Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
doktorların serklaj yapmaktan kaçınmalarının sebebi olusabilecek bir enfeksiyon bebeğin kaybına neden olabilir o yüzden gereksiz yere yapmazlar serklajı.

toprakçım öncelikle rahmi muayne ediyo ultrasonla
şekil bozukluğuveya benzeri bir durum var mı diye
tiroite falan bakıyo sütün kesildi mi kontrol ediyo ve rahim filmi istiyo
ben gaziosmanpaşa hastahanesinde çektirdim 1 gramcanım acımadı
sorunu öyle gördü
rahim ağzı olması gerekendem biraz daha açıkmış
dikiş kesin dedi
hiç canını sıkma
aynı sounları yaşadık seni anlıyorum kolay değil
ama emin ol kabulleniceksin
ne olur kendini yıpratma en az hasarla atlatmak lazım canım
benimde zamanında frark edilseydi kızım haziranda doğucaktı
ama olmadı
Allah daha çok sevmiş diycez ve kabullenicez
kendine ii bak ve üzülme artık

dibircik sen nasılsın barış nasıl
aldın oğlunu kollarına bizi unuttun:)
arada bize tavsiyelerde bulun bilgilendir
sen sorunu çözdün

bize destek ooooollll

dibircik sen nasılsın barış nasıl
aldın oğlunu kollarına bizi unuttun:)
arada bize tavsiyelerde bulun bilgilendir
sen sorunu çözdün

bize destek ooooollll

canım sizleri unutrmuyum..barışımda iyi ,işte erken doğunca biliyosunuz ha bir hastanelere taşınıyoruz kontroler için.valla annelik çok güzelde işte erken doğunca biraz daha zor v endişeli geçiyo...bi bitseydi şu hastane işi.bi sorun çıkcak diye çok korkuyorum...barış içinde tabi zor oluyo göz kontrollri falan...inşallah hepinizin zamanında olur.benim biliyorsunuz ne sıkıntılar yaşayarak oldu bazen soruyrolar(3 bebğimi kaybetmemi) nasıl dayandın ama napabilirim başka .BARIŞ olunca bütün sıkıntılarımı unutturdu darısı sizlere olsun .benim size tavsiyem zaten hep diyorum iyi ve ilgili bir doktorr ve bol bol dinlenme...yoksa rahim ağzı yetersizliği aşılmıycak bir problem diiillll.benim gibi doktor kurbanı olmayınnn.inşallah olmayan herkesin olsun bu çok tatlı oluyo...barış şimdi 3.700 oldu büyüdük yanı normalde bu günlrde doğcaktı bu arada ben takip ediyorum hep sizleri arada bi yazın ben de yazarım...unutmadım arkadaşlar sizleriii...

bira arabende aynı duygular içindeydim bir bebek gördüğümda içim burkulurdu yada yolda bütün hamileler dikkatimi çekerdi:çok üzgünüm:benimde olsaydı bukadar olcaktı ...kendimi kötü hissediyordum her seferinde hep yaşadıklarımız duygularımız aynı.inşallah bebişleriniz olur da bunları unutur ve mutlu olursunuz...

desteğin için çok saol edacım.a.s..
dr senden bağa bi tetstler istemiş...ama gereken testler tabi bunlar..
peki rahim filmi ücreti nekadardı gaziosman paşa hastanesinde...
ben daha önce hamile kalmadan önce 2 defa çektirdim ...ameliyattan önce ve ameliyat sonrası çok canım yanmıştı..bende septum vardı o alındı.
doğum yaptığım dr tekrara gerekli dedi...
seninde dediğin gibi birçok tetsten geçeceğiz...ama birazdaha zaman geçsin...
eşimle konuştum senin tavsiye ettiğin dr için..oda yaz bitince gideriz dedi...
peki eda adetlerin nasıl şimdi? bir sorun varmı...
sanırsam korunmayı bıraktın dr ne diyor tekrar hamile kalma şansın için.?:uhm:
bu arada taşındındı yeni evine?
sende kendine iyi bak....a.s.

saol dibircik...barış bebişin inşallah daha iyi olacak zamanla..evet haklısın hastanelerden dolayı bunaldın...ama biliyorumki herşeyi barış için katlanıyorsun
benim görümcemin eltisinin bebeği 8 aylık 1,5 kilo doğdu 10 gün kadar kaldı küvezde...annesinin karnında fazla kilo alamamış...herkes soruyordu nekadarlık diye oda söyleyince millet aaaa ne kadar ufakmış diyorladı bilmeden üzüyorlardı....ama şimdi yaşıtlarına ulaşıyor...şimdi alıştım artık diyor...
zamanla dibircikcim sende alışacaksın..barış sağlıklı yakışıklı delikanlı olacak annesi...kendine iyi bakkk

toprakçım ben yeniden hamileyim
umarım bu sefer her şey yolunda gider
benim adetlerim son 3 ay düzene girmişti
doktorum hazırsan psikolojik olarak
gebe kalabilirsin demişti
bu kadar hızlı beklemiyodum
çok korkuyorum
beni anlıyosundur
yeni öğrendim hamileliğimi
benim için dua et arkadaşım

senden belki rahim filmi istemez
eskilere bakar belki yeterli olur
gopta 300 liraydı
kullandığı malzemeden kaynaklı biraz pahalıymış
ben anlamadım nasıl çekildi desem yeridir.
amasenin durumun farklı
medical park daha ucuz sanırım 150 lira
orası da ii diye biliyorum
yazıları baştan bi okursan hidenişkonun bire bir seninle aynı durumda olduğunu görürsün
onun için hemen önlem almıştı hüseyin bey
ilk bebeği olmasına rağmen bebeğini sağlıkla doğurdu
hiç gecikme arkadaşım
hüseyin beye beni söylersin
bursadan hastanız dersin
bende hidenişkonun adını vermiştim
çok ilgili biri
hiç korkma görürsün o seni frahatlatıcak ve ona güveniceksin

edacım inan çok sevindim yaaa süper bi haber verdin:teytey:....tebrikler arkadaşım :1hug:inşallah bu sefer herşey yolunda gidecek evet anlıyorum edacım şu anda seni. korkuyorsun en azından iyi bir drnin elindesin çünkü ona çok güveniyorsun....dua ederiz tabi nedemek bizler hem yardım etmek hemde bilgi almak için buradayız ...yeniden seni eşini tebrik ediyorumm...ben çok sevindim inan..:dance::dance: şu an seni okadar çok iyi anlıyoruki..tedirginsin ama hep kötü şeyler bizleri bulmayacak yaaa allahımın izniyle 9 ayı dolduracaksın....

merhaba arkadaşlar, ben de 2 ay önce bebeğimi kaybettim.Bebeğim 18 haftalıktı. Hafif pembe bir akıntı ve karnımda hafif bi rahatsızlık başladı. Cumartesi günüydü.Doktorumu aradım, dinlenmemi ve sıkıntılarım artarsa tekrar haber vermemi istedi. Akıntı devam etti, ama karnımda fazla bi sıkıntı yoktu. Doktorum o akşam progestan almamı ve dinlenmeye devam etmemi söyledi. Pazartesi sabahı akıntım geçmeyince doktoruma muayene olmak istediğimi söyleyerek randevu aldım. Randevuya gitmeden önce evde tuvalete gittiğimde bebeğimin kesesi elime geldi ve dünyam başıma yıkıldı. Hemen doktora gittim, muayenede rahim ağzının açıldığı ve kesenin dışarı doğru çıktığını gördü. Hemen hastaneye yatırıldım ve serklaj yapıldı. Ama ne yazık kı dikişim 1 gece dayanabildi. Ertesi gün suyum gelmeye başladı. Bebeğimi ultrasonda en son kordonu aşağı doğru sarkarken gördüm. Ve doktor bebeğin artık alınması gerektiğini söyledi ve bebeğim gitti. Doktor rahim ağzının bu kadar sessiz ve sancısız açılmasından dolayı Rahimağzı Yetmezliği teşhisini koydu. İlk bebeğimdi ve daha önce hiçbi operasyon geçirmemiştim. Doktorun söylediğine göre rahim ağzımın doğuştan yapısı böyleymiş

edamecrin merhaba, kaybettiğin bebeğin senin de ilk bebeğindi galiba. Senin rahmin ilgili daha önce bir sorunun olmuşmuydu, yoksa rahim ağzı yetmezliği olduğu bu kayıpla teşhis edildi?

peki sonuç pozitif olacakmıymış

:
inşallah topraktut...aslında barış pramatüreye göre (31 haftaya)göre iyi.doktorlar adet tarihini yanliş biliyosundur diyolar ki yanlış diil.hastaede pramatürelerin ayrı günleri var valla saklıyorum barış onların yanında iri kalıyo.maşallah bu arada barışımaşimdi normal bi bebek gibi duruyo artık ama işte erken doğdupu için yinede problemler çıkıyomuşsenağlamatakip ettirmek gerekiyo.inşallah bişey çıkmaz.şimdi 4 kilo olduk..öyle teyzesi
darısı herkese olsun:CüvCüv:

butterfly benimde ilk bebeğimde
aynı sıkıntıları yaşamışız
benimde doğuştan
rahimde başka bir sıkıntıda yoktu
şimdi tekrar deniyorum bakalım ne olucak

masallah bebegine Allah yuzunu guldurdu demek sonuda,mutlulugun daim olsun ,bi sorun cikmasin ilerde insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…