-
- Konu Sahibi hidennisko
- #30.061
kızlar ben geldim.Ahmet Ardamız 1200 gram olmuş dr iri bebek diyor. Şekerim yokmuş. Yapısal bir irilik dedi. Serklaj da iyi ki atılmış dikiş üzerinde yuvarlak bir boşluk olmuş dikiş olmasaymış açılma olurmuş. Zaten çok baskım oluyor kalkınca. Yatmaya devam:)) Bizden haberler böyle...
Bugün bol bol topik muhabbeti yaptık. Sizin forumu toplayıp seminer vereyim dedi ama ciddi ciddi dedi:)) Duyaydın dedim ki arkadaş herkesi arıyor beni aramadı beni beğenmiyor mu dedi dedim görmedim dedi. Arardım yarın arasın femicali görüşelim dedi. şeker risk ama şeker dr si ile iletişim şart dedi. erol bey yarın serklaj yapacak dedim tanıyormuş. gülbenin programına katılın dedim siz mesaj atarsanız hatta sizin gruptan da ıoraya götüreyim dedi::))
prenslerimle karşılaştık tanıştık:))
duyayadın dualarımız seninle canım,kurbanlık koyun psikolojisi de normal,ben de oyleydim resmen boynu bukuk kaderine razı vaziyette girdim ameliyathaneye ve personel ortamı hazırlarken cok gerildim gozyaşlarımı tutamadım,hemşire aglıyor musunuz diye sorunca aynen filmlerden gibi bir yalan- yooo,soguktan sanırım gozlerim yaşardı :) oyle işte arkadaşım canımızı da yavrumuzu da emanet edip giriyoruz ve tek elimizden gelen dua ile gidip dua ile gelmek.Allah´a emanet olun kuzucugunla.
sofikacım benim dikiş 37+5 te alındı gerçekten dikiş alındıktan sonra biraz kasılma oluyor...açılmaya bakılmadığı için açılma varmıydı bilemiyorum...
dikiş alındıktan sonra her gün de kasılmam oluyordu ama bu kasılmalar nst de hem düzenli çıkmıyordu hemde hafifti...
ilk açılma muayenemi 40+5 de oldum ve 2 cm di dr bu açılmayla doğum bugün olmaz sancın artınca doğum yapacağın hastaneye gidersin dedi...o muayeneden sonra kasılmalar biraz daha arttı...2 gün daha bekledim baktım tam anlamıyla sancım başlamıyor ve tam 41 olduk o gün eşimle annemide alıp zeynep kamilin yolunu tuttuk bu arada canım ben 38 haftadan sonraki kotrollerimin hepsine doğum çantamla gittim:) hatta çanta aranbada duruyordu hiç eve çıkarmıyordum...
zeynep kamildeki dr açılmaya 3 cm dedi anlayacağın kasılmalarım olsada açılmam çok yavaştı 2 günde bir cm ancak...
ama günüm dolduğu için yatış verdi bende kabul ettim...suni sancı alacağımı hatta açılmamın olmayacağı ihtimalini bile bile...çünkü artık bekleyecek zaman yoktu..
ama rabbim yardım etti o muayeneden sonra kasılmalarım hem arttı hemde artık adet sancısı gibi vurmaya başladı...sancı odasında hep gezindim sancı artsın diye şükür artıyorduda...
ama 3 saate ayakta sancı çekerek sadece 1 cm artarak 4 cm olmuştu sonra nst bağlandı suni sancı verildi suyum patlatıldı...
3 saatte öyle bekledim 6 cm oldu ondan sonrası çabuk ilerledi artık drlar cm bile demiyordu azda ayağa kaldırdılar bebek aşağı insin diye şükür ondada çabuk indi...sonra doğum haneye gittik şükür masadada çok kalmadım ama masa zordu diyebilirim ama o acılar içinde bile insanın tek gayreti yavrusuna birşey olmasın sağlıcakla doğsun...dr bak bebeğin başı geldi az daha gayret et istersen dokun anlarsın dedi ama ben dokunmaktansa daha çok gayret edeyim yavrum orda incinmesin dedim...
rabiim bu mutluluğu herkese yaşatır inş..ben bunların nerdeyse hepsini kızımdada yaşadım
çok şiddetli olmasada kızımda daha fazla sancı çektim o zaman manevi acı kat kat fazlaydı rabbim o acıyı birdaha yaşatmasın inş...
canım kısaca özetlersek her muayene kasılmaları arttırıyor drun dedİği gibi serklajın alınması dahada artırabilir...
ama senin haftan güzel canım eğer bebeğin kilosuda iyiyse çokta bekleme derim...
kızlar bu arada kısaca doğum hikayemi anlatmış oldum:)eşim yolda birazdan evde olacak inş.
o gelmeden yazayım dedim....
merhabalar arkadaşlar sizlerin yazılarını okuyorum yaklaşık 1 saatir sizleri bulduguma ne kadar sevindim bilemezsiniz tahmin edeceginiz gibi benzer hikayeleri olan biriyim .bu üçüncü gebeligim 22 haftalık gebeyim.ilk melegimi rahim agzı yetmezligi yüzünden 24 haftada dikiş atılmadı için kaybettim.ikinci gebeligim dış gebelikti ilaçla sonlandırıldı .inşallah bu yavrumu kucagıma alıcam sizler içinde duacıyım artık.sizleri bulmuşken kafamı çok kurcalıyan bişey sorucam benim serklajdan sonra acayip akıntım var hatta serklajdan sonra suyum geldi diye bir kez ortalıgı bile inlettim ilk günlerdeki kadar olmasada moralimi bozacak kadar çok oluyor doktorum serklaja vucudun tepkisi diyor sizlerde böyle şeyler yaşıyormusunuz şimdiden cevaplar için ve beni aranıza kabul ettiginiz için teşekkürler ..bebişlere ve sizlere saglıklı günler
merhba hiddenisko biliyormusun ben seni yanılmıyorsam hatırladım daha önce yazışmıştık sende geçmiş yıllarda 2007 olabilir yıllarında kayıp yaşamıştın yanlış hatırlamıyorsam sorulara gelince ben 2008 yılında rahimde perde oldugu için ameliyat oldum ameliyat aşagıdan rahimden gerilerek oldu rahim agzı yetmezliginin en önemli sebeplerinden biriymiş doktorumun beni uyarması gerekiyormuş önlem amaçlı yaptırmak gerekiyormuş birde plesentam hep rahim agzının oradaydı en sonunda 24 haftada suyum geldi ve bebegimi kaybettim.bu sefer önlem amaçlı yapıldı 14cü haftada akıntıma bakıldı canım enfeksiyon yok zaten kokulu ve renklide degil şükür izmirde oturuyorum ben doktorum kahraman kolday canım birde iyi haber bu sefer plesentam yukarda buda güzel bir şey bence.)
Bulsun tabi sen ne kadar mücadele veriyorsun o da süt annesi bulsun..Canım şaka bir yana ilkinde öyle oldu diye bunda da aynısı olmaz belki bol bol sütün olur belki sen öyle düşün öyle olsun İnşallah
Ya dayanamıyorum düşününce gerçekten çok çok zor((
Kıyamam sana arkadaşım:)sen doyma zaten,ne mahsur varki bunda.Bebişini besliyorsun.Bak takvimine bakıyorum ve umut doluyorum.26.haftayı gördük.Allahın izniyle 2 hafta sonra dahada rahatlayacaksın.çok az kaldı.2 gün sonra 3 haneli sayıdan 2 haneye düşeceksin(99 gün kaldı).Çok seviniyorum senin adına.Zorlu yollardan buralara kadar geldin.40.haftayıda görücez.
Kızlar merhaba, evet bugün chnb ile karşılaştık hastanede, siz kaç aylık biz kaç aylık hamileyiz derken bebisin kilonun fazla olduğunu söyledi, topicten biliyorum ya chnb'nin bebisinin onden gittiğini ve Arda beye kontrollerini yaptırdığını, gayri ihtiyarı sordum foruma yazıyor musunuz diye, derken deşifre olduk:) çok güzel bı surprizdi, çok memnun oldum chnb'cim tanıştığımıza:)
Biz nst için hastanedeydik, çok sağlıklı geçmedi çünkü ikiside ekstra hareketliydiler yakalayamadi hemsire ama kasilma çıkmadı çok şükür, oda bize yetti, mutlu olduk donduk evimize:)
maşallah kuzuya diycem ama bu büyük bi kuzukız bu pek bi yumuk yumuk doğacak mıncıklamalık :))))
canım çok sağol benim adıma konuştuğun için,yarın sabah 8 de alıcaklarmış,nedense kurbanlık koyun gibi bir psikolojideyiminşallah iyi haberlerle dönücem
bugün hematoloja gittim,ilk önce iğneye gerek yok dedi,sonra da tavkiye progesteron alacağımı ve sürekli yatacağımı söyleyince biz o zaman önlem amaçlı verelim iğne dedi,doktoruma not yazdı,clexan mı ne işte ondan 0,5 yazmış,inşallah bu geceden sonra serklaj sonrası yazıcam,hepiniz Allah'a emanet olun
Evet canım benim 3. ileri hafta gebeliğim 3. de de sorun oluyor bende... isabet oldu gerçekten...Bebeğimizin maşalllahı var annesi.Nasıl bakıyorsun sen ona böyle.Çok sevindim chnb cim.Serklajınında yapılması demekki çok isabetli olmuş.
merhabalar arkadaşlar sizlerin yazılarını okuyorum yaklaşık 1 saatir sizleri bulduguma ne kadar sevindim bilemezsiniz tahmin edeceginiz gibi benzer hikayeleri olan biriyim .bu üçüncü gebeligim 22 haftalık gebeyim.ilk melegimi rahim agzı yetmezligi yüzünden 24 haftada dikiş atılmadı için kaybettim.ikinci gebeligim dış gebelikti ilaçla sonlandırıldı .inşallah bu yavrumu kucagıma alıcam sizler içinde duacıyım artık.sizleri bulmuşken kafamı çok kurcalıyan bişey sorucam benim serklajdan sonra acayip akıntım var hatta serklajdan sonra suyum geldi diye bir kez ortalıgı bile inlettim ilk günlerdeki kadar olmasada moralimi bozacak kadar çok oluyor doktorum serklaja vucudun tepkisi diyor sizlerde böyle şeyler yaşıyormusunuz şimdiden cevaplar için ve beni aranıza kabul ettiginiz için teşekkürler ..bebişlere ve sizlere saglıklı günler
chnb, çok sevindim cnm iyi geçmesine
ahmet ardaya da koca bir
bu arada arda bey biliyor mu oğluşunun adının arda olacağını??
seminer işi iyiymiş, sorarız hem bütün soruları
buluşma mı var bu arada benden habersiz
prenslerimle karşılaşmnız da çok ilginç olmuş, bu kadar denk gelir yani
bende bugun izmitte oğlumun bir arkadaşının doğum günündeydim
bir kız vardı hamile oğlu varmış 6 yaşında :) hah dedim bu metal :)))) değilmiş tabiki
yine doğum gününde karşılaştığımız başka bir arkadaşım da arda beyi tanıyor, çok iyi çok tatlı ilgili bir adam diyor
paşam, bak hep sen beni dövdün bu sefer ben gelicem yanına
senin neler hissettiğini anlamam mümkün değil ama okurken bile burnumun direği sızlıyor
senin yaşadıkların kimbilir nasıl ağırdır
Allah bunların hepsinin ödülünü sana verecek, herşeyi unutacaksın kısmetse
yarencim ya ne güzel kilo almamanben 100 olacağım herhalde bu sefer
fadikcim doğum hikayen çok duygulandırdı beni Allah bize de zamanında nasip etsin inşallah
sofikacım ben doğuma güle güle girdim hatta hemşireler sinir oldu bana bu kadr rahat olnur mu canım diye
çıkarken salya sümük ağlıyordum, çok şükür rabbim!! çok şükür rabbim!! diye diye , uyanır uyanmaz nasıl bebeğim herşey yolunda mı diye sormuşum annelik ne garip bir duygu
sinemcim seninde kuzular iyice toparlandı maşallah
merhabaaaa maşşalaah herkess iyiiymişşş
chnb canım bugun burda mı baska yerde mi okudum hatırlamıyorum ama bu baskı durumunun bebek buyudukce azaldıgı yazıyordu,gercekten de en yogun baskı hissi 18-25 arası oluyor,sonra giderek azalıyor.Acıklamada bebek buyudugu icin rahim agzına direk baskı yapmadıgı yonundeydi ve serklajli hastalar genelde 35-36 yı gecerse 40 da goruyor diyordu.Hele senin bebiş boyle iriyken daha cabuk gider o baskı hissi merak etme sen.
bu arad bir ara şu korunma yontemlerinden konusuyorduk ya, o zaman arada kaynadı yazacaktım unuttum sonra da.Canım demişsin ya dogum kontrol hapları dollenmeyi engellemiyor tutunmayı engelliyor diye.Benim kafamı kurcalayan şu-ben yıllarca pco nedeniyle dogum kontrol hapıyla tedavi oldum,bana hapları kullandıgım surece yumurtlama olmayacagı haliyle de kist olusmayacagı soylendi-kistler aslında olgunlasamamıs catlayamamış yumurtalar.Bu mantıkla duşunursek degil dollenme yumurtlama bile yok hap alındıgı surece. Sen demiştin sanırım dogum kontrol hapları iki ceşit diye,yoksa yumurtlamayı engellemeyen başka ceşidi mi var :26:
bu arada dogum kontrol hapını bırakır bırakmaz hamile kalma şansın daha yuksek diye biliyorum,vucut hap alındıgı sure boyunca yumurtlayamadıgı icin o kaybı telafi etmeye calişip bazen ayda iki defa yada daha fazla yumurtlayabiliyormuş,yani biraz daha yuksek perfprmans bekleniyormuş.Tabii bu pco da bir kısır donguye donusuyor ve daha fazla yumurta daha fazla kist demek oluyor.
Gökçen44 canım vajinal oluyor ilk muayenede elle de bakıyordu dr sonrakilerde her muayenede vajinal baktı bana...
Canım pkoyla ilgili bi bilgim yok onu doktoruna sor ama ihmal etme ölçümler vajinal utrasyonla yapılıyor acı hissetmiyorsun
merhba hiddenisko biliyormusun ben seni yanılmıyorsam hatırladım daha önce yazışmıştık sende geçmiş yıllarda 2007 olabilir yıllarında kayıp yaşamıştın yanlış hatırlamıyorsam sorulara gelince ben 2008 yılında rahimde perde oldugu için ameliyat oldum ameliyat aşagıdan rahimden gerilerek oldu rahim agzı yetmezliginin en önemli sebeplerinden biriymiş doktorumun beni uyarması gerekiyormuş önlem amaçlı yaptırmak gerekiyormuş birde plesentam hep rahim agzının oradaydı en sonunda 24 haftada suyum geldi ve bebegimi kaybettim.bu sefer önlem amaçlı yapıldı 14cü haftada akıntıma bakıldı canım enfeksiyon yok zaten kokulu ve renklide degil şükür izmirde oturuyorum ben doktorum kahraman kolday canım birde iyi haber bu sefer plesentam yukarda buda güzel bir şey bence.)