haydi bre pehlivan
maşallah sana 1200 gr iri fazlası
benim minik kuzularım o kiloya 30 lu haftalarda geliyor anca
gercekten genetik faktor de cok onemli bunu goruyoruz.
canım ben sana telefonda da dedim biri butun topigi toplayıp seminer verse hic fena olmaz diye,hakkat oyle bir sey olsa ben seve seve katılırım.Hatta halen gebeligi suren yada gebe kalmaya calışan topic uyeleri bundan cok da faydalanabilir,bire bir soru sorup oyle bir doktordan cevap alma sansı ne kadar guzel olur.GUlbenin programına da atın bşr mesaj kuzum,cıksın doktorumuz biz de izleyelim,chnb programa da sen yakışırsın bu arada
ve gercekten de iyi ki yapılmış serklajın,cok sukur demek gerek her gune,cok şukur haftaların bir bir buyuyor bebeginle beraber
fadik canım benim zaman ayırıp da anlattıgın icin cok teşekkur ederim,ama zaten dogum hikayeni de anlatman gerekirdi
eger dogum kendiliginden başlamazsa ben senin kadar beklemeye cesaret edebilir miyim bilmiyorum,hayırlısını diliyorum Allah´tan surekli ne zamansa hayırlı zaman o zaman olsun diyorum ama korkmaya da başlıyorum.Şu son 3 hafta ik gebeligim boyunca da yaşadıgım en guzel haftalardı,stres yapmadan,geze geze.Ama şu gunlere yine riskli haftalardaki stres geliyor gibi,yine de sancılarım gelmezse 40 haftayı doldurmadan bana suni sancı da vermeyecekler galiba,bana kalsa ben 39 dolunca razıyım o da pazartesi eder,kaldı 4 gun :18: ve ben o kadar yoruyorum ki kendimi,komple evi derledim toparladım,surekli iş yapıyorum,abartısız kilometrelerce yuruyorum(3-4 saat hic oturmadan alışveris ettigimiz oluyor),ve buna ragmen olmuyorsa dikişi de test etmiş olduk diyebilirim,sancı olmadıgı surece dikiş tutuyor,kesinlikle.
Muayenelerin sancıyı arttırdıgı,hatta aktif dogumu başlatabildigini biliyorum ilşk hamileligimden.Daha dogrusu elle rahime masaj vari bir muayene yapılıyor(turkce karşılıgnı bilmiyorum )ve rahim yumusadıysa,musaitse dogum ve acılma daha o anda başlıyor.Doktorum bir hafta boyunca bana ellesem doguracaksın diye takılıyordu,sonra şaka yapmadıgını da anladım,dokundu dogurdum.
Hatta feryalle de gulduk ilk dogumumdan komik bir anım da var,bana suni sancıdan once epidural verildi,acılmam 6 cm oldugu ve epiduralin acılmayı hızlandırıcı etkisi oldugu icin.Ben dogumun ilk anından itibaren hic sancı vs cekmedim,hatta hic bir sey de hissetmiyordum,ne muayene ne baska bir sey
.Doktor elle muayene ediyor ve bir seyler yapıyor-soruyor hissediyor musun -hissetmiyorum,sonra zaman geciyor bir daha bir seyler yapıyor-belli ki hissetmem bekleniyor yine soruyor hissediyo musun-yine hissetmiyorum gayet rahatım...en sonunda adam şakayla karışık eee ama biraz da hisset gucume gidiyor bak demez mi hihihi
ne muayene,ne acılma kontrolleri,ne o masajla yapılan ve acılmayı hizalndıran normalde cok sancılı muayene,ben cok sukur hic birini hissetmeden dogum ettim
.Dogum sonrası dikiş sırasında epiduralin etkisinin gectigi anlaşılınca anestezi uzmanı ikinci dozu vurmak istedi,doktorum aaa cok şımarttık bunu,azcık da acısın yahu deyip ikinci doza izin vermedi,haliyle dogumdan acılı tek kısım dikişlerin atıldıgı kısımdı.Sonra da hep dedi doktorum senin gibi dogum anca ingiliz kralicesi olursan mumkun olur,benim doktorluk hayatımda boyle kolay ve acısız dogum ya bir ya ikidir dedi,belki en kolayı da sendin dedi
Allah´ım bana ikinci dogumda da yardım et,kolaylıkla sag saglim alayım kuzumu kucagıma inaşallah,butun bu yolun sonuna gelenlere de inşallah.