Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
çok haklısınız arkadaşlar,sabah annemi aradım sağolsun hemen yanıma geldi,ben de az önce salı gününe prof dr erol tavmergen den randevu aldım,aynı zamanda ege üniversitesinde hocalık yapıyormuş adam bakalım bizim listede de birinin serklaj ve takibini yapmış,bunun dışında fuat akercanın numarasını nette bulamadım hep ege üniversitesi çıkıyor aratınca bilen varsa özelden telini atarsa çok sevinirim,gazi hastanesinde tanıdık var o da serdar aydın ı söyledi,elinden gelmezse de nereye yönlendireceğini bilir dediler ondan da randevu alıcam,şimdilik bu kadar..iyi düşünmeliyim aptalık ediyorum yavrumu üzüyorum böyle:KK43:

:KK9::KK9::KK9: cok iyi yapmissin cnm...kendinide bebisini de uzme :KK16::KK16:

of kızlar ya, bende gene felaket bir başağrısı var
canım da çok sıkıldı :KK15:
eş durumu tayinleirnde de bana kontenjan vermiyorlar
evimin yakınlarına gelemiyorum bir türlü
şimdiden kara kara düşünüyorum eylül geliyor diye
rapor mu alsam ne yapsam bende :18:
chnb senin işin hallolmuş ne güzel
ben demiştim sana kim olsa rapor verir diye

benimde kız 1 gün hiç oynamadı korkmuştum baya
yada hareketleri tam gülü değil ya ben hissetmiyordum
kuzucum pıtpıtlamaya başladı gene :KK49: :nazar:

Hidennisko canım bu gittiğine rapor işini sor diyeceğim ama baksana memorialin geçmiyormuş olmazsa Sakaryada gittiğin dr ye dersin. Sen kendini nasıl hissediyorsun o da önemli. Sağ olsun Hataydaki dr m verecek eşim gidip alır rapor...

Chnb,cnm seker testin iyi cikmis :nazar::nazar: ...

Arkadasim,oglusun konusunda lutfen canini sıkma benim cocugum yok ama hemen hemen tum arkadaslarimin cocugu var kendimden cok kucuk bir kardesim var ve bir suru kuzenim..cihanbuğra cin gibi bir cocuk ve cok mantıklı zeki:nazar:..okuma konusunu bu kadar takma zamanla tum yasitlarini yakalayacak senin cektigin stres yanina kalacak ...Ben en ufak bir sey fark etsem inan soylerdim aksine ilk gordugum gunden beri cok sevdim ve cok akıllı buldum oglunu:nazar:..belki o bahsettigin okuma guclugu problemi vardir..o konuyu biraz arastirip olmadi o konu icinde bir uzmana danisirsin...

of kızlar ya, bende gene felaket bir başağrısı var
canım da çok sıkıldı :KK15:
eş durumu tayinleirnde de bana kontenjan vermiyorlar
evimin yakınlarına gelemiyorum bir türlü
şimdiden kara kara düşünüyorum eylül geliyor diye
rapor mu alsam ne yapsam bende :18:
chnb senin işin hallolmuş ne güzel
ben demiştim sana kim olsa rapor verir diye

benimde kız 1 gün hiç oynamadı korkmuştum baya
yada hareketleri tam gülü değil ya ben hissetmiyordum
kuzucum pıtpıtlamaya başladı gene :KK49: :nazar:

sorma canım benim de dünden beri ağrıyor ne güzel 2 haftadır rahattım,40 günün hepsi duruyorsa 5 gün 5 gün alabilirsin arada bir gün çalışmana gerek yok ben geçen sene öyle yapmıştım bu şekilde 8 hafta yapıyor ama tabi sonrası için başka birşeyler lazım bu rapor işini ben de kara kara düşünüyorum :KK43:

bebeğe müzik dinletmenin hareketlendirdiğini okumuştum belk doğrudur

Chnb,cnm seker testin iyi cikmis :nazar::nazar: ...

Arkadasim,oglusun konusunda lutfen canini sıkma benim cocugum yok ama hemen hemen tum arkadaslarimin cocugu var kendimden cok kucuk bir kardesim var ve bir suru kuzenim..cihanbuğra cin gibi bir cocuk ve cok mantıklı zeki:nazar:..okuma konusunu bu kadar takma zamanla tum yasitlarini yakalayacak senin cektigin stres yanina kalacak ...Ben en ufak bir sey fark etsem inan soylerdim aksine ilk gordugum gunden beri cok sevdim ve cok akıllı buldum oglunu:nazar:..belki o bahsettigin okuma guclugu problemi vardir..o konuyu biraz arastirip olmadi o konu icinde bir uzmana danisirsin...

Sağ ol canım dün arayacaktım seni moralim çok bozuktu arayamadım. Senden haber bekliyoruz...

Selam herkese..kontrole gittim bu gün herşey normal istersen alttan bakayım dedi istemedim zaten açılma olursa ya nişan ya su bir belirti gelir o zaman da gelirim dedim yani bu gece de gelebilir 3 hafta da durabilir kısmet...rabbime şükür bu güne geldik..darısı başınıza artık...

gozun aydın melikee,Allah analı babalı buyutsun,uzun ve mutlu bir omur sursun kuzun da inşallah,Allah hepimizin evlatlarının bahtını guzel yazsın inşallah!

sut olayına gelince ben de ilk dogumdan sonra sut ve uretimi konusunda ne kadar literatur bulduysam okudum,ustelik sutum vardı ama emmedikce işler zorlaştı(kızım 1850 grama duştu ve emsede cekemeiyordu yoksa ite kaka verirdim memeyi).Simdi oncelikle sormam lazım,goguslerin buyudu ve sertleşti mi,acıyor mu-bunlar sut uretiminin başladıgının belirtileri.Eger memelerde sutun var ama akamıyorsa damarlarda tıkanıklık olabilir,bunu acmak icin oncelikle ilik duş oneriyorum.Ardından lahana yapraklarını elinle hafifce ezip cıplak tenine memelerine guzelce saracaksın,ustunu ister folyo ister bir bezle saracak ve en az yarım saat bekleyeceksin,bunu gunde 4-5 defa yapacaksın ki sutun damarlardan inebilsin.Eger durum buysa dedigim yontemler ve bol bol(bol boldan kastım durduraksız nerdeyse 24 saat) emzireceksin.Bebek 5 defa almasa 2 defa alacak-10 dk tutmasa bile 30 sn tutacak ve bu bile beyni sut uretimi icin uyaracak.Silikon meme ucu sadece meme ucu olmayan kadınların işine yarar(bende var ama cok zor cıkıyor,ben kullandım) ve başta sen silikonla emzirmeye alışırsan devamlı o şekile emzirmek zorunda kalırsın-bunda kotu bir sey yok elbette ama surekli bir silikon sterilizasyonu furyası aylar surunce can sıkıcı olabiliyor,bir yere gidecegın zaman ucumu unutacam diye aklın cıkıyor mesela :) silikonla devam etmeye kararlıysan,sekerli su yap ve silikon ucu bu suya batır oyle emzir(kesinlike bir zararı yok-ama asla şekerli su dışında bir seye batırma-bal hele ASLA!).
sut uretimini en efektif arttıran dogal bitki fenugreek(cemen otu)dur,humana still tea nin asıl sut yapıcı madde icerigi de bu tohumdur.Bunu malt iceceklerin de ana maddesi olan bira mayası izler.İkisini de internetten temin edebilirsin-besin vitamin takviyesi olarak satılıyor-yada buyuk eczanelere onceden sipariş verip getirtebilirisn.Ben her ikisini de aynı anda gunde 4-5 tablet şeklinde aldım,kesinlikle faydasını gordum,mutlaka edin ve kullan.

Arkopharma Fenugrec (Fenugreek) emen otu tozu 45 kapsl | 35,10 TL fiyat | ArkoPharma | | DermoEczanem - Online Dermokozmetik

emen Otu Kapsl, Bitkisel emen Otu Kapsl Satn Al, ifa Market

Altapharma Bira Mayası Tableti > VİTAMİNLER > Doğal Ürünlerin Tek Adresi Botamarket !

Solgar Türkiye - Vitaminler - Besin destekleri - Herbs - Sağlıklı yaşam - Solgar

bu arada ben hep yurt dışında normal eczanelerden temin ettim ama turkiyede cok kolay bulunmadıgını da biliyorum arkadaşlarımdan,bu sitelerin guvenirligi konusunda bir sey soyleyemem ama dışarda bulamazsan burdan alıp denemelisin.Bol sutlu gunler dilerim:KK16:

ah canım şimdi senin en yorgun ve uykusuz gunlerin :emir_bebek:
ama tatlı bir yorgunluktur o,kokla paşayı bizim icin :KK16:
evet biz arzufirdevsle dişimizi sıkıyoruz hala,senin rekoru kıramayız ama en azından kendi rekorlarımızı kırıyoruz cok şukur :nazar: maşallah

sofikacım
sen süt artırıcı bir kaç hap sitesi vermiştin
baktım geçmişe ama bulamadım
zahmet olmazsa yazar mısın bir daha
birde bunları hamileliğin son ayında falan kullanmaya başlasak
oğlumda sütüm çok azdı
kızımda fazla olsa bari
herhangi bir yan etkiisi yoktur herhalde dğil mi??

canim eski mesajimi alintiladim
bence dogumdan once baslanmasina gerek yok,alınması zararlı olur mu bilemem ama fayda saglayacagını da sanmam
dogum cantana koy mutlaka ve dogumdan sonra odana cıkar cıkmaz kullanmaya basla,mutlaka faydasını goreceksın canım

Selam herkese..kontrole gittim bu gün herşey normal istersen alttan bakayım dedi istemedim zaten açılma olursa ya nişan ya su bir belirti gelir o zaman da gelirim dedim yani bu gece de gelebilir 3 hafta da durabilir kısmet...rabbime şükür bu güne geldik..darısı başınıza artık...

Maşallah canım sizi görünce ben de ümitleniyorum kendim için... Maşallah...

Sofika ben de not alayım canım sağ ol...

sanmayın ki kontrolüm kötü geçti,yok çok iyi geçti bebeğim de çok iyi ama doktoruma güvenim çok feci bir şekilde sarsıldı ve ne yapacağımı bilemez bir haldeyim bütün gece uyuyamadım,zaten serklaj yapmıyor rahim ağzı boyum iyi diye,onu anladık tamam da şimdide 3. ayını doldurdun progesteronu keselim dedi şok oldum resmen,ee hani erken doğumu engelliyordu bu?kıvırdı da kıvırdı yok ben iyiymişim bi sorunum yokmuş boşuna progesteron almamın bana da bebeğe de faydası yokmuş,e ama şimdi iyiyi sonra açılma olursa napcaz bana resmen hiçbirşey yapamayacağını söyledi yani arkadaşlar 20Lİ HAFTALARDA açılma olursa SERKLAJ YAPMAYACAK!!!!!!!!!! inanabiliyor musunuz? o zaman ben niye doktora gidiyorum her hafta paralar bayılıyorum,ödleğin teki kendine güvenmiyor!!!!!!!!ben nasıl aynı hatayı ikinci kez yaptım hala inanamıyorum kendime,yok progesteron kullanımı bebekte kıllanma,erkek bebekte peygammber sünnet bilmem neye sebepolur muş,ee bebek yaşamadıktan sonra bunların bi önemi kalmıyor ki............................... zaten burada konuştuğumuz şu geçen hamileliimdeki karnımdaki sertleşmeleri söyledim BİR DAHA,şimdi de onlar kasılmaydı demez mi,ne yapmaya çalışıyor bu adam?bütün güvenim alt üst,ben şimdi bu adamın ağzından çıkan neye güveneyim?beni resmen saldı çayıra mevlam kayıra,işimiz Allah'a kaldı! yanlış anlamayın tabiki hepimizin işi Allah'a kalmış durumda ama sen önce tedbirini al ki ondan sonra Allah seni korusun tedbir almazsak aynı şeyleri yaşayacağım çok korkuyorum bile bile aynı yere doğru sürükleniyorum ben şimdi kime gidicem :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::14 keşke hamile kalmasaydım,en azından bir bebeğin canına kastetmemiş olurdum

arkadaşım bende dün merak etmiştim seni. kontrole gideceğinin dikiş atılıp atılmayacağını soracaktın hatta halkayı soracaktın takılabilr mi diye. ama maalesef doktorunla bunları konuşma şansın bile olmamış. anlattığın kadarıyle bu konuda kendine güveni olmayan bir doktor sanırım. arkadaşalrın da dediği gibi doktoru değiştirmek en iyi çare olsa gerek.
peki rahim ağzın ölçüldü mü canım kaç cm çıkıyor seninki. inşalalh bir an evvel seni rahatlatacak sana güven veecek bir doktor bulursun..

amin işşallah canım ya:KK16::KK16::KK16::KK16:inan dünyanın en sevineni mutlu olanı ben olurdum galiba:KK16::KK16::KK16:hayırlı dogumlar diliyorum hepiize:KK55::KK55:

merhaba kızlar nasılsınız... bizde durumlar aynı berenim makinede ama kilosu 1212ye ulaştı çok şükür pazartesi kalp doktoru gelicek bakalım inşallah bi sorun çıkmaz biraz geçmiş konuları okudumda korkmaya başladım çok zor günler bizi bekliyor makineye uzun süre bağlı kalanlarda mutlaka beyninde bi hasar kalıyormuş allahım korusun meleğimi şu makineye neden ihtiyac duyuyor bi anlasak nedenini feryalde aradı saolsun kalp cerrahlarının ismini verdi inşallah geregk kalmaz ama makineden çıkamıyor bi türlü... oğlumuz aynı küvez içi oksijene devam oda 1800 kilosu bugünleri gördük çok şükür ama çok üzüyor berenim bizi anlatam size sıkıntımızı çokmu çok zor hele bu akşam içimde acayip bi sıkıntı var.. yarın gidicez meleklerime çok özledim onları... sofikacım sen bu aralar pek gözükmüyorsun doğuma çok azkladı tabi rabbim hayırlısını nasip etsin...

Son düzenleme:
merhaba kızlar nasılsınız... bizde durumlar aynı berenim makinede ama kilosu 1212ye ulaştı çok şükür pazartesi kalp doktoru gelicek bakalım inşallah bi sorun çıkmaz biraz geçmiş konuları okudumda korkmaya başladım çok zor günler bizi bekliyor makineye uzun süre bağlı kalanlarda mutlaka beyninde bi hasar kalıyormuş allahım korusun meleğimi şu makineye neden ihtiyac duyuyor bi anlasak nedenini feryalde aradı saolsun kalp cerrahlarının ismini verdi inşallah geregk kalmaz ama makineden çıkamıyor bi türlü... oğlumuz aynı küvez içi oksijene devam oda 1800 kilosu bugünleri gördük çok şükür ama çok üzüyor berenim bizi anlatam size sıkıntımızı çokmu çok zor hele bu akşam içimde acayip bi sıkıntı var.. yarın gidicez meleklerime çok özledim onları... sofikacım sen bu aralar pek gözükmüyorsun doğuma çok azkladı tabi rabbim hayırlısını nasip etsin...

canim iki gundur aramaya niyetleniyorum hep birsey cıkıyor,aklımdasınız hep
benim de canım sıkıldı berenin son gelişmelerine ama olumlu dusunmeliyiz dua etmeliyiz
ardanın kilosu cok iyi olmush maşallah inanamadım :nazar:
beren de kilo olarak cok kotu degil ama yavrum su makineden kurtulup rahatlasa daha da iyi olacak insallah
baska bebekleri ve hikayeleri okuma canım cunku senin bebeklerin maşallah cok guclu cıktılar ve herseyle daha iyi bas ediyorlar cok sukur

benim de artık gunler kaldı,Allah´ım sag saglim kolaylıkla kuzumu kucagıma almayı kısmet etsin inşallah,butun bu yolda olanlara da inşallah!Allah´ım sana da kuzularını sarıp sarmalayıp sag saglim evine sıcacık yataklarına goturmeyi kısmet etsin tez zamanda inşallah!

Hidennisko canım bu gittiğine rapor işini sor diyeceğim ama baksana memorialin geçmiyormuş olmazsa Sakaryada gittiğin dr ye dersin. Sen kendini nasıl hissediyorsun o da önemli. Sağ olsun Hataydaki dr m verecek eşim gidip alır rapor...

memorialdan alıpda sgk da onaylatsak olmaz mı acaba
olmadı arda beyin burda tanıdıgı doktor varya ondan rica ederiz
bakalım durumlara önce bir

sorma canım benim de dünden beri ağrıyor ne güzel 2 haftadır rahattım,40 günün hepsi duruyorsa 5 gün 5 gün alabilirsin arada bir gün çalışmana gerek yok ben geçen sene öyle yapmıştım bu şekilde 8 hafta yapıyor ama tabi sonrası için başka birşeyler lazım bu rapor işini ben de kara kara düşünüyorum :KK43:

bebeğe müzik dinletmenin hareketlendirdiğini okumuştum belk doğrudur

30 gün falan kaldı sanırım benim
ama olmadı öyle yapacağım
gerçi bizim burada parayla veriyorlar heyet :KK17: oğlumda almıştım ben

canim eski mesajimi alintiladim
bence dogumdan once baslanmasina gerek yok,alınması zararlı olur mu bilemem ama fayda saglayacagını da sanmam
dogum cantana koy mutlaka ve dogumdan sonra odana cıkar cıkmaz kullanmaya basla,mutlaka faydasını goreceksın canım

sofikacım sağol cnm hemen not ettim

sinemcim normal tatlım, hala senin karnında olomaları gerekti kuzuların
toparlayacaklar inşallah
berencik de şu makineden bir kurtulsa

Son düzenleme:

Merhabalar evvela evlatlarını sağlıklı. Birşeyimde evine götürmeyi vede en iyi sekilde büyütmeni yüce mevladan dilerim.
Prameture doğan kızlar daha dişli çıkar vede daha çabuk yogun bakımdan çıkarmış.
Benim oğlum 31 hafta5gunluk doğdu oda makinaya sonrakiden icinde sonrada sadece ısı yatağında beslendi. Kızın kalp sorunu kalp kapakcigindan mı yoksa duktus da mi benim oglumda bu sorun vardi. Duktus denilen bebeğin anne karnında kalpten vücuda kan taşıyan damarı dogunda kapanıyor fakatdusuk kilolu bebeklerde bu açık kalıyor atar- toplar damarlar devreye girince burdanda kaçış oluyormuş. Eğer duktus diğer adıyla Pda ise hiç korkma en kolay kalp operasyonu demişti doktorumuz. Kasıktan aynı anjiyo gibi yapılıyormuş. Bazı durumlarda kendi kendine kapanıyor demişti oglumunki kapanmadı önce kortizonlu bir ilaç tedavisi yapıldı. İlaçla kapandı fakat minimal düzeyde üfürümü devam ediyor. Bu durumdada cerrahi bir müdahale yapilmiyormus

sinem rabbim gönlüne ferahlık versin.. aklın hep kuzucuklarındadır çok zordur eminim ama inşalah atlatacaklar.. rabbim onların da sizinde yardımcınız olsun ve sizi bir an evvel kavuştursun inşalalh..

Sağ ol Badeciğim takmamak lazım ben de yapı olarak mükemmeliyetçiyim oğlak burcuyum takıntılı ve genelde daha çok karamsar bir yapım var... Ama dediğin gibi takmamak lazım... Sen bayram sonrası gidecektin karar verdin mi?

Kısmetse salı günü gidicem.Aslında pzt.ye randevu almıştıım ama işler değişti salı gününe alıcam randevuyu.Bu arada benim akıntı hala devam ediyor kahverengi..doğum yapalı nerdeyse 2 ay oldu.Bakalım gidince çıkacak ortaya normalmi bu durum..
Birde arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum.ben serklajdan sonra 2 kere 15 günlük rapor aldım.Zaten 5 hafta dayandı serklaj..ardındanda 56 günlük doğum izni..oda doldu dün itibariyle.sgk dan bakıyorum sadece ilk aldığım 15 günlük raporun parası gözüküyor (haziran ayının ilk 15 günlük rapor parası..)
ve yanındada şöyle bir açıklama:para henüz ptt ye gönderilmemiştir..Nasıl oluyor bu iş anlayamadım.Toplu yatmıyormu bu para çok saçma geldi bana.bilginiz var mı bu konuda?

Arkadaşım bence sen hiç üzülme..En azından adam başından rengini belli etti..sana yapamayacağı şeylerin ümidini vermedi.en başından kıvırdı..Bu büyük şans senin için.Henüz hiç bir şey için geç değil.daha yolun başındasın..Allahın izniyle iyi bir dr bulup bu işi miyadına erdireceksin.

Kızlar ya ben oğlanın kilosunu yanlış yazmışım 1180 olcak uçmuşum iyice kendi kendime gülüyorum bende 1800 olsa şimdi eve gelmeye günler sayıyor olmamız lazım :)neyse hepinize tşk ediyorum herzaman yanımda oldunuz halada desteğinizi esirgemiyorsunuz insan kendi yakınlarına anlatamadığı şeyleri burda rahatlıkla anlatabiliyor çünkü hepimiz bi kanadı kırık çünkü birbirimizi en iyi biz anlıyoruz rabbim cümlemizin yavrularına sağlık versin....

Metal41 cnm sanırım damarında kaynaklanan bi sorun dediğin gibi pazartesi doktor gelicek bakalım sonuç ne olucak inşallah dediğin gibi kasıktan yapılır açık ameliyat olucak diye çok korkuyorum zaten çok dirençsizler nasıl dayanır prensesim.kızlar bi görseniz nasıl güzelleştiler kilo almaya başlayınca nasıl değiştiler 350 gr falan aldılar doğumdan itibaren o bile çok değiştirdi.. Bu arada sütüm çok azaldı hipp in anne sütü arttırıcı çayını aldım ama pek faydası olmadı onunda çok korkuyorum kesilecek diye...

.sofikacım ben seni arıcaktım bugün baktım buralarda yoksun işin vardır diye aramadım inşallah bi nefeste kurtulursun...nerde doğum yapıcaksın cnm karar verdinmi?

Canım iyi olacağına inanıyorum kızının dualarımız onlarla kızlar güçlüdür o da başaracak inşallah...

memorialdan alıpda sgk da onaylatsak olmaz mı acaba
olmadı arda beyin burda tanıdıgı doktor varya ondan rica ederiz
bakalım durumlara önce bir

30 gün falan kaldı sanırım benim
ama olmadı öyle yapacağım
gerçi bizim burada parayla veriyorlar heyet :KK17: oğlumda almıştım ben

sofikacım sağol cnm hemen not ettim

sinemcim normal tatlım, hala senin karnında olomaları gerekti kuzuların
toparlayacaklar inşallah
berencik de şu makineden bir kurtulsa

Canım eşim hataya dönecek ilgilenecek kimse olmaz olmazsa 30 gün heyet isteriz dr mden. Orada da ücretli heyet canım...

Kısmetse salı günü gidicem.Aslında pzt.ye randevu almıştıım ama işler değişti salı gününe alıcam randevuyu.Bu arada benim akıntı hala devam ediyor kahverengi..doğum yapalı nerdeyse 2 ay oldu.Bakalım gidince çıkacak ortaya normalmi bu durum..
Birde arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum.ben serklajdan sonra 2 kere 15 günlük rapor aldım.Zaten 5 hafta dayandı serklaj..ardındanda 56 günlük doğum izni..oda doldu dün itibariyle.sgk dan bakıyorum sadece ilk aldığım 15 günlük raporun parası gözüküyor (haziran ayının ilk 15 günlük rapor parası..)
ve yanındada şöyle bir açıklama:para henüz ptt ye gönderilmemiştir..Nasıl oluyor bu iş anlayamadım.Toplu yatmıyormu bu para çok saçma geldi bana.bilginiz var mı bu konuda?

Canım salıya inşallah güzel haberler verirsin bize. Bahsettiğin konuyu bilmiyorum canım...

X