gozun aydın melikee,Allah analı babalı buyutsun,uzun ve mutlu bir omur sursun kuzun da inşallah,Allah hepimizin evlatlarının bahtını guzel yazsın inşallah!
sut olayına gelince ben de ilk dogumdan sonra sut ve uretimi konusunda ne kadar literatur bulduysam okudum,ustelik sutum vardı ama emmedikce işler zorlaştı(kızım 1850 grama duştu ve emsede cekemeiyordu yoksa ite kaka verirdim memeyi).Simdi oncelikle sormam lazım,goguslerin buyudu ve sertleşti mi,acıyor mu-bunlar sut uretiminin başladıgının belirtileri.Eger memelerde sutun var ama akamıyorsa damarlarda tıkanıklık olabilir,bunu acmak icin oncelikle ilik duş oneriyorum.Ardından lahana yapraklarını elinle hafifce ezip cıplak tenine memelerine guzelce saracaksın,ustunu ister folyo ister bir bezle saracak ve en az yarım saat bekleyeceksin,bunu gunde 4-5 defa yapacaksın ki sutun damarlardan inebilsin.Eger durum buysa dedigim yontemler ve bol bol(bol boldan kastım durduraksız nerdeyse 24 saat) emzireceksin.Bebek 5 defa almasa 2 defa alacak-10 dk tutmasa bile 30 sn tutacak ve bu bile beyni sut uretimi icin uyaracak.Silikon meme ucu sadece meme ucu olmayan kadınların işine yarar(bende var ama cok zor cıkıyor,ben kullandım) ve başta sen silikonla emzirmeye alışırsan devamlı o şekile emzirmek zorunda kalırsın-bunda kotu bir sey yok elbette ama surekli bir silikon sterilizasyonu furyası aylar surunce can sıkıcı olabiliyor,bir yere gidecegın zaman ucumu unutacam diye aklın cıkıyor mesela :) silikonla devam etmeye kararlıysan,sekerli su yap ve silikon ucu bu suya batır oyle emzir(kesinlike bir zararı yok-ama asla şekerli su dışında bir seye batırma-bal hele ASLA!).
sut uretimini en efektif arttıran dogal bitki fenugreek(cemen otu)dur,humana still tea nin asıl sut yapıcı madde icerigi de bu tohumdur.Bunu malt iceceklerin de ana maddesi olan bira mayası izler.İkisini de internetten temin edebilirsin-besin vitamin takviyesi olarak satılıyor-yada buyuk eczanelere onceden sipariş verip getirtebilirisn.Ben her ikisini de aynı anda gunde 4-5 tablet şeklinde aldım,kesinlikle faydasını gordum,mutlaka edin ve kullan.
Arkopharma Fenugrec (Fenugreek) emen otu tozu 45 kapsl | 35,10 TL fiyat | ArkoPharma | | DermoEczanem - Online Dermokozmetik emen Otu Kapsl, Bitkisel emen Otu Kapsl Satn Al, ifa Market Altapharma Bira Mayası Tableti > VİTAMİNLER > Doğal Ürünlerin Tek Adresi Botamarket ! Solgar Türkiye - Vitaminler - Besin destekleri - Herbs - Sağlıklı yaşam - Solgar bu arada ben hep yurt dışında normal eczanelerden temin ettim ama turkiyede cok kolay bulunmadıgını da biliyorum arkadaşlarımdan,bu sitelerin guvenirligi konusunda bir sey soyleyemem ama dışarda bulamazsan burdan alıp denemelisin.Bol sutlu gunler dilerim
ah canım şimdi senin en yorgun ve uykusuz gunlerin
ama tatlı bir yorgunluktur o,kokla paşayı bizim icin
evet biz arzufirdevsle dişimizi sıkıyoruz hala,senin rekoru kıramayız ama en azından kendi rekorlarımızı kırıyoruz cok şukur
maşallah