olursan beklerim canım... Sağ olasın . dedim ppazartesi metal çarşamba be, cumartesi seni dedim :)) şimdi haberler sende...

merhabaaaa maşşalaah herkess iyiiymişşş

sen nasılsın?

chnb canım bugun burda mı baska yerde mi okudum hatırlamıyorum ama bu baskı durumunun bebek buyudukce azaldıgı yazıyordu,gercekten de en yogun baskı hissi 18-25 arası oluyor,sonra giderek azalıyor.Acıklamada bebek buyudugu icin rahim agzına direk baskı yapmadıgı yonundeydi ve serklajli hastalar genelde 35-36 yı gecerse 40 da goruyor diyordu.Hele senin bebiş boyle iriyken daha cabuk gider o baskı hissi merak etme sen.

bu arad bir ara şu korunma yontemlerinden konusuyorduk ya, o zaman arada kaynadı yazacaktım unuttum sonra da.Canım demişsin ya dogum kontrol hapları dollenmeyi engellemiyor tutunmayı engelliyor diye.Benim kafamı kurcalayan şu-ben yıllarca pco nedeniyle dogum kontrol hapıyla tedavi oldum,bana hapları kullandıgım surece yumurtlama olmayacagı haliyle de kist olusmayacagı soylendi-kistler aslında olgunlasamamıs catlayamamış yumurtalar.Bu mantıkla duşunursek degil dollenme yumurtlama bile yok hap alındıgı surece. Sen demiştin sanırım dogum kontrol hapları iki ceşit diye,yoksa yumurtlamayı engellemeyen başka ceşidi mi var :26:
bu arada dogum kontrol hapını bırakır bırakmaz hamile kalma şansın daha yuksek diye biliyorum,vucut hap alındıgı sure boyunca yumurtlayamadıgı icin o kaybı telafi etmeye calişip bazen ayda iki defa yada daha fazla yumurtlayabiliyormuş,yani biraz daha yuksek perfprmans bekleniyormuş.Tabii bu pco da bir kısır donguye donusuyor ve daha fazla yumurta daha fazla kist demek oluyor.

Afiyet olsun canım, kimse kimsenin kısmetini yiyemezmis öyle derler, benim kuzularımdan senin tosuna hediye olsun:) gecen hafta da gece yarısı acile gelmiştik biz (karnım sürekli sertlesip gevşiyordu, düzensizdi ama ben genede panik yapmıştım, şimdi anlıyorum ki o sırada bu arkadaslar dönüp duruyor) onun için bu kontrol sayıldı, hiçbir ücret ödemedik.

2 çeşitmiş haplar araştırmak lazım:)) baskı da geçsin inşallah...

prenslerim sağ ol pek yarıyor tosuna:))

Gökçen44 canım vajinal oluyor ilk muayenede elle de bakıyordu dr sonrakilerde her muayenede vajinal baktı bana...

Canım pkoyla ilgili bi bilgim yok onu doktoruna sor ama ihmal etme ölçümler vajinal utrasyonla yapılıyor acı hissetmiyorsun

çokk teşekkür ederim arkadaşlar.. herkese iyi geceler bu arada

DUYAYDIN arkadaşımız sanırım şu an ameliyatta.Allahım yardımcısı olsun..İnşallah ameliyatı çok başarılı geçer.Ben bile çok heyecanlandım.

Arkadaşım kayıbın için başın sağ olsun.Allah sabırlar versin.yeni gebeliğinde hayırlı olsun.İnşallah bu sefer 40 haftaları görürsün.Serklajdan sonra yatıyormusun sürekli.Yoksa günlük hayatına devammı ediyorsun?

Yok CNm Allah a şükür ben hiç kayıp yasamadım
Bende perde ameliyatı oldum ama doktorum suan önlem amaçlı dikiş atmıyor malesef (
Beklemedeyiz bizde

Chnb inşallah iyi haberlerle gelirim
Bnde riskli haftalara girdim cok korkuyorum
Kızım icimde kıpır kıpır
Onu kaybetmek istemiyorum

Duyaydın inşallah iyi haberlerele gelirsin

duyaydınnnn..
rabbim yardımcın olsun inşalalh herşey yolunda olsun canım benim..
serklaj tecrübelerini paylaş bizimle emi:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…