Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

slm bade valla mümkkün oldukça yatıyorum doktor gerek yok diyor ama içim rahatetmiyor ev işi yapmıyorım arada oturuyorum asansörlü evi olan arkadaşlara gidiyorum oda haftada bir o kadar canım

suphanallahh saglıklı olsunda ınsallah bıraz tombıs olsun annesı bendede dıkıs ustunde baskı oluyodu sımdı daha ıyıyım ayaga kalkınca bebek yukarıda dıye galıba bu haftadan sonra sendede olmaz ınssssyarında ben gıdıcem dr a kontrele bakalım bız ne haldeyızz

canım zaten en fazla 40 ı bekle ondan sonrası tehlike...bende nasıl bekledim bilmem ama biliyorsun hem düzenli gittiğim bir hastanem yoktu hemnde eşim burda değildi....gittiğim hastanelerde doğuma almadı işte...
şükür zeynep kamil bekletmedi...işin tuafı benimle beraber 3 tane daha 41 haftalık vardı son adet tarihlerimiz bile aynıydı...
bir tanesinin bebeği anne karnında çişini yapmış ama çok şükür yemeden doğmuş..
sende 40 tan sonra bekleme derim...
canım o dediğin muayene ne bilmem ama burda da o açılma muayenesinde rahimin doğuma hazırlıklı mı, bebek aşağı inmişimiş onlarıda kotrol ediyorlar...
birde belirli açılmadan sonra dr lar elle alttan doğumun hızlanması için birşeyle ryapıyor ama ben anlamadım doğrusu...
bu zor birşey olsada sonradan gerekli olduğunu gördüm çünkü benim açılma 6 cm ken dr böyle muyene etmeye başladı tabi uğraştıkça sancı artıyor send eıkınırsan doğum hızlanıyor...
bu yüzden benim 6 cm den sonrası çok çabuk ilerledi...
bunlar zor şeyler ama sadece yatarak açılmayı beklesem kimbilir kaç saat daha sürecek...ha bu arada senin hissetmediğin bu anlattığım mudahale galiba...
canım senin diğer doğum epiduralle olduğu için bu farklı olacak...burda devlet hastanelerinde epidural yok malesef
bu yüzden doğumda sana çok iş düşüyor..
öncelikle derleya doğru nefes önemli gerçekten ben nefes almanın çok çok faydasını gördüm...
sancılara bu nefes sayesinde dayandım...nefesi en açıklayıcı şöyle anlatayım
çiçek kokluyormuş gibi derin nefes alacaksın sonra yemeye üflüyormuş gibi vereceksin benim nefes almalarım hep böyleydi saaatlerce öyle yapmışımya doğumdan sonra odada bile bazen öyle nefes aldığımı farkettim:)
tabi ıkınmakta önemli belirli bir açılmadan sonra sancı odasında ıkınmalar başlıyor tabi masada en önemlisi ama önce ne kadar gayret edersen masada o kadar kolay olur...ıkınmalarıda sadece sancı esnasında yap o zamn işe yarıyor heleki masadaki hiçbir sancıyı kaçırma benim masada sancım çok sıktı nefes zor alıyordum ama hiç pes etmedim sağolsun drlarda iyi davrandı ve doğuma yardım etti...
dikiş işi şans işi inş iyi bir dr gelirde lokal anesteziyle dikerler...
bana makas atmadan önce lokal iğne yapıldı şükür dikiştede etkisi gitmemişti hatta 2 tane yapılmış bu yüzden doğum sonrası okadar rahattımki itkisi baya sürdü ne zamn etki geçti benim dikiş ağrıları başladı ben birde ağrı hissetmediğim için biraz dikişlere fazla baskı yapmışım sen dikket et...
canım birde ben dikişten çok hemoroitten çektim galiba seninde varmış
hamileliğimde hafifti doğumda fena olmuş doğumun 2. günü acile gitmek zorunda kaldım...muayene etmedi ama kremle fitil verdi emzirdiğim için içim rahat etmedi sadece kremi kullandım şükür geçti ama kremmi işe yaradı yoksa hamilelik sonrası zaten gidecekmiydi bilemem...
aslında hamileliğimde arda beyde bana o kremi yazmıştı ama ben pek düzenli kullanmadım birde krem içeri sıkılması gerekiyormuş ben sadece sürmüştüm...
doğum sonrası içeri kullanmanın faydası oldu...
canım bunları korkasın diye yazmıyorum seninde artarsa bilgin olur o ağrıyı günlerce çekme hemen bir dr a git gerçekten zor...
dur kremin adınıda yazayım fitilin adını vermiyorum çünkü kadın doğum dr u yazmadı kulanılıp kullanılmayacağını bilmiyorum...
kremin adı PROCTOLOG rektal krem (antihemoroidal)
canım allah yardımcın olsun inş bu doğumunda çok kolay olur...
canım bu arada şunuda yazayım dikişi bir dahaki randevuda aldır derim zaten 39 oluyorsun doğum başlarsa başlar başlamassa da 40 ta doğum olur...
canım sen o dediğğin işleri dikişli yapmışsın o kadar abartılı olmasada ben dikişsiz yaptım yinede 41 i buldu ama her birşeyler yapmada kasılmalarım artıyordu akşam yatınca geçiyordu:)

Bu arrada hızlıca dönüşte lc den pantolon aldım kendime...:))
güle güle giy canım...

canım doğumu ond ayapamayacağım için 37 den sonra dr umu bıraktım yani arda beyi ve öezel bir dr a da gitmedim bu yüzden bu soruyu soramadım ama dediğin gibi benimde biraz kafamı kurcaladı...
19 haftalarda ani kısalma olurken o haftalarda birşey yoktu...
üstelik rahim ağzı 32 de 19 mm di ondan sonra hiç ölçülmedi..
ama aşağıya sofika arkadaşımız bu konu hakkınd abirşey yazmış banada mantıklı geldi istersen bir oku...kırmızı yazı...

hoşgeldin arkadaşım rabbim yavrunu sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...

canım benim yaşadıklarım bu kırmızı yaptığım yazıya çok uyuyor burdada buna benzer çok doğum oldu...banada çok mamtıklı gibi..

perde amaliyatı yazından hatırladım o zaman çok sevindim kayıbın olmamasına allahım kimseye yaşatmasın benimde kızım olucak haklısın endişende tatlım bendede aynı endişeler var allahın izniyle kucagımıza alırız inşallah

duyaydina bakayim dedim ama hala haber yok

bu arada hepimizin de zafer bayrami kutlu olsun
Ne mutlu Turk um diyene!

Maşallah canım tosun pasa seninki Rabbim nazarlardan korusun

fadiikkkk canim harikasin\cok guzel bilgiler vermissin
benim casnimi sadece epidural kismi sikti,kendimi bu sefer de epiduralle olacak diye hazirliyordum :26: fakultede dogum yapan tanidiklarim hep epiduralle yapti ama en yakin dogum yapan da 7 yil once
hayirlisi artik hep icerde duracak hali yok cikacak oyle boyle Allah im sag saglim ve kolayca dogmasini nasip et yavrumun onu da beni de koru insallah!
sagol tatlim tekrar,hemoroid icin de notumu aldim bana da mutlaka gerekecek su anda bile her wc gidisimde disari cikiyorlar :18: o kadar ikinmaya ne olur bilmem Allah im yardim et!
ve evet canim Allah izin verirse 40 gecirmeye niyetim yok\hayirlisiyla o zamana kadar kendiliginden de gelir insallah!

Allah korusun inşallah güzel haberler ver bize. Dün sonunda cd aldım ama resim cd si. 10 saniyelik de 2-3 video var açmanla bitmesi bir oluyor( Sen de iste yarın. Bu konuda açıkçası Medipol daha iyiydi 10 dakikaya yakın video verdi ayrıntılıda... Hatıra kalır bize:))

Bugün daha iyiyim arkadaşım. Dün drde beklerken sandalyede oturdum her zaman yatardım nst odası doluydu ve yatmadım dönüştede lc ye gittim o arada oturdum yarım saat. aMA GELince çok kötü oldum ayağa wc ye giderken bile sanki bebek çıkacak gibiydi bugün daha iyiyim . dr 10 dakika oturarak yemek yiyebilirsin dedi ama ben baskı hissediyorum biraz daha yatayım ben. sen ne yapıyorsun?

sağ ol fadik kızlar gelecek sen de gelirsen sevinirim pazartesi mi salı mı sen seç...

ben dr gıttıgımde hıc yatmadım hep oturuyorum saatler surebılıyor gelınce benımde kasılmam oluyor 1 gun sonra kendıme gelıyorum yemek yerken hep oturdum ben yarım saate yakın oturuyorum her ögunde abartıyorum ama yatınca duzelıyorum gerı ısın kotu tarafı bıkac gundur sulu akıntım yıne basladı neyapcam ben ya korkuyorum bazen dıkkat edıyorum herseye ama bunye kendı yapıyor galıba

chnb 4 bin kere maşallah..biliyorsun ben incimi 1200 altı doğurdum canavar gibi hamdolsun..2 3 hafta daha rahat rahat yat..inşallah 3.5 kiloları gör..evden çıkamayınca insan bi tuhaf oluyor bir aışveriş bile mutlu ediyor di mi..
güle güle giy pantolonunu:)))
bu arada 29 gecesi sancım oldu hatta sancıya uyandım 20 dk da bir filan ama tam sancı yani sırıta sırıta saymaya başadım...hadi sabahı bekledim o gün kesin diyorum artık ama akıntı da yok..
uyumuşum sabah kalktım tık yok..o sancıyla gitsem şimdiye doğurmuştum :)) tren kaçtı yani 2. yi bekliycez inci de de 2 gün önce bir sancı dalgası yaşamıştım kısmet beki yarın giderim kontrole..
doğmasın doğmasın derken şimdi aman vakitlice gelsin problem yaşamasın diyoruz...gerçi benim son ölçümler 29 eylül veriyor ama kim takar..bence son 3 hafta şuanda 38 artılardayım...4 hamileliğimde de son adet tarihiyle uyum yaşamadım...
sofika çıkıp gezeyim bende belki 30 ağustosta doğururum..:)) bugün de dr bulunmaz..ben epidural filan olamadım hiç inci de bile sancı serumu verdiler o yüzden tek arzum altta dikiş olmasın ve içeride parça kalmasın..ağrıyı çekerim Allahın izniyle..
fadik haklısın dr iyi olursa yardımcı olursa herşey daha kolay inşallah iyi insanlarla karşılaşırız...
ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...

evet canim dursun dursun derken simdi de gelsin biran evvel demeye basladik,
son olcumlere bakma canim,benim de onlara bakarsam eylul sonunu buluyor ama o olcumler bizim bebeklerin ufakligindan kaynaklaniyor ve asil miad en basta belirledigimiz oluyor.Su anda bende ultrasona girsem herhalde 36 haftalik anca cikar bebegim ama ben 38 arti oldugumdan eminim,Ismail bey gebelik basindaki yaptirdigim kan testlerini baz alarak kesin bir SAT belirlemisti,ona gore de dogum 10 eylul/Canim hayirlisiyla bir avazda sag saglim bebeciklerimizle kurtulalim insallah.

Canım akıntını dediğin gibi bünyen mi yapıyor benim şükür olmadı...

Sağ ol canım evet canım ben de çok sevindim alışverişe:)) Siz de bir avazda kurtulun hemen...

Merhabalar arkadaslar
Birkaç gündür talipteyim ama yazı yazamadım.
Herkesin güzel haberlerine sevindim.
Ben birkaç gündür keyifsizim.
Önce takipte kalmayı kafama taktım. Şimdide beni birkaç gündür beni rahatsız eden vajinamda hafif hafif burkulma vede acı oluyor. baskı . Onceleri Vajinal ultrasona bağladım. Bugün Dr aradım Arda beyorlar tahlili vede kulturu istedi. Burdaku doktorumda Vajinal kültür alalım demiş . Açıkcası Vajinal kültüre pekyanasmiyorum. Çok kurcalan dim son 15 gündür.
Herseyde dün aksam oğlumun dugumgunuydu yavrum yazık sadece halası ve Ebru teyzesi dedesini görünce hayal kırıklığına uğradı yavrum annecik soz sana seneye herkezi çağıracağım dedim.

cumartesi bende isteyeceğim kesin
oğlumun bir sürü cd si var
kıza haksızlık oluyor
ben birkaç sefer söyledim ama ciddiye almadılar herhalde
hatta 2 önce ki kontrolümde poz vermedi diye resim bile vermediler

kıyamam kuzuya, Allah uzun ömür versin , kardeşi de yanında olur bir sürü doğum günü yaparsınız
benimnde takipte olmak canımı sıkıyor
hatta dün bizde izmite gittik, yolda hep akıntım oldu
acaba bir hastaneye mi gitsek deyip durdum eşime
o da kızıyor iyice stres yaptın diye

sen izmitin neresindensin
çalışıyor musun??

Sorma canim nasıl takmayalimki. Nasıl strese girmeyelimki. Acaba diyorumikimizinde kaybımız olmadigindanmi takipteyiz. Allahyardimcimiz olsun.

Ben ilk gebeligimde alisveris merkezinde mağaza muduruydum. Kendime cokyulenmistim. Bu gebeliğimin 6. Haftasında isten ayrıldım. Masa başındasın olsa bencikstresliydim.
İzmit merkezde oturuyorum.izmit lisesinin hemen yanında.

Sorma canim nasıl takmayalimki. Nasıl strese girmeyelimki. Acaba diyorumikimizinde kaybımız olmadigindanmi takipteyiz. Allahyardimcimiz olsun.

Ben ilk gebeligimde alisveris merkezinde mağaza muduruydum. Kendime cokyulenmistim. Bu gebeliğimin 6. Haftasında isten ayrıldım. Masa başındasın olsa bencikstresliydim.
İzmit merkezde oturuyorum.izmit lisesinin hemen yanında.

canım dün bana da vermediler resim. Kiloma bile bakmadılar( Dalgın mı ne bu hemşireler. Tansiyonu hatırlattım baktılar... 12-8 miydi neydi... İste baştan da söyle dr unutuyor galiba kayda almayı( Bu arada çok yoruyorsun kendini canım bu kadar yorma okul da açılıyor pazartesi. Bana müdürüm heyet al dedi alacağım pazartesine...

Canım biz de çok ihmal ettik. biz istanbuldayken okuma bayramına bile gidemedik( Sana niye serklaj yapmıyor anlamadım ben... Diğer hamileliğini r. a. yetmezliğine bağlamadı mı? Ne zaman randevun 2 hafta sonra kongreye mi ne gidecekmiş dr... Ben de 17 eylüle alabildim randevu( Tahlil de yaptır tabi benim de azıcık tuvaletimi tutsam ayağa kalkınca bıçak saplanıyor... Zor yürüyorum... Baskı çok oluyor o zaman...

chnb o degıl lokosıt yıne yuksek cıkıyor 3 kutu antıbıyotık kullandım bırde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…