Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
:nazar::nazar:
meraba arkadaşım inşallah senin ki birazdaha sabreder.olumsuz düşünme sen sıkıntı yaptıkca kasılmalarında artar.ben de prepar kullanılmadı ama çoğu kişi olumlu sonuçlar aldığını duyuyorum.hatta hastanede birisi açıklığı olmuş dkiş atılmış 22 haftada en son 34 de kadar gelmişti.inşallah seninde ole olur.onda bide progestan hapı rahim içine koyyolardı hergün(rahim ağzını sıkılaştırıyormuş)ole deddiler.valla herkesin uygulaması farklı hastanesine doktoruna göre değişiyor.ben de pek olumlu sonuçlar olmadı ama serklajın 100/90 koruduğu söyleniyo.o sekilde normal doğum yapanda çok.inşallah sen de olumlu sonuçlar alırsın...

canım sanırım sen ankarada yaşıyosun bu konuyla ilgili yani rahim ağzı yetersizliği ile en iyi bildiğin bi doktor varmı bana en kısa zamanda bildirmeni rica ederim,her sene ank muhakkak gelirim bidahaki gelilimde doktora görünmek istiyorum...ben erzurumdayım burda doğru dürüst doktor yok anlıyacağın şimdiden teşkler oğluna iyi bak...:nazar:

haklısın eda diş problemin yüzünden gidemedim doktora...diş acısında duramıyorum yarın dişimi halletcemmm..eda benim daha önce septum vardı..yani çift rahim ama ameliyatla halttemiştik...doğum yaptıran dr ondanda olabilir demişti...iyi bir dr nereden bulacağımıda bilmiyorum:1no2:...
jinekolağa gözükmem lazım aslında çünkü benim korunma sürem bitti...2 ay sonra hamile kalabilirsin demişti...açıkcası dr yede gitmek istemiyorum kızlar..
okadar çok soğudumki güvenim yok artık onlaraa hiç birineee:kızgın:....

toprak bak ben burdaki doktoruma iananılamz güveniyorum
hidenişkonunda doktoru
forumu açan
onunla konuşa konuşa ikna oldum ve onun doktoruna gittim
ondan önce en az beş doktora gittim
adam süper kendindn emin ve tedbirli
ben bursadan ona gelicem ayda 1
seni anlıyorum doktor çok önemli
hidenişkoda septum ameliyatı geçirmişti
şimdi 15 temmuzda doğuracak
doktor çok tedbirli

merhaba
evet gebeğim bugün 24 hafta 4 günlük oldu.21 haftalıkken serklaj atıldı.rahimağzı 1 cm altına düşmüştü.geçen sene 22 haftayken erken doğumla bebeğimi kaybettim.şimdi 20. haftadan beri kasılmalarım var ve her geçen hafta daha artıyor.hastaneden yazıyorum.prepar serumla veriliyor.20 dk lara düşüyor kasılmalar.ne yapacağımı bilmiyorum.internationalde yatıyorum.dünyanın parası.erken doğum riskinden dolayıda bişey yapamıyorum.verilen ilacın yan etkileri var ama umurumda değil bebeğimi kaybetmek istemiyorum.bu kasılmalar beni mahfediyor moral kalmadı.

arkadaşım güçlü olmaya çalış
ne kadar zor olduğunu biliyorum
ben 1.5 hafta çapada yattım
evde de 10 gün
ne kadar zor olduğunu biliyorum
Allah yardımcın olsun
senin için dua edicem
ne olur güçlü ol

bütün rahim ağzı yetmezliği olan canlarım
sizlerden gelen mutlu haberlerle umudum artıyor
zaman zaman da üzülüyorum
3 tane bebeği serklaj atılmadığı için kaybetmiş olmaktan çok üzgünüm
acaba birgün hamile kalırsam
bebeğime kavuşamam endişesi içindeyim

ALLAH c.c hepimizin yardımcısı olsun

arkadasim benim allaha bin sükür hiç kayıp yaşamadan rahim agzı yetmezligi teshisi kondu
acıkcası bana sacma geldi..illa kayıp mı yaşamak gerekiyor..

rahim agzı yetmezligi teshisi gebeligin 12. haftasında rahim agzının boyunun ve genisliginin olculmesiyle konuluyor..

iyi b,r muayene ,le bu belirleniyor..lutfen iyi arastırın, sonra yasananlar cook uzucuu

Bencede doğru diyorsun illahaki kayıpmı yaşamak gerekir. Sürekli takip ederiz açılacak gibiyse incelme varsa dikiş atılır yoksa dikişe gerek olmaz dedi. Ben hamileliğimin 12. haftaında idrar yolu enfeksiyonu geçirdim sancılarım oluyordu o sancılarla açılmış olabileceğini düşünüyor. Servikal yetmezlikte sancısız ağrısız açılma olurmuş.:KK43:((( Allah hepimize kolaylık versin

toprak bak ben burdaki doktoruma iananılamz güveniyorum
hidenişkonunda doktoru
forumu açan
onunla konuşa konuşa ikna oldum ve onun doktoruna gittim
ondan önce en az beş doktora gittim
adam süper kendindn emin ve tedbirli
ben bursadan ona gelicem ayda 1
seni anlıyorum doktor çok önemli
hidenişkoda septum ameliyatı geçirmişti
şimdi 15 temmuzda doğuracak
doktor çok tedbirli

çok saol edacım bilgi verdiğin için inan çok kararsızım doktor konusunda
burada dr ismi vermenin sakıncası varmı?:uhm:
dr hastanedemi görev yapıyor yoksa muhannesimi var eda ve ücreti nekadar:uhm:
peki şimdi sana ne diyor dr korunmuyorsun bildiğim kadarıyla hamile kalman için neler söylüyor :uhm:

benimde daha önce septumum vardı önceki gittiğim prof. 3 defa septum ameliyatı yaptı bana oda rahim ağzı yetersizliğini ilerletmiş.sonraki gittiğim doktorlar bunu söyledi
:uhm:en azından 2 gbeliğimde anlaşılsaydı bu kadar sıkıntıyı yaşamazdım bbeklerimi kaybetmzdim.her gebelikte şansımı azalttı.en sonuncuyu da biliyosunuz
yatarak anca 7 ayı tamamladım...yani bnd yok yok septum ,rahim ağzı ytmezliği,kan pıhtılaşması...

dibircik sen hepimiz kadar sıkıntılar yaşamışsın...çok zor ama şanslısın en azından 7 ayı doldurdun ve barış bebişi kucağına aldın:nazar::nazar:....bende yok yok ben bu bebeğimi tam tüp bebek yaptıracakkken kendiliğinden geldi ....benim tüp bebek eziyet çekmmemi istemedi bebeğim demiştik..ama onu kaybetmek bana kalıcı eziyet oldu...

peki neden 3 dafa girdin septum ameliyatına:uhm:bende ilk ameliyata girdim..drler görüntüsü iyi değil demişlerdi.. lucrin diye bir iğne verdiler 1 ay sonra tekrar ameliyata girdim sonucu iyi demişlerdi....benim aklıma takılan acaba yenidenmi duvar oluştu rahimimde..doğum yapan dr senden yeniden hsg rahim filmi isteyeceğiz demişti....off offf yani başa döndük yeniden:kızgın:

:nazar::nazar:

canım sanırım sen ankarada yaşıyosun bu konuyla ilgili yani rahim ağzı yetersizliği ile en iyi bildiğin bi doktor varmı bana en kısa zamanda bildirmeni rica ederim,her sene ank muhakkak gelirim bidahaki gelilimde doktora görünmek istiyorum...ben erzurumdayım burda doğru dürüst doktor yok anlıyacağın şimdiden teşkler oğluna iyi bak...:nazar:

bnim n son gittiğim doktor süleyman eserdağ diye bir doktor(hera klinik)internetten bakarsan görürsün.iyi bir doktor ama oda hastaneden ayrıldı.ama onun danıştığı bir doktor vardı doçent Nuri Danışman oda zekai tahirde bi doktor(riskli gbeliklere bakıyor)onu diyebilirim aslında bir çok doktora gittim ankarada ama bana pk umut vermediler yada benim gibi siyl uğraşmak istmediler:çok üzgünüm:bid hacettepede sinan beksaç varonada iyi diyolar...canım diyebileceğim bunlar.

dibircik sen hepimiz kadar sıkıntılar yaşamışsın...çok zor ama şanslısın en azından 7 ayı doldurdun ve barış bebişi kucağına aldın:nazar::nazar:....bende yok yok ben bu bebeğimi tam tüp bebek yaptıracakkken kendiliğinden geldi ....benim tüp bebek eziyet çekmmemi istemedi bebeğim demiştik..ama onu kaybetmek bana kalıcı eziyet oldu...

peki neden 3 dafa girdin septum ameliyatına:uhm:bende ilk ameliyata girdim..drler görüntüsü iyi değil demişlerdi.. lucrin diye bir iğne verdiler 1 ay sonra tekrar ameliyata girdim sonucu iyi demişlerdi....benim aklıma takılan acaba yenidenmi duvar oluştu rahimimde..doğum yapan dr senden yeniden hsg rahim filmi isteyeceğiz demişti....off offf yani başa döndük yeniden:kızgın:

valla 1.gbeliğimden sonra ameliyat olmuştum ama daha sonrada 2. bebeğimde erken doğunca yine yapıldı belki tam temizlenmemiştir diye.bu gittiğimde hacettepede L.S.önderoğlu diye bir prof. işte 3 defa septum ameliyatı +kontrolu birçok kez rahim ağzı açıldı ve rahim ağzına zarar verdi. belki böle bi problem vardı daha da ilerlemesine sebep oldu...normalinde 1 defa yapılırmış ama bende böle oldu.zanntmiyorum yeniden oluşacağını canını sıkma.bn sadece sansşız bir hastayım diy düşünüyorum (iyi bir doktor bulamadığım için)inşallah sen fazla sıkıntı yaşamadan bebeğini kucağına alırsın...bilyorum çok sıkıntılı ...of of dediğin kadar varrrr

bnim n son gittiğim doktor süleyman eserdağ diye bir doktor(hera klinik)internetten bakarsan görürsün.iyi bir doktor ama oda hastaneden ayrıldı.ama onun danıştığı bir doktor vardı doçent Nuri Danışman oda zekai tahirde bi doktor(riskli gbeliklere bakıyor)onu diyebilirim aslında bir çok doktora gittim ankarada ama bana pk umut vermediler yada benim gibi siyl uğraşmak istmediler:çok üzgünüm:bid hacettepede sinan beksaç varonada iyi diyolar...canım diyebileceğim bunlar.

teşekkürler canım nediyim inşallah bizlerde senin gibi mutlu sona kavuşuruz bidaha aynı acıları yaşamayız çok teşekkürler...

bn tam 31 haftada oğm yaptım barışın kilosu2.100 dü(bu yöndn şanslıydık)ankara zekai tahir de doğum yaptım.15 gün kaldık küvzde taburcu olduk evd 3 gün kaldık bslnemedi ve sarılığı arttığı için hacettped e 3 gn daha kaldık.ben hamileliğim boyunca kan sulandırıcı iğne aspirin kullandım(bende kan pıhtılaşması var)hergün vitaminlr ve günd 3 tane progstan hap,12 haftada dikiş atıldıktan sonra proluton ampul haftada 1 kullandım.daha sonra 20 haftalardada magnzyum sabah akşam...bnim kasılmama olmadı,suyum geldi 2 gün sonrada doğum oldu.rahim ağzına zarar vermesin diye dikişlri aldılar dha sonra kasılma başladı.nidilat en son verdilr feydası olmadı.daha öncekilerde dikişleri gç aldılar hep rahim ağzını yırtmış.seve seve cevaplarım soruları bn çok sıkıntı çektim bu konuda yaşamadığım şy kalmadı.snin şu an hamlllik varmıydı?
canım bende 17 haftalık hamileyım bannada raım yetmezlıgı teshısı kondu ve çarşamba gunu seklaj yapılcak ben cok korkuyodum şimdi senın yazını okuyunca daha da kortum.sana daha oncedemı serkj yapıldı bıde rahımde kasılmalar varkenmı rahım agzı yırtılıyo.serklaj yapılcak ama aynı zamanda kasılmalarımda var nasıl olcak şimdi ya benımde yırtılırsa tecrubelı oldugun ıcın soruyorum

HER SERVİKAL YETERSİZLİKTE YATAK İSTİRAHATİ VERİLMİYOR....BENİM İLK BEBEĞİMDE 9 AY YATTIM ÜSTELİK DİKİŞ DE VARDI. ŞİMDİ İSE YİNE SERKLAJ (DİKİŞ) ATILDI.AMA BU SEFER İLKİ GİBİ SÜREKLİ YATMIYORUM....SADECE AĞIR İŞLER YAPMIYORUM....AMA TABİ BENİM DE BU DURUMDA ERKEN DOĞUM RİSKİM VAR.oğlumun kardeşsiz kalmasına gönlüm razı olmadı.yoksa bu kadar eziyet hiçbirşey için çekilmez.gerisi sana kalmış

canımya bişey sorcam kasılmaların devam eedıyomu halaa.banada çarşamba gunu serklaj yapılcak merak edıyorum

canım bende 17 haftalık hamileyım bannada raım yetmezlıgı teshısı kondu ve çarşamba gunu seklaj yapılcak ben cok korkuyodum şimdi senın yazını okuyunca daha da kortum.sana daha oncedemı serkj yapıldı bıde rahımde kasılmalar varkenmı rahım agzı yırtılıyo.serklaj yapılcak ama aynı zamanda kasılmalarımda var nasıl olcak şimdi ya benımde yırtılırsa tecrubelı oldugun ıcın soruyorum

ben seni korkutmak istmem bende ole oldu.herkste ole olcak diye bişey yokk...normal ufak kasılmalar diil.tamamen doğum başladığındaki kasılmalar rahim ağzını yırtabilir.daha öncede serklaj olmuştum doğum başlamıştı yani suyum geldi,kanamam başladı,kasılmalarım şitdlenmişti ...ole aldılar.yani8-9 saat sancı çktim ondan sonra aldılar ve yarım saat sonra da doğurmuştum.ama een son doğumumda sancılar başlamadan (suyum gelmıişti)aldılar çünkü heran sancılarıda bekliyorlardı ve olede oldu.ordaki doktorlaarda yırtılma olmasın dmişlerdii.meraklanma
inşallah herşy yolunda gider doktorunada sor bu konuları...

sevgili topraktut
taşınıyorum bu nedenle internete giremiyorum
doktor hakikaten ii
taanıştığında bunu fark ediceksin
mecidiyeköyde kliniği var
maya klinik 0212 2661696
muaynesi 130 lira
gaziosmanpaşa hastanesinde tüp bebek yapıyo
bizim durumumuzdakilere muaynanesinde bakıyo
bi git istersen
hiç paragöz değil
işini de çok ciddiye alıyor
gidersen bana mesajla bildir sevgilerle

:1hug:a.s.
sevgili topraktut
taşınıyorum bu nedenle internete giremiyorum
doktor hakikaten ii
taanıştığında bunu fark ediceksin
mecidiyeköyde kliniği var
maya klinik 0212 2661696
muaynesi 130 lira
gaziosmanpaşa hastanesinde tüp bebek yapıyo
bizim durumumuzdakilere muaynanesinde bakıyo
bi git istersen
hiç paragöz değil
işini de çok ciddiye alıyor
gidersen bana mesajla bildir sevgilerle

edacım kolay gelsin sana bende merak etmiştim seni nerelerde diyeee
dr tavsiyen için teşekkürler bende internetten baktımm
yer olarak bana yakın vede sorunlu gebelik doktoru olduğu içinde uygun
şu anda gitmicem 2 ay felan ama ilk aklımdaki maya kliniği olacak
eşimede söyledim şimdi tatile gideceğim...10 kadar yokum
kafamı toplayayım dinleyeyim
bu arada 2ci adetimi oldum ilkinde kahve gelmişti şimdi tam bi adet görüyorum ilk defa adetime bukadar sevindim
kendinize iyi bakın...a.s.a.s.

kızlar nerelerdesiniz napıyosunuz...sesiniz çıklmıyo.barış iii inşallah kontrollerinde de bişey çıkmaz.bizden böle...

merhaba
evet gebeğim bugün 24 hafta 4 günlük oldu.21 haftalıkken serklaj atıldı.rahimağzı 1 cm altına düşmüştü.geçen sene 22 haftayken erken doğumla bebeğimi kaybettim.şimdi 20. haftadan beri kasılmalarım var ve her geçen hafta daha artıyor.hastaneden yazıyorum.prepar serumla veriliyor.20 dk lara düşüyor kasılmalar.ne yapacağımı bilmiyorum.internationalde yatıyorum.dünyanın parası.erken doğum riskinden dolayıda bişey yapamıyorum.verilen ilacın yan etkileri var ama umurumda değil bebeğimi kaybetmek istemiyorum.bu kasılmalar beni mahfediyor moral kalmadı.

arkadaşım naptın merak ettim inşallah iyisindir...:uhm:

kızlar nerdesiniz yaaa
hiç kimse girmiyo artık
büyük ihtimalle yaz diye böyle
herkes tatilde
topraktut haberlerini bekliyorum
ben sana en kısa zamanda git derim
çünkü tahlil falan istiyo
gerçekten rahim ağzı yetmezliği mi yoksa başka bi şey mi
kesin teşhisi koymaya çalışıyo
böylece zaman kaybetmezssin
çok dikkatli biri
ii ki hidenişko sayesinde onu buldum

dibircik barışın ii olmasına çok sevindim
güle güle büyüt
ama bizi de unutma
arada bir bizi cesaretlendir

dibircik barış bebeğinin iyi olması bizleri sevindiriyor
bizlere umut oluyor
:nazar:mahşallahhh barışa.:nazar::nazar:..

ben geldim kızlar birazda olsa dinlendim...sahilde otururken çok ağladım
şu zamanlarda doğum yapacaktım ama olmadı..
eltim görümcem cocuklarıyla yazlığa geldiler hep beraberdik....içim burkuldu bende bebeğimle gelseydim diye onlar bebeklerini cocuklarını severken bende eşimin gözlerinin içine baktım sadece :çok üzgünüm:..eşim bana çok destek oluyor oda olmasa....

edacım dr sana şimdi ne gibi tahliller verdi...
anlatırsan sevinirim....
hepinize sevgiler kızlar herşey gönlünüzce olsuna.s.a.s.

Son düzenleme:
X