Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sofika serklaj olunca 40 dolduruyor bizim yaramazlar genelde. 40 doldurur bence...

Kızlar ben bu hamileliğimde uzun süre hastanede yattım kanamam ve suyum geldiğinde. Ve arkadaşlarım çok dua ettiler. Sormadım yazayım mı kararsız kaldım. Jorjet arkadaşımızın kanaması var Arda bey hastaneye yatırdı ben duanın gücüne inanıyorum... Dua edelim. bir de hidenisko bana meleklerle yaşamak kitabı getirmişti meleklerden yardım isteme üzeine. Sağlıkla mikaildi sanırım ondan yardım isteniyordu ben öyle de dua etmiştim...

Tabiki dua ederiz canım.Haklısın bende duanın gücüne çok inanıyorum.Hayırlısıyla atlatacak arkadaşımız.

Canim kısaca anlatayım
24hafta5gunluk ken karnımda ve belimde ağrı makata baskı oldu. Ben 3gun üşüdüm gaz sancısı diye Dr gitmedim 3 günde Dr 3,5cm açılmam olduğunu söyledi ve beni ist. Arda bey e gönderdi. İki gün hastanede kasilmalarim devam etti2.gunun sonuda muayenede oğlumun ayağı dogum kanalına girmiş bı sekilde beni Serklaj a aldı. Esime tutarsa dikeceğim olmadı bebeği alacağız demiş. tam 49 gün boyunca düzenli kasilmalarim eşliğinde nst cihazına günde bes kere bağlanarak her ihtiyacımı yatakta karşılandı. Yeme övme , tuvalet. Sadece sacımı özel bir düzenekler yatarKen yıkandı. Vücudumu adete sünger banyosu yapıldı. Bu arada ayaklarım kalçamda 35-40 derece aciyla yukarı kaldırılıyordu. 31+5 günlükten sancılarım siklasinca doguna alındın. Normal olmadı sezeryan oldum.

Tabii cennet annelerin ayaklarının altında olur...çekilen tüm sıkıntılardan sonra yavrusunu kucağına saglikla almak nasip olsun ya da olamasın cok kutsal birşeye aracı olunuyor, rahme o kan pihtisi denilen şey düştüğü an annesin, sen yoksun, hep o var...güzel allahım hepimizin dualarını kabul etsin inşallah, bu uğurda çekilen tüm sıkıntılar mutlulukla sonuçlansın, yaşanılan acıları en güzel merhemle sarsın inşallah. allahım, isteyen hiç bir kimseyi evlatsiz bırakmasın, evladiyla sinamasin inşallah. Hamile olupta gun, hafta sayan tum annelere vaktinde bir avaz da vuslat, bebek isteyenlere de hayırlı haberlerini almak en kisa surede nasip olsun inşallah...

Sofika serklaj olunca 40 dolduruyor bizim yaramazlar genelde. 40 doldurur bence...

Kızlar ben bu hamileliğimde uzun süre hastanede yattım kanamam ve suyum geldiğinde. Ve arkadaşlarım çok dua ettiler. Sormadım yazayım mı kararsız kaldım. Jorjet arkadaşımızın kanaması var Arda bey hastaneye yatırdı ben duanın gücüne inanıyorum... Dua edelim. bir de hidenisko bana meleklerle yaşamak kitabı getirmişti meleklerden yardım isteme üzeine. Sağlıkla mikaildi sanırım ondan yardım isteniyordu ben öyle de dua etmiştim...

Allah in izniyle jorjet de atlatacak bu zorlukları,dualarımız bu gece de onunla.Allah´ım onu ve bebegini korusun,sag saglim ve miadında dogurmayı kısmet setsin inşallah!

Canim kısaca anlatayım
24hafta5gunluk ken karnımda ve belimde ağrı makata baskı oldu. Ben 3gun üşüdüm gaz sancısı diye Dr gitmedim 3 günde Dr 3,5cm açılmam olduğunu söyledi ve beni ist. Arda bey e gönderdi. İki gün hastanede kasilmalarim devam etti2.gunun sonuda muayenede oğlumun ayağı dogum kanalına girmiş bı sekilde beni Serklaj a aldı. Esime tutarsa dikeceğim olmadı bebeği alacağız demiş. tam 49 gün boyunca düzenli kasilmalarim eşliğinde nst cihazına günde bes kere bağlanarak her ihtiyacımı yatakta karşılandı. Yeme övme , tuvalet. Sadece sacımı özel bir düzenekler yatarKen yıkandı. Vücudumu adete sünger banyosu yapıldı. Bu arada ayaklarım kalçamda 35-40 derece aciyla yukarı kaldırılıyordu. 31+5 günlükten sancılarım siklasinca doguna alındın. Normal olmadı sezeryan oldum.
canım cok zr seyl

canım ne zaman oldu ilk dogumun,gecen gun bir yazı okudum serklaj konusunda ozellikle 2011 yılında cok farklı gorusler olustuguyla ilgili,yani o kadar taze ki bu yeni serklajdan şiddetle uzaklaşma akımı,Arda beyin eskiden serklaj yanlısı olabilecegi durumlarda simdi cekimser davranması da yeni arastırmaların sonucuna dayanıyor anladıgım kadarıyla,akademisyenlerin cogu serklajı nerdeyse son care,hatta care bile gormuyor.Ama senin ilk gebeligin ve serklajın kesinlikle hayat kurtarmış,Arda bey yine iyi iş başarmış,inanıyorum bu gebeliginde de senin bebegine sag saglim ve vakitlice kavusmana yardım edecektir.Allah´ım korusun hepimizi ve bebeklerimizi de inşallah!

Tabii cennet annelerin ayaklarının altında olur...çekilen tüm sıkıntılardan sonra yavrusunu kucağına saglikla almak nasip olsun ya da olamasın cok kutsal birşeye aracı olunuyor, rahme o kan pihtisi denilen şey düştüğü an annesin, sen yoksun, hep o var...güzel allahım hepimizin dualarını kabul etsin inşallah, bu uğurda çekilen tüm sıkıntılar mutlulukla sonuçlansın, yaşanılan acıları en güzel merhemle sarsın inşallah. allahım, isteyen hiç bir kimseyi evlatsiz bırakmasın, evladiyla sinamasin inşallah. Hamile olupta gun, hafta sayan tum annelere vaktinde bir avaz da vuslat, bebek isteyenlere de hayırlı haberlerini almak en kisa surede nasip olsun inşallah...

AMİN!

Kızlar,jorjetle görüştüm kanaması aynı şekilde devam ediyor malesef :KK43:(( .Kendisi benim burda tanıştığım ama sonra normal hayatta da görüştüğüm ve çok sevdiğim bir arkadaşım oldu ..Dualarım onunla ben aklıma kötü bişey getirmiyorum ve aksini duymadığım sürecede getirmeyeceğim ..İnşallah hayırlısıyla yarın buraya kanamasının durduğunu bebeğin sağlıklı olduğu haberini yazacağım ..:nazar::nazar: ..

kızlar merhaba bugün evde yoktum oyüzden giremedim jorjetin kanaması inşallah biran önce durur allah şifa versin...bana osman hoca ilk aylarda olan kanamalar çok önemli değil leke ve kahve rengi gelirse tehlikeli demişti inşallah onunda bebişine bişey olmucak...bizim kuzuların bezleri bitmiş yine yarın bez götürmeye gidicez kısmetse iyiler çok şükür...bu akşam osman hocayla görüştüm hemen bebekleri sordu tabi bende berenimin sorununu söyledim o çok önemli bişey değil kapanır dedi gözler n durumda dedi bende şuan kontrol aşamasında dedim iii dedi bak şunlara ya diyor 26 haftalık ama inat ediyorlar dedi çok şükür hocam dedim...ya kızlar ben osman hocaya okadar alışmışım ki kalp doktoru önemsiz dedi ama illaki osman hocada onaylıcak bu akşamda öyle söyleyince düzelicek inşallah kızım bu arada kontrol için bi sıkıntın yoksa gelmene gerek yok dedi kanaman akıntı koku kaşıntı vs. dedi bende yok bişeyim dedi ozaman sorun yok dedi yine haberleşelim dedi

Sofika Amin canim. 2006 yilinda oldu. Bu gebeligimde ilk arda bey gitigimize bu senek yurt fisi kongred alinan kararla artik hemen serklaj tapmayacsklarinj takipte kalzcaklarini soylemisdi. Allahim bizlere hsyirlisi ne ise onu eyle. İnsAllah drnemenin bir parcadi degilimdir.

kaç zamandır girmiyorudum daha yeni haberim oldu jorjeti aradım malesef bebegimizi kaybettik rabbim sabır versin tekrardan arkadaşlar başımız sag olsun inanın telefonda dondum kaldım inanın yanına gidebilseydim destek olmak çok istedim bugün operasyola sonlandırılmış:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:bol bol dua edelimde rabbim kardeşimize dayama gücü versin işşallah inanın yutkunamıyorum rabbim saglıklı saatli evlatlar nasip etsin işşallah kardeşimize:KK14::KK14::KK14::KK14:

paşam gerçek mi bu??

jorjetim, geçmiş olsun, Allah yardımcın olsun..
yazacak birşey bulamıyorum :KK5: :KK5:

malesef canım :KK14::KK14:kendisiyle konuştum zaten kendizi gelri yazra işşallah sesi iyid egildi ben bu defteri kapadım artık dedi içim acıdı:KK14::KK14::KK14::KK14:rabbim evlat veriyo kullarını sınıyour rabbim sabır versin canım ya :KK14::KK14:

Çok üzgünüm :KK43:(( diyecek söz yok :KK43:(((((((((((((((((( ........

Jorjet,canım senle konuşuyoruz zaten ama buraya bakar ve bu satırları okursan dualarım seninle canım..Senin gücüne,aklına ve mantığına sonsuz güveniyorum.Biliyorum ki en kısa sürede kendini toparlayıp önüne bakacaksın..Şuan üzgün ve yıpranmış durumdasın.. kendine geldiğin zaman Kalbinde ve beyninde istediğin ne varsa Allah sana onu yaşatşın İnşallah..

kaç zamandır girmiyorudum daha yeni haberim oldu jorjeti aradım malesef bebegimizi kaybettik rabbim sabır versin tekrardan arkadaşlar başımız sag olsun inanın telefonda dondum kaldım inanın yanına gidebilseydim destek olmak çok istedim bugün operasyola sonlandırılmış:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:bol bol dua edelimde rabbim kardeşimize dayama gücü versin işşallah inanın yutkunamıyorum rabbim saglıklı saatli evlatlar nasip etsin işşallah kardeşimize:KK14::KK14::KK14::KK14:

Cok üzüldüm bugün aldığım ikinci düşük haberi Allah sabır versin

Jorjet canım öncelikle çok üzüldüm. Şu an sonuna gelmiş hissetmen doğal. Ben bu topikte Edamecrini hiç unutmuyorum 23 haftalık ikizlerini kaybettiğinde eşine ne zaman deneriz demiş hastaneden çıkmadan. Lütfen tıb nereye kadar gidecekse kullan. Genetik sonucu çok önemli atacağın adımda. Ayrıca eşin ve sana yapılan preferik kanda kromozom analizi raporuna bakalım kaç bantta yapılmış. Mozaik olgularda bazen çıkmazmış. Beni bir rkadaş uyardı ve 100 hücrede baktırdık nitekim eşimde 47 xyy mozaiklik çıkmıştı. Bunu bana diyen arkadaş da 4-5 düşükten sonra fakültede baktırmış sorun yok denmiş. Sonra tekrar düşük olunca 100 hücrede bakılmış ve turner mozaik çıkmış. Bu sorun kız bebeklerin düşüğüne neden oluyor. Pgt denedi sağlam çıkmadı embriyo. Sonra doğal denedi erkek bebeği oldu. Cinsiyete bağlı mı bunu da görelim canım...

Bu yol meşakkatli bir yol... Pes etmek yok. Bak benim 25 haftalık kaybımdan sonra düşüğüm oldu. Sonra genetik sorun çıktı. Menopoz sınırında olduğunu öğrendim. Eşimin sperm hızı düşüktü. Pgt denedik olmadı. 2 ay sonra bu bebeğime hamile kaldım. Düşük tehdidi, serklaj, mesaneye sezaryen dikişi yapışıklığı, amniyo sıvım gelmesi... Canım çok şüküür bir oğlum var ve ben buna rağmen yeniden anne olmak için pes etmedim. Sen de etmeyeceksin. Pes etmek yok yola devam...

Sonuçlar çıkınca dr ile değerlendirip ki arayı uzatmadan yeniden deneyeceksin...

Cok buyuk gecmis olsun.
Inan haberini alinca cok uzuldum.
Ama zamanla toparlanacaksin.anne olma istegi oyle bir duygu ki en zor da bile tekrar ayaga kalkmani sagliyor.onunde dag gibi gorunen zorluklari gozunde kucucuk yapiyor.
Basaricaz arkadasim inan hepimkz basaricaz.

:KK14::KK14:rabbim sabır versin gerçekten çok üzüldüm söyleyecek söz yok :KK14::KK14:

JORJETCİM:KK14::KK14::KK14::KK14:
canım seni okadar iyi anlıyorumki anlatamam inan bana 2 oglunda hamiletdim eşime dedimki canım umduma birşey olursa ben ne yaparım bir daha hamile kalmayı düşünmem dedim sonrası malum umudumu dogurdum eve geldim eşim aglıyorum ben aglıyorum evden canlı cenaze çıktı herkez aglıyor eşime dedim benden bir daha bebek isteme istemiyorum dedim oda birşey demedi allah var yok vs diye sonra umudum aklıma gelir aglarım :KK14::KK14:sonra kontürol için doktora gittim kürtajdan sonra benle ilgileen doktor 40 çıksın öle vesile ol hamile kalman zor dedi biri dedi kürtajı yapan ocaga kadar yapma eylüde dogum etmiştim oglumu neyse gittim doktora kontürole doktor bana paş aherşey gzüel rahat hamile kalırsın dedi dedim simten hanım korkuyorum 2 kayıp ya buda giderse dedim oda rahimi dikicez dedi durucak ne idrar en kal almadı araştılırlsın demedi allah var ssk ya gidiyodum beni görünce herkezden önce alıyodu ve açıklıyodu hastalara allah affetsin haklarını çok yedim eve geldik eşime doktor izin verdiye canımd edim ne dersin eşime sen bilirsin seni zorlamam dedi sonra dedim eşime istiyorum haniistemiyodun dedi canımd edim anneligi istiyorum çok özledim tekmelerinid edim doktor banna 6 kadar yolu var dedi çok hastam 6 sonra bebeklerini aldı dedi:KK14::KK14:sonrası malum okadar zorlanan ben gebe kalmaya 1 kereden ömürüme hamile kaldım sonrası malum unuda rahimde dikişe ragmen kaybettim :KK14::KK14:birşeyi unutmuyorum 1 kereden düşün korunuyoduk eşime dedim istemiyorum hazirana kadar dedim yazın kalıyım tamam dedi 1 kere oldu zaten ana baktık hamileyim eşime dedim peh bir ereden hamile nasıl kalıyım eşimde gzüel bri laf etti yaradan istedikten sonra dedi taşın üstünde ot bitiir gene gitti ömürüm cennete doktorlara okadar dedim ne olur verin görüyüm kokluyum öpüyüm ben ona birşey olmasın diye yataktan kalkmadım dedim yemin olsun çok kere yataktan kalkarken bagırdıgımı biliyorum birine muhtaç olmak çok zor sonra eşiem dedim benden bri daha isteme bak dikişe kadar durmadı dedim aglamaya başladım sonrası malum araştırıldı hiç birşey bulunamadı hiç birşey geri gelmez ama ne biliyimd emek istedim eb son çapaya gittik eşimle genetik için dua edermi insan ya allahın genetikte birşey çıksın diye odaya gridik doktora bak ben hastayım yavaş ded dedim doktro hiç birşeyiniz yok dedi gönderdi bizi eşim önde ben arkada gdiyorum sonra okadar aglamışımki yeri göremedim çöktüm köşeye nasılaglıyorum eşim geldi aglama paşa dedi dedin allahım bir sebebei olucekti neden olmadı millet aban ayapma rahim bebegi taşımıyo bebeklerinin katıilisin gene gidicek dedi kızımda rahimimi dikiceklerdi anastesi ci kadın geldi dediki bana allah akarşı gelme ne böyle ısrarın dedi rahimi diktiricende bebek durucekmi diye laf etti ne kızmıştım kadına ama kadın haklıydı durmadı:KK14::KK14:
çapadan çıktık eşimle eve geldik regrete aradı dedim hiç birşey yok çıkmadı sonra arda beyi söylediler görün diye allahım dedim çok para :KK53::KK53:nasıl altından kalkarım dedim eşim üzülme denkleştirirz gdieriz dedi ama şimdi olmaz dedi inan chnb ve regrete sayesinde gittim allah hepsinden razı olsıun rabbim evlat acısı eş acısı göstermesin aklım aher geldikçe dua ediyorum :KK14::KK14:

eger bu topik olmasydı ve eger ardayı bulmamış olsaydım gene gdiidcekti belkim arda sadece vesile rabbim ol dicek olucek kardeşim bak ben 3 kayıp yaşadım hepside büyüktü sen biliyosun ne agladıgımı ne dövündügümü kimse bilmiyo ben korkmuyomuyum korkuyorum ama diyorum ya gidicek ya durucek tek korkum pko laneti hastalık evladım için 25 kilo verdim inan bir kilolu insanın aç kalmasını kimse bilemz çok yatag aaz gridim çok agladım allahım ben nasıl vericem bu kiloyu dedim ama insan isteyince oluyomuş bak dahada var kilom 65 kadar düeşbilirisen öyle hamile kalmayı düşünüyorum bakalım :KK14::KK14:yeterki yaradanda iste oglumda isteme dedim eşime kızım öldü isteme dedim inan bir bebek dogsun aglasın onunla aglarım erkek kardeşim geçen sene haziranda evlandi mayısta oglunu kucagım aaldım sarıldım öptüm ne agladım dedim rabbim benim olsaydı keşke:KK14::KK14:anlıcagın insanın evladı bambaşka oluyo biraz dinlen düşün sonra bir daha dene bak chnby ne zorlukla çekti gene pes etmedi ebnde etmicem sende etme biz sana yeteriz canım inan yanın agelmek çok istedim ama beni görmek istemzsein çok kötü oldum bugün senden sonra çok agladım :KK14::KK14:rabbim yüüznü güldürsün kardeşim :KK48::KK48::KK48:

emre aydının bir şarkısı varya o beni bitiriyo sizlerle birşey paylaşmak istiyorum soguk odalar ben böyle olmak istemiyor bu şiiierdeki gibi gene denicem yılmıcam evladımın kokusu burnumda tütüyo :KK14::KK14::KK14:
anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…
Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
Gördüğün hamile kadınlara gözle
rinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…
Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…
anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek
hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...
arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...
anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...
anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek..
anne olamamak demek yanlız öleceğini düşünmek demek...
anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..
anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...
anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...
anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...
anne olamama:KK43::KK43::KK43:

Son düzenleme:
JOrjet arkadasimi tanimasamda cok uzuldum neden almislar bebegi sadece kanama var diye almazlar herhalde kac haftalikti bebisi benim baska forumda arkadasim var kanamasi ve acikmasi oldu yirmili haftalarin basinda serkelaj yapmadilar yatiyor annede bebekte iyi. Rabbim jorjet arkadasima tez zamanda yeni melek yolladin insallah
Rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah
Bugun benim dogumgunum 35 yasim doluyor 36 dan gun almaya baslayacam kocam ikna olmuyor ne yapalim kirka kadar yolu var rabbim hayirliyaa nasip eder insallah

X